Josip Broz Tito

(H)istorija/povijest Bosne i Hercegovine, regiona, itd...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
insomnia78

#201 Re: Josip Broz Tito

Post by insomnia78 »

Eki, i ti za Titu? :lol:
Pa onda od tolike tuge i jugonostalgije zavrsi u cetnicima?
Oj, ustani Alija da ja legnem
Connaisseur Karlin

#202 Re: Josip Broz Tito

Post by Connaisseur Karlin »

trocadero wrote:
Connaisseur Karlin wrote:
Danas,nijedan normalan Hrvat nece reci nesto pozitivno o Pavelicu!
Image

Prvi sa lijeva (stoji), danasnji ministar kulture u Hrvatskoj. Sasvim "normalan" .

Image

Jopet prvi sa lijeva na poglavnikovom grobu u drustvu zagrebackih kriminalaca. Apsolutno "normalan "!
Dogurao do Izvrsnog odbora UEFE. Tu covjek sasvim normalno odlucuje o kaznama za timove i zemlje.... ono svastika na terenu, kriminalne radnje nacisticki pozdravi i tako te stvari...U svemu tome dobio podrsku a i glas fudbalskih saveza BiH, Srbije, NORMALNO!

Image

OSMJEH.....PTICICAAA...... BLIC.....SKLJOC.....HVALA!
Doticni nije normlan! Trenutno na HR politickoj sceni je aktivna faza internih sukoba sa osobama kojim je Pavelic narodni hrvatski heroj.
insomnia78

#203 Re: Josip Broz Tito

Post by insomnia78 »

A šjor "blaženi", sta prica za njeg' prosječni Hrvat?
Meni labudan neki dan rece kako je u pitanju komunisticka zavjera
trocadero

#204 Re: Josip Broz Tito

Post by trocadero »

insomnia78 wrote:Eki, i ti za Titu? :lol:
Pa onda od tolike tuge i jugonostalgije zavrsi u cetnicima?
Oj, ustani Alija da ja legnem
Šibe u Siriju i fataj se u kolo sa Savom, Patkom i ostalim čituljašima! :D
insomnia78

#205 Re: Josip Broz Tito

Post by insomnia78 »

Kme, kme
To, to, spocitaj mi dzihadizam. Protiv toga si se ti, u stvari i borio 90-tih Titov nasljednice?
Connaisseur Karlin

#206 Re: Josip Broz Tito

insomnia78 wrote:A šjor "blaženi", sta prica za njeg' prosječni Hrvat?
Stipe nije bio sretan jer je Kolinda predala muzejima sirom HR sve umjetnicke radove vezane za Tita. Stipe je stara jugo generacija,a Kolinda nije,i meni je njena rekacija definitvno ocekivajuca. Eksponati vezani za Tita trebaju biti u muzejima,a ne u drzavnim institucijama.
Tito jeste bio antifasist,a to se konstano provlaci tokom godisnjica i politickih debata,ali takve rasprave nemju nikakav konkretan cilj. Tito je dio proslosti!
insomnia78

#207 Re: Josip Broz Tito

Post by insomnia78 »

Stipe nije bio sretan jer je Kolinda predala muzejima sirom HR sve umjetnicke radove vezane za Tita. Stipe je stara jugo generacija,a Kolinda nije,i meni je njena rekacija definitvno ocekivajuca. Eksponati vezani za Tita trebaju biti u muzejima,a ne u drzavnim institucijama.
Tito jeste bio antifasist,a to se konstano provlaci tokom godisnjica i politickih debata,ali takve rasprave nemju nikakav konkretan cilj. Tito je dio proslosti!
Mislio sam na blazenog Alojzija
trocadero

#208 Re: Josip Broz Tito

Post by trocadero »

insomnia78 wrote:Kme, kme
To, to, spocitaj mi dzihadizam. Protiv toga si se ti, u stvari i borio 90-tih Titov nasljednice?
Image
Titovim stazama okupacije! :D
Connaisseur Karlin

#209 Re: Josip Broz Tito

insomnia78 wrote:
Mislio sam na blazenog Alojzija
Ja se grozno osjecma kad pomilsim da su Pape uz blagoslov vatikana odobrile da takvo stvorenje od Alojzija postane svetac! Pa to je uzas :roll:

#JesusWouldBeFurious

Svaki Hrvat koji podrzava Alojzija,automatski podrzava Jasenovac ,a tako nesto,nece podrzati niko normalan. Na zalost,ima Hrvata kojim je doticni vlro drag svetac. :skoljka:
slavonskilola

#210 Re: Josip Broz Tito

Post by slavonskilola »

Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#211 Re: Josip Broz Tito

Post by Truba »

Banksy wrote: Neka te, da se nasmijemo ... :lol:
čuj ti moralna vertikalo
gigantu pravde i poštenja

shvaćaš li da me mišljenja štovatelja vesne (2000 glasova) pusić uopće ne zanimaju
Drvosjeca iz Dejcica

#212 Re: Josip Broz Tito

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

animals wrote: Ne razumije ovaj da se zarobljeni ne ubijaju...
Ne iz današnje perspektive i udobnosti 2016. godine. U situaciji 1945. godine kada ti je cijelo selo spaljeno negdje u Bosni, prošao si 4-5 neprijateljskih ofanziva, 4 godine hodajući k'o zombi po vrletima Bosne, Crne Gore i Srbije, gubio najbolje prijatelje i saborce, ubijeno ti je gotovo cijela porodica...dolaziš pred austrijsku granicu i tu vidiš u koloni četnike i ustaše kako zajedno bježe protiv kojih si se borio 4 godine...malo ko bi se obazirao na moralnost i etičnost 21. vijeka.

Djeca i žene nisu dirani ali ne sumnjam da nisu prošli golgotu kao i svi koji su proživjeli IIWW. Broj ubijenih zarobljenika je manji nego što to NDH emigracija i pristalice četnika žele prikazati.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#213 Re: Josip Broz Tito

Post by Truba »

madner wrote:Mjesali stanovnistvo, ja idiota. :D
nisu miješali nego silovali narode a rezultate vidimo
npr karadzić se nije mogao ostvariti u svom narodu pa je došao u SA
tu su i šešeljevi... pa i dario kordić... ako se ne varam umjesto da ide studirati u glavni grad svih hrvata on dolazi u sarajevo i postaje psiho slučaj i ratni zločinac... postoje još desetine primjera a i ljudi iz miješanih brakova koji su se "dokazivali" pa i onaj što je skidao zazastavu za vrijeme nereda oko ferhadije 2001 je mješanac

uz nasilno i diktatorsko miješanje naroda ( osnova diktature je miješanje u privatni život jedinke nasuprot demokracije)
čije smo rezultate vidjeli na galsovanju 1991 i 1992 o neovisnosti i izborima

uz nasilno miješanje naroda
još
najgluplja stvar u jugi mi je bilo služenje vojnog roka na granici s grčkom i mornarica ljudi iz beograda iz tuzle

jašta... ako CCCP ili NATO napadne jugu ja ću imati vremena da se javim u postrojbu u makedoniji ili u mornaricu...učit se trebalo braniti svoj grad i naselje... znači kasarna ti je ona koja ti je najbliža i tu se trebaš javiti ako šta bude bitno... ako je puna... onda sljedeća rezervna malo dalja od grada...ali ko sam ja da se miješam u komandne odluke kadra JNA čiju smo najbolju politiku vidjeli na vukovaru
za danas dosta razmišljanja o ovoj temi
Drvosjeca iz Dejcica

#214 Re: Josip Broz Tito

animals wrote:
Problem sa Bleiburgom je pokolj vojnika i civila ,koji su vraceni ili predani iz logora u Austriji. Britanci su bili saucesnici u istom procesu.

Bleibug ne bi trebao biti tema hrvatskih politicara ,vec dio proslosti zabijezene u knjigama!

Pavelic,kaotlik,rodjen u Bosni,je bio socopata i ludjak od mladih studentskih dana, isto kao Hitler.
Ne razumije ovaj da se zarobljeni ne ubijaju...
To je detalj o kojem se ne prica mnogo!
Vatikan je dao odobrenje za vize i odlazak zatvorenika u Austriji ka Juznoj Americi/Argentina, koja jeste,nakon rata, bila leglo ustasa (Australija bila takodjer leglo ustasa koji su odlazili decnijema tokom mira u Jugolaviji) .
Danas,nijedan normalan Hrvat nece reci nesto pozitivno o Pavelicu! Pavelic je doslovno bio Hrvatski Hitler koji je stvorio Balkanski Auschtitz-Jasenovac,a u kojem je ubijao i svoje Hrvate ,jer mu se nisu poklonili!
Ma nije on bio lud, tako je razmišljala većina tadašnjeg stanovništva, podržavala jednu takvu vlast isto kao i danas što se podržava ovakava vlast. Istina da je ogroman broj četnika i ustaša pobjegao u Austriju i Južnu Ameriku i Vatikan je saučesnik u pomaganju zločincima kao i u relativiziranju zločina NDH. Ta veza NDH i Vatikana se održala i do danas pa i zločine iz proteklog rata Vatikan gleda samo jednim okom dok drugim žmiri...ali to je tema druge emisije.
Drvosjeca iz Dejcica

#215 Re: Josip Broz Tito

Black swan wrote:
madner wrote:Mjesali stanovnistvo, ja idiota. :D
nisu miješali nego silovali narode a rezultate vidimo
npr karadzić se nije mogao ostvariti u svom narodu pa je došao u SA
tu su i šešeljevi... pa i dario kordić... ako se ne varam umjesto da ide studirati u glavni grad svih hrvata on dolazi u sarajevo i postaje psiho slučaj i ratni zločinac... postoje još desetine primjera a i ljudi iz miješanih brakova koji su se "dokazivali" pa i onaj što je skidao zazastavu za vrijeme nereda oko ferhadije 2001 je mješanac

uz nasilno i diktatorsko miješanje naroda ( osnova diktature je miješanje u privatni život jedinke nasuprot demokracije)
čije smo rezultate vidjeli na galsovanju 1991 i 1992 o neovisnosti i izborima

uz nasilno miješanje naroda
još
najgluplja stvar u jugi mi je bilo služenje vojnog roka na granici s grčkom i mornarica ljudi iz beograda iz tuzle

jašta... ako CCCP ili NATO napadne jugu ja ću imati vremena da se javim u postrojbu u makedoniji ili u mornaricu...učit se trebalo braniti svoj grad i naselje... znači kasarna ti je ona koja ti je najbliža i tu se trebaš javiti ako šta bude bitno... ako je puna... onda sljedeća rezervna malo dalja od grada...ali ko sam ja da se miješam u komandne odluke kadra JNA čiju smo najbolju politiku vidjeli na vukovaru
za danas dosta razmišljanja o ovoj temi
Presmješno razmišljanje...imaš pravo nemoj više razmišljati za danas.
animals

#216 Re: Josip Broz Tito

Post by animals »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
animals wrote: Ne razumije ovaj da se zarobljeni ne ubijaju...
Ne iz današnje perspektive i udobnosti 2016. godine. U situaciji 1945. godine kada ti je cijelo selo spaljeno negdje u Bosni, prošao si 4-5 neprijateljskih ofanziva, 4 godine hodajući k'o zombi po vrletima Bosne, Crne Gore i Srbije, gubio najbolje prijatelje i saborce, ubijeno ti je gotovo cijela porodica...dolaziš pred austrijsku granicu i tu vidiš u koloni četnike i ustaše kako zajedno bježe protiv kojih si se borio 4 godine...malo ko bi se obazirao na moralnost i etičnost 21. vijeka.

Djeca i žene nisu dirani ali ne sumnjam da nisu prošli golgotu kao i svi koji su proživjeli IIWW. Broj ubijenih zarobljenika je manji nego što to NDH emigracija i pristalice četnika žele prikazati.
Nista ne opravdava ubijanje zarobljenika..
Vidjeli smo kako to Srbi rade u zadnjem ratu, vidjeli smo kako to Isil radi, u Siriji i Iraku..
najvece kukavice i govna , mogu ubijati zarobljene ljude..
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#217 Re: Josip Broz Tito

Post by _BataZiv_0809 »

Ti zarobljenici su najveci sljam i saradnici najveceg zla u istoriji covjecanstva.
seln

#218 Re: Josip Broz Tito

Post by seln »

Black swan wrote:nema se šta reći

to što je meni bilo dobro na čengić vili sa njim i što sam uživao i sve imao

ne znači da je stotinama tisuća drugih ljudi po selima koji ni struje ni vode ni asfalta nisu imali do 1991. ( iz inata nekih lokalnih moćnika) a za posao su iz hrvatskih mjesta morali konkurirati za trebinje i sokolac dok su u općine sa hrvatskim živjljem dolazili srbi iz trebinja i sokolca ( izjava utemeljena na poznavanju svih aktera i činjenica)
primjer iz šamca... srbi u općine i državne firme... hrvati u njemačku = > danas nema ni hrvata ni državnih firmi = ko je bio u šamcu zna šta pričam
i tako dalje

ma i ne znam što stalno gubim vrijeme na ove teme aj živjeli
Urota protivu hrvatskog puka :shock:
seln

#219 Re: Josip Broz Tito

Post by seln »

Woody wrote:Kratka crtica o "vidovitosti" crvenih jarana cotavog Zagorca (a i njega samog):
Ma sta nam rece nas prvo Bosanac, pa Hrvat, pa Srbin....
Titova zavera protiv Njegosa?
Pozdrav otadzbini!
oridjidji

#220 Re: Josip Broz Tito

Post by oridjidji »

To je bio jedan gospodin.Nekad je odgovarao svima, danas nikome. A tako ti je to kad zivis sa prelivodama. :D
seln

#221 Re: Josip Broz Tito

Post by seln »

Black swan wrote:
Banksy wrote: Neka te, da se nasmijemo ... :lol:
čuj ti moralna vertikalo
gigantu pravde i poštenja

shvaćaš li da me mišljenja štovatelja vesne (2000 glasova) pusić uopće ne zanimaju
Bogami, momak, ti si nagazio negdje...
trebas naci nekog kiraetli hodzu da ti prouci rukju, opasno te nosaju dzinni.
Pamtim te sa prijasnjim nickom, bio si apsolutno normalan momak tipa "volim sve sto vole mladi"...
a onda si otkrio Hrvata u sebi.
Hajde, nije problem, Hrvat, so what....
ali tebi je to postalo posao, hobby, hrana, pice i zamjena za seks.
A tek kad se tome doda i katolicki klerikalizam koji se rijetko vidja kod laika, onda je ram za sliku metamorfoze potpun.
animals

#222 Re: Josip Broz Tito

Post by animals »

_BataZiv_0809 wrote:Ti zarobljenici su najveci sljam i saradnici najveceg zla u istoriji covjecanstva.
Jesu li svi bas bili sljam..
oni koji su cinili zlocine trebaju biti kaznjeni, ali ne vjerujem da su svi pobijeni cinili zlocine..
jel po tebi treba bez sudjenja i sve one Srpske vojnike koji su bili na Vukovaru streljati..
sve one koji su Srebrnicu drzali u okruzenju, streljati..sve i jednoga..
koju ti glupost pises, za nevjerovati..
Woody
Location: Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pičke materine

#223 Re: Josip Broz Tito

Post by Woody »

seln wrote:Ma sta nam rece nas prvo Bosanac, pa Hrvat, pa Srbin....
Pozdrav otadzbini!
Ma (t)ko to meni doš'o, (t)ko to meni doš'o ;-)

Image

Neka te, neka... Ljubi dedo svoga trola @selna :kiss: Još kad bi nam napisao nešto o temi... Dobro bi bilo. Dobro...
Gojeni H

#224 Re: Josip Broz Tito

Post by Gojeni H »

dale cooper wrote:
madner wrote:Bas nervira ove ustase sto je najveci Hrvat ikad bio Jugosloven.
Teško je biti u gubitničkom timu, čak i toliko godina poslije. :mrgreen:
Veoma interesantno misljenje. Mrzim zvucati kao stasaU, ali ko je guubitnik?
seln

#225 Re: Josip Broz Tito

Post by seln »

Woody wrote:
seln wrote:Ma sta nam rece nas prvo Bosanac, pa Hrvat, pa Srbin....
Pozdrav otadzbini!
Ma (t)ko to meni doš'o, (t)ko to meni doš'o ;-)

Image

Neka te, neka... Ljubi dedo svoga trola @selna :kiss: Još kad bi nam napisao nešto o temi... Dobro bi bilo. Dobro...
Vrhovni trol u sluzbi debelog vozda nekoga naziva trolom? :-) :-) :-)
Jesu li tvoji postovi tipa "sta potomci cetnika misle o Titu" doprinos temi?
Nego, sad ce otvaranje Ferhadije, pa izadji u sto vecem broju.
Post Reply