TITO!!!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Sike_

Post by Sike_ »

Znaci po vama je Tito najpozitivnija osoba Evrope u dvadesetom stoljecu, a Izetbegovic jedan obicni nacista?
Ma ljudi moji, to ni Mirnes ne bi cak ni u snu izjavio.
Svasta!
edu

Post by edu »

mirnes? :? :D ..je li to onaj sto je rekao da je alija rekao.. :D ..na samrti..:"cuvajte mi mirnesa"!? :D :D :D
Sike_

Post by Sike_ »

Eh taj upravo :-D
Ne bih se smio kladiti na to da bi Mirnes izabro Josipa za najpozitivniju licnost dvadesetog stoljeca. Cijele Evrope.
Prenj

Post by Prenj »

Sike_ wrote:Znaci po vama je Tito najpozitivnija osoba Evrope u dvadesetom stoljecu, a Izetbegovic jedan obicni nacista?
Svasta!
Da li si citao "Drzavnu tajnu" S. Halilovica?
Sike_

Post by Sike_ »

Jesam, pojeo sam je u roku 2 sata.
Da naravno, sve sto nismo znali Halilovic nam je objasnio natenane.
Otvori covjek oci nama bleccima.
I zakljuci da je Aljo nacista.
Dobro nek vam bude....
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Sike_ wrote:Znaci po vama je Tito najpozitivnija osoba Evrope u dvadesetom stoljecu, a Izetbegovic jedan obicni nacista?
Svasta!
Iz perspektive ogromne vecine stanovnistva bivse Jugoslavije (onda kada nisu opijeni nacionalistickim pojanjima svojih lidera), Broz je definitivno najpozitivnija licnost 20. vijeka a to se moze argumentovati na koliko god hoces nacina.

Nego, reci ti meni je li ti to pokusavas da poredis Izetbegovica sa Brozom? :shock:
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

Prenj wrote:
Svasta!
:roll: Jesam ja Prenj. :roll:
Crnjak, .... u cijim smo rukama bili i kako su se zajebavali sa nama. :roll:
Fffffffffuj, .... pljuc. :oops: :zzzz:
Prenj

Post by Prenj »

pape wrote:
Prenj wrote:
Svasta!
:roll: Jesam ja Prenj. :roll:
Crnjak, .... u cijim smo rukama bili i kako su se zajebavali sa nama. :roll:
Fffffffffuj, .... pljuc. :oops: :zzzz:
Kako su nas samo vile pronosale ... i Bil Klinton na kraju.
Sike_

Post by Sike_ »

Vodenjak wrote:
Svasta!
Iz perspektive ogromne vecine stanovnistva bivse Jugoslavije (onda kada nisu opijeni nacionalistickim pojanjima svojih lidera), Broz je definitivno najpozitivnija licnost 20. vijeka a to se moze argumentovati na koliko god hoces nacina.

Nego, reci ti meni je li ti to pokusavas da poredis Izetbegovica sa Brozom? :shock:

Stvarno ili se pravis bezobrazan ili ne kontas uopste sta zelim reci.
Zaboli me da oprostis i za Aliju i za Josipa.
Gdje vidis da ih poredim.
Ovaj blecak napisa da je Broz najperspektivnija licnost Evrope, ne iz perspektive stanovnistva bivse Jugoslavije, nego doslovno najpopularnija licnost Evrope i ti se slazes sa tim?
Isto tako kaze da je Aljo nacista.
Aljo nas je ukopo, ali covjek nacista nikad bio nije.
Nemoj ubuduce vise sam vadit zakljucke koji ne stoje.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Sike_ wrote:
Vodenjak wrote:
Svasta!

Stvarno ili se pravis bezobrazan ili ne kontas uopste sta zelim reci.
Zaboli me da oprostis i za Aliju i za Josipa.
Gdje vidis da ih poredim.
Ovaj blecak napisa da je Broz najperspektivnija licnost Evrope, ne iz perspektive stanovnistva bivse Jugoslavije, nego doslovno najpopularnija licnost Evrope i ti se slazes sa tim?
Isto tako kaze da je Aljo nacista.
Aljo nas je ukopo, ali covjek nacista nikad bio nije.
Nemoj ubuduce vise sam vadit zakljucke koji ne stoje.
Dobro je...
:roll: :zzzz:
Sike_

Post by Sike_ »

Pa sta je sad, sta se stidis, sto ne kazes Aljo je nacista i zdravo.
Cega se bojis? Meni nesto prigovaras. Gdje bi taj izbor najpozitivnije licnosti Evrope u dvadesetom stoljecu? Kako to da masismo?
edu

Post by edu »

alija ima velike zasluge u odbrani od agresije jna i domacih izdajnika na drzavu bosni i hercegovinu..ali ne moze se zaboraviti da je isti taj alija dva puta bio za podjelu bosne...
papak_eliminator

Post by papak_eliminator »

Image
Sike_

Post by Sike_ »

Ma zaboli me za Aliju pravo da ti kazem. Nisam nikad glaso, niti cu glasati za njegovu stranku, samo ne mogu se pojedincima ovdje objasniti pojedine stvari.
Jer cim rijec jednu protiv Tita kazes odma si Alijin nacista....
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

papak_eliminator wrote:Image
:lol: Jel` to treba da znaci: - "Samo vas gledam - majku vam bozju!" ... :lol:
Gera

Post by Gera »

Balalajka wrote:kao da nam nedostaje šuplje
Image

Pisala djeca sastav u školi tema: 45 godina mraka pod Titom. Mali Perica završi za 5 minuta i krene napolje. Učiteljica ga pita: "Kuda Perice?" "Ja sam završio," kaže Perica. Učiteljica otvori teku, a Perica napisao: "Jebem mu Majku ko je upalio svjetlo!"

Image
Američki pastori na putu po Jugoslaviji posjetili su jednu ludnicu.
Došli pastori u odjel, a svi bolesnici stadoše vikati.
- Živio Tito!
Samo jedan šuti.
- Što ti ne vičes? - upitaju ga pastori.
- Ja nisam lud, ja sam bolničar.
papak_eliminator

Post by papak_eliminator »

pape wrote:
papak_eliminator wrote:Image
:lol: Jel` to treba da znaci: - "Samo vas gledam - majku vam bozju!" ... :lol:
to znaci GLEDAM I PRATIM....nisam ja...Tito... :D
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Sike_ wrote:Pa sta je sad, sta se stidis, sto ne kazes Aljo je nacista i zdravo.
Cega se bojis? Meni nesto prigovaras. Gdje bi taj izbor najpozitivnije licnosti Evrope u dvadesetom stoljecu? Kako to da masismo?
@Sike_, ako nisi od onih sto mijenjaju nickove ko ja carape, onda si nov i puno toga ti se zato moze oprostiti! Mnogi su se od nas napisali i napisali o mnogo cemu pa i o Aliji i o Brozu! Medju njima i ja!
Prema tome, nema tu nikakvog "stida" a jos manje straha od bilo koga..
Ono sto me nervira su oni koje "zaboli i za Alijom i za Brozom" i koji su kao podjednako (ne)zainteresovani za obojicu, ali ipak dijele lekcije drugima kakav je jedan a kakav drugi!

Lici pomalo na ono: nisam SDA-ovac, ali sto je SDP los, to je cudo jedno... :zzzz:
Sike_

Post by Sike_ »

Hajde ako mi vec oprastas, oprastam i ja tebi :)

Sta smo zakljucili, jeli Izet-beg nacista ili nije?

Daj da i to rijesimo, da nas ne mori vise.
BECHO

Post by BECHO »

edu wrote:...ali ne moze se zaboraviti da je isti taj alija dva puta bio za podjelu bosne...
...po prici velikog 'prijatelja' Bosne i Hercegovine i donedavnog Francekovog ministra inozemnih poslova, gospodina doktora Mate Granica! :D

Sta bi na ovo rekao gosp. doktor Stipe Mesic, danasnji predsjednik Hrvatske, bivsi Tudjmanov partijski kolega i veliki prijatelj Bosne i Hercegovine?!

U intervjuu za "Nezavisne" hrvatski predsjednik tvrdi da je Milošević 1991. godine predložio Tuđmanu da Hrvatska dobije granice banovine, plus Cazin, Kladušu i Bihać, tzv. tursku Hrvatsku, dok mu je Izetbegović tokom devedesetih nudio konfederaciju Hrvatske i BiH.

....

NN: Kažete da su mnogi izvana radili Bosni "o glavi". No, Mate Granić tvrdi da je čak i Alija Izetbegović bio u jednom periodu sklon podjeli Bosne, što je navodno nudio Tuđmanu?

MESIĆ: Ja sam u tom vremenu bio vrlo blizak predsjedniku Tuđmanu i bio svjedokom njihovih brojnih susreta. Takav prijedlog od Izetbegovića nikad nisam čuo. Ali ono što je Alija predlagao u mojoj prisutnosti - to je konfederacija između Hrvatske i cijele BiH.

http://www.nezavisne.com/revija/tekst1-051120.php

Stipe ili Mate, pitanje je sad? 8)
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Sike_ wrote:Hajde ako mi vec oprastas, oprastam i ja tebi :)

Sta smo zakljucili, jeli Izet-beg nacista ili nije?

Daj da i to rijesimo, da nas ne mori vise.
Apsolutno ne!

O Izetbegovicu sam pisao mnogo toga kriticnog, mnogi su dobijali ospice zbog mog pisanja (sto me ne raduje zbog skupoce lijekova :P 8-) ) ali o tom covjeku nikada nisam niti mislio niti govorio kao o nacisti!

A o tome da li je onaj drugi - Broz, najpozitivnija licnost 20. vijeka, vec napisah.
Dodao bih da je sasvim sigurno jedna od najpozitivnijih gledano i ne samo iz naseg ugla!
edu

Post by edu »

BECHO wrote:
edu wrote:...ali ne moze se zaboraviti da je isti taj alija dva puta bio za podjelu bosne...
...po prici velikog 'prijatelja' Bosne i Hercegovine i donedavnog Francekovog ministra inozemnih poslova, gospodina doktora Mate Granica! :D

Sta bi na ovo rekao gosp. doktor Stipe Mesic, danasnji predsjednik Hrvatske, bivsi Tudjmanov partijski kolega i veliki prijatelj Bosne i Hercegovine?!

U intervjuu za "Nezavisne" hrvatski predsjednik tvrdi da je Milošević 1991. godine predložio Tuđmanu da Hrvatska dobije granice banovine, plus Cazin, Kladušu i Bihać, tzv. tursku Hrvatsku, dok mu je Izetbegović tokom devedesetih nudio konfederaciju Hrvatske i BiH.

....

NN: Kažete da su mnogi izvana radili Bosni "o glavi". No, Mate Granić tvrdi da je čak i Alija Izetbegović bio u jednom periodu sklon podjeli Bosne, što je navodno nudio Tuđmanu?

MESIĆ: Ja sam u tom vremenu bio vrlo blizak predsjedniku Tuđmanu i bio svjedokom njihovih brojnih susreta. Takav prijedlog od Izetbegovića nikad nisam čuo. Ali ono što je Alija predlagao u mojoj prisutnosti - to je konfederacija između Hrvatske i cijele BiH.

http://www.nezavisne.com/revija/tekst1-051120.php

Stipe ili Mate, pitanje je sad? 8)
da..stipe ili mate..granic je u vrijeme tih pregovora provodio najvise vremena sa tudjmanom..ne znam zbog cega bi lagao..(ne znam zbog cega bi i mesic lagao..?!)..a i haris..kao direktni sudionik tih razgovora..je rekao da alije nikad nije prihvatio podjelu bosne..ali..ako haris laze onda bi mozda i mogao pronaci razloge za to.. :D :D
UBL

Post by UBL »

...
Last edited by UBL on 15/11/2008 23:56, edited 1 time in total.
avicena

Post by avicena »

I mrtav ima kuću, stambeno situiran, samo ga trebate klonirati i riješili ste sve probleme.....i naše i svjetske :P

Image
Vodenjak

Post by Vodenjak »

UBL wrote:
Sike_ wrote:Ma zaboli me za Aliju pravo da ti kazem. Nisam nikad glaso, niti cu glasati za njegovu stranku, samo ne mogu se pojedincima ovdje objasniti pojedine stvari.
Jer cim rijec jednu protiv Tita kazes odma si Alijin nacista....
Pa naravno...zar to nisi vec dosad shvatio?!?! :shock: :?
Na ovom forumu si ili komunista ili vehabija, nema treceg!! Il' si iz Sarajeva il 'si neobrazovana seljacina. Trebao si pazit sta govoris o Titi, al sad je vec kasno, vec su te skontali da si "zeleni", zato sad nemoj govorit odakle si!!! :oops:
To ti ugrozen ovdje? :shock: :shock:

Nema frke...
Idi na bosnjaci.net
Tamo sasvim sigurno nema "komunista"!

A o Brozu i te kako treba da pazis sta govoris!
Da se ne bi isprovaljivao ko neki, je li...

:D
Post Reply