Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post Reply
spreca

#201 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by spreca »

doso covjek zbog sutrasnjeg derbija :mrgreen: :lol:
155_mm

#202 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by 155_mm »

hAZNADAR wrote: Ja pretpostavljam da se radi samo o dvije stvari koje nisu za javnost.
A to su kontrola oruzja i ilegalnog izvoza oruzja i BiH. I ceremonija Ferhadije 7.maja u Banjaluci gdje ce se skupiti politicka elita i gdje je vrlo moguc incident.
cuj nije za javnost a prije 10 godina snimljena reportaza za francusku TV o svercovanju oruzja iz BiH u francusku. i nakon toliko godina sef CIA-e dosao da upozori na to. :-)
da li ti to samo pretpostavljas ili si cuo od dzevde.
"SAD želi konkretnu akciju koja podrazumeva pronalazak veće količine skladišta naoružanja i opreme koju koriste islamisti, presecanje tokova finansiranja u BiH, adekvatnije mere nadzora nad islamističkim grupama i sprečavanje propagande koja se ovde nesmetano odvija", rekao je on.

Navodeći da do sada toga nije bilo, Galijašević je podsetio da je bilo samo spektakularnih akcija poput operacija "Svetlost", "Damask" i sličnih koje su za rezultat imale nikakvu kaznenu politiku i pokazale da teroristi, islamisti i radikalni lica povezana s Al Kaidom i "Islamskom državom" mogu to nekažnjeno da rade.
a i ona tvoja prica kako ce dijaspora sa mocnim pasosima da sverca oruzje u zapadnu europu jer nisu sumnjivi podsjeca takodje na jedan dzevdin biser o bijeloj alkajidi od nekih 10-15 godina.

a ovo za incident na otvoru dzamije ne zbnam jeli tvoj ili dzevdin biser. pazi sef najmocnije obavjestajne sluzbe na svijetu navbratio u bosnu da im kaze da pripaze na ozvoru da ne bude problema. :-)

jer se radi o politickoj eliti zbog koje bi se urusio svjetski poredak. :-)
Među gostima su i Valentin Incko, visoki predstavnik, diplomate Francuske, Austrije, Turske, te svi akreditovani ambasadori u BiH. Naravno, tu su i naše komšije, predstavnici vlada Srbije i Hrvatske, domaći bh. zvaničnici, iz RS, FBiH i Vijeća ministara BiH. Očekujemo da na taj dan Banjaluka bude u centru pažnje, a broj zvanica je teško procijeniti", napomenuo je za "Nezavisne" Osman ef. Kozlić, muftija banjalučki.
Više detalja na: http://www.nezavisne.com/novosti/drustv ... ije/354981
kolega ima jos strucnjaka za terorizam u svijetu osim dzevde. mozda ne u srpskim medijima. ali malo je poglupo se bas informirati iz samo jednog izvora ma kako on bio pouzdan. :D

p.s. niko ne ospoprava problem vehabija u BiH i da se taj problem mora rijesavati u suradnji sa zapadnim partnerima. ali neki sljedbenici dzevde pokusavaju taj problem predstaviti kao 99% svih problema bosnjaka i BiH. imaju bosnje problema i pored vehabija iako bi neki zeljeli da se bosnje jedino jos bave vehabijama i paradzematima.
sjedi 1

#203 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by sjedi 1 »

tr_ba wrote:prvo sto mi pade napamet je da mu je bem ma ter,sto nije dosao 92...?
Pa bio je ,ne on nego njegov prethodnik...
insomnia78

#204 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by insomnia78 »

Image
"Oj Alija crno ti se pise. Ne pomazu ni arapi vise"
Ovog podhitno treba na forum
Ako vec nije tu
155_mm

#205 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by 155_mm »

insomnia78 wrote:Image
"Oj Alija crno ti se pise. Ne pomazu ni arapi vise"
Ovog podhitno treba na forum
Ako vec nije tu
ja mislim da vec odavno jeste. ili kako drugacije objasniti ovoliki broj pristalica njegovih ekspertiza.
GeeTnT

#206 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by GeeTnT »

insomnia78 wrote:Image

tu
John je trebao ovog povest sa sobom...
hAZNADAR

#207 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by hAZNADAR »

insomnia78 wrote:
Dzevad like this
Samo je njegov drugi razlog uticaj Turske a ne skup u BL
Eno, izjVa za Srnu
"Direktor CIA došao je na Balkan iz DVA RAZLOGA, a oba su ZABRINJAVAJUĆA" http://www.blic.rs/hxv3mtc
Dzevad tesko da bi like moju tvrdnju da glavnica oruzja koja se sverca iz BiH dolazi iz RS.
Ocito je da 155_mm nije jedini koji povrsno cita. Od kada ti to lovis kontekste?
Last edited by hAZNADAR on 22/04/2016 19:55, edited 1 time in total.
It_is_a_Leclerc

#208 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by It_is_a_Leclerc »

Nije on došao ni po kakve "informacije". Informacije je mogao dobiti i mobitelom.
Ovako visoke posjete sigurno nisu ni turističke, ni informativne, a zašto je konkretno Brennan dolazio mogli bismo saznati uskoro.
Krokodajl

#209 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by Krokodajl »

Došo donirat 100 stolica Želji.
hAZNADAR

#210 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by hAZNADAR »

155_mm wrote:
cuj nije za javnost a prije 10 godina snimljena reportaza za francusku TV o svercovanju oruzja iz BiH u francusku. i nakon toliko godina sef CIA-e dosao da upozori na to. :-)

a i ona tvoja prica kako ce dijaspora sa mocnim pasosima da sverca oruzje u zapadnu europu jer nisu sumnjivi podsjeca takodje na jedan dzevdin biser o bijeloj alkajidi od nekih 10-15 godina.

kolega ima jos strucnjaka za terorizam u svijetu osim dzevde. mozda ne u srpskim medijima. ali malo je poglupo se bas informirati iz samo jednog izvora ma kako on bio pouzdan. :D
Malo cu za pocetak citirati samog sebe:
bande po Evropi najlakse nabave licno oruzje i malokalibarsku municiju sa Balkana - tacnije najvise iz RS i onda ostatka BiH.
Uostalom rekao sam da glavnica oruzja iz BiH dolazi iz RS
Vec si dokazao ranije da povrsno citas jer se hvatas za kontekste i nisi u stanju zapamtiti ni moj nick.
Ako mislis da bi Dzevad za kojeg se zna ciji je igrac i za koga radi - i u snu ovakvo sta izjavio za RS - onda povrsno i kontas.

A jos sam ranije rekao da je u pitanju pretpostavka i da se nadam da grijesim.

Da, moja pretpostavka je sverc oruzja iz BiH koji se defakto desava, najvise iz RS i da to svercaju krimosi sa stranim pasosima. Zivim vani i znam sta se sve donosi i koliko je lako.
I naravno Banjaluka posto je to po meni i vezano za ranije iskustvo ipak ceremonija visokog rizika.
Sverc oruzja iz BiH u Evropu nije javna tajna ali za javnost nije kada glavni sef CIA-e dodje zavrnuti ruke domacim odgovornim strukturama. Odnos Amerike prema malim igracima nije nikad bio sa tolerancijom i respektom. Jedan od najmocnijih ljudi svijeta danasnjice moze opaliti i samare nasim sigurnisnim sefovima i politicarima a da u javnost izadje prica o saradnji, konstruktivnom dijalogu i uzajamnom razumijevanju.

A ti nastavi izvlaciti psihoanalize glavnom sefa CIA da ostavlja utisak domacem javnom mijenju koje mu plaho nesto znaci, i da je moja pretpostavka ustvari Dzevadova.
Znam jako dobro da i ovo sto sam ponovio i podvukao ili neces procitati ili neces skontati. Nema nista gore nego kada ti se na vrat nakace povrsni likovi bez osnovne kulture diskutovanja.
Drvosjeca iz Dejcica

#211 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

hAZNADAR wrote:
155_mm wrote:

Malo cu za pocetak citirati samog sebe:
bande po Evropi najlakse nabave licno oruzje i malokalibarsku municiju sa Balkana - tacnije najvise iz RS i onda ostatka BiH.
Uostalom rekao sam da glavnica oruzja iz BiH dolazi iz RS
Vec si dokazao ranije da povrsno citas jer se hvatas za kontekste i nisi u stanju zapamtiti ni moj nick.
Ako mislis da bi Dzevad za kojeg se zna ciji je igrac i za koga radi - i u snu ovakvo sta izjavio za RS - onda povrsno i kontas.

A jos sam ranije rekao da je u pitanju pretpostavka i da se nadam da grijesim.

Da, moja pretpostavka je sverc oruzja iz BiH koji se defakto desava, najvise iz RS i da to svercaju krimosi sa stranim pasosima. Zivim vani i znam sta se sve donosi i koliko je lako.
I naravno Banjaluka posto je to po meni i vezano za ranije iskustvo ipak ceremonija visokog rizika.
Sverc oruzja iz BiH u Evropu nije javna tajna ali za javnost nije kada glavni sef CIA-e dodje zavrnuti ruke domacim odgovornim strukturama. Odnos Amerike prema malim igracima nije nikad bio sa tolerancijom i respektom. Jedan od najmocnijih ljudi svijeta danasnjice moze opaliti i samare nasim sigurnisnim sefovima i politicarima a da u javnost izadje prica o saradnji, konstruktivnom dijalogu i uzajamnom razumijevanju.

A ti nastavi izvlaciti psihoanalize glavnom sefa CIA da ostavlja utisak domacem javnom mijenju koje mu plaho nesto znaci, i da je moja pretpostavka ustvari Dzevadova.
Znam jako dobro da i ovo sto sam ponovio i podvukao ili neces procitati ili neces skontati. Nema nista gore nego kada ti se na vrat nakace povrsni likovi bez osnovne kulture diskutovanja.
Dobro je ba Dževade, skontali smo te, možeš se sada vaditi do sutra. :lol:
limeni

#212 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by limeni »

Doso dase na pije vode Sabahscarsije!!!
512MB

#214 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by 512MB »

Mozda ima veze sa protestima opozicije u rs u maju, i najavljeni kontraprotesta? Mozda bude makljaze u banjoj luci..
modem33

#215 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by modem33 »

Zvali ga ljudi na pecenje .... i ako im dadne kakve sadake za dopunu na M-telu- 8-)
HAVANA

#216 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by HAVANA »

Naso trebu.
red evil

#217 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by red evil »

Doš'o čo'ek 'nako, dosadno mu. Malo se provozao i usput koju prozborio sa eminentnim ljudima od visokog značaja. :oops: :oops:
madtv

#219 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by madtv »

dos'o da cuje koju pametnu :oops:
radostan dan

#220 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by radostan dan »

jel se registrovo, zna li mu se nik na forumu?
asker

#221 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by asker »

hAZNADAR wrote: Da, moja pretpostavka je sverc oruzja iz BiH koji se defakto desava, najvise iz RS i da to svercaju krimosi sa stranim pasosima. Zivim vani i znam sta se sve donosi i koliko je lako.
Samo zbog ovoga ti trebaju pokucat na vrata kakve CIE, MIE, BIE i ostala slova.
Gojeni H

#222 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by Gojeni H »

Saznacemo za nekoliko godina ko je od Srbadije nova Plavsicka i ko ce biti saradnik koji ce pomoci ogranicavanju uticaja Rusije na ovaj dio planete Zemlje.
prog321

#223 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by prog321 »

Došao da pita Baketa u kojem pravcu američka vanjska politika da ide. :-D
nosara

#224 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by nosara »

Gojeni H wrote:Saznacemo za nekoliko godina ko je od Srbadije nova Plavsicka i ko ce biti saradnik koji ce pomoci ogranicavanju uticaja Rusije na ovaj dio planete Zemlje.
Image
KB9

#225 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by KB9 »

znaci ipak se radi u borbi protiv terorizma

ekstra, u max iducih 5 godina ce opet na svakom cosku bit americki bunkeri :thumbup:
Post Reply