Konjic/VI Korpus ARBiH
-
julisiz es grant
#201 Re: Treće strijeljanje dječaka Petra iz Konjica
Trenutno se za genocid u Srebrenici sudi čovjeku koji je i dalje uredno poslanik NR RS-a....u julu 1995 bio komandant Posebne jedinice policije u Zvorniku.
Šta više pričati o herojima i zločincima i podršci.
Pošto svi prvi put čujete za ovo, ukucati Dragomir Vasić.
Šta više pričati o herojima i zločincima i podršci.
Pošto svi prvi put čujete za ovo, ukucati Dragomir Vasić.
- seln
#202 Re: Treće strijeljanje dječaka Petra iz Konjica
Kakva sreca za nasDuka Dizel wrote: A čuj, slučaj genocida u Srebrenici je svojevremeno izgradjen samo na osnovu svedočenja čoveka koji je sam pobio hiljadu ljudi (tako on rekao) i dobio za to 5 godina.
Eto, da nije bilo svjedocenja, ne bi vazile ni masovne grobnice, ni svjedocenja onih koji su prezivjeli strijeljanje, ni oholo snimanje zlocina od strane zlocinca....
Sta je ovo, koji q... Djogo i Sagolj dosli malo na temu?
- Nurudin
- Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.
#203 Re: Treće strijeljanje dječaka Petra iz Konjica
Možda ali odnos naroda nije isti . Kod nas će se osuditi naši zločinci bez zadrške u 90 % slučajeva.Duka Dizel wrote:A čuj, slučaj genocida u Srebrenici je svojevremeno izgradjen samo na osnovu svedočenja čoveka koji je sam pobio hiljadu ljudi (tako on rekao) i dobio za to 5 godina.kiligonzales wrote:
Sumnje su jedno, istraga drugo, optuznica trece, a cetvrto sud , te dokazivanje krivice je peto.
Ne moze se na osnovu jednog dnevnika sjecanja presudjenog zlocinca graditi cijeli slucaj i odbraniti kao takav.
Ako navodi budu clanka budu tacni, opet se to nikome ne moze zakaciti kao UZP barem po ovome sto u clanku pise.
Ono što je bitno, žrtve postoje i zločini su se desili.
Ne bi bilo prvi put da sud konstatuje da su se veliki zločini nad Srbima nesumnjivo desili, ali eto ne može se nikom dokazati direktna krivica. Nema ni individualne krivice, a kamoli komandne odgovornosti.
Zločini nad Srbima se uglavnom tretiraju kao neki incidenti, slučajnosti, nešto kao ubistva u sportskom lovu.
Vi u pc-u ste obrnuto proporcionalni, kod vas je ovih bez zadrške 10 % , tipa autor ovog teksta Drgan Bursać ili
Puhalo je nacionalni izdajnik za vas .
-
Novak20
#204 Re: Treće strijeljanje dječaka Petra iz Konjica
BHCluster wrote:Pa ko su ti sto su u sudovima a koce ovaj proces? Nista drugo nego saucesnici u ovm zlocinu i svim drugim.Novak20 wrote:Polako, nije im dokazano da su zločinci jer sud vodi postupak na rate 20 godina.BHCluster wrote:Ovim zlocincima zelim ni manje ni vise nego istu sudbinu njihovi zrtava!
Naša realnost.
-
mzungu
#205 Re: Treće strijeljanje dječaka Petra iz Konjica
Zasto uopste odgovare I kometarisete s ovim provokatorima?!
Ovo je strasan zlocin, utjeha jeste sto su zlocinci osudjeni, a kao sto neko rece zelim im isto sto se desilo njihovim zrtvama!
A svi pripadnici mog naroda koji opravdavaju ovakve zlocine iz bilo kojeg razloga, su za mene isti kao ti sto su ih pocinili, znaci zlocinci!
Ovo je strasan zlocin, utjeha jeste sto su zlocinci osudjeni, a kao sto neko rece zelim im isto sto se desilo njihovim zrtvama!
A svi pripadnici mog naroda koji opravdavaju ovakve zlocine iz bilo kojeg razloga, su za mene isti kao ti sto su ih pocinili, znaci zlocinci!
- Ned071
#206 Re: Treće strijeljanje dječaka Petra iz Konjica
ovo_malo_duse wrote: Postoje istina i izvrnuta istina.... Istina je da je U Brdini bilo 300 para vojnih i nauruzanih vojnih lica, koji su zaustvili sabracajnicu Konjic -Srajevo. Istina je da su zaustavljali i marterirali ljude i na kraju potpuno blokirali put Konjic - Sarajevo. Istina je da su su se oglusili na sve pokusaje dogovora jer su ocekivali prodor Cetnika iz Hadzica i spajanje sa Istima. Istina je i da se bradina morala osloboditi jer je od toga ovisio opstanak i Sarajeva i Drzave
Ne kazem da nije bilo pojedinacnih zlocina tokom akcije oslobadznja ali 99% ovih u Bradini koji se ubrajaju u civilne zrtve su izginuli u borbenim dejstvima i kasnije su pokupljeni po sumi i rovovima okolo i ukopani u zajednickoj grobnici.
Naravno da se ogradzujem od toga sta se poslije desavalo sa zarobljenim koji su odvedeni u Celebice. Al pokusaj predstavljanja ovoga kao napada na nevino srpsko selo. Ma hajte ba pa vojvoda u Bradini je pred svima ubio srpskog mladica ( neznam mu ime) kog mati nije dala ukopat zajedno sa ostalima ( ovo je 100% istina momak ukopan je pored) samo zato sto je istupio i rekao ljudi to su nase komsije trebamo se dogovoriti.
Istina je da su pronadzene karte i dokumenti koji su opisivali planove prodora iz Hadzica do Bradine i dalje preko ovih sela gore Repovci Tuhobic Hasanovici do Donjeg Sela da se odsjece Konjic i zauzme...
Za zlocine u Celebicima su oni koji su ih pocinili i naredzivali kaznjeni, sami smo ih isporucili i ovih 13 nije trebalo hapsit na ovaj nacin sami bi se javili da su dobili pozive i nek ako im mogu dokazat krivicu nek ih osude. Niko ih nece slavit ko heroje.
Ali da je Bradina golobrado nevino srpsko selo tu pricu mozete samo prodat buducim dobrovoljcima iz Srbije.
sve sto si o bradini napisao je tacno. ali... uvijek ima neko ali jbg... nakon sto su razoruzani, ubijani su ljudi po kućama... starci, zene... ubijen je ucitelj lokalni u svojoj kući... popaljeno i popljackano u vrijeme dok je konjic pun izbjeglica... ako nista mogli su se smjestiti u tim kućama... zlo je napravljeno tu jbg... to sto su bili do zuba naoruzani i drzali barikadu ne opravdava ubistva nakon akcije zauzimanja bradine. pogotove ne ubistva u samom gradu
-
The 51st State
#207 Re: Treće strijeljanje dječaka Petra iz Konjica
valja srbima i hrvatima se valjati u moralnoj kaljuzi pa ovakve tragicne sudbine potenciraju ne bi li neku nazor ekvilibriku uspostavili ali dzaba uzp-ovci najveci ste govnari na balkanu i dalje.
-
splinter
#208 Re: Treće strijeljanje dječaka Petra iz Konjica
Zločini su se desili i zločinci su procesuirani. Ovo boldirano mislim da najprije i jeste slučaj što opet ne umanjuje činjenicu da se desio zločin niti patnju žrtve.Duka Dizel wrote:A čuj, slučaj genocida u Srebrenici je svojevremeno izgradjen samo na osnovu svedočenja čoveka koji je sam pobio hiljadu ljudi (tako on rekao) i dobio za to 5 godina.kiligonzales wrote:
Sumnje su jedno, istraga drugo, optuznica trece, a cetvrto sud , te dokazivanje krivice je peto.
Ne moze se na osnovu jednog dnevnika sjecanja presudjenog zlocinca graditi cijeli slucaj i odbraniti kao takav.
Ako navodi budu clanka budu tacni, opet se to nikome ne moze zakaciti kao UZP barem po ovome sto u clanku pise.
Ono što je bitno, žrtve postoje i zločini su se desili.
Ne bi bilo prvi put da sud konstatuje da su se veliki zločini nad Srbima nesumnjivo desili, ali eto ne može se nikom dokazati direktna krivica. Nema ni individualne krivice, a kamoli komandne odgovornosti.
Zločini nad Srbima se uglavnom tretiraju kao neki incidenti, slučajnosti, nešto kao ubistva u sportskom lovu.
Evo i ovo ubistvu porodice Golubović na punktu na Beginom viru je djelo kriminalaca i zločinaca a činjenica je da su u Konjicu (Repovci) ubijani i pripadnici Armije BiH od tih istih kriminalaca dovoljno govori. Također i činjenica da je u ratu u Konjicu promijenjeno 17 komandata govori da su postojali određeni problemi. Slično je bilo i u Sa, Caco , činjenje zločina, potom ubistva pripadnika Armije BiH i policije. Prijeratni otpad i šljam u ratu se dočepao vrlo zajebane funkcije. Ubijali su oni koga stignu, čije su auto,kuću,stan zapikali, nije bitno ko je bio i šta je. Naravno da trebaju da odgovaraju.
-
Duka Dizel
#209 Re: Treće strijeljanje dječaka Petra iz Konjica
Dražen Erdemović je krunski svedok jer se na osnovu njegovog svedočenja gradio slučaj genocidne namere, odnosno postojanja lanca komande u ubijanju.seln wrote:Kakva sreca za nasDuka Dizel wrote: A čuj, slučaj genocida u Srebrenici je svojevremeno izgradjen samo na osnovu svedočenja čoveka koji je sam pobio hiljadu ljudi (tako on rekao) i dobio za to 5 godina.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Eto, da nije bilo svjedocenja, ne bi vazile ni masovne grobnice, ni svjedocenja onih koji su prezivjeli strijeljanje, ni oholo snimanje zlocina od strane zlocinca....
A žrtve kao žrtve, nisu dovoljne da bi se neko osudio.
Videli smo to i u Hagu i pred tužilaštvom BiH, kad su u pitanju srpske žrtve iz okoline Srebrenice.
Sud je samo konstatovao da nema sumnje da su se veliki zločini desili, ali eto ne zna se ko ih je počinio. Nema dokaza ni za individualnu krivicu.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#210 Re: Treće strijeljanje dječaka Petra iz Konjica
da ne pokušavaš uvjeriti sve kako su halke imaginarne na drugim možda bi neko i povjerovao u tvoju navodnu motivaciju.Nurudin wrote: Nije riječ o blaćenju političke stranke, nego o vašem licemjernom ponašanju , forumskih multietničara.
Nisam ga ja oblatio, fino ti stoji sve na linku portala Žurnal .
Ne agitujem za sda samo mi se gadite sa svojim licemjerstvom
svi tvoji postovi o ovome zločinu se svode na spominjanje Nikšića i SDP-a.
radiš otprilike i ono što rade štovatelji uzpa i sljedbenici otadžibnskog genocida - relativiziraš.
i to preko leđa maksuma i njegove porodice.
-
julisiz es grant
#211 Re: Treće strijeljanje dječaka Petra iz Konjica
Pa u slučaju Branjeva i ne bi. Dvojica preživjelih sigurno nisu mogli znati ko je pucao u njih....nisu sigurno znali ni Erdemovića, ni Kosa, ni Kojića...niti su mogli znati da tu stoji i sve nadgleda potpukovnik Vujadin Popović. Sve njih bi mnogo teže bilo i identificirati i osuditi da nije bilo Erdemovićevog svjedočenja.seln wrote:Kakva sreca za nasDuka Dizel wrote: A čuj, slučaj genocida u Srebrenici je svojevremeno izgradjen samo na osnovu svedočenja čoveka koji je sam pobio hiljadu ljudi (tako on rekao) i dobio za to 5 godina.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
Duka Dizel
#212 Re: Treće strijeljanje dječaka Petra iz Konjica
Smešno.Nurudin wrote: Možda ali odnos naroda nije isti . Kod nas će se osuditi naši zločinci bez zadrške u 90 % slučajeva.
Vi u pc-u ste obrnuto proporcionalni, kod vas je ovih bez zadrške 10 % , tipa autor ovog teksta Drgan Bursać ili
Koga briga za medijsku osudu?
Kod vas izostaju one važnije osude, a to su sudske, iako su se zločini nesumnjivo desili.
Kod vas će se zločini medijski i javno osudjivati, sve dok je to na nivou nekog nesretnika poput ovog Macića.
Ali ako bi se čačnulo malo dublje i pokušalo utvrditi jesu li ti zločini bili planirani na iole višem nivou, e videli bi onda stavove javnosti.
-
Novak20
#213 Re: Treće strijeljanje dječaka Petra iz Konjica
Kakav Hag, kakav UZP ? Govorim o sudovima u BiH i pravosuđu, a ne o muslimanskom sudu.foton wrote:Izvini na uvredi, ali ovo je tipican stav jednog UZP-ovca. "Sud je korumpiran i nema ko da sudi."Novak20 wrote:Naravno. Samo ko da im sudi ? Plemenski poglavica kad je već Sud korumpiran i nesposoban ?Roccohljup wrote:Hebo te zivot, pa vi nađete na ovakvoj temi da se prepirete, brojite zrtve i krvna zrnca, te procjenjujete koji je zločin tezi ili veci?????
ZLOČIN JE ZLOČIN I ZA SVAKI KRIVCI TREBAJU DA ODGOVARAJU. ......haug.
Vladavina prava osnov je svega. Pogotovo u ovakvoj državi, samo što se pravo povlači pred politikom.
Eh pa ima ko da sudi. UZP-ovcima TREBA nepovjerenje u sud. Njima TREBA pristrasan Hag. Njima TREBA da se sudi samo njima. Kad dodje spoznaja da se sudi i drugima, to je odmah samo farsa. Vidjena taktika je i optuzivanje ljudi za koje se zna da im se ne moze dokazati krivica, a ocrniti ih u medijima, pa kad ih puste iz Haga - eto ga, muslimanski sud. Sud postoji i zato opet kazem kao Roccohljup,
ZLOČIN JE ZLOČIN I ZA SVAKI KRIVCI MORAJU DA ODGOVARAJU. I nema relativizacije zlocina i nema opravdanja.
PS Ni ja nikad nisam cuo onu pjesmicu o Caci. I bas da vidimo hoce li lokalni fudbalski tim iz Konjica odigrati utakmicu sa Macicem na dresovima.
Ovo je naš svakidašnji sud koji ovako isto sudi političarima, tajkunima, zločincima i raji. Ja iskreno mislim da je pravosuđe korumpirano, podložno pritiscima i nesposobno. U to sam se uvjerio više puta na vlastitoj koži.
Neki dan me zaustavi sudinca koju nisam ni prepoznao na cesti da mi kaže kako je morala prije dvadesetak godina da odradi svoj posao na moju štetu radi pritisaka. Sad ima kancer pa joj valjda treba halala.
To što sud postoji ne znači ništa ako izvrsno plaćeno pravosuđe ne radi svoj posao kako treba. U ovom slučaju, pravosuđe je zakazalo otezanjem tako da se optužene ne može nazvati zločincima.
- Maraschino
#214 Re: Treće strijeljanje dječaka Petra iz Konjica
Cemu onda kuknjava prosle godine kada se hapsili osumnjiceni za zlocine u Orasju?Novak20 wrote:Polako, nije im dokazano da su zločinci jer sud vodi postupak na rate 20 godina.BHCluster wrote:Ovim zlocincima zelim ni manje ni vise nego istu sudbinu njihovi zrtava!
Je li i to neko odugovlacio?
-
Novak20
#215 Re: Treće strijeljanje dječaka Petra iz Konjica
seln wrote:Ti si sitni provokator, koji konstantno pokusava kroz diskusiju provuci "svi su isti... zapravo, vi Mosnjaci ste i gori, ali eto, neka vam bude bare-bare".Novak20 wrote:Pa šta hoćeš ? Živim ovdje i volio bih da pravosuđe odradi ovakve postupke na vrijeme a ne da ih razvlači dok svjedoci ne poumru i slučaj se ne ispolitizuje. Ne znam šta te toliko pogodilo da reaguješ.seln wrote: A ti dobar insan, pa prenio i nama...
Jadno ti je to i jadan ti je zaključak.
-
foton
#216 Re: Treće strijeljanje dječaka Petra iz Konjica
Slucaj protiv Popovica, Kosa i Kojica je mozda izgradjen na inicijalnom svjedocenju Erdemovica, nikako slucaj genocida. Ovo je digresija sa teme.julisiz es grant wrote:Pa u slučaju Branjeva i ne bi. Dvojica preživjelih sigurno nisu mogli znati ko je pucao u njih....nisu sigurno znali ni Erdemovića, ni Kosa, ni Kojića...niti su mogli znati da tu stoji i sve nadgleda potpukovnik Vujadin Popović. Sve njih bi mnogo teže bilo i identificirati i osuditi da nije bilo Erdemovićevog svjedočenja.seln wrote:Kakva sreca za nasDuka Dizel wrote: A čuj, slučaj genocida u Srebrenici je svojevremeno izgradjen samo na osnovu svedočenja čoveka koji je sam pobio hiljadu ljudi (tako on rekao) i dobio za to 5 godina.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
julisiz es grant
#217 Re: Treće strijeljanje dječaka Petra iz Konjica
Nisam ni mislio na genocid nego na njihovu individualnu odgovornost.
Jer bitno je da se počinioci kazne, ne? To je sva poenta sudova.
Jer bitno je da se počinioci kazne, ne? To je sva poenta sudova.
- Chmoljo
#218 Re: Treće strijeljanje dječaka Petra iz Konjica
vezano za cjelokupnu optužnicu, ovo je najkonkretniji post.ovo_malo_duse wrote:Ma novinar i njegova objektivnost me moze povuci .......
Postoje istina i izvrnuta istina.... Istina je da je U Brdini bilo 300 para vojnih i nauruzanih vojnih lica, koji su zaustvili sabracajnicu Konjic -Srajevo. Istina je da su zaustavljali i marterirali ljude i na kraju potpuno blokirali put Konjic - Sarajevo. Istina je da su su se oglusili na sve pokusaje dogovora jer su ocekivali prodor Cetnika iz Hadzica i spajanje sa Istima. Istina je i da se bradina morala osloboditi jer je od toga ovisio opstanak i Sarajeva i Drzave
Ne kazem da nije bilo pojedinacnih zlocina tokom akcije oslobadznja ali 99% ovih u Bradini koji se ubrajaju u civilne zrtve su izginuli u borbenim dejstvima i kasnije su pokupljeni po sumi i rovovima okolo i ukopani u zajednickoj grobnici.
Naravno da se ogradzujem od toga sta se poslije desavalo sa zarobljenim koji su odvedeni u Celebice. Al pokusaj predstavljanja ovoga kao napada na nevino srpsko selo. Ma hajte ba pa vojvoda u Bradini je pred svima ubio srpskog mladica ( neznam mu ime) kog mati nije dala ukopat zajedno sa ostalima ( ovo je 100% istina momak ukopan je pored) samo zato sto je istupio i rekao ljudi to su nase komsije trebamo se dogovoriti.
Istina je da su pronadzene karte i dokumenti koji su opisivali planove prodora iz Hadzica do Bradine i dalje preko ovih sela gore Repovci Tuhobic Hasanovici do Donjeg Sela da se odsjece Konjic i zauzme...
Za zlocine u Celebicima su oni koji su ih pocinili i naredzivali kaznjeni, sami smo ih isporucili i ovih 13 nije trebalo hapsit na ovaj nacin sami bi se javili da su dobili pozive i nek ako im mogu dokazat krivicu nek ih osude. Niko ih nece slavit ko heroje.
Ali da je Bradina golobrado nevino srpsko selo tu pricu mozete samo prodat buducim dobrovoljcima iz Srbije.
Bradina je čekala prodor iz Hadžića uz preuizmanje inicijative Srba iz miješanih sela. dosta toga će rasvijetliti i suđenje Hadžićanima za Silos i djelovanje na slobodnom teritoriju Hadžića. tu ne vjerujem da će biti nekih žestokih kazni, a vrlo moguće da će veliki dio optuženih biti oslobođen. potrebno je odvojiti borbene operacije od zločina. ne kaljati smrt nevinih žrtava sa planovima za pokolj. također, kazniti svako nehumano postupanje sa zarobljenicima, svaku nepotrebnu smrt i mučenje. sud, kakav god da je, reći će svoje.
i Bursaćev tekst o Petru mi nije bio patetičan. pogodio me je kao i ono svjedočenje vozača kamiona o preživjelom dječaku, lišeno stilskih figura i poetike.
-
Novak20
#219 Re: Treće strijeljanje dječaka Petra iz Konjica
Jesam li ja kukao ?Maraschino wrote:Cemu onda kuknjava prosle godine kada se hapsili osumnjiceni za zlocine u Orasju?Novak20 wrote:Polako, nije im dokazano da su zločinci jer sud vodi postupak na rate 20 godina.BHCluster wrote:Ovim zlocincima zelim ni manje ni vise nego istu sudbinu njihovi zrtava!
Je li i to neko odugovlacio?
- Nurudin
- Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.
#220 Re: Treće strijeljanje dječaka Petra iz Konjica
Tvoj problem , odnosno tvoga naroda je taj što vi hoćete da se pronađe jednak broj zločinaca i na našoj strani ali jbg nema ih.Duka Dizel wrote:Smešno.Nurudin wrote: Možda ali odnos naroda nije isti . Kod nas će se osuditi naši zločinci bez zadrške u 90 % slučajeva.
Kod vas izostaju one važnije osude, a to su sudske, iako su se zločini nesumnjivo desili.
Kod vas će se zločini medijski i javno osudjivati, sve dok je to na nivou nekog nesretnika poput ovog Macića.
Ali ako bi se čačnulo malo dublje i pokušalo utvrditi jesu li ti zločini bili planirani na iole višem nivou, e videli bi onda stavove javnosti.
Možda bi bilo nekog sistemtskog zločin da nas nije Mladić opkolio po enklavama i tako su dijelovi ArBiH
funkcionirali autonomno.
- Chmoljo
#221 Re: Treće strijeljanje dječaka Petra iz Konjica
zašto pričaš napamet, kada bez googla ne bi znao naći Bradinu?Duka Dizel wrote:Smešno.
-
Saul Alvarez
#222 Re: Treće strijeljanje dječaka Petra iz Konjica
Kakav monstrum moras biti pa da pucas na djecu od 5 i 7 godina.
- Maraschino
#223 Re: Treće strijeljanje dječaka Petra iz Konjica
Malo li je ubiti 120 i svjedociti da se na tom mjestu ubilo preko 1200 osoba da se ne popale sve lampice i istrazi cijeli slucaj.Duka Dizel wrote:
Dražen Erdemović je krunski svedok jer se na osnovu njegovog svedočenja gradio slučaj genocidne namere, odnosno postojanja lanca komande u ubijanju.
A žrtve kao žrtve, nisu dovoljne da bi se neko osudio.
Videli smo to i u Hagu i pred tužilaštvom BiH, kad su u pitanju srpske žrtve iz okoline Srebrenice.
Sud je samo konstatovao da nema sumnje da su se veliki zločini desili, ali eto ne zna se ko ih je počinio. Nema dokaza ni za individualnu krivicu.
Erdemovic je bio inicijalna kapisla da se to sve odmota. Ima jos svjedoka pokajnika. sve u svemu, na kraju je ispao osmisljen genocid.
U manjem entitetu je ukupno poginulo 3500 civila za svo vrijeme rata. Da se razumijemo, i jedno je puno i za to treba neko odgovarati.
- Nurudin
#224 Re: Treće strijeljanje dječaka Petra iz Konjica
Ne pokušavam ja uvjeriti nikoga ni u šta, već je to moj stav, moje viđenje .Chmoljo wrote:da ne pokušavaš uvjeriti sve kako su halke imaginarne na drugim možda bi neko i povjerovao u tvoju navodnu motivaciju.Nurudin wrote: Nije riječ o blaćenju političke stranke, nego o vašem licemjernom ponašanju , forumskih multietničara.
Nisam ga ja oblatio, fino ti stoji sve na linku portala Žurnal .
Ne agitujem za sda samo mi se gadite sa svojim licemjerstvom
svi tvoji postovi o ovome zločinu se svode na spominjanje Nikšića i SDP-a.
radiš otprilike i ono što rade štovatelji uzpa i sljedbenici otadžibnskog genocida - relativiziraš.
i to preko leđa maksuma i njegove porodice.
To što je ono suprotno forumskoj većini ima svoje kompleksne razloge. Od stereotipa koji su plasirani smišljeno(zlatne kašike, trezor)
i koji su se pretvorili u mantre, od kompleksa manje vrijednosti, pa do ovog takozvanog ljevičarskog svjetonazora koji
jednostavno nije objektivan i laže i krade i ubija isto kao sve interesne skupine ili tzv "halke".
Ja imam svoj stav o Izetbegoviću , nije pozitivan nego je objektivan i nisam nikad glasao za sda.
S druge strane vaše kritike su klasično blaćenje, neargumentovano, uzrokovanom frustracijom na opću situaciju i politički kanalisanim
u pravcu Izetbegovića.
Ne želim igrati tu igru, shvatite da ljudi nisu crno-bijeli i da ne moraju pripadati nekome.
Imati svoje originalno i individualno mišljenje je po meni sasvim ok.
- Maraschino
#225 Re: Treće strijeljanje dječaka Petra iz Konjica
To samo mogu kukavice i monstrumi.Saul Alvarez wrote:Kakav monstrum moras biti pa da pucas na djecu od 5 i 7 godina.