Prvi joint
-
handžar88
#201 Re: Prvi joint
Maida uzivas li ti u zeljastoj materiji koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu?
- Connaisseur Karlin
#202 Re: Prvi joint
Ovisnost je vezana za duzi period konzumiranja marihunae.Ovisnost je i povrmeno pusenje marihune tokom godinu dana ili duzi period. Na temi posotje primjeri ovisnika o marihuani.Naravno da svi koji puse joint svake sedmice,svaki vikned i svaki mejsec jesu ovisnici,jer to rade godinu ili duzi period.maida95 wrote:ima l' šta na kašiku?![]()
gdje ćeš ba ovo napisati, pa svi koji pušU travu su ovisnici!Ludzak wrote: Tako sam tri, četri puta učinio i više nisam.![]()
-
handžar88
#203 Re: Prvi joint
Mogu vam reci gospodjo da mozda i imate pravo.. evo sad razmisljam da li ja cijelo ovo vrijeme lazem sebe da nisam ovisnik, heroin tu necu ubrajati to znam da sam 99% ovisnik ali za travu nikad ne bi ni pomislio a vidi sta se desava u svijetu.
-
lajkujMe
#204 Re: Prvi joint
A rasprave oko bogom date biljke
Ja cu odmah da kazem da se Mariuhana treba legalizovati kod nas i u svijetu odmah na svim nacinima unosa u organizam a to su:
1.Pusenje
2.Ulja i slicni ekstrakti
3.U Hrani
4.Medicinski preparati
Takodjer se treba legalizovati da se kuci moze uzgajati za sopstvene svrhe. Coffe shoppovi i prodavnice preparata i bilja dopustiti.
Za legalizovanje ima mnogo razloga, za drzanje ilegalnosti imaju samo dva-tri bljeda nedokazana razloga.
ZA: Dokazano pomaze teskim bolesnicima kao zamjena za lijekove protiv bolova, dokazano usporuje rast raka i tumora, pozitivno utice na psihu covjeka, mogucnost velikog prihoda drzave od poreza, mogucnost velike zarade za privatnike koji bi se bavili uzgojem, preradom mariuhane u razne svrhe i preparate, naravno i male radnjice i slicno bi profitirali. Smanjenje ilegalnih kriminalnih grupa u uvozu/uzgoju mariuhane samim cinom legalizacije oni bi ostali bez posla.
A specificno za nasu drzavu psihicki bi mnogo ljudi bilo bolje zbog stresa od rata i poslije ratnih teskoca.
Protiv: Nedokazane i ne kredibilne tvrdnje da pusenje dovodi do konzumacije jacih droga. Stvara ovisnost ne poricem ovu tvrdnju ali je po meni ta ovisnost daleko manja i laksa nego kao kod cigara i alkohola koji su stvarna posast ovog drustva. Opasnost predoziranja i smrti od iste to je najveca laz, na svijetu ne postoji ni jedan slucaj predoziranja od mariuhane.
A moj favorit za protiv je ubjedljivo da se IQ smanjuje konzumacijom iste, znam par osoba koje je konzumiraju a da su vrlo vrlo uspjesni u nasem drustvu, zaradjuju velike pare ili su u karijeri vrlo priznati i to su uspjesniji upravo zbog konzumacije jer ih opusti i fokusira ih.
Previse je pozitivnih stvari da bi ova biljka ostala zabranjena.
Naravno mora biti i restrikcija, npr konzumacije iste ne bi smjela biti dozvoljena prije 18 god minimum cak sta vise cigare, alkohol i travu bi ogranicio od 21 god. To sto je neko punoljetan ne znaci i da je pametan i stabilna osoba sta vise tad su nestabilniji od 5 godisnjaka.
Uglavno mojem misljenje je da se treba legalizovati, drustvo bi postalo mnogo zdravije kako fizicki tako i dusevno i emocijalno. Nova grana industrije vise para i poslova za sve. Manje kriminala i vjerujem manje konzumacije teskih droga.
Toliko od mene.
Ja cu odmah da kazem da se Mariuhana treba legalizovati kod nas i u svijetu odmah na svim nacinima unosa u organizam a to su:
1.Pusenje
3.U Hrani
4.Medicinski preparati
Takodjer se treba legalizovati da se kuci moze uzgajati za sopstvene svrhe. Coffe shoppovi i prodavnice preparata i bilja dopustiti.
Za legalizovanje ima mnogo razloga, za drzanje ilegalnosti imaju samo dva-tri bljeda nedokazana razloga.
ZA: Dokazano pomaze teskim bolesnicima kao zamjena za lijekove protiv bolova, dokazano usporuje rast raka i tumora, pozitivno utice na psihu covjeka, mogucnost velikog prihoda drzave od poreza, mogucnost velike zarade za privatnike koji bi se bavili uzgojem, preradom mariuhane u razne svrhe i preparate, naravno i male radnjice i slicno bi profitirali. Smanjenje ilegalnih kriminalnih grupa u uvozu/uzgoju mariuhane samim cinom legalizacije oni bi ostali bez posla.
A specificno za nasu drzavu psihicki bi mnogo ljudi bilo bolje zbog stresa od rata i poslije ratnih teskoca.
Protiv: Nedokazane i ne kredibilne tvrdnje da pusenje dovodi do konzumacije jacih droga. Stvara ovisnost ne poricem ovu tvrdnju ali je po meni ta ovisnost daleko manja i laksa nego kao kod cigara i alkohola koji su stvarna posast ovog drustva. Opasnost predoziranja i smrti od iste to je najveca laz, na svijetu ne postoji ni jedan slucaj predoziranja od mariuhane.
A moj favorit za protiv je ubjedljivo da se IQ smanjuje konzumacijom iste, znam par osoba koje je konzumiraju a da su vrlo vrlo uspjesni u nasem drustvu, zaradjuju velike pare ili su u karijeri vrlo priznati i to su uspjesniji upravo zbog konzumacije jer ih opusti i fokusira ih.
Naravno mora biti i restrikcija, npr konzumacije iste ne bi smjela biti dozvoljena prije 18 god minimum cak sta vise cigare, alkohol i travu bi ogranicio od 21 god. To sto je neko punoljetan ne znaci i da je pametan i stabilna osoba sta vise tad su nestabilniji od 5 godisnjaka.
Uglavno mojem misljenje je da se treba legalizovati, drustvo bi postalo mnogo zdravije kako fizicki tako i dusevno i emocijalno. Nova grana industrije vise para i poslova za sve. Manje kriminala i vjerujem manje konzumacije teskih droga.
Toliko od mene.
- Krokodajl
#205 Re: Prvi joint
Činjenica da marihuana ima dobar efekat na zdravlje, ali isto tako je i činjenica da je marihuana opasna supstanca koja se veoma lako zloupotrijebi.
Da li je marihuana droga ili ne meni nije bitno (ja ne vjerujem u teške i lake droge) ja je ne koristim ali apsolutno podržavam da se marihuana dekriminazira ali ne i legalizuje, odnosno da se konzumacija marihuane smatra prekršajem a ne krivičnim djelom, smatram i da se marihuana može legalizovati ali uz strogu kontrolu proizvodnje, prodaje i stroge kontrole konzumenata.
Marihuana jeste možda zdrava ali oni koju je konzumiraju znaju kakve efekte ima na čovjekovo ponašanje, zdrave su i košpice od breskve pa se probaj nakljukat njima i kad cijanid zvrkne u mozak pa ti oči ispanu...
Da li je marihuana droga ili ne meni nije bitno (ja ne vjerujem u teške i lake droge) ja je ne koristim ali apsolutno podržavam da se marihuana dekriminazira ali ne i legalizuje, odnosno da se konzumacija marihuane smatra prekršajem a ne krivičnim djelom, smatram i da se marihuana može legalizovati ali uz strogu kontrolu proizvodnje, prodaje i stroge kontrole konzumenata.
Marihuana jeste možda zdrava ali oni koju je konzumiraju znaju kakve efekte ima na čovjekovo ponašanje, zdrave su i košpice od breskve pa se probaj nakljukat njima i kad cijanid zvrkne u mozak pa ti oči ispanu...
- Connaisseur Karlin
#206 Re: Prvi joint
Opa,eto bit ces prvi da osnujes biznis u BiHlajkujMe wrote:A rasprave oko bogom date biljke![]()
1.Pusenje
3.U Hrani
4.Medicinski preparati
Toliko od mene.
Medicinska marihuna je leglano odobrena i osobama koje boluju od dugogodisnjih migrena,a opet imaju povremene napade,pa moraju uzeti inekciju
legalizacijom ce se jedino oboagititi vlasnici i drzava
-
lajkujMe
#207 Re: Prvi joint
Connaisseur Karlin wrote:Opa,eto bit ces prvi da osnujes biznis u BiHlajkujMe wrote:A rasprave oko bogom date biljke![]()
1.Pusenje
3.U Hrani
4.Medicinski preparati
Toliko od mene.Oldicna lova
Koga birga za zdravlje
![]()
Medicinska marihuna je leglano odobrena i osobama koje boluju od dugogodisnjih migrena,a opet imaju povremene napade,pa moraju uzeti inekciju![]()
Velika je razlika izmedju povremenih napada od stalnih napada i velika je razlika izmedju uzeti inekciju ponedak nego vrlo cesto.
Lijekovi protiv bolova posebno oni jaci su visoko ovisni i duzi period uzimanja dokazano steti organizmu zbog talozenja istih. Da ne govorim sto se snjima vrlo lako mozes ubiti predoziranjem.
A za to da ce se legalizacijom jedino obogatiti vlasnici i drzava, razumijes li sta si rekao time? Eto ko se obogatio od npr Klasa? Ti? Ne nego vlasnik i drzava, ko se obogatio od Euroasfalta? Ti? jok nego drzava i vlasnik. To je osnovno pravilo kapitalizma.
Obogatice se mnogi ljudi, od onih koji otvore radnje, farme i kompanije za preradu do drzave, ali isto tako ce se stvoriti nova radna mjesta, nece se ti ljudi obogatiti ali ce imati solidnu platu mozda budu prijavljeni moci ce da zive.
A ne razumijem tvoj komentar na koga briga za zdravlje mozes to pojasniti molim te?
-
maida95
#209 Re: Prvi joint
ha ja, 'vako k'o jaLudzak wrote: Ali neko ko svaki drugi dan duva, sigurno izaziva ovisnost.
Pa čokoladu da jedeš svaki drugi dan postat ćeš ovisan, a ne to.
samo tožuhandžar88 wrote:Maida uzivas li ti u zeljastoj materiji koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu?
Krokodajl wrote:zdrave su i košpice od breskve pa se probaj nakljukat njima i kad cijanid zvrkne u mozak pa ti oči ispanu...
- Kaligrafija
#210 Re: Prvi joint
Prvi joint, davno zaboravljen
prvi dernek ko zna gdje je
zapali me i tiho dim povuci
dzozle stavi, da ti oci ne vide...

dzozle stavi, da ti oci ne vide...
- medvjed23
#212 Re: Prvi joint
ne znam koliko je pametno javno, na forumu priznavati ovakve stvari, al hajd.. valjda će izdobriti..
-
maida95
#213 Re: Prvi joint
de ba ako će zbog trave forumaše ganjati..
nek' počiste prvo ispred svojih vrata

- medvjed23
#214 Re: Prvi joint
ja znam neke što su zaglavili 
-
maida95
#215 Re: Prvi joint
Zbog komentarisanja na forumu? 
- medvjed23
#216 Re: Prvi joint
zbog vutre, a jesu li na forumu upraćeni, to ne znam 
-
lajkujMe
#218 Re: Prvi joint
Ma sta se zna, ako ste primjetili mozda vecina akcija protiv droga je protiv mariuhane a to je zato sto su to sitne ribe, ovi koji dilaju heroin, kokain i slicno su veliki i policija im ne smije nista.
Btw kod nas tesko da ces zavrsiti u zatvoru zbog jednog dzointa dobices uvjetnu na 6 mjeseci mozda godinu i to je to. Sto je naravno vrlo zeznuto ako mislis raditi za drzavu ili vec radis jer nema uvjerenja o ne kaznjavanju
Btw kod nas tesko da ces zavrsiti u zatvoru zbog jednog dzointa dobices uvjetnu na 6 mjeseci mozda godinu i to je to. Sto je naravno vrlo zeznuto ako mislis raditi za drzavu ili vec radis jer nema uvjerenja o ne kaznjavanju
- ćiribiribela
#219 Re: Prvi joint
Prvi sa nekih 17 godina, zadnji... 
-
Nostromo
#220 Re: Prvi joint
Kaligrafija wrote:Prvi joint, davno zaboravljen
dzozle stavi, da ti oci ne vide...![]()
- Connaisseur Karlin
#221 Re: Prvi joint
Legalizacija biznisa kanabisa ,cigareta i kolacica je ekvilvalnet za biznis faramceutksih kompanija.lajkujMe wrote:Connaisseur Karlin wrote:
Opa,eto bit ces prvi da osnujes biznis u BiHOldicna lova
Koga birga za zdravlje
![]()
Medicinska marihuna je leglano odobrena i osobama koje boluju od dugogodisnjih migrena,a opet imaju povremene napade,pa moraju uzeti inekciju![]()
Velika je razlika izmedju povremenih napada od stalnih napada i velika je razlika izmedju uzeti inekciju ponedak nego vrlo cesto.
Lijekovi protiv bolova posebno oni jaci su visoko ovisni i duzi period uzimanja dokazano steti organizmu zbog talozenja istih. Da ne govorim sto se snjima vrlo lako mozes ubiti predoziranjem.
A za to da ce se legalizacijom jedino obogatiti vlasnici i drzava, razumijes li sta si rekao time? Eto ko se obogatio od npr Klasa? Ti? Ne nego vlasnik i drzava, ko se obogatio od Euroasfalta? Ti? jok nego drzava i vlasnik. To je osnovno pravilo kapitalizma.
Obogatice se mnogi ljudi, od onih koji otvore radnje, farme i kompanije za preradu do drzave, ali isto tako ce se stvoriti nova radna mjesta, nece se ti ljudi obogatiti ali ce imati solidnu platu mozda budu prijavljeni moci ce da zive.
A ne razumijem tvoj komentar na koga briga za zdravlje mozes to pojasniti molim te?
-
TheMule
#222 Re: Prvi joint
Nemam nista protiv, ali licno nikad nisam probo.
-
RIMADLJOD
#224 Re: Prvi joint
I tako momak počinje tvoja provalija u narkomaniju.
- KB9
#225 Re: Prvi joint
znao sam da ce se ovo pretvorit u jos jednu temu gdje narkomani brane drogu