ambasador007 wrote:
Veoma interesantno.
ambasador007 wrote:
Dva pitanja:R A V E N wrote:Dobro rečeno, mada ih ja ne bih nazvao imbecilima, jer im vrijeđanje daje samo poticaj. No hoću da objektivno govorim i da kažem da ljudima kao što su:
· Danis Tanović
· onaj neki drugi režiser
· Jasmila Žbanić
· Abdulah Sidran
· Sulejman Haljevac Memo (imam osjećaj da taj čovjek se namjerno trudi da govori što izokrenutije i nepravilnije jer misli da je to cool)
· Ahmed Burić
· Senad Hadžifejzović
· Muharem Bazdulj (valjda sin Nure Bazdulj-Hubijar, pa porodičnim uticajem ima mjesto u medijima)
· Muhamed Filipović
· Slavo Kukić
· Vedad Pašić (unuk gradonačelnika Tuzle iz doba Prve Jugoslavije, pa na osnovu toga valjda je relevantan da daje analize)
· Sujelman Bugari (ciči u Centralnom Dnevniku dok započne rečenicu u jednom smislu, pa završi je u drugom, nekoherentnom i nepovezanom)
· Salih Fočo
· Zdravko Grebo
· Indira Kučuk-Sorguč
· Asocijacija nezavisnih intelektualaca "KRUG 99"
stvarno nije mjesto u medijima. A razlog je u tome da su u stanju da govore po 40-ak minuta, a jedino što kažu za to vrijeme su dvije tvrdnje koje se govore ovdje u medijima barem od 1990.-e (dakle 27 godina):
(a) da je ekonomsko stanje u državi teško
(b) da nacionalisti rasturaju državu
i to sa 0% korisnog efekta.
Kao da nije moguće nekako zakupiti autorska prava sa YouTube-a i emitovati predavanja nekog profesora o ekonomiji, starogrčkoj historiji, muzici... Sve se to može titlovati, pa da se ljudi ne "obrazuju" iz Hollywood-skih filmova i Priča Broja Jedan.
Stvar je u tome da je naš medijsko-intelektualni prostor kokošinjac površine 2 m², gdje su gorespomenuti "veliki pijetlovi". Izvan granica u regionu dobace donekle, a u svijetu skoro nigdje.
Tanovic, Zbanic, Sidran i ekipa imaju mnogo medjunarodnih priznanja, dokazani su i uspjesni, takvi i trebaju da pricaju.R A V E N wrote:Dobro rečeno, mada ih ja ne bih nazvao imbecilima, jer im vrijeđanje daje samo poticaj. No hoću da objektivno govorim i da kažem da ljudima kao što su:dulekrele wrote:A Spaha je vjerojatno u nekoj ludari. Nevjerojatno je kakvim se imbecilima i ludacima daje medijski prostor.
· Danis Tanović
· Jasmila Žbanić
· Abdulah Sidran
· Sulejman Haljevac Memo (imam osjećaj da taj čovjek se namjerno trudi da govori što izokrenutije i nepravilnije jer misli da je to cool)
· Ahmed Burić
· Senad Hadžifejzović
· Muharem Bazdulj (valjda sin Nure Bazdulj-Hubijar, pa porodičnim uticajem ima mjesto u medijima)
· Muhamed Filipović
· Slavo Kukić
· Vedad Pašić (unuk gradonačelnika Tuzle iz doba Prve Jugoslavije, pa na osnovu toga valjda je relevantan da daje analize)
· Sujelman Bugari (ciči u Centralnom Dnevniku dok započne rečenicu u jednom smislu, pa završi je u drugom, nekoherentnom i nepovezanom)
· Salih Fočo
· Zdravko Grebo
· Indira Kučuk-Sorguč
stvarno nije mjesto u medijima. A razlog je u tome da su u stanju da govore po 40-ak minuta, a jedino što kažu za to vrijeme su dvije tvrdnje koje se govore ovdje u medijima barem od 1990.-e (dakle 27 godina):
Kao da nije moguće nekako zakupiti autorska prava sa YouTube-a i emitovati predavanja nekog profesora o ekonomiji, starogrčkoj historiji, muzici... Sve se to može titlovati, pa da se ljudi ne "obrazuju" iz Hollywood-skih filmova i Priča Broja Jedan.
Stvar je u tome da je naš medijsko-intelektualni prostor kokošinjac površine 2 m², gdje su gorespomenuti "veliki pijetlovi". Izvan granica u regionu dobace donekle, a u svijetu skoro nigdje.
R A V E N wrote:Dobro rečeno, mada ih ja ne bih nazvao imbecilima, jer im vrijeđanje daje samo poticaj. No hoću da objektivno govorim i da kažem da ljudima kao što su:dulekrele wrote:A Spaha je vjerojatno u nekoj ludari. Nevjerojatno je kakvim se imbecilima i ludacima daje medijski prostor.
· Danis Tanović
· Jasmila Žbanić
· Abdulah Sidran
· Ahmed Burić
· Senad Hadžifejzović
· Muhamed Filipović
· Slavo Kukić
· Salih Fočo
· Zdravko Grebo
· Indira Kučuk-Sorguč
I Seselj ima doktorat i to je bio najmladji doktor u SFRJ. Kusturica ima daleko vise medjunarodnih priznanja.aratet wrote:
Tanovic, Zbanic, Sidran i ekipa imaju mnogo medjunarodnih priznanja, dokazani su i uspjesni, takvi i trebaju da pricaju.
Ovi kao sto je taj Memo i onaj Bugari, jedan bio na Farmi, drugi Hodza, nema tu nekog uspjeha.
Apsolutno imaju pravo da pricaju, kao sto i ovi gore pricaju, sad da li se slazem s njima, naravno da ne.Ommadawn wrote:I Seselj ima doktorat i to je bio najmladji doktor u SFRJ. Kusturica ima daleko vise medjunarodnih priznanja.aratet wrote:
Tanovic, Zbanic, Sidran i ekipa imaju mnogo medjunarodnih priznanja, dokazani su i uspjesni, takvi i trebaju da pricaju.
Ovi kao sto je taj Memo i onaj Bugari, jedan bio na Farmi, drugi Hodza, nema tu nekog uspjeha.
Smatras li da ono sto oni pricaju je sasvim u redu?
seselj se pricom (i to uz evidentno nepostovanje i sprdnje) izvuce protiv amatera koji su ga napadali i to jos po njihovim pravilima pa ti vidi sta i kakoOmmadawn wrote:I Seselj ima doktorat i to je bio najmladji doktor u SFRJ. Kusturica ima daleko vise medjunarodnih priznanja.aratet wrote:
Smatras li da ono sto oni pricaju je sasvim u redu?
svaka mu zlatna... Besima Spahica za kandidata bosnjackog, hrvatskog, i srpskog clana predsjednistva 2018!BHCluster wrote:
Ommadawn wrote:R A V E N wrote:Dobro rečeno, mada ih ja ne bih nazvao imbecilima, jer im vrijeđanje daje samo poticaj. No hoću da objektivno govorim i da kažem da ljudima kao što su:dulekrele wrote:A Spaha je vjerojatno u nekoj ludari. Nevjerojatno je kakvim se imbecilima i ludacima daje medijski prostor.
· Danis Tanović
· Jasmila Žbanić
· Abdulah Sidran
· Ahmed Burić
· Senad Hadžifejzović
· Muhamed Filipović
· Slavo Kukić
· Salih Fočo
· Zdravko Grebo
· Indira Kučuk-Sorguč
Stvar je u tome da je naš medijsko-intelektualni prostor kokošinjac površine 2 m², gdje su gorespomenuti "veliki pijetlovi". Izvan granica u regionu dobace donekle, a u svijetu skoro nigdje.Potpisujem!
brzo u chanifu, izgubi ti abdest jadan nebio...Vipsilon wrote:Ovi Bošnjaci koji ožene vl'anje brzo budu prešaltani na antifašiste preko bošnjačkih leđa kao npr. Bajrović ili ovaj Spahić. Zanimljiva pojava.
Ma ja, mora da si i ti neki "miješonja".wonkaw wrote:brzo u chanifu, izgubi ti abdest jadan nebio...Vipsilon wrote:Ovi Bošnjaci koji ožene vl'anje brzo budu prešaltani na antifašiste preko bošnjačkih leđa kao npr. Bajrović ili ovaj Spahić. Zanimljiva pojava.
Ne citaju Kur'an, jel moze gore od tog?Vipsilon wrote:Ovi Bošnjaci koji ožene vl'anje brzo budu prešaltani na antifašiste preko bošnjačkih leđa kao npr. Bajrović ili ovaj Spahić. Zanimljiva pojava.
Zar ti nisi bosanac? Kad si se prije presaltao u bosnjake?PM72 wrote:A šta ćemo s onim Bošnjacima koji su oženili "balinkure" i koji su bili i ostali antifašisti? Kao recimo ja? Profesor je u pravu za 99% stvari samo što isprani mozak to nije u stanju shvatiti...
sa dugim brcima, zena voli, svrsava dok si rek'o keks...Vipsilon wrote:Ma ja, mora da si i ti neki "miješonja".wonkaw wrote:brzo u chanifu, izgubi ti abdest jadan nebio...Vipsilon wrote:Ovi Bošnjaci koji ožene vl'anje brzo budu prešaltani na antifašiste preko bošnjačkih leđa kao npr. Bajrović ili ovaj Spahić. Zanimljiva pojava.
Jesam li ja tema ili uvaženi profesor?Streptokok wrote:Zar ti nisi bosanac? Kad si se prije presaltao u bosnjake?PM72 wrote:A šta ćemo s onim Bošnjacima koji su oženili "balinkure" i koji su bili i ostali antifašisti? Kao recimo ja? Profesor je u pravu za 99% stvari samo što isprani mozak to nije u stanju shvatiti...
Licemjere i lazove treba raskrinkati bez obzira na temu. Lijepo bi bilo da si odgovorio na moje pitanje.PM72 wrote:Jesam li ja tema ili uvaženi profesor?Streptokok wrote:Zar ti nisi bosanac? Kad si se prije presaltao u bosnjake?PM72 wrote:A šta ćemo s onim Bošnjacima koji su oženili "balinkure" i koji su bili i ostali antifašisti? Kao recimo ja? Profesor je u pravu za 99% stvari samo što isprani mozak to nije u stanju shvatiti...
Nazalost i moje iskustvo govori u prilog ovoj tvrdnji. I onda se satrase dokazivanjem da smo svi bre isti.... valjda da bi im zena dala.Vipsilon wrote:Heh, ni negodovanje ne smiješ iskazati, a da te ne proglase vehabijom. Pa svima je jasno da u ovim miješanim brakovima najviše gube Bošnjaci, i uvijek su ti Bošnjaci koji budu prešaltani na "zapadne vrijednosti" i ovako počnu lupetati gluposti, ko prof. Blesim, naravno na štetu svog naroda.