Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post Reply
fosna2014

#201 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by fosna2014 »

tandmand wrote:
Connaisseur Karlin wrote: Pa ima Srba koji kazu da se stide srpstva!
Ni jedan takav ne reče da nije Srbin, niti da je recimo "Bosanac"
Connaisseur Karlin wrote: Kako dijelis djecu iz brakova ,ciji su rodtielji razlicitog religijskog "porijekla" ili cak tri religije jer je jedan od roditelja takodjer djete iz takvog braka?
Ne dijelim ih. Religija je kategorija niža od etnije, pogotovo u političkom smislu. Neki etnički Slovenac ako konvertira na Islam i dalje ostaje Slovenac jer je to njegova suština koja se ne mijenja. Djeca iz mješovitih brakova mogu da se izjasne kako hoće; B H S ili Ostali. "Bosanci" u etničkom smislu realno ne postoje.
Nacija je kategorija visa od etnije. Pogotovo u drzavnom smislu.
tandmand

#202 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by tandmand »

fosna2014 wrote:Nacija je kategorija visa od etnije. Pogotovo u drzavnom smislu.
Naravno, kao npr. američka, britanska nacija, ili jugoslavenska. Samo je problem da kada dođe do raspada države - npr. Jugoslavija, nacija se briše kao da je nikada nije bilo i etnija ponovno postaje najviša kategorija. Oko nacije nema izjašnjavanja jer svako ko ima državljanstvo ima bh nacionalnost. Kod nas zbog nasljeđa Jugoslavije, nacionalnošću se uglavnom smatra etnička pripadnost. Pravoslavci koji žive u Vukovaru su po nacionalnosti Srbi iako imaju hrvatsko državljanstvo. Sad, mogao bi njih neko nagovoriti da se izjašnjavaju kao Sremci ili Slavonci. :oops:
Cartmane

#203 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by Cartmane »

Ljevica je sama po sebi slijepa i jalova, kao i ljevicari koji zive za neku utopiju koja je nedostizna. Bosnjacima kao narodu treba jedna mentalna kolektivna lustracija putem koje ce se rijesiti jugoslavstine i okova komunizma. Nakon toga, uspostava jedne zdrave socijalkonzervativne alternative koja ce Bosnjake i njihove interese, istinski, staviti na prvo mjesto. Floskuletine i ublehe o multikulturalizmu, udvaranje i popustanje drugima, bilo Srbima ili Hrvatima, zaradi "ideala" i "vrijednosti" koje je i daleko napredniji svijet odbacio je takoder potrebno odbaciti n smetljiste historije.
Last edited by Cartmane on 17/03/2016 01:09, edited 1 time in total.
fosna2014

#204 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by fosna2014 »

tandmand wrote:
fosna2014 wrote:Nacija je kategorija visa od etnije. Pogotovo u drzavnom smislu.
Naravno, kao npr. američka, britanska nacija, ili jugoslavenska. Samo je problem da kada dođe do raspada države - npr. Jugoslavija, nacija se briše kao da je nikada nije bilo i etnija ponovno postaje najviša kategorija. Oko nacije nema izjašnjavanja jer svako ko ima državljanstvo ima bh nacionalnost. Kod nas zbog nasljeđa Jugoslavije, nacionalnošću se uglavnom smatra etnička pripadnost. Pravoslavci koji žive u Vukovaru su po nacionalnosti Srbi iako imaju hrvatsko državljanstvo. Sad, mogao bi njih neko nagovoriti da se izjašnjavaju kao Sremci ili Slavonci. :oops:
Znaci ako se raspadne drzava imacemo Republiku Bosnjacku? Ah sto mi je to poznato. Boze sto nas stvori uopce.
Novak20

#205 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by Novak20 »

Cartmane wrote:Ljevica je sama po sebi slijepa i jalova, kao i ljevicari koji zive za neku utopiju koja je nedostizna. Bosnjacima kao narodu treba kao jedna mentalna kolektivna lustracija putem koje ce se rijesiti jugoslavstine i okova komunizma. Nakon toga, uspostava jedne zdrave socijalkonzervativne alternative koja ce Bosnjake i njihove interese, istinski, staviti na prvo mjesto. Floskuletine i ublehe o multikulturalizmu, udvaranje i popustanje drugima, bilo Srbima ili Hrvatima, zaradi "ideala" i "vrijednosti" koje je i daleko napredniji svijet odbacio je takoder potrebno.
Ja.... ovo je vjerovatno suština onoga što je šveđanin htio da kaže. Otvorimo oči, vrijeme je da svi pređemo u nacionalne torove i pušemo u istu tikvu bez obzira na političku pripadnost. Ljevica, kao i desnica, ovakva i onakva je samo za prave Bošnjake i eventualno još ponekog ko se tako osjeća a može dobro doći za političku ikebanu. Mrtve su sve stvari koje su nas na neki način, silom komunističkog režima vezale. Još da nekako promijenimo jezik, ne samo ime jezika.....

Bosanaca i ostalih nema ni u kakvoj šemi jer su to crne ovce poglavito u Bošnjaka, a puno manje u Srba i Hrvata. Ne treba nikome popuštati bez obzira na stanje na terenu odnosno u BiH. Bosanskohercegovački Srbi i Hrvati ako su se odnarodili i odrekli svog prastarog imena ne mogu biti Bošnjaci i ne trbaju biti u BiH.

Možda griješim ali ja ovako vidim, za pojedine, poželjnu konstataciju koju treba polučiti diskusija na zadatu temu.

S druge strane, rekao bih da je ovo gore navedeno sve izvjesniji put u dalje rastakanje BiH. Nemam ništa protiv dijaspore. Možda oni bolje vide stvari od nas i bolje znaju šta je dobro a šta loše za BiH. Ako ništa, uvijek se mogu brinuti za nas sa sigurne udaljenosti i slati pakete kad se ovde zakuha po njihovom receptu.
fosna2014

#206 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by fosna2014 »

Meni samo nije jasno sto se sa "bosnjacke" strane toliko puca na nas Bosance, kada nas ima mozda jedva 5% od ukupnog stanovnistva? Mi smo to sto jesmo i siguran sam da cemo uvijek i biti.

Bila to nacionalnost ili etnicka pripadnost, kakve to veze ima? Meni je bitno da sam Bosanac, kao sto je nekome bitno da je Bosnjak itd.

Ideoloski se Bosanci potpuno razlikuju od BHS matrice. To je sustina. Ako vec hocete da cujete osnovnu razliku. Bosanci su velikom vecinom lijevo orijentisani.

Lijevo znaci da su potpuno operisani od bilo kakvog konzervatizma i sl. Otvoreniji od ostalih, pa zato mozda malo i naivniji.
Cartmane

#207 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by Cartmane »

Takoder se moramo rijesiti lazne nade da ce Srbi i Hrvati ikada zavoliti ovu drzavu i smatrati je svojom i da ce se ikada smatrati "Bosancima".
fosna2014

#208 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by fosna2014 »

Cartmane wrote:Takoder se moramo rijesiti lazne nade da ce Srbi i Hrvati ikada zavoliti ovu drzavu i smatrati je svojom i da ce se ikada smatrati "Bosancima".
Ili jesi ili nisi Bosanac. Nema tu trece.
Cartmane

#209 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by Cartmane »

fosna2014 wrote:
Cartmane wrote:Takoder se moramo rijesiti lazne nade da ce Srbi i Hrvati ikada zavoliti ovu drzavu i smatrati je svojom i da ce se ikada smatrati "Bosancima".
Ili jesi ili nisi Bosanac. Nema tu trece.

Oni sebe smatraju "Bosancima" u folklorno smislu, nikako u nacionalnom ili nedaj Boze etnickom. Bosnjaci jednostavno trebaju pogledati realnost u oci i na osnovu nje razraditi planove kako i sta dalje. Propagiranje multikulturalizma je klanje vola zaradi kile mesa.
Mohamad Sissoko

#210 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by Mohamad Sissoko »

Cartmane wrote:Ljevica je sama po sebi slijepa i jalova, kao i ljevicari koji zive za neku utopiju koja je nedostizna. Bosnjacima kao narodu treba jedna mentalna kolektivna lustracija putem koje ce se rijesiti jugoslavstine i okova komunizma. Nakon toga, uspostava jedne zdrave socijalkonzervativne alternative koja ce Bosnjake i njihove interese, istinski, staviti na prvo mjesto. Floskuletine i ublehe o multikulturalizmu, udvaranje i popustanje drugima, bilo Srbima ili Hrvatima, zaradi "ideala" i "vrijednosti" koje je i daleko napredniji svijet odbacio je takoder potrebno odbaciti n smetljiste historije.
:thumbup:
hAZNADAR

#211 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by hAZNADAR »

fosna2014 wrote:Meni samo nije jasno sto se sa "bosnjacke" strane toliko puca na nas Bosance, kada nas ima mozda jedva 5% od ukupnog stanovnistva? Mi smo to sto jesmo i siguran sam da cemo uvijek i biti.

Bila to nacionalnost ili etnicka pripadnost, kakve to veze ima? Meni je bitno da sam Bosanac, kao sto je nekome bitno da je Bosnjak itd.

Ideoloski se Bosanci potpuno razlikuju od BHS matrice. To je sustina. Ako vec hocete da cujete osnovnu razliku. Bosanci su velikom vecinom lijevo orijentisani.

Lijevo znaci da su potpuno operisani od bilo kakvog konzervatizma i sl. Otvoreniji od ostalih, pa zato mozda malo i naivniji.
Puno vise od tek 5 %.
Podsjecam da Bosanac nije jedina karakteristika bosnjackih ljevicara. Jer ih ima i Bosnjaka po defaultu i bez busanja ali sa tipicnim ljevicarskim poimanjem drustva. Bosnjacki korpus je vecinom blizi ljevici po mentalitetu i iskustvima.
Radnicka klasa, zelje za jacim sindikatima, drzavi koja ce da se brine o tebi i gradi fabrike, zelje za manjim socijalnim razlikama, multietnicnost u politici, poimanje BiH kao nastavka bivse YU ili mini YU, patriotizam i nacionalizam sa negativnom akonotacijom,..... gdje su neke stvari pozitivne a neke negativne.

Bosanac vs Bosnjak nije jedina karakteristika bosnjackih ljevicara.
hAZNADAR

#212 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by hAZNADAR »

Novak20 wrote:
Otvorimo oči, vrijeme je da svi pređemo u nacionalne torove i pušemo u istu tikvu bez obzira na političku pripadnost.
Ti vec jesi u nacionalnom toru htio to ili ne, zelio to ili ne, prihvatao to ili ne.

Kako u ratu granate nisu birale kakav je ko u nas, tako i u miru svi koji nas handre ne prave tu suptilnu razliku - vec nas sve tretiraju isto.

A narod koji je na udaru, pod pritiskom, dehumaniziran i u opasnosti da bude getoiziran,... se silom prilika mora homogenizovati, ujediniti,... i to je nesto normalno za svako drustvo u svijetu.
Ostaje samo pitanje sta bi to ujedinilo nas i napravilo neku kolektivnu svijest.
Moderne nacije danasnjice su izabrale nacionalizam, neki izabiraju vjeru kao na primjerima B.I.,.. mnogi u Bosnjaka bi najradije kosmopolitizam. Pitanje je sta kod nas ima najvecu sansu i sta je najrealnije - jer bilo koje rjesenje je bolje da se prihvati makar se nekome ne svidjalo.
Tu ljevica, odnosno ljevicarski pristup po modelu bivse drzave nema ni teoretske sanse.
hAZNADAR

#213 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by hAZNADAR »

Previse trosimo vrijeme na Bosanac vs Bosnjak.

Jer Bosanac nije glavna karakterisitka bosnjackog ljevicara. Ima i deklarisanih Bosnjaka po defaultu - ali koji i dalje imaju ljevicarske zablude.

Mislim da Bosnjaci po mentalitetu i iskustvima ipak vecinom pripadaju ljevici.
Radnicka klasa, borba protiv siromastva, zelje za jacim sindikatima, drzavi koja ce da se brine o tebi i gradi fabrike, zelje za manjim socijalnim razlikama, multietnicnost u politici, poimanje BiH kao nastavka bivse YU ili mini YU, patriotizam i nacionalizam sa negativnom akonotacijom,..... gdje su neke stvari pozitivne a neke negativne.

Konkretno u ovoj situaciji je glavna negativnost bosnjacke ljevice - naslijedjen bivsi jugoslovenski pristup nekim stvarima. Borba protiv nacionalizma i homogenosti nacije, klasne podjele i pokusaj stvaranja neke elite, vjecita popustljivost prema dusmanima, multietnicnost u politici, stvaranje stereotipa i standarda gdje se podobnost ocjenjuje po odnosu prema vjeri i naciji, i napose izmisljanje novog nacionalnog imena sto nije glavni problem i nebi trebao ovdje zauzimati previse prostora.
Drinski

#214 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by Drinski »

... nacionalne torove ...
Kad mi neko pomene ovo, ja odmah znam da je neki nehljebar..

pa de otiđi u Njemačku (koja je iznjedrila Hitlera) ili Britaniju (koja je opljačkala pola svijeta) ili u Tursku (sasvim svjedno), kao neki azilant ili tako nesto (dakle, kao lice, koje je na dnu ljestivice po obimu prava), pa im kazi da si ti protiv nacionalnih torova i sl. i da bi oni trebali da budu isti takvi.
fosna2014

#215 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by fosna2014 »

hAZNADAR wrote:
fosna2014 wrote:Meni samo nije jasno sto se sa "bosnjacke" strane toliko puca na nas Bosance, kada nas ima mozda jedva 5% od ukupnog stanovnistva? Mi smo to sto jesmo i siguran sam da cemo uvijek i biti.

Puno vise od tek 5 %.
Podsjecam da Bosanac nije jedina karakteristika bosnjackih ljevicara. Jer ih ima i Bosnjaka po defaultu i bez busanja ali sa tipicnim ljevicarskim poimanjem drustva. Bosnjacki korpus je vecinom blizi ljevici po mentalitetu i iskustvima.
Radnicka klasa, zelje za jacim sindikatima, drzavi koja ce da se brine o tebi i gradi fabrike, zelje za manjim socijalnim razlikama, multietnicnost u politici, poimanje BiH kao nastavka bivse YU ili mini YU, patriotizam i nacionalizam sa negativnom akonotacijom,..... gdje su neke stvari pozitivne a neke negativne.

Bosanac vs Bosnjak nije jedina karakteristika bosnjackih ljevicara.
Ne shvatam sto trpas Bosance i Bosnjake u isti kos kada su se ljudi jasno izjasnili da nisu Bosnjaci odnosno Bosanci? Ne moras misliti za druge. Sigurno imaju svoje razloge.
sinuhe

#216 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by sinuhe »

Haznadar kao i Zviz cijelo vrijeme pise o Danskoj.
fosna2014

#217 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by fosna2014 »

mars86 wrote:Što su se krstaši i komunisti ujedinili da negiraju postojanje Bošnjaka, što li je to tako :wink:

Ali nema veze, neka se zna da je kvislinga uvijek bilo i da ih danas ima sa istim ciljem:

Evo jedne pjesmice Iz 1891 :
Znaš Bošnjace, nije davno bilo,

Sveg' mi sv'jeta nema petnaest ljeta,

Kad u našoj Bosni ponositoj,

I junackoj zemlji Hercegovoj,

Od Trebinja do Brodskijeh vrata,

Nije bilo Srba ni Hrvata.

A danas se kroz svoje hire,[

Oba stranca ko u svome šire. [...]

Oba su nas gosta saletila, Da nam otmu najsvetije blago,

Naše ime ponosno i drago.
Ja ovdje jos nikoga nisam vidio da negira Bosnjake.
tandmand

#218 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by tandmand »

fosna2014 wrote: Znaci ako se raspadne drzava imacemo Republiku Bosnjacku? Ah sto mi je to poznato. Boze sto nas stvori uopce.
Raduje me takva vrsta konstatacije, jer su Bošnjaci prije bili optuživani da žele islamsku državu - Džamahiriju. Napredovalo se sa vjerskog na nacionalno. Evropa nema razumijevanja za Islam a pogotovo ne za bilo kakvu vrstu islamske države ali kada je u pitanju nacionalna država Bošnjaka tu ne bi smjeli prigovoriti jer su države Evrope većinom formirane na etničkom/nacionalnom principu.
fosna2014

#219 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by fosna2014 »

tandmand wrote:
fosna2014 wrote: Znaci ako se raspadne drzava imacemo Republiku Bosnjacku? Ah sto mi je to poznato. Boze sto nas stvori uopce.
Raduje me takva vrsta konstatacije, jer su Bošnjaci prije bili optuživani da žele islamsku državu - Džamahiriju. Napredovalo se sa vjerskog na nacionalno. Evropa nema razumijevanja za Islam a pogotovo ne za bilo kakvu vrstu islamske države ali kada je u pitanju nacionalna država Bošnjaka tu ne bi smjeli prigovoriti jer su države Evrope većinom formirane na etničkom/nacionalnom principu.
Bas mi je drago sto sam te obradovao. Nazalost ovu drzavu za 20 godina nece vise niko moci hraniti. Cijele generacije odlaze. I oni koji ostanu su svakako nepismeni i konzervativni. Na sve cetiri strane.

80.000 ljudi je otislo u zadnje dvije godine (vecinom mladih) i ti pricas o nekakvoj nacionalnoj drzavi Bosnjaka. :-) Jedini kratkorocni spas ce upravo biti ujedinjenje svih etnickih skupina.
tandmand

#220 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by tandmand »

fosna2014 wrote:[
Bas mi je drago sto sam te obradovao. Nazalost ovu drzavu za 20 godina nece vise niko moci hraniti. Cijele generacije odlaze. I oni koji ostanu su svakako nepismeni i konzervativni. Na sve cetiri strane.

80.000 ljudi je otislo u zadnje dvije godine (vecinom mladih) i ti pricas o nekakvoj nacionalnoj drzavi Bosnjaka. :-) Jedini kratkorocni spas ce upravo biti ujedinjenje svih etnickih skupina.
To najmanje ovisi o Bošnjacima. Jugoslaviju nisu srušili Bošnjaci, već njena dva najveća naroda, Srbi i Hrvati. Isto tako neku novu (mini) Jugoslaviju ne mogu formirati Bošnjaci, već isključivo oni koji su je i rušili. Ovo sve isto važi kada je u pitanju BiH. Ja sam za građansku državu bez entiteta ali je za ovih 20 godina postalo očigledno da 2 naroda ne žele bilo kakav vid zajedništva, u BiH su samo zato što moraju. Nikakvo siromaštvo, demografski pad i slične nevolje ne mogu od BiH napraviti građansku državu. Istočna Hercegovina je ekonomski najzaostalija regija ali u isto vrijeme bastion četništva. "Bosanci" moraju skinuti naočale virtualne realnosti i pogledati istini u oči. Bošnjaci su u vlastitoj državi svedeni na poziciju Palestinaca u Izraelu a bosanski "Izraelci" deru bez milosti i "Bosance" i Bošnjake. Popis propao, mehanizam koordinacije zahrđao, negira se bosanski jezik, zabranjena zastava Republike BiH .... i sad neko našao da truni o zajedništvu, bratstvu jedinstvu, ujedinjenju na bazi siromaštva. Dolazi vrijeme kada Bošnjaci žele da gledaju svog posla e ne da gledaju interesa onih koji su izvršili agresiju, genocid i de facto okupirali dijelove BiH. Osvrnimo se na situaciju u Mostaru, jer bošnjačke općine bi vremenom mogle postati Bošnjačka Republika. Ne zato što to Bošnjaci iz obijesti i šovinizma žele, već zato što nemaju izbora ukoliko žele svoje mjesto pod suncem. Neka "Bosanci" umjesto što Bošnjacima razvlače identitet, usmjere svoju energiju na Republiku Srpsku, te tamošnje Srbe uvjere da su "Bosanci" koji treba da ukinu ono što su sami stvorili, da se vrate građanskoj BiH. Ne može se Bosanstvo trenirati samo na teritorijama sa bošnjačkom većinom. Braćo "Bosanci" šarajte malo .... nemojte pišati samo po nama.
fosna2014

#221 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by fosna2014 »

tandmand wrote:
fosna2014 wrote:[

To najmanje ovisi o Bošnjacima. Jugoslaviju nisu srušili Bošnjaci, već njena dva najveća naroda, Srbi i Hrvati. Isto tako neku novu (mini) Jugoslaviju ne mogu formirati Bošnjaci, već isključivo oni koji su je i rušili. Ovo sve isto važi kada je u pitanju BiH. Ja sam za građansku državu bez entiteta ali je za ovih 20 godina postalo očigledno da 2 naroda ne žele bilo kakav vid zajedništva, u BiH su samo zato što moraju. Nikakvo siromaštvo, demografski pad i slične nevolje ne mogu od BiH napraviti građansku državu. Istočna Hercegovina je ekonomski najzaostalija regija ali u isto vrijeme bastion četništva. "Bosanci" moraju skinuti naočale virtualne realnosti i pogledati istini u oči. Bošnjaci su u vlastitoj državi svedeni na poziciju Palestinaca u Izraelu a bosanski "Izraelci" deru bez milosti i "Bosance" i Bošnjake. Popis propao, mehanizam koordinacije zahrđao, negira se bosanski jezik, zabranjena zastava Republike BiH .... i sad neko našao da truni o zajedništvu, bratstvu jedinstvu, ujedinjenju na bazi siromaštva. Dolazi vrijeme kada Bošnjaci žele da gledaju svog posla e ne da gledaju interesa onih koji su izvršili agresiju, genocid i de facto okupirali dijelove BiH. Osvrnimo se na situaciju u Mostaru, jer bošnjačke općine bi vremenom mogle postati Bošnjačka Republika. Ne zato što to Bošnjaci iz obijesti i šovinizma žele, već zato što nemaju izbora ukoliko žele svoje mjesto pod suncem. Neka "Bosanci" umjesto što Bošnjacima razvlače identitet, usmjere svoju energiju na Republiku Srpsku, te tamošnje Srbe uvjere da su "Bosanci" koji treba da ukinu ono što su sami stvorili, da se vrate građanskoj BiH. Ne može se Bosanstvo trenirati samo na teritorijama sa bošnjačkom većinom. Braćo "Bosanci" šarajte malo .... nemojte pišati samo po nama.
Bosanci nisu optereceni sa teritorijama. I otkud ti ideja da Bosanci nagovaraju bilo koga da bude Bosanac tj. Bosanka? :lol: To ili jesi ili nisi.

A ovo oko Palestine se slazem. Jednostavno Bosnjaci nemaju nikakvu nacionalnu svijest, nego iskljucivo vjersku. Pop i hodza nikad nisu pravili naciju pa nece ni kod nas.
Drinski

#222 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by Drinski »

Tacno je da Bosnjaci moraju gledati svoja posla.

Nemam ja nista protiv Bosanaca, iako to nema veza sa ovom temom (jer pojmovi "bosanac" i "ljevičar" nisu sinonimi), ali mi previšu vuku na teznju za nekom visom klasom, kastom, kao oni su iznad svega ovog, kao oni nezavisni inetlaketualci koji se prodaju za čokanj rakije...vuku mu na nehljebare... a ne mogu reci da su titoisti, jer to nisu, zapravo oni bi da budu titoisti ali preko tuđih leđa.
fosna2014

#223 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by fosna2014 »

Drinski wrote:Tacno je da Bosnjaci moraju gledati svoja posla.

Nemam ja nista protiv Bosanaca, iako to nema veza sa ovom temom (jer pojmovi "bosanac" i "ljevičar" nisu sinonimi), ali mi previšu vuku na teznju za nekom visom klasom, kastom, kao oni su iznad svega ovog, kao oni nezavisni inetlaketualci koji se prodaju za čokanj rakije...vuku mu na nehljebare... a ne mogu reci da su titoisti, jer to nisu, zapravo oni bi da budu titoisti ali preko tuđih leđa.
Ja nisam titoist, ali jesam ljevicar. Uz to vrlo skolovani ljevicar. Ne slazem se sa konstatacijom da Bosanac i ljevicar nisu sinonimi. Ne poznajem nijednog Bosanca koji nije ljevicar, a poznajem ih podosta.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#224 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by _BataZiv_0809 »

Cartmane wrote: Bosnjaci jednostavno trebaju pogledati realnost u oci i na osnovu nje razraditi planove kako i sta dalje. Propagiranje multikulturalizma je klanje vola zaradi kile mesa.
Naravno ti ces te planove posmatrati iz multikulturalne Skandinavije.
Drinski

#225 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by Drinski »

fosna2014 wrote:
Drinski wrote:Tacno je da Bosnjaci moraju gledati svoja posla.

Ja nisam titoist, ali jesam ljevicar. Uz to vrlo skolovani ljevicar. Ne slazem se sa konstatacijom da Bosanac i ljevicar nisu sinonimi. Ne poznajem nijednog Bosanca koji nije ljevicar, a poznajem ih podosta.
A ima li ljevicara koji nisu bosanci? i otkud to da vam sad idelogija određuje nacional.pripadnost?
Post Reply