Pa onda od tolike tuge i jugonostalgije zavrsi u cetnicima?
Oj, ustani Alija da ja legnem
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Doticni nije normlan! Trenutno na HR politickoj sceni je aktivna faza internih sukoba sa osobama kojim je Pavelic narodni hrvatski heroj.trocadero wrote:Connaisseur Karlin wrote:
Danas,nijedan normalan Hrvat nece reci nesto pozitivno o Pavelicu!
Prvi sa lijeva (stoji), danasnji ministar kulture u Hrvatskoj. Sasvim "normalan" .
Jopet prvi sa lijeva na poglavnikovom grobu u drustvu zagrebackih kriminalaca. Apsolutno "normalan "!
Dogurao do Izvrsnog odbora UEFE. Tu covjek sasvim normalno odlucuje o kaznama za timove i zemlje.... ono svastika na terenu, kriminalne radnje nacisticki pozdravi i tako te stvari...U svemu tome dobio podrsku a i glas fudbalskih saveza BiH, Srbije, NORMALNO!
OSMJEH.....PTICICAAA...... BLIC.....SKLJOC.....HVALA!
Šibe u Siriju i fataj se u kolo sa Savom, Patkom i ostalim čituljašima!insomnia78 wrote:Eki, i ti za Titu?![]()
Pa onda od tolike tuge i jugonostalgije zavrsi u cetnicima?
Oj, ustani Alija da ja legnem
Stipe nije bio sretan jer je Kolinda predala muzejima sirom HR sve umjetnicke radove vezane za Tita. Stipe je stara jugo generacija,a Kolinda nije,i meni je njena rekacija definitvno ocekivajuca. Eksponati vezani za Tita trebaju biti u muzejima,a ne u drzavnim institucijama.insomnia78 wrote:A šjor "blaženi", sta prica za njeg' prosječni Hrvat?
Meni labudan neki dan rece kako je u pitanju komunisticka zavjera
Mislio sam na blazenog AlojzijaConnaisseur Karlin wrote:Stipe nije bio sretan jer je Kolinda predala muzejima sirom HR sve umjetnicke radove vezane za Tita. Stipe je stara jugo generacija,a Kolinda nije,i meni je njena rekacija definitvno ocekivajuca. Eksponati vezani za Tita trebaju biti u muzejima,a ne u drzavnim institucijama.insomnia78 wrote:A šjor "blaženi", sta prica za njeg' prosječni Hrvat?
Tito jeste bio antifasist,a to se konstano provlaci tokom godisnjica i politickih debata,ali takve rasprave nemju nikakav konkretan cilj. Tito je dio proslosti!
insomnia78 wrote:Kme, kme
To, to, spocitaj mi dzihadizam. Protiv toga si se ti, u stvari i borio 90-tih Titov nasljednice?

Ja se grozno osjecma kad pomilsim da su Pape uz blagoslov vatikana odobrile da takvo stvorenje od Alojzija postane svetac! Pa to je uzasinsomnia78 wrote:Mislio sam na blazenog AlojzijaConnaisseur Karlin wrote:Stipe nije bio sretan jer je Kolinda predala muzejima sirom HR sve umjetnicke radove vezane za Tita. Stipe je stara jugo generacija,a Kolinda nije,i meni je njena rekacija definitvno ocekivajuca. Eksponati vezani za Tita trebaju biti u muzejima,a ne u drzavnim institucijama.insomnia78 wrote:A šjor "blaženi", sta prica za njeg' prosječni Hrvat?
Tito jeste bio antifasist,a to se konstano provlaci tokom godisnjica i politickih debata,ali takve rasprave nemju nikakav konkretan cilj. Tito je dio proslosti!
čuj ti moralna vertikaloBanksy wrote: Neka te, da se nasmijemo ...
Ne iz današnje perspektive i udobnosti 2016. godine. U situaciji 1945. godine kada ti je cijelo selo spaljeno negdje u Bosni, prošao si 4-5 neprijateljskih ofanziva, 4 godine hodajući k'o zombi po vrletima Bosne, Crne Gore i Srbije, gubio najbolje prijatelje i saborce, ubijeno ti je gotovo cijela porodica...dolaziš pred austrijsku granicu i tu vidiš u koloni četnike i ustaše kako zajedno bježe protiv kojih si se borio 4 godine...malo ko bi se obazirao na moralnost i etičnost 21. vijeka.animals wrote: Ne razumije ovaj da se zarobljeni ne ubijaju...
nisu miješali nego silovali narode a rezultate vidimomadner wrote:Mjesali stanovnistvo, ja idiota.
Ma nije on bio lud, tako je razmišljala većina tadašnjeg stanovništva, podržavala jednu takvu vlast isto kao i danas što se podržava ovakava vlast. Istina da je ogroman broj četnika i ustaša pobjegao u Austriju i Južnu Ameriku i Vatikan je saučesnik u pomaganju zločincima kao i u relativiziranju zločina NDH. Ta veza NDH i Vatikana se održala i do danas pa i zločine iz proteklog rata Vatikan gleda samo jednim okom dok drugim žmiri...ali to je tema druge emisije.Connaisseur Karlin wrote:To je detalj o kojem se ne prica mnogo!animals wrote:Ne razumije ovaj da se zarobljeni ne ubijaju...Connaisseur Karlin wrote:
Problem sa Bleiburgom je pokolj vojnika i civila ,koji su vraceni ili predani iz logora u Austriji. Britanci su bili saucesnici u istom procesu.
Bleibug ne bi trebao biti tema hrvatskih politicara ,vec dio proslosti zabijezene u knjigama!
Pavelic,kaotlik,rodjen u Bosni,je bio socopata i ludjak od mladih studentskih dana, isto kao Hitler.
Vatikan je dao odobrenje za vize i odlazak zatvorenika u Austriji ka Juznoj Americi/Argentina, koja jeste,nakon rata, bila leglo ustasa (Australija bila takodjer leglo ustasa koji su odlazili decnijema tokom mira u Jugolaviji) .
Danas,nijedan normalan Hrvat nece reci nesto pozitivno o Pavelicu! Pavelic je doslovno bio Hrvatski Hitler koji je stvorio Balkanski Auschtitz-Jasenovac,a u kojem je ubijao i svoje Hrvate ,jer mu se nisu poklonili!
Presmješno razmišljanje...imaš pravo nemoj više razmišljati za danas.Black swan wrote:nisu miješali nego silovali narode a rezultate vidimomadner wrote:Mjesali stanovnistvo, ja idiota.
npr karadzić se nije mogao ostvariti u svom narodu pa je došao u SA
tu su i šešeljevi... pa i dario kordić... ako se ne varam umjesto da ide studirati u glavni grad svih hrvata on dolazi u sarajevo i postaje psiho slučaj i ratni zločinac... postoje još desetine primjera a i ljudi iz miješanih brakova koji su se "dokazivali" pa i onaj što je skidao zazastavu za vrijeme nereda oko ferhadije 2001 je mješanac
uz nasilno i diktatorsko miješanje naroda ( osnova diktature je miješanje u privatni život jedinke nasuprot demokracije)
čije smo rezultate vidjeli na galsovanju 1991 i 1992 o neovisnosti i izborima
uz nasilno miješanje naroda
još
najgluplja stvar u jugi mi je bilo služenje vojnog roka na granici s grčkom i mornarica ljudi iz beograda iz tuzle
jašta... ako CCCP ili NATO napadne jugu ja ću imati vremena da se javim u postrojbu u makedoniji ili u mornaricu...učit se trebalo braniti svoj grad i naselje... znači kasarna ti je ona koja ti je najbliža i tu se trebaš javiti ako šta bude bitno... ako je puna... onda sljedeća rezervna malo dalja od grada...ali ko sam ja da se miješam u komandne odluke kadra JNA čiju smo najbolju politiku vidjeli na vukovaru
za danas dosta razmišljanja o ovoj temi
Nista ne opravdava ubijanje zarobljenika..Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ne iz današnje perspektive i udobnosti 2016. godine. U situaciji 1945. godine kada ti je cijelo selo spaljeno negdje u Bosni, prošao si 4-5 neprijateljskih ofanziva, 4 godine hodajući k'o zombi po vrletima Bosne, Crne Gore i Srbije, gubio najbolje prijatelje i saborce, ubijeno ti je gotovo cijela porodica...dolaziš pred austrijsku granicu i tu vidiš u koloni četnike i ustaše kako zajedno bježe protiv kojih si se borio 4 godine...malo ko bi se obazirao na moralnost i etičnost 21. vijeka.animals wrote: Ne razumije ovaj da se zarobljeni ne ubijaju...
Djeca i žene nisu dirani ali ne sumnjam da nisu prošli golgotu kao i svi koji su proživjeli IIWW. Broj ubijenih zarobljenika je manji nego što to NDH emigracija i pristalice četnika žele prikazati.
Urota protivu hrvatskog pukaBlack swan wrote:nema se šta reći
to što je meni bilo dobro na čengić vili sa njim i što sam uživao i sve imao
ne znači da je stotinama tisuća drugih ljudi po selima koji ni struje ni vode ni asfalta nisu imali do 1991. ( iz inata nekih lokalnih moćnika) a za posao su iz hrvatskih mjesta morali konkurirati za trebinje i sokolac dok su u općine sa hrvatskim živjljem dolazili srbi iz trebinja i sokolca ( izjava utemeljena na poznavanju svih aktera i činjenica)
primjer iz šamca... srbi u općine i državne firme... hrvati u njemačku = > danas nema ni hrvata ni državnih firmi = ko je bio u šamcu zna šta pričam
i tako dalje
ma i ne znam što stalno gubim vrijeme na ove teme aj živjeli
Ma sta nam rece nas prvo Bosanac, pa Hrvat, pa Srbin....Woody wrote:Kratka crtica o "vidovitosti" crvenih jarana cotavog Zagorca (a i njega samog):
Bogami, momak, ti si nagazio negdje...Black swan wrote:čuj ti moralna vertikaloBanksy wrote: Neka te, da se nasmijemo ...
gigantu pravde i poštenja
shvaćaš li da me mišljenja štovatelja vesne (2000 glasova) pusić uopće ne zanimaju
Jesu li svi bas bili sljam.._BataZiv_0809 wrote:Ti zarobljenici su najveci sljam i saradnici najveceg zla u istoriji covjecanstva.
Ma (t)ko to meni doš'o, (t)ko to meni doš'oseln wrote:Ma sta nam rece nas prvo Bosanac, pa Hrvat, pa Srbin....
Titova zavera protiv Njegosa?
Pozdrav otadzbini!

Veoma interesantno misljenje. Mrzim zvucati kao stasaU, ali ko je guubitnik?dale cooper wrote:Teško je biti u gubitničkom timu, čak i toliko godina poslije.madner wrote:Bas nervira ove ustase sto je najveci Hrvat ikad bio Jugosloven.
Vrhovni trol u sluzbi debelog vozda nekoga naziva trolom?Woody wrote:Ma (t)ko to meni doš'o, (t)ko to meni doš'oseln wrote:Ma sta nam rece nas prvo Bosanac, pa Hrvat, pa Srbin....
Titova zavera protiv Njegosa?
Pozdrav otadzbini!![]()
Neka te, neka... Ljubi dedo svoga trola @selnaJoš kad bi nam napisao nešto o temi... Dobro bi bilo. Dobro...