Sramote Kršćanstva i Islama!

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
broj dva

#201 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!

Post by broj dva »

Connaisseur Karlin wrote:Ne zna raja kako ateisti vole pametovat' agnosticima,to je IN :D To je isto kao kad vjernici i ateisti izadju na bojno polje. Mi gnostici posmatramo i cudimo se sto se narod sukobljava radi vlastitih uvjerenja. :lol:
----
Ja mislim da su vecina ateista agnostici po pitanju postojanja "bozanstva", "vise sile", zovi kako hoces...ali hard-core nevjernici u ove 3 pustinjske monoteisticke religije. Dakle, ne znam da li ima nesto, mozda ima,mozda nema ali odbijam vjerovati u ono napisano u Tori/Bibliji/Kuranu jer meni licno nema smisla i ne izgleda ispravno, logicno, moralno...
Dakle "ategonostici"...
AleksoMKD

#202 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!

Post by AleksoMKD »

Smrcak15 wrote:
neznam koliko je ko radio zlodjela a da je bilo zlodjela bilo je da se nelazemo.

mene interesuje srz islama, ono sto poslanik kaze i sto kaze Kur'an, to je za mene vazno, a ostali svijet kojeg mozda uopste ne boli briga sta kaze kuran i muhammed iako su muslimani me ne intresuju, jer islam ne potice od musllimana poslije muhammeda nego potice iz Kur'ana i hadisa.

pokazi mi gdje poslank odobrava nasilnan sex sa robinjama, znaci silovanje??? daj dokaz pa cmo onda nastaviti na ovoj temi.
Eto, slazemo se konacno ti i ja sada.

Tema je sramote Krscanstva i Islama, ja sam naveo jednu. Ko sto je paljenje vestica sramota hriscanstva.

Evo jos jedne, iako je tacno da u Kuranu nije nigde navedeno da su dozvoljene ove gadosti, fakt je da su se te gadosti desavale a sve pod objasnjenjem da je to halal.
Steta sto se nije nasao niko da protumaci kao ti.

Ali sa druge strane ako bi neko doveo u pitanje odredjene hadise.......................zhk, ode glava.
Connaisseur Karlin

#203 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!

Post by Connaisseur Karlin »

broj dva wrote:
Connaisseur Karlin wrote:Ne zna raja kako ateisti vole pametovat' agnosticima,to je IN :D To je isto kao kad vjernici i ateisti izadju na bojno polje. Mi gnostici posmatramo i cudimo se sto se narod sukobljava radi vlastitih uvjerenja. :lol:
----
Ja mislim da su vecina ateista agnostici po pitanju postojanja "bozanstva", "vise sile", zovi kako hoces...ali hard-core nevjernici u ove 3 pustinjske monoteisticke religije. Dakle, ne znam da li ima nesto, mozda ima,mozda nema ali odbijam vjerovati u ono napisano u Tori/Bibliji/Kuranu jer meni licno nema smisla i ne izgleda ispravno, logicno, moralno...
Dakle "ategonostici"...
Razumijem,ali atiesti kazu da su vecina agostika bazirali svoj stav na ateistickim osnovama,ovisno od kategorija.

Ovisi iz kojeg ugla se zeli pomstrati necije opredjeljenje.Meni ide na zivce verblano prisiljavanje ateista!
broj dva

#204 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!

Post by broj dva »

Connaisseur Karlin wrote:
broj dva wrote:
----
Dakle "ategonostici"...
Razumijem,ali atiesti kazu da su vecina agostika bazirali svoj stav na ateistickim osnovama,ovisno od kategorija.

Ovisi iz kojeg ugla se zeli pomstrati necije opredjeljenje.Meni ide na zivce verblano prisiljavanje ateista!
-----
Ugao jeste vrlo bitan :D
Inace mislim da imam neko objasnjenje i za nase (ateisticko) "kurcenje" ako mogu da se tako izrazim...
Ateizam je novi fenomen. Makar ovaj otvoreni, da mozes reci da si ateista bez da leti glava sa ramena ili bez da te strpaju u zatvor (mada i danas to ne vrijedi za cjelu planetu) dok je religija imala par hiljada godina sirenja svoje poruke.
Tako da tek sada pilici poput mene mogu dignuti glavu i zakokodakat svoje misljnje onako glasno i javno, sto i radimo, neki malo elegantnije a neki malo grublje i prostije.
choxnox

#205 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!

Post by choxnox »

patriot_1 wrote:Izvitoperen Islam ali ipak Islam!
Ali ipak nije.

patriot_1 wrote:Zašto bezočno lažeš?
Gledaj ko mi kaze. Ironija.

patriot_1 wrote:Ograđujem se od kršćanstva koje je potenciralo križarske ratove!
Niko to od tebe ne trazi, a i zasto bi? Kakve ti imas veze sto je neko uradio nesto prije 1000 godina? Osim ako si mozda zaista kriv, pa eto ok, prihvacena ti je isprika.

patriot_1 wrote:Ti bi,kao Musliman trebao učiniti isto,ograditi se od Islama...
Ma jel? Zbog cega? Zato sto mi ti to kazes? Zato sto mi tako kazu mediji ili "licnosti" ciji se zivot sveo na izopacen prikaz Islama kao religije? Dozovi se realnosti.

patriot_1 wrote:...ograditi se od Islama koji zagovara napade na kršćane kao u Parizu,Briselu,Americi(Twinsi)
Imas problem sa cinjenicama. Nije Islam napao Pariz, Brisel, Ameriku. Zaboravio si Istanbul i Ankaru. Jel tu islam napao islam? Ili nije? Ili jest nije? Huh...

patriot_1 wrote:Ne koriste oni Islam kao paravan,oni za sebe misle da su najpravovjerniji Muslimani
Samo da vidim jesam li dobro razumio: ja za sebe kazem da sam najpametniji matematicar na svijetu i to me automatski cini najpametnijim matematicarem na svijetu. Znaci, ne moram ispuniti niti jedan jedini relevantan uslov da bih bio prihvacen kao najpametniji matematicar - dovoljno je da se ja sam tako proglasim?

Jel vidis koliko ti je logika suplja. Ne znam ko si, niti me stvarno zanima, ali se upravo osjecam kao da sam se vratio u osnovnu skolu pa diskutijem sa vrsnjakom. Ukratko: logika ti je na nivou 12-ogodisnjaka.

patriot_1 wrote:Zločinci koji nedužne ubijaju u ime Islama,uzvicima" Alahuegber"su smeće ljudsko!
Hajde barem jednom da kazes istinu. To su zlocinci, a nisu muslimani ili pripadnici Islama.

Mogao bih ja ovako nastaviti do sutra, ali je cinjenica da ti logika nije jaca strana. Cak i da ove postove pises bazirano na nekim svojim shvatanjima, a ne kao dio placene kampanje, porazno je za tebe na koji nivo se treba spustiti tvoj sagovornik da bi s tobom nasao istu frekvenciju na kojoj je diskusija moguca i smislena.

Ma hajde, to uostalom nije ni bitno. Bitno je da se nesto desava i da mjesecno legne uplata od nalogodavaca, jelde.
MyTao

#206 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!

Post by MyTao »

Sta ja imam(kao ateista) pametovati agonosticima kada sam i sam agnostic... To sto ti ne znas ili ne umijes da uvidis sta je jedno a sta drugo nije moj problem.

Drugo, jesi li ti agnostic ili gnostic... ne znam dali si svjestna ali i tu postoji razlika... prvo kazes da si agnostic, a sada "mi gnostici". ja mislim da ti prvo sa sobom moras popricati i odluciti pricu koje ces se drzati, jer ovako samo nabacas svud pomalo, pa gdje se sta zaljepi...
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#207 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!

Post by dr.gog »

Patriot trolčino maligna :D ....

Tvoje pisanje bi najbolje stalo u prvi stih Knjige Propovjednika :( .

Samo, natrčaćeš na minu kad se najmanje nadaš, jer očito je da Propovjednika nisi savladao. :D

Drugarski pozdrav.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#208 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!

Post by _BataZiv_0809 »

broj dva wrote:
----
Dakle "ategonostici"...
Ma agnostici su teski zicerasi :D
prog321

#209 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!

Post by prog321 »

Patriot je naucio od Trumpa stvarnu definiciju Islama.
Nema druge. :-D
Connaisseur Karlin

#210 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!

broj dva wrote:
broj dva wrote: ----
Dakle "ategonostici"...

-----
Ugao jeste vrlo bitan :D
Inace mislim da imam neko objasnjenje i za nase (ateisticko) "kurcenje" ako mogu da se tako izrazim...
Ateizam je novi fenomen. Makar ovaj otvoreni, da mozes reci da si ateista bez da leti glava sa ramena ili bez da te strpaju u zatvor (mada i danas to ne vrijedi za cjelu planetu) dok je religija imala par hiljada godina sirenja svoje poruke.
Tako da tek sada pilici poput mene mogu dignuti glavu i zakokodakat svoje misljnje onako glasno i javno, sto i radimo, neki malo elegantnije a neki malo grublje i prostije.
Znam,hvala :thumbup: :-D
Connaisseur Karlin

#211 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!

MyTao wrote:
Sta ja imam(kao ateista) pametovati agonosticima kada sam i sam agnostic... To sto ti ne znas ili ne umijes da uvidis sta je jedno a sta drugo nije moj problem.

Drugo, jesi li ti agnostic ili gnostic... ne znam dali si svjestna ali i tu postoji razlika... prvo kazes da si agnostic, a sada "mi gnostici". ja mislim da ti prvo sa sobom moras popricati i odluciti pricu koje ces se drzati, jer ovako samo nabacas svud pomalo, pa gdje se sta zaljepi...
Problem je sto ti zelis voditi konverzaciju koja tebi odogovara,bez felksibilnosti,a tvoj stil pisanja je tipican ateisticko-napadacki,verblano agresivan. :) Takve debate sam vise puta cula i citala,i vecina posmatraca bolje razumije grupu koja sebe zele identificirati agosticima. :)

P.S. slucajano mi je ,tokom tipanja,ispalo a iz rijeci agnostici!
Connaisseur Karlin

#212 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!

_BataZiv_0809 wrote:
broj dva wrote:
----
Dakle "ategonostici"...
Ma agnostici su teski zicerasi :D
Sta znaci "zicerasi"?
broj dva

#213 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!

Post by broj dva »

Idu na sigurno ( makar mislim)
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#214 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!

Post by _BataZiv_0809 »

Connaisseur Karlin wrote: Sta znaci "zicerasi"?
E ne znam prevesti na francuski.
Connaisseur Karlin

#215 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!

_BataZiv_0809 wrote:
Connaisseur Karlin wrote: Sta znaci "zicerasi"?
E ne znam prevesti na francuski.
Ako ne znas prevesti ili objasniti,vjerovatno ne znas znacenje rijeci ili njeno pravilno koristenje!
Connaisseur Karlin

#216 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!

broj dva wrote:Idu na sigurno ( makar mislim)
Da,tako sam i ja zakljucila,ali losa im je taktika :D :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#217 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!

Post by _BataZiv_0809 »

Ako ne znas prevesti ili objasniti,vjerovatno ne znas znacenje rijeci ili njeno pravilno koristenje!
Znam, ali nesto nisam siguran da ces shvatiti.
MyTao

#218 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!

Post by MyTao »

MyTao wrote:

Problem je sto ti zelis voditi konverzaciju koja tebi odogovara,bez felksibilnosti,a tvoj stil pisanja je tipican ateisticko-napadacki,verblano agresivan. :) Takve debate sam vise puta cula i citala,i vecina posmatraca bolje razumije grupu koja sebe zele identificirati agosticima. :)

Pa kazem ti, ja sam agnostic kao i ti, nema se sta pricati o agnostizmu... stav da se ne zna dali bog postoji ili ne. Sta bi mi tu mogli pricati? Veliki broj ateista na ovoj stranicu su agnostici, a sigurno da ima i vjernika koji su agnostici.

Ja nisam vodio konverzaciju o agnosticima i gnosticima vec o terminima i kako su koristeni.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#219 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!

Post by _BataZiv_0809 »

Siromastvo agnosticizma :-)
Connaisseur Karlin

#220 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!

_BataZiv_0809 wrote:
Znam, ali nesto nisam siguran da ces shvatiti.
Pokusaj objasniti. :)
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#221 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!

Post by _BataZiv_0809 »

Budem kasnije :)
Connaisseur Karlin

#222 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!

MyTao wrote:
Connaisseur Karlin wrote: Problem je sto ti zelis voditi konverzaciju koja tebi odogovara,bez felksibilnosti,a tvoj stil pisanja je tipican ateisticko-napadacki,verblano agresivan. :) Takve debate sam vise puta cula i citala,i vecina posmatraca bolje razumije grupu koja sebe zele identificirati agosticima. :)

Pa kazem ti, ja sam agnostic kao i ti, nema se sta pricati o agnostizmu... stav da se ne zna dali bog postoji ili ne. Sta bi mi tu mogli pricati? Veliki broj ateista na ovoj stranicu su agnostici, a sigurno da ima i vjernika koji su agnostici.

Ja nisam vodio konverzaciju o agnosticima i gnosticima vec o terminima i kako su koristeni.
Tvoj nacin vodjenja debate malo vuce na agresivnost ateista koje sebe ne dozivljavaju agnosticima,zato sam podvukla da malo popustis sa takvim pristupom pisanja. :)

Znam vrlo dobro da pises o terminima i njihovim kombinacijama,sve je to OK,ali mislim da nisi pokusao razumjeti zasto imam drugaciji pristup, a koji je vezan iskljucivo za moj stav. :)
Connaisseur Karlin

#223 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!

_BataZiv_0809 wrote:
Budem kasnije :)
Hvala. :)
MyTao

#224 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!

Post by MyTao »

MyTao wrote:
Connaisseur Karlin wrote: Problem je sto ti zelis voditi konverzaciju koja tebi odogovara,bez felksibilnosti,a tvoj stil pisanja je tipican ateisticko-napadacki,verblano agresivan. :) Takve debate sam vise puta cula i citala,i vecina posmatraca bolje razumije grupu koja sebe zele identificirati agosticima. :)

Tvoj nacin vodjenja debate malo vuce na agresivnost ateista koje sebe ne dozivljavaju agnosticima,zato sam podvukla da malo popustis sa takvim pristupom pisanja. :)

Znam vrlo dobro da pises o terminima i njihovim kombinacijama,sve je to OK,ali mislim da nisi pokusao razumjeti zasto imam drugaciji pristup, a koji je vezan iskljucivo za moj stav. :)
Agresivnost ateista? Kojih ateista? Ateizam je stav da nema dokaza za boga, sve ostalo kod jednog ateiste nema veze s tim stavom. Ponovo se vracamo da ti ustvari ne razumijes sta je to ateizam.

Evo ponovo te pitam, a to je samo u nadi da ti ukazem sta je sta... vjerujes li ti u boga? Samo mi odgovori sa da ili ne. Prije nego sto se potegnes na to kako si agnostic, da te napomenem da je se to odnosi na to dali ti znas dali bog postoji ili ne... ja pitam dali ti vjerujes u njega ili ne. nauci da razdvojis to dvoje.
aurora313

#225 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!

Post by aurora313 »

Connaisseur Karlin wrote:Tvoj nacin vodjenja debate malo vuce na agresivnost ateista koje sebe ne dozivljavaju agnosticima,zato sam podvukla da malo popustis sa takvim pristupom pisanja. :) ..
Gornje iznosiš u nekoj diskusiji. Nije mi jasno šta znači...agresivnost ateista koje sebe ne dozivljavaju agnosticima...

Može samo biti da vjeruješ u boga, ili da možda postoji nekakva sila za agnostike (Let the Force be with you! :) ), i na kraju, ili si ipak samo zatucani slijedbenik jedne od tri dogmatične monoreligije.

Ja sam ateista ali mi je nejasno šta je to 'agresivan ateista'? Koliko je vjerniku apsolutno nejasno da neko može da ne vjeruje, toliko je to obrnuto što se mene tiče. Ali ako je vjerniku važno da svim silama širi i brani svoju religiju ili da 'prenosi istinu' (čuj istinu?!), onda sam sebi dozvoljavam da im na isti način dokazujem da su u zabludi.
Locked