Sabur momak, sta si se tako upalio. Kada sam vidio tvoj prvi post gdje pises o Muslimanima kontao sam mozda se covjek zeznuo pa mahinalno napisao kako je bilo 1,5 milijarda ljudi u Maglaju ali kada sam vidio da poslije koristis istu onu propagandu kojom kvislinzi negiraju postojanje Bosnjaka kao naroda vec ga tretiraju kao religioznu grupu onda sam shvatio o cemu se radi. I zato ti lijepo kazem dok budes ponavljao Vasicevu i Smiljkovu propagandu i ja cu da skrecem paznju na to.istinite lazi wrote: Bosnjak,
Posto vidim da si neumoran, a kazes da si Bosnjak to jest iz Bosne si, ajd se vratimo na temu MAGLAJ!
Ubjedi me da znas nesto o Maglaju, prije, za vrijeme i poslije rata i onda diskutujemo ok?
Doci cemo mi svjesno ili nesvjesno i do price koju ti tako nestrpljivo zelis, ko se i kada kako i pod kojim uslovima i okolnostima zvao ali covjece, Maglaj je u pitanju!Imas tema koliko hoces na cijelome portalu koje govore o tim imenima i prezimenima , drzava i naroda,ali nemoj ovdje , pricaj o Maglaju! I samo da te napomenem, Maglaj je u srcu Bosne, nije u Bijafri ok?
P.S.Iskreno, sutno bih ja tebe rado sa ovoga foruma i ove teme, jer si dosadan sa tom svojom pricom ali, na zalost ne mogu.
Ne zato sto mi to smeta, daleko od toga, ali ja zelim da pisem i diskutujem sa ljudima o necemu sasvim drugom, a to tvoje,ime, prezime, kad-tad, ne pronalazim se u tome.
A, cesto to potenciras kako ja kao nekoga vrijedjam, konkretno tebe kao Bosnjaka, sto je van svake pameti.
Ja nisam rekao balije, poturice, Turci itd. Kao sto nisam rekao cetnici, ustase, vlasi, napisao sam kako i jeste bilo, Muslimani, koji i jeste bio legitiman naziv za danasnje Bosnjake u to vrijeme. Nisam spominjao Muslimane cijeloga svijeta niti vojsku Indonezije i Juzne Afrike, vec jedinice Armije BiH koje su djelovale na tom podrucju. Znaci, specifikovao sam dogadjaj i ucesnike, odnosno konkretizovao sam poentu teme odmah i na vrijeme. A to sto ti vadis iz konteksta, sto ne zelis da citas i cujes i vidis ono sto svi drugi, normalni ljudi vide, e to je vec neka druga dijagnoza, zao mi je, tu ti niti ja niti bilo drugi ne moze pomoci.
Traziti da se prica o Maglaju a tvrditi da su Muslimani bili protiv ovih ili onih je ponavljanje kvislinske propagande.
Lijepo sam ti naveo :
-Armija Bosne i Hercegovine nije bila Muslimanska armija vec je bila Armija Bosne i Hercegovine.
- Nisu se Bosnjaci borili protiv Srba ili Hrvata vec protiv cetnicke i ustaske politike koja je htjela da podjeli Bosnu i Hercegovinu. To sto su cetnici i ustase citav jedan narod smatrali kao svog neprijatelja ne znaci da su i Bosnjaci to isto radili.
- Zato ponavljam opet : dok ti budes negirao cinjenice i zanemarivao istoriju ja cu da skrecem paznju na to.
P.S Kazes da bi volio da me sutnes sa ovog forum i ove teme pa da te opet malo informisem: za razliku od tebe ja imam dovoljno vremena i dovoljno postova na ovom forumu da mogu da skontam ko zeli dijalog i ko zeli da siri propagandu