OTVARANJE FERHADIJE - 07.05.2016
- Lakat Jebić
#201 Re: OTVARANJE FERHADIJE - 07.05.2016
bili smo ovdje i bicemo zauvijek je provokativna poruka?
nista onda da miniramo sami ferhadiju i skupimo se u sarajevsku kotlinu
-
mario001
#202 Re: OTVARANJE FERHADIJE - 07.05.2016
Uzbudjenje zbog Ford Fokusa je trajalo danima samoSto je najgore jeste, upravo to
Dobro se sjecam kako su, osvjedoceni forumski ateisti vlazili i ukrucivali se na sam spomen pape
-
breuer
#203 Re: OTVARANJE FERHADIJE - 07.05.2016
Jesu bili maheri u gradnji infrastrukture pa i bogomolja, ali što ih je dosta i previše je bilo, tačnoAlfons Kauders wrote:To im je bio najbolji potez u 400 godina vladavine na ovim prostorima.sahara1428 wrote:Možda bi i nama trebala biti muka što nas onomad prodaše kaurima od Austro-Ugarske za 5 milion funti sterlinga, pusti ljude...kritichar wrote:Vidi cafira na temi, ne znaju da li da se vesele ili ne, a vidim i posebna muka im zbog Ahmeta i Alije
i 78 miliona turaka
Kad nas i ranije ne prodase nasoj dragoj KuK monarhiji
-
Juliuscezar
#204 Re: OTVARANJE FERHADIJE - 07.05.2016
Trebali su ovako poredat i onda bi multikulturalizam zazivio i živjeli bi sretno do kraja zivota.insomnia78 wrote:mO k3 wrote:Sve je to u redu ,ali mala zamjerka i spominjanje Rahmetli alije opet je to banjaluka , oni vide u Aliji isto sto i mi u Slobodanu, Karadzicu ....Banksy wrote:Sve danas, vrlo dirljivo i emotivno. Izetbegovićev govor je bio odličan, primjeren, i inače, u zadnje vrijeme, sve je bolji i suvisliji. Davutoglua nisam slušala, ali ako su ovo poruke, onda![]()
http://www.klix.ba/vijesti/bih/davutogl ... /160507026
Po ko zna koji put, drugi mlate svoje gloginje našim. Ali nije do njih, do nas je ...nije trebalo pominjati ni rusenje, ni ponovnu izgradnju da se Srbi ne naljute
Srusila se ' nako
Ko je kriv za rusenje ferhadije
1. Vjetar
2. Alija
3. Turci
99. Neodgovorni srpski pojednici
- banjaluka078
#205 Re: OTVARANJE FERHADIJE - 07.05.2016
Sve sem obraćanja aktuelnog muftije banjalučkog je bilo višak. Mišljenje mene iz Banjaluke.
Last edited by banjaluka078 on 07/05/2016 13:26, edited 1 time in total.
- Banksy
#206 Re: OTVARANJE FERHADIJE - 07.05.2016
Ne razumijem, ali vjerujem da nije ništa važno.insomnia78 wrote:A i najljepsi je bio, realnoBanksy wrote:Sve danas, vrlo dirljivo i emotivno. Izetbegovićev govor je bio odličan, primjeren, i inače, u zadnje vrijeme, sve je bolji i suvisliji. Davutoglua nisam slušala, ali ako su ovo poruke, onda![]()
Po ko zna koji put, drugi mlate svoje gloginje našim. Ali nije do njih, do nas je ...
Bakir, mislim
- Alfons Kauders
#207 Re: OTVARANJE FERHADIJE - 07.05.2016
Vala i zbog Alije.Banksy wrote:Nije zbog Alije, već zbog poruka, generalno. Neprimjereno i nametljivo paternalistički, i to u vrlo osjetljivom i emotivnom trenutku.mO k3 wrote:Sve je to u redu ,ali mala zamjerka i spominjanje Rahmetli alije opet je to banjaluka , oni vide u Aliji isto sto i mi u Slobodanu, Karadzicu ....Banksy wrote:Sve danas, vrlo dirljivo i emotivno. Izetbegovićev govor je bio odličan, primjeren, i inače, u zadnje vrijeme, sve je bolji i suvisliji. Davutoglua nisam slušala, ali ako su ovo poruke, onda![]()
Po ko zna koji put, drugi mlate svoje gloginje našim. Ali nije do njih, do nas je ...
Sta koje picke materine premijer druge drzave ima podrzavati jednu politicku opciju? Pa to cak vise ne rade ni premijeri Srbije i Hrvatske kada se pojave u BiH, a ovaj se uhvatio drage mu SDA, da se slucajno ko ne zabuni, pa ne pomisli da je Turska uz BiH.
E pa nije, Turska je uz SDA, ne uz BiH.
Najavi frajer ostavku i dodje da kod nas drka kurac i gradi politicku karijeru poslije Edrogana? Kurca graha arkadas. Dje je ona Jasmila da ga posalje u tri picke materine?
- piupiu
#208 Re: OTVARANJE FERHADIJE - 07.05.2016
Ne mi, nego Turci ...Lakat Jebić wrote:bili smo ovdje i bicemo zauvijek je provokativna poruka?
-
krater
#209 Re: OTVARANJE FERHADIJE - 07.05.2016
Alfons Kauders wrote:Pa jeste krajnji domet, ocito. Kao sto je i krajnji domet da obnova traje 20 godina, i da je finansiraju (izmedju ostalih), RS i Turska. A u Banjaluci Bosnjaka na nivou statisticke greske... E to je tuga, sto sad svi s daljine gledaju i BL i ovu manifestaciju.animals wrote:Ma znam,da nikad nisu imale, niti ce imati..Alfons Kauders wrote:
a kad su to kod nas bogomolje imale veze s Bogom?!
ali malo dostojanstva, nije na odmet..
ali ako je kranji domet, Bosnjaka, otvoriti dzamiju, a ne da se stanovnistvo vrati,
onda nisu ni zasluzili bolje..
Jel matere ti? Uz nas ili uz Bakira i Seku? Hoce li biti uz nas kao u ratu? Jer ja se sjecam nekih igracaka iz Pakistana i Irana koje su nam spasile guzicu, ali ne sjecam se turskih igracaka. Ne sjecam se da su braca Turci plaho pomagali u vojnom smislu, ni prije, a vala ni poslije rata. U politickom? Tu i tamo, ali slabo - vazniji su im bili odnosi sa Rusijom no s nama, s pravom, ali sad nesto ni s Rusima ne ide. Uglavom kita. Ekonomski? Pa eto, osim Kent slatkisa u prodavnicama i Beko bijele tehnike, ne sjecam se plaho nekog turskog biznisa kod nas, narocito ne nekih velikih ulaganja...Davutoglu na otvaranju Ferhadije: "Prenosim vam selame 78 miliona Turaka, oni će uvijek biti uz vas"
Stoga Ahmete, odjebi nazad u Ankaru i tamo glumi turskog Zeljku Komsica ili Harisa Silajdzica. Mojne nama srat po Banja Luci i Ferhadiji kako bi se kurcio kod kuce u Turskoj, kupi politicke poene po Siriji ako si mangup.
http://www.fokus.ba/118551/biznis/tursk ... iona-eura/
http://www.natron-hayat.ba/ba/aboutus.php
- mO k3
#210 Re: OTVARANJE FERHADIJE - 07.05.2016
Banksy wrote:Nije zbog Alije, već zbog poruka, generalno. Neprimjereno i nametljivo paternalistički, i to u vrlo osjetljivom i emotivnom trenutku.mO k3 wrote:Sve je to u redu ,ali mala zamjerka i spominjanje Rahmetli alije opet je to banjaluka , oni vide u Aliji isto sto i mi u Slobodanu, Karadzicu ....Banksy wrote:Sve danas, vrlo dirljivo i emotivno. Izetbegovićev govor je bio odličan, primjeren, i inače, u zadnje vrijeme, sve je bolji i suvisliji. Davutoglua nisam slušala, ali ako su ovo poruke, onda![]()
@Insomnia lako je tebi i meni iz dijaspore pisati dizati halabuku dobro mi znamo sta je se desilo , ali ima i bosnjaka koji pokusavaju da zive i prezive u bl ...
- Lakat Jebić
#211 Re: OTVARANJE FERHADIJE - 07.05.2016
otvara se dzamija, kad kaze MI misli na muslimanepiupiu wrote:Ne mi, nego Turci ...Lakat Jebić wrote:bili smo ovdje i bicemo zauvijek je provokativna poruka?
- Alfons Kauders
#212 Re: OTVARANJE FERHADIJE - 07.05.2016
Bili su maheri dok nisu dosli Austrugari, koji su ipak bili neka druga liga za Turke. Ono, FC Chelsea vs FK Vratnik...breuer wrote:Jesu bili maheri u gradnji infrastrukture pa i bogomolja, ali što ih je dosta i previše je bilo, tačnoAlfons Kauders wrote:To im je bio najbolji potez u 400 godina vladavine na ovim prostorima.sahara1428 wrote:
Možda bi i nama trebala biti muka što nas onomad prodaše kaurima od Austro-Ugarske za 5 milion funti sterlinga, pusti ljude...
Kad nas i ranije ne prodase nasoj dragoj KuK monarhiji
- banjaluka078
#213 Re: OTVARANJE FERHADIJE - 07.05.2016
O, da. Sutra ću ja to pokusati. Ili neko moj. Ili prozor na medžisu ili Ferhadiji. Dok se sebi skupljaju poeni, ne misli se na one koji ovdje preživljavaju svakog dana.mO k3 wrote: @Insomnia lako je tebi i meni iz dijaspore pisati dizati halabuku dobro mi znamo sta je se desilo , ali ima i bosnjaka koji pokusavaju da zive i prezive u bl ...
- p206
#214 Re: OTVARANJE FERHADIJE - 07.05.2016
kakvi smo mi ljudi...imaš par država u svijetu koji makar i samo govorom podržavaju ovu rasparčanu državu, i mi bi njih odjebali..
odjebite onda i SAD i Njemačku...šta će nam i oni
- Alfons Kauders
#215 Re: OTVARANJE FERHADIJE - 07.05.2016
krater wrote:Alfons Kauders wrote:Pa jeste krajnji domet, ocito. Kao sto je i krajnji domet da obnova traje 20 godina, i da je finansiraju (izmedju ostalih), RS i Turska. A u Banjaluci Bosnjaka na nivou statisticke greske... E to je tuga, sto sad svi s daljine gledaju i BL i ovu manifestaciju.animals wrote:
Ma znam,da nikad nisu imale, niti ce imati..
ali malo dostojanstva, nije na odmet..
ali ako je kranji domet, Bosnjaka, otvoriti dzamiju, a ne da se stanovnistvo vrati,
onda nisu ni zasluzili bolje..
Jel matere ti? Uz nas ili uz Bakira i Seku? Hoce li biti uz nas kao u ratu? Jer ja se sjecam nekih igracaka iz Pakistana i Irana koje su nam spasile guzicu, ali ne sjecam se turskih igracaka. Ne sjecam se da su braca Turci plaho pomagali u vojnom smislu, ni prije, a vala ni poslije rata. U politickom? Tu i tamo, ali slabo - vazniji su im bili odnosi sa Rusijom no s nama, s pravom, ali sad nesto ni s Rusima ne ide. Uglavom kita. Ekonomski? Pa eto, osim Kent slatkisa u prodavnicama i Beko bijele tehnike, ne sjecam se plaho nekog turskog biznisa kod nas, narocito ne nekih velikih ulaganja...Davutoglu na otvaranju Ferhadije: "Prenosim vam selame 78 miliona Turaka, oni će uvijek biti uz vas"
Stoga Ahmete, odjebi nazad u Ankaru i tamo glumi turskog Zeljku Komsica ili Harisa Silajdzica. Mojne nama srat po Banja Luci i Ferhadiji kako bi se kurcio kod kuce u Turskoj, kupi politicke poene po Siriji ako si mangup.
http://www.fokus.ba/118551/biznis/tursk ... iona-eura/
http://www.natron-hayat.ba/ba/aboutus.php

Pa eto, jos stotinjak miliona, pa ce mocna NATO clanica i njenih 78 miliona stanovnika po investicijama u BiH da preteknu evropsku ekonomsku velesilu - Luksemburg.
- insomnia78
#217 Re: OTVARANJE FERHADIJE - 07.05.2016
Ko dijaspora, sta'sChmoljo wrote:nisi bio ništa bolji.insomnia78 wrote: Sto je najgore jeste, upravo to
Dobro se sjecam kako su, osvjedoceni forumski ateisti vlazili i ukrucivali se na sam spomen pape
kao ni sad.
Ne vjerujem u boga, tako da mi ni bogomolje kao ni njegovi izaslanicima zemlji ne predstavljaju nista
Ne vjerujem, to pogotovo, ni u Turke ni njihovih 78 mElEona selama
U Ferhadiji vidim neku drugu simboliku
Ali isto tako nisam slijep da ne vidim velikosrprsku/hrvatsku pricu na forumu protkanu dozom islamofobije. E tad postajem pravi mumin, onako iz inata i zajebancije
-
breuer
#218 Re: OTVARANJE FERHADIJE - 07.05.2016
Drugo je to vrijeme, Otomane je već pregazilo vrijeme i pomak gravitacionog pola sa sredozemlja na antlantik. Mostovi građeni u klasično doba o. carstva i arhitektura su mnogo nadmoćniji od bilo kojeg zapadnog uzora. Mimar Sinan je i dan danas prepoznat među 5 najvećih arhitekata ikadAlfons Kauders wrote:Bili su maheri dok nisu dosli Austrugari, koji su ipak bili neka druga liga za Turke. Ono, FC Chelsea vs FK Vratnik...
jes da je rođen ko Armen, al haj
- mO k3
#219 Re: OTVARANJE FERHADIJE - 07.05.2016
To ti kazem , puna mi je stvar ovih turbo patriota iz dijaspore tako i ovih domacih koji zive na "sigurno" prostoru , koji misle samo do danas du sutrabanjaluka078 wrote:O, da. Sutra ću ja to pokusati. Ili neko moj. Ili prozor na medžisu ili Ferhadiji. Dok se sebi skupljaju poeni, ne misli se na one koji ovdje preživljavaju svakog dana.mO k3 wrote: @Insomnia lako je tebi i meni iz dijaspore pisati dizati halabuku dobro mi znamo sta je se desilo , ali ima i bosnjaka koji pokusavaju da zive i prezive u bl ...
- Alfons Kauders
#220 Re: OTVARANJE FERHADIJE - 07.05.2016
Kad se u BiH pojave Angela ili Barack, i kada pocnu navijati za jednu politicku opciju, vjerovatno cu imati isti komentar i za njih. A do tad se odnosi na Ahmu i njegove, po zaslugama.p206 wrote:kakvi smo mi ljudi...imaš par država u svijetu koji makar i samo govorom podržavaju ovu rasparčanu državu, i mi bi njih odjebali..![]()
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#221 Re: OTVARANJE FERHADIJE - 07.05.2016
Dijelim misljenje. Odlican govorbanjaluka078 wrote:Sve sem obraćanja aktuelnog muftije banjalučkog je bilo višak. Mišljenje mene iz Banjaluke.
- piupiu
#222 Re: OTVARANJE FERHADIJE - 07.05.2016
Ne znam ja šta je on mislio, on je premijer strane države i obraća se nama u ime 78 miliona Turaka, što je više puta naglasio. Ima da bude vrlo precizan kad se obraća javno u tako delikatnoj prilici. U kontekstu u kojem je to rekao, on, valjda, govori, kao premijer države koju predstavlja i ja sam shvatila da se to odnosi na Turke ... jer Davatoglu i ja - bar po mojoj logici - nismo 'mi'.Lakat Jebić wrote:otvara se dzamija, kad kaze MI misli na muslimanepiupiu wrote:Ne mi, nego Turci ...Lakat Jebić wrote:bili smo ovdje i bicemo zauvijek je provokativna poruka?
- kritichar
#223 Re: OTVARANJE FERHADIJE - 07.05.2016
Tolika alergija na turke nije zabiljezena ni u sezoni ambrozije
Otidjite do apoteke dok se nisu zatvorile, subota je
Otidjite do apoteke dok se nisu zatvorile, subota je
- mO k3
#224 Re: OTVARANJE FERHADIJE - 07.05.2016
piupiu wrote:
Ne znam ja šta je on mislio, on je premijer strane države i obraća se nama u ime 78 miliona Turaka, što je više puta naglasio. Ima da bude vrlo precizan kad se obraća javno u tako delikatnoj prilici. U kontekstu u kojem je to rekao, on, valjda, govori, kao premijer države koju predstavlja i ja sam shvatila da se to odnosi na Turke ... jer Davatoglu i ja - bar po mojoj logici - nismo 'mi'.
- Banksy
#225 Re: OTVARANJE FERHADIJE - 07.05.2016
U Bosni, preko naših leđa, s praznim novčanikom, ali uz ushićenje domicilnih, loži i udara imaginarne neoosmanske granice, a u Hrvatsku ide s 200 privrednika i nosi 200 miliona investicija. Ta trabunjanja su posebno mučna jer je ovo danas zaista bila, bar meni, iznimno emotivna i dirljiva ceremonija. Baš onakva kakva je trebala da bude.mO k3 wrote:Banksy wrote:Nije zbog Alije, već zbog poruka, generalno. Neprimjereno i nametljivo paternalistički, i to u vrlo osjetljivom i emotivnom trenutku.mO k3 wrote: Sve je to u redu ,ali mala zamjerka i spominjanje Rahmetli alije opet je to banjaluka , oni vide u Aliji isto sto i mi u Slobodanu, Karadzicu ....![]()
@Insomnia lako je tebi i meni iz dijaspore pisati dizati halabuku dobro mi znamo sta je se desilo , ali ima i bosnjaka koji pokusavaju da zive i prezive u bl ...