Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima
- LolaLola
#201 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima
Znaci IZ ne moze upotpunosti se drzati bozjih zapovjedi? Malo cudno.
-
mirzaaa33
#202 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima
To dolazi kad nas bude 60%
- insomnia78
#203 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima
Aman, sad ti napisah, poligamija nije nikakva zapovjed
U fr npr je dobna granica za crkveno vjencanje 16 za muskarca i 14 za zenu. Fazon je sto moras prvo biti svjetovno vjencan da bi se vjencao u crkvi a za gradjansko vjencanje moras biti punoljetan. Je l' to znaci da se ni crkva ne pridrzava "zapovjedi"?
U fr npr je dobna granica za crkveno vjencanje 16 za muskarca i 14 za zenu. Fazon je sto moras prvo biti svjetovno vjencan da bi se vjencao u crkvi a za gradjansko vjencanje moras biti punoljetan. Je l' to znaci da se ni crkva ne pridrzava "zapovjedi"?
-
Juni
#204 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima
Ne pravi se sad ti Englez. IZ masovno vjencava ljude bez vjenčanih listova ergo ne benda zakone ove države. Na sajtovima pojedinih opstina stoji da je to svejedno tj dezinformisu se gradjani koje je legalna procedura ergo pušu u istu tikvu sa IZ.LolaLola wrote:Juni wrote:IZ se malčice pravi Englez po ovom pitanju. Raja masovno sklapa prvo serijatski brak, pa onda u opstini. Čak na sajtovima nekih opstina stoji možete izabrati koji ćete brak sklopiti prvi.Dok u P orodicnom zakonu stoji nešto sasvim drugo tj isključivo prvo svjetovni, pa vjerski brak.
Tipični oni mi, puna usta DRŽAVE Bosne i Hercegovine, ali ne postuj zakona iste!Ako postoji interes da vjerski brak ima direktno važenje, bujrum ima dosta takvih zemalja(mislim da je u USA tako), a ne vako totalni haos i što je najsmjesnije niko ne postavlja pitanje ni od ovih TZV građanskih stranaka.
Zasto da se benda IZ uopste? Kakvu ona funkciju ima u BiH?
Dje je, bolan sve to skupa normalno i onda ti još postavlja s pitanja ko benda IZ.
Zona sumraka!
- ExNihilo
#205 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima
Nekako bi najbolje bilo kada bi dokoni forumaši mogli određivati ko će se s kim jebavati i pod kojim uslovima.
- Connaisseur Karlin
#206 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima
Naravno da ne moze,pa nije serijatska drzavaLolaLola wrote:Znaci IZ ne moze upotpunosti se drzati bozjih zapovjedi? Malo cudno.
- insomnia78
#207 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima
Daj jedan od tih sajtovaJuni wrote:Ne pravi se sad ti Englez. IZ masovno vjencava ljude bez vjenčanih listova ergo ne benda zakone ove države. Na sajtovima pojedinih opstina stoji da je to svejedno tj dezinformisu se gradjani koje je legalna procedura ergo pušu u istu tikvu sa IZ.LolaLola wrote:Juni wrote:IZ se malčice pravi Englez po ovom pitanju. Raja masovno sklapa prvo serijatski brak, pa onda u opstini. Čak na sajtovima nekih opstina stoji možete izabrati koji ćete brak sklopiti prvi.Dok u P orodicnom zakonu stoji nešto sasvim drugo tj isključivo prvo svjetovni, pa vjerski brak.
Tipični oni mi, puna usta DRŽAVE Bosne i Hercegovine, ali ne postuj zakona iste!Ako postoji interes da vjerski brak ima direktno važenje, bujrum ima dosta takvih zemalja(mislim da je u USA tako), a ne vako totalni haos i što je najsmjesnije niko ne postavlja pitanje ni od ovih TZV građanskih stranaka.
Zasto da se benda IZ uopste? Kakvu ona funkciju ima u BiH?
Dje je, bolan sve to skupa normalno i onda ti još postavlja s pitanja ko benda IZ.
Zona sumraka!
- MyTao
#208 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima
Nisam ja pisao da bi ga odvratio od islama... zaboli me on a stvar sta on vjeruje... ocito da je musliman a nikada nije procitao Kuran ili zbirke hadisa, inace bi znao da su zene "nasa" polja, u koja treba da ulazimo kako zelimo, da su stvorena od rebra, da nisu ravna covjeku kada je njihova rijec protiv njegova, da su vecina stanovnika dzehenema zene, da ne mogu imati vise muzeva, a moraju djeliti jednog sa jos 5-6 zena... itd itd...Tito_i_Partija wrote:A zasto bi ti vjerov'o na rijec kad si kroz svoje postove prilicno jasno pokaz'o da si anti-islamski nastrojen? Pa bas zato valjda treba da nadjes neku vrstu dokaza da potvrdis ono sto pricas, inace ispada da pricas "price za malu djecu"MyTao wrote:Pa ocigledno mi ne vjeruje na rijec jer ne vjerujem u price za malu djecu... valjda ce vjerovati da je jedan vjernik procitao Kuran. Oni to mogu potvrditi... Sta ja sada treba da njemu idem traziti gdje se tacno u Kuranu ili hadisu tacno opisuje kako pretuci zenu, gdje tacno pise kako svjedocanstvo jednog covjek vrijedi kao svjedocanstvo dviju zena itd. itd.Tito_i_Partija wrote:
Jok, eto ti si cit'o. Cuj gluposti, "nek' neko potvrdi od vjernika".![]()
Jerbo sto bi ti mor'o dokazivat' svoje nebuloze, nek' ih dokazuju drugi, jel' tako?
Mislim, ovu su opste poznate stvari koje bi svaki musliman valjda trebao da zna... A ja jesam cit'o, mozda je I ti nebi vjerovao da si cito??
- insomnia78
#209 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima
Dočim su u bibliji žene metnute na pijedestal
- insomnia78
#210 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima
Podložni budite jedni drugima u strahu Kristovu! Žene svojim muževima kao Gospodinu! Jer muž je glava žene kao i Krist Glava Crkve - On, Spasitelj Tijela. Pa kao što se Crkva podlaže Kristu, tako i žene muževima u svemu!
Efežanima 5, 21
Kao u svim Crkvama svetih, žene na Sastancima neka šute. Nije im dopušteno govoriti, nego neka budu podložne, kako i Zakon govori. Žele li što saznati, neka kod kuće pitaju svoje muževe jer ružno je da žena govori na Sastanku.
I tako dalje, i tako daljeAko se žena ne pokriva, neka se šiša; ako li je pak ružno ženi šišati se ili brijati, neka se pokrije.
A muž ne mora pokrivati glave, ta slika je i slava Božja; a žena je slava muževa. Jer nije muž od žene, nego žena od muža. I nije stvoren muž radi žene, nego žena radi muža."
1Korinćanima 11
Pih, sta vas danas uce na tim kursevima?
Veze vi nemate
- LolaLola
#211 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima
Smirite se, nije do vas, do mene je, jer i dalje ne kontam funkciju IZ, a pri tome ne znam najbolje objasniti.
Halilte mi, ramazan je.
Jasno je meni da poligamija nije legalna. Jasno mi je i to oko vjecavanjA i nepridrzavanja drzavnih zakona, itd itd.
Ma hajd...nije vise ni bitno.
Halilte mi, ramazan je.
Jasno je meni da poligamija nije legalna. Jasno mi je i to oko vjecavanjA i nepridrzavanja drzavnih zakona, itd itd.
Ma hajd...nije vise ni bitno.
- jao_situacije
#212 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima
i ko će u šta vjerovatiExNihilo wrote:Nekako bi najbolje bilo kada bi dokoni forumaši mogli određivati ko će se s kim jebavati i pod kojim uslovima.
- nasa
#213 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima
Kikibombona wrote:Ma Naso, mi smo ista stoka, muskarci i zene. Odbijam prihvatiti da je tu neko bolji ili gori. Isti narod, sve isto. Na kraju balade svako dobije ono sto zasluzi. Svako je kreator vlastite srece ili nesrece. Ja sa zenama nikada problema nisam imao. Sa svakom bivsom sa u odlicnim, prijateljskim odnosima. Zaobilazio cvake, svjesno i ciljano. E sad, mogao sam pokupiti jednu takvu i kukati kako nemam srece u ljubavi. Tako rade mnoge zene, padaju na kretene i onda kukaju kako nemaju srece. Nije do srece nego do pameti. Da ima pameti ne bi se za kretene lijepila. Isto sa muskarcima. Lozi se na rospe i onda kuka kada ga prevari. Pa sto si je birao, da li te iko tjerao!? Ili, voli zena cvrste, zajebane momke... pa kada joj vilicu polomi, pita se sta je Bogu skrivila... a u stvari, sama si je izabrala. Nimalo samokritike kod nas. Sve sto zajebes, sam si kriv. Ne trazi krivca u drugome.nasa wrote:a treba uzeti u obzir i da mnogi muskarci ne zasluzuju bolje
naravno vazi i obrnuto za mnoge zene
bude zalosno kad se izradi i unesreci posten covjek
ovako, ovi traze zabave, one pare...sto rece @insomnia, nista novo, stara prica![]()
Sto se tice konkretne teme...
Evo, moja kona. Trideset i neka, dvoje djece. Njen frajer, covjek koga je voljela i kome se divila, njen muz... otresao je od pod kad god bi ga prenijelo... Rastala se i sada mora brinuti o dvoje djece. Prisiljena je raditi u kaficima jer nije u poziciji da ceka i bira. Nema stelu. Jada mi se kako joj se nabacuju svakojaki babuni. Sta da radi. Vjerovatno mora pristati na druzenje sa gazdom ako on to trazi. Kako drugacije sacuvati posao!?? Jednoj takvoj zeni, koja se zajebala u zivotu, bi bilo puno bolje imati nekog lovatora, Arapina, koji ce je sponzorisati. Bilo bi bolje i za nju i za djecu. Ne treba letiti sa osudama. Jebene su to situacije.
Svaka cast, sve se slazem.
-
mirzaaa33
#214 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima
Džaba, ja i dalje ne mislim da to rade isključivo radi para i rješavanja egzistencije.
- LolaLola
#215 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima
Mislis da rade jer je pohvalno.

- Gojeni H
#216 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima
Juni wrote:IZ se malčice pravi Englez po ovom pitanju. Raja masovno sklapa prvo serijatski brak, pa onda u opstini. Čak na sajtovima nekih opstina stoji možete izabrati koji ćete brak sklopiti prvi.Dok u P orodicnom zakonu stoji nešto sasvim drugo tj isključivo prvo svjetovni, pa vjerski brak.
Dje ovo ba ... u Gostivaru? Ne moze te efendija vjencati ako nema muhura iz opstine ... tOcka.
Ovo pravilo je uvedeno jos za vrijeme rata, prije 20 godina, kada su jordanski, palestinski, egipatski i ini humanitarni belegijasi zenili bosansku bijedu, a nepismeni, slabi karakterom, ali i slabom vjerom u Boga i Njegovo odredjenje roditelji, savijali glavu. Nakon odradjenog mandata, ista gamad je ostavljala mlade zene sa stomakom do brade ili malodobnim djetetom i odlazila kod "svojih".
Sto se teksta tice ... hebem li mu pleme ko postavi standard istrazivackog novinarstva u ovoj zemlji.
-
Nepass
#217 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima
Ljubav nego stamirzaaa33 wrote:Koji je ovdje fazon, kako nazvati ovo?Sponzorisanje, prostitucija, ljubav, ili samo život po islamu
- eluna
#218 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima
Koliko ja procitah prvi post
Obzirom da nije u pitanju niti civilni niti zakoniti vjerski brak
U pitanju je prostitucija na nivou
Ne vidim oko cega razglabate 9 stranica. Moze se samo sa drustvenog aspekta razmatrati pojava zbog koje bi ja licno trazila azil ako se ozakoni - poligamija koja nam se uvlaci u zivot na mala vrata . IZ u BiH treba jasno I glasno reci da je to prostitucija I ok.
Obzirom da nije u pitanju niti civilni niti zakoniti vjerski brak
U pitanju je prostitucija na nivou
Ne vidim oko cega razglabate 9 stranica. Moze se samo sa drustvenog aspekta razmatrati pojava zbog koje bi ja licno trazila azil ako se ozakoni - poligamija koja nam se uvlaci u zivot na mala vrata . IZ u BiH treba jasno I glasno reci da je to prostitucija I ok.
-
Nepass
#219 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima
Moze 100% prije serijatski nego opstinski.Gojeni H wrote:Juni wrote:IZ se malčice pravi Englez po ovom pitanju. Raja masovno sklapa prvo serijatski brak, pa onda u opstini. Čak na sajtovima nekih opstina stoji možete izabrati koji ćete brak sklopiti prvi.Dok u P orodicnom zakonu stoji nešto sasvim drugo tj isključivo prvo svjetovni, pa vjerski brak.
Dje ovo ba ... u Gostivaru? Ne moze te efendija vjencati ako nema muhura iz opstine ... tOcka.
Ovo pravilo je uvedeno jos za vrijeme rata, prije 20 godina, kada su jordanski, palestinski, egipatski i ini humanitarni belegijasi zenili bosansku bijedu, a nepismeni, slabi karakterom, ali i slabom vjerom u Boga i Njegovo odredjenje roditelji, savijali glavu. Nakon odradjenog mandata, ista gamad je ostavljala mlade zene sa stomakom do brade ili malodobnim djetetom i odlazila kod "svojih".
Sto se teksta tice ... hebem li mu pleme ko postavi standard istrazivackog novinarstva u ovoj zemlji.
- Gojeni H
#220 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima
Mozda moze u vehabijskom dzematu u Dubnici. Pravila IVZ su jasna ... ne mo-Re.Nepass wrote: Moze 100% prije serijatski nego opstinski.
-
Nepass
#221 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima
Po zakonu ne moze, ali moze i u sa i u drugim gradovima. Znam ljude koji su se samo serijatski vjencali. Bosanci. Prvi brak.Gojeni H wrote:Mozda moze u vehabijskom dzematu u Dubnici. Pravila IVZ su jasna ... ne mo-Re.Nepass wrote: Moze 100% prije serijatski nego opstinski.
I ja sam pricao da ne moze.
- animals
#222 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima
Cuj vecina, zar nisu sviConnaisseur Karlin wrote: Vecina su napisani od ljudskih bica!
- eluna
#223 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima
Pa kad su idioti ..... niti jedno od bracnih partnera nema nikakvu pravu zastitu onda ..... I sutra ce neka na forumu kukati kako je "muz" maltretira I tuce a posrane Bosnje od oceva ce joj reci da se nema "dje" vratiti jer se eto udalaNepass wrote:Po zakonu ne moze, ali moze i u sa i u drugim gradovima. Znam ljude koji su se samo serijatski vjencali. Bosanci. Prvi brak.Gojeni H wrote:Mozda moze u vehabijskom dzematu u Dubnici. Pravila IVZ su jasna ... ne mo-Re.Nepass wrote: Moze 100% prije serijatski nego opstinski.
I ja sam pricao da ne moze.
-
mirzaaa33
#224 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima
Pa ne znam, ima možda još pokoji faktor pored rješavanja finansijske situacije.LolaLola wrote:Mislis da rade jer je pohvalno.![]()
Neće ni Arap taj ili bilo ko drugi dopustiti ženi da ostalih 11 mjeseci u godini kada nije sa njom vucara se sa drugima. Poznavajući Arape a i ljude.
Ako se te žene zaviju nije joj onda baš ni lako vucarati se sa drugima a i osuda sredine je možda veća prema tim osobama.
Žena koja se zavije i posveti odgajanju djece živeći od tog nekakvog fiktivnog braka sebe osuđuje na manjak prilika da zaradi nekim drugim, uobčajenim putem.
Rekao bih da ima malo ispiranja mozga tu na bazi islama
-
mali_balon
#225 Re: Bosanke postaju druge ili treće supruge Arapima
Prvo nek im budu ne trece nego 10e supruge ako one to hoce...
Nek mi neko pojasni, koncept vise zena je "uspostavljen" da bi se zbrinule udovice sehida...jel tako...mozda grijesim....
A danasnji arapi to danas tumace kao "legalnu" prostituciju, kao vazda se mogu ozeniti kad mi ova dosadi...
Vidio sam mnoge...ni jedan nema dvje zene pribliznih godina, nego je razlika u godinama izmedju zena po 20ak godina i cisto sumnjam da su udovice ili losijeg imovinskog stanja pa ih treba pomoci....bagra je to a ni mi nismo puno bolji...
Nek mi neko pojasni, koncept vise zena je "uspostavljen" da bi se zbrinule udovice sehida...jel tako...mozda grijesim....
A danasnji arapi to danas tumace kao "legalnu" prostituciju, kao vazda se mogu ozeniti kad mi ova dosadi...
Vidio sam mnoge...ni jedan nema dvje zene pribliznih godina, nego je razlika u godinama izmedju zena po 20ak godina i cisto sumnjam da su udovice ili losijeg imovinskog stanja pa ih treba pomoci....bagra je to a ni mi nismo puno bolji...