Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!
- spreca
#201 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!
doso covjek zbog sutrasnjeg derbija

-
155_mm
#202 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!
cuj nije za javnost a prije 10 godina snimljena reportaza za francusku TV o svercovanju oruzja iz BiH u francusku. i nakon toliko godina sef CIA-e dosao da upozori na to.hAZNADAR wrote: Ja pretpostavljam da se radi samo o dvije stvari koje nisu za javnost.
A to su kontrola oruzja i ilegalnog izvoza oruzja i BiH. I ceremonija Ferhadije 7.maja u Banjaluci gdje ce se skupiti politicka elita i gdje je vrlo moguc incident.
da li ti to samo pretpostavljas ili si cuo od dzevde.
a i ona tvoja prica kako ce dijaspora sa mocnim pasosima da sverca oruzje u zapadnu europu jer nisu sumnjivi podsjeca takodje na jedan dzevdin biser o bijeloj alkajidi od nekih 10-15 godina."SAD želi konkretnu akciju koja podrazumeva pronalazak veće količine skladišta naoružanja i opreme koju koriste islamisti, presecanje tokova finansiranja u BiH, adekvatnije mere nadzora nad islamističkim grupama i sprečavanje propagande koja se ovde nesmetano odvija", rekao je on.
Navodeći da do sada toga nije bilo, Galijašević je podsetio da je bilo samo spektakularnih akcija poput operacija "Svetlost", "Damask" i sličnih koje su za rezultat imale nikakvu kaznenu politiku i pokazale da teroristi, islamisti i radikalni lica povezana s Al Kaidom i "Islamskom državom" mogu to nekažnjeno da rade.
a ovo za incident na otvoru dzamije ne zbnam jeli tvoj ili dzevdin biser. pazi sef najmocnije obavjestajne sluzbe na svijetu navbratio u bosnu da im kaze da pripaze na ozvoru da ne bude problema.
jer se radi o politickoj eliti zbog koje bi se urusio svjetski poredak.
kolega ima jos strucnjaka za terorizam u svijetu osim dzevde. mozda ne u srpskim medijima. ali malo je poglupo se bas informirati iz samo jednog izvora ma kako on bio pouzdan.Među gostima su i Valentin Incko, visoki predstavnik, diplomate Francuske, Austrije, Turske, te svi akreditovani ambasadori u BiH. Naravno, tu su i naše komšije, predstavnici vlada Srbije i Hrvatske, domaći bh. zvaničnici, iz RS, FBiH i Vijeća ministara BiH. Očekujemo da na taj dan Banjaluka bude u centru pažnje, a broj zvanica je teško procijeniti", napomenuo je za "Nezavisne" Osman ef. Kozlić, muftija banjalučki.
Više detalja na: http://www.nezavisne.com/novosti/drustv ... ije/354981
p.s. niko ne ospoprava problem vehabija u BiH i da se taj problem mora rijesavati u suradnji sa zapadnim partnerima. ali neki sljedbenici dzevde pokusavaju taj problem predstaviti kao 99% svih problema bosnjaka i BiH. imaju bosnje problema i pored vehabija iako bi neki zeljeli da se bosnje jedino jos bave vehabijama i paradzematima.
- sjedi 1
#203 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!
Pa bio je ,ne on nego njegov prethodnik...tr_ba wrote:prvo sto mi pade napamet je da mu je bem ma ter,sto nije dosao 92...?
- insomnia78
#204 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

"Oj Alija crno ti se pise. Ne pomazu ni arapi vise"
Ovog podhitno treba na forum
Ako vec nije tu
-
155_mm
#205 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!
ja mislim da vec odavno jeste. ili kako drugacije objasniti ovoliki broj pristalica njegovih ekspertiza.insomnia78 wrote:
"Oj Alija crno ti se pise. Ne pomazu ni arapi vise"
Ovog podhitno treba na forum
Ako vec nije tu
- GeeTnT
#206 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!
John je trebao ovog povest sa sobom...insomnia78 wrote:
tu
-
hAZNADAR
#207 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!
Dzevad tesko da bi like moju tvrdnju da glavnica oruzja koja se sverca iz BiH dolazi iz RS.insomnia78 wrote:
Dzevad like this
Samo je njegov drugi razlog uticaj Turske a ne skup u BL
Eno, izjVa za Srnu
"Direktor CIA došao je na Balkan iz DVA RAZLOGA, a oba su ZABRINJAVAJUĆA" http://www.blic.rs/hxv3mtc
Ocito je da 155_mm nije jedini koji povrsno cita. Od kada ti to lovis kontekste?
Last edited by hAZNADAR on 22/04/2016 19:55, edited 1 time in total.
- It_is_a_Leclerc
#208 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!
Nije on došao ni po kakve "informacije". Informacije je mogao dobiti i mobitelom.
Ovako visoke posjete sigurno nisu ni turističke, ni informativne, a zašto je konkretno Brennan dolazio mogli bismo saznati uskoro.
Ovako visoke posjete sigurno nisu ni turističke, ni informativne, a zašto je konkretno Brennan dolazio mogli bismo saznati uskoro.
- Krokodajl
#209 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!
Došo donirat 100 stolica Želji.
-
hAZNADAR
#210 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!
Malo cu za pocetak citirati samog sebe:155_mm wrote:
cuj nije za javnost a prije 10 godina snimljena reportaza za francusku TV o svercovanju oruzja iz BiH u francusku. i nakon toliko godina sef CIA-e dosao da upozori na to.![]()
a i ona tvoja prica kako ce dijaspora sa mocnim pasosima da sverca oruzje u zapadnu europu jer nisu sumnjivi podsjeca takodje na jedan dzevdin biser o bijeloj alkajidi od nekih 10-15 godina.
kolega ima jos strucnjaka za terorizam u svijetu osim dzevde. mozda ne u srpskim medijima. ali malo je poglupo se bas informirati iz samo jednog izvora ma kako on bio pouzdan.![]()
bande po Evropi najlakse nabave licno oruzje i malokalibarsku municiju sa Balkana - tacnije najvise iz RS i onda ostatka BiH.
Vec si dokazao ranije da povrsno citas jer se hvatas za kontekste i nisi u stanju zapamtiti ni moj nick.Uostalom rekao sam da glavnica oruzja iz BiH dolazi iz RS
Ako mislis da bi Dzevad za kojeg se zna ciji je igrac i za koga radi - i u snu ovakvo sta izjavio za RS - onda povrsno i kontas.
A jos sam ranije rekao da je u pitanju pretpostavka i da se nadam da grijesim.
Da, moja pretpostavka je sverc oruzja iz BiH koji se defakto desava, najvise iz RS i da to svercaju krimosi sa stranim pasosima. Zivim vani i znam sta se sve donosi i koliko je lako.
I naravno Banjaluka posto je to po meni i vezano za ranije iskustvo ipak ceremonija visokog rizika.
Sverc oruzja iz BiH u Evropu nije javna tajna ali za javnost nije kada glavni sef CIA-e dodje zavrnuti ruke domacim odgovornim strukturama. Odnos Amerike prema malim igracima nije nikad bio sa tolerancijom i respektom. Jedan od najmocnijih ljudi svijeta danasnjice moze opaliti i samare nasim sigurnisnim sefovima i politicarima a da u javnost izadje prica o saradnji, konstruktivnom dijalogu i uzajamnom razumijevanju.
A ti nastavi izvlaciti psihoanalize glavnom sefa CIA da ostavlja utisak domacem javnom mijenju koje mu plaho nesto znaci, i da je moja pretpostavka ustvari Dzevadova.
Znam jako dobro da i ovo sto sam ponovio i podvukao ili neces procitati ili neces skontati. Nema nista gore nego kada ti se na vrat nakace povrsni likovi bez osnovne kulture diskutovanja.
- Drvosjeca iz Dejcica
#211 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!
Dobro je ba Dževade, skontali smo te, možeš se sada vaditi do sutra.hAZNADAR wrote:Malo cu za pocetak citirati samog sebe:155_mm wrote:
cuj nije za javnost a prije 10 godina snimljena reportaza za francusku TV o svercovanju oruzja iz BiH u francusku. i nakon toliko godina sef CIA-e dosao da upozori na to.![]()
a i ona tvoja prica kako ce dijaspora sa mocnim pasosima da sverca oruzje u zapadnu europu jer nisu sumnjivi podsjeca takodje na jedan dzevdin biser o bijeloj alkajidi od nekih 10-15 godina.
kolega ima jos strucnjaka za terorizam u svijetu osim dzevde. mozda ne u srpskim medijima. ali malo je poglupo se bas informirati iz samo jednog izvora ma kako on bio pouzdan.![]()
bande po Evropi najlakse nabave licno oruzje i malokalibarsku municiju sa Balkana - tacnije najvise iz RS i onda ostatka BiH.Vec si dokazao ranije da povrsno citas jer se hvatas za kontekste i nisi u stanju zapamtiti ni moj nick.Uostalom rekao sam da glavnica oruzja iz BiH dolazi iz RS
Ako mislis da bi Dzevad za kojeg se zna ciji je igrac i za koga radi - i u snu ovakvo sta izjavio za RS - onda povrsno i kontas.
A jos sam ranije rekao da je u pitanju pretpostavka i da se nadam da grijesim.
Da, moja pretpostavka je sverc oruzja iz BiH koji se defakto desava, najvise iz RS i da to svercaju krimosi sa stranim pasosima. Zivim vani i znam sta se sve donosi i koliko je lako.
I naravno Banjaluka posto je to po meni i vezano za ranije iskustvo ipak ceremonija visokog rizika.
Sverc oruzja iz BiH u Evropu nije javna tajna ali za javnost nije kada glavni sef CIA-e dodje zavrnuti ruke domacim odgovornim strukturama. Odnos Amerike prema malim igracima nije nikad bio sa tolerancijom i respektom. Jedan od najmocnijih ljudi svijeta danasnjice moze opaliti i samare nasim sigurnisnim sefovima i politicarima a da u javnost izadje prica o saradnji, konstruktivnom dijalogu i uzajamnom razumijevanju.
A ti nastavi izvlaciti psihoanalize glavnom sefa CIA da ostavlja utisak domacem javnom mijenju koje mu plaho nesto znaci, i da je moja pretpostavka ustvari Dzevadova.
Znam jako dobro da i ovo sto sam ponovio i podvukao ili neces procitati ili neces skontati. Nema nista gore nego kada ti se na vrat nakace povrsni likovi bez osnovne kulture diskutovanja.
- limeni
#212 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!
Doso dase na pije vode Sabahscarsije!!!
- insomnia78
- 512MB
#214 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!
Mozda ima veze sa protestima opozicije u rs u maju, i najavljeni kontraprotesta? Mozda bude makljaze u banjoj luci..
-
modem33
#215 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!
Zvali ga ljudi na pecenje .... i ako im dadne kakve sadake za dopunu na M-telu- 
- HAVANA
- red evil
#217 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!
Doš'o čo'ek 'nako, dosadno mu. Malo se provozao i usput koju prozborio sa eminentnim ljudima od visokog značaja.

-
archi_a
- madtv
#219 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!
dos'o da cuje koju pametnu 
-
radostan dan
#220 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!
jel se registrovo, zna li mu se nik na forumu?
-
asker
#221 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!
Samo zbog ovoga ti trebaju pokucat na vrata kakve CIE, MIE, BIE i ostala slova.hAZNADAR wrote: Da, moja pretpostavka je sverc oruzja iz BiH koji se defakto desava, najvise iz RS i da to svercaju krimosi sa stranim pasosima. Zivim vani i znam sta se sve donosi i koliko je lako.
- Gojeni H
#222 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!
Saznacemo za nekoliko godina ko je od Srbadije nova Plavsicka i ko ce biti saradnik koji ce pomoci ogranicavanju uticaja Rusije na ovaj dio planete Zemlje.
-
prog321
#223 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!
Došao da pita Baketa u kojem pravcu američka vanjska politika da ide. 
- nosara
#224 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!
Gojeni H wrote:Saznacemo za nekoliko godina ko je od Srbadije nova Plavsicka i ko ce biti saradnik koji ce pomoci ogranicavanju uticaja Rusije na ovaj dio planete Zemlje.
- KB9
#225 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!
znaci ipak se radi u borbi protiv terorizma
ekstra, u max iducih 5 godina ce opet na svakom cosku bit americki bunkeri
ekstra, u max iducih 5 godina ce opet na svakom cosku bit americki bunkeri