Blokada puteva

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
zrakomlat

#201 Re: Blokada puteva

Post by zrakomlat »

Connaisseur Karlin wrote:
zrakomlat wrote: Slažem se. Ovi likovi što su blokirali cestu, blokirali su ostali narod u normalnom funkcionisanju, liječenju, školovanju. Nek ih je sram.
da, ali narod bi trebao pronaci nacin kako da se uspostavi kooperacija sa "borcima na cesti" :)
Kako? Pođeš negdje, nemaš pojma o protestima i odjednom naletiš na kilometarsku kolonu, koja satima ne miče. Kako uspostaviti kooperaciju a ne znaš ni šta se dešava. Nema od toga ništa.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#202 Re: Blokada puteva

Post by _BataZiv_0809 »

_BataZiv_0809 wrote:
Fudo387 wrote:
One za dijalizu i kemoterapiju pustiti, ostali niko nikud dok se ne uplati ono sto su zaradili.
Kad more dusanski majkic 20000 otpreminine more i njima 300 maraka penzije.
I nek neko stisne jaja da ih pipne.
I jedno i drugo finansiraju oni koji su sad zaglavljeni na -10 stepeni.
a protestanti finansiraju druge svojim radom :D
Nadam se da ces na ovoj temi zaraditi zešći ban. Učinit ću koliko je do mene da se to ostvari.
mahalik

#203 Re: Blokada puteva

Post by mahalik »

ah, ti si jedan od ovih iz Vlade :D
Ove Budale mogu izazvati medjusobne sukobe s onima koje su zarobili
Connaisseur Karlin

#204 Re: Blokada puteva

Post by Connaisseur Karlin »

zrakomlat wrote:
zrakomlat wrote: Slažem se. Ovi likovi što su blokirali cestu, blokirali su ostali narod u normalnom funkcionisanju, liječenju, školovanju. Nek ih je sram.
da, ali narod bi trebao pronaci nacin kako da se uspostavi kooperacija sa "borcima na cesti" :)
Kako? Pođeš negdje, nemaš pojma o protestima i odjednom naletiš na kilometarsku kolonu, koja satima ne miče. Kako uspostaviti kooperaciju a ne znaš ni šta se dešava. Nema od toga ništa.
sad znate i trazite rijesenje ,ali ne u korist ovih sto vas izrabljuju godinama

znate ljudie koji su dio protestanta, poduzmite nesto :)
Fudo387

#205 Re: Blokada puteva

Post by Fudo387 »

_BataZiv_0809 wrote:
Fudo387 wrote:
spreca wrote:Ovo mi lici na cetnicke barikade 92....ovdje treba stotinjak policajaca i rastjerati ovo...ima u ovj koloni vozila i svakakvih bolesnika...na portalu citam jedan komentarise amidza mu posao kemoterapiju i stoji negdje na putu drugi poso na dijalizu nemoze proci itd...koih jebe kad ne traze na pravom mjestu svoja prava plus to je ovdje polovina njih pusku vidjelo amo na slici
One za dijalizu i kemoterapiju pustiti, ostali niko nikud dok se ne uplati ono sto su zaradili.
Ugasi auto, pridruzi im se, budi sa svojom bracom.
Nemas ih vise puno, il su pomrli, il se razisli.
Horcrux

#206 Re: Blokada puteva

Post by Horcrux »

mali_balon wrote:Treba to pendrekom rastjerat....kad je zaokruzit na izborima znO se za koga ce....a sad blokira ceste....a penderkom ih ne smiju rastjerat izborna godina.....
Pa ovi sto su blokirani zaokruzuju znO se koga ce... Pola ih na izbore i ne izlazi, a mozda ce sad i izaci. Mozda ce drugi promijeniti stranku, dati glas nekom drugom. Dok ljude licno ne pogodi, niti ce izlaziti na izbore niti ce dati glas nekoj drugoj stranci.
dobar osjecaj

#207 Re: Blokada puteva

Post by dobar osjecaj »

BlueBlood wrote:
Fudo387 wrote: One za dijalizu i kemoterapiju pustiti, ostali niko nikud dok se ne uplati ono sto su zaradili.

:thumbup:
Pozdravljao bi jelde isto i da si neki jado koji se sad smrzava u busu kojim se nakon 12 sati provedenih na nogama vraca preko Ivana kuci. Sigurno ce smrzavanjem jadnih ljudi koji nemaju nikakve veze ni sa cim doci do rezultata. Pošalji staru mamu da čeka u koloni na Ivanu pa zapjevaj od radosti i ispravnosti.
Janjicar

#208 Re: Blokada puteva

Post by Janjicar »

U Tuzli blokade rade ljudi koji su svoje zivote i mladost dali za ovu drzavu, prisiljeni su na to i imaju punu podrsku.
spreca

#209 Re: Blokada puteva

Post by spreca »

Fudo387 wrote:
spreca wrote:Ovo mi lici na cetnicke barikade 92....ovdje treba stotinjak policajaca i rastjerati ovo...ima u ovj koloni vozila i svakakvih bolesnika...na portalu citam jedan komentarise amidza mu posao kemoterapiju i stoji negdje na putu drugi poso na dijalizu nemoze proci itd...koih jebe kad ne traze na pravom mjestu svoja prava plus to je ovdje polovina njih pusku vidjelo amo na slici

Neko je postavio neki video gdje baraba sa motornom pilom sjece neko drvo i obara preko ceste....ako bude srece za ono ce on posjetiti KPZ Zenicu...i sta treba sad objaviti vanredno stanje zato sto ih je neko nadrko da rade ovo sta rade...na kraju ce ispasti ko iskoristeni kurtoni...nadam se da je policija napravila foto i video snimku....sutra ce svaki kurac kladu na cestu i traziti svoja prava..zna se gdje se traze prava...u i ispred institucija Fudo
Connaisseur Karlin

#210 Re: Blokada puteva

_BataZiv_0809 wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
Nadam se da ces na ovoj temi zaraditi zešći ban. Učinit ću koliko je do mene da se to ostvari.
a zasto " sto sam pogresno rekla? Ljudi ptorestuju , a radili su, i rade za druge, a nemaju novac, znaci, netko se obogatio ili bogati od njihovog rada :shock:
Maraschino

#211 Re: Blokada puteva

Post by Maraschino »

Fudo387 wrote:
Jesmo li i mi na tom spisku za penzije?

Moj Fudara, ovdje najmanje ima boraca, najmanje ima onih koji nisu nikada i nista dobili...ovdje su u 90% slucajeva sminkeri, kladionicari, oni koji su do sada dobijali vise puta pa hoce jos, oni koji su dobijali nepovratne kredite pa nema vise, oni koji su dobijali po 10 kKM da napuste sluzbu pa pare spiskali na auta...svega ima a najmanje pravih boraca.
Connaisseur Karlin

#212 Re: Blokada puteva

Janjicar wrote:U Tuzli blokade rade ljudi koji su svoje zivote i mladost dali za ovu drzavu, prisiljeni su na to i imaju punu podrsku.
:cry:
Janjicar

#213 Re: Blokada puteva

Post by Janjicar »

Btw nek neko krene na njih ako ima *uda.
Fudo387

#214 Re: Blokada puteva

Post by Fudo387 »

Maraschino wrote:
Fudo387 wrote:
Jesmo li i mi na tom spisku za penzije?

Moj Fudara, ovdje najmanje ima boraca, najmanje ima onih koji nisu nikada i nista dobili...ovdje su u 90% slucajeva sminkeri, kladionicari, oni koji su do sada dobijali vise puta pa hoce jos, oni koji su dobijali nepovratne kredite pa nema vise, oni koji su dobijali po 10 kKM da napuste sluzbu pa pare spiskali na auta...svega ima a najmanje pravih boraca.
Ja sam svoju halalio.
Onima koji su ostali neka plate, i mirna Bosna.
zavezata-vreca

#215 Re: Blokada puteva

Post by zavezata-vreca »

Jebo reality show ... malo forum malo klix malo avaz malo fb .. lezaja grijanje radi kokice kafica i laganini .... sutra se ne radi prekosutra isto tako a onda dolazi vikend .. dal je prema bjelasnici blokirato?

Zivot je lijep .. tegoba do tegobe
zrakomlat

#216 Re: Blokada puteva

Post by zrakomlat »

zrakomlat wrote:
Connaisseur Karlin wrote:[
sad znate i trazite rijesenje ,ali ne u korist ovih sto vas izrabljuju godinama

znate ljudie koji su dio protestanta, poduzmite nesto :)
A zašto?
zrakomlat

#217 Re: Blokada puteva

Post by zrakomlat »

dobar osjecaj wrote:
BlueBlood wrote:
Fudo387 wrote: One za dijalizu i kemoterapiju pustiti, ostali niko nikud dok se ne uplati ono sto su zaradili.

Pozdravljao bi jelde isto i da si neki jado koji se sad smrzava u busu kojim se nakon 12 sati provedenih na nogama vraca preko Ivana kuci. Sigurno ce smrzavanjem jadnih ljudi koji nemaju nikakve veze ni sa cim doci do rezultata. Pošalji staru mamu da čeka u koloni na Ivanu pa zapjevaj od radosti i ispravnosti.
kakavdanakneiskustvu

#218 Re: Blokada puteva

Post by kakavdanakneiskustvu »

victom wrote:sad se vidi koliko Sarajevo brine za ostatak države.

U sarajevu nije gužva i sve super.
a što vamo ljudi stoje u mjestu, nebitno.
ni na vjestima ništa.

da,na bht u centralnom dnevniku to tek treca vijest dana,evo 15 minuta proslo,ni rijec o tome
red evil

#219 Re: Blokada puteva

Post by red evil »

Al su se političari i zabrinuli s ovom blokadom. Oni mogu normalno funkcionisati, pare primaju i boli ih briga. Blokiranje cesta nije rješenje, blokiraj zgradu da ne može s posla otići a ne obični narod. Za pobunu jesam ali ne ovako i ne preko običnog naroda.
Prpa.ba

#220 Re: Blokada puteva

Post by Prpa.ba »

Blokade rade besposlicari i neradnici koji se zele uhljebiti na budzet i cijediti iste ljude koje sada blokiraju u prometu.

To sto je neko silom zakona bio mobilizovan u redove oruzanih snaga ne znaci da je "dao svoj zivot i mladost za drzavu". Jednostavno su bili zakonski obavezni to uraditi, alternativa je bio susret sa vojnom policijom. Neka budu sretni sto im je uvezan staz za vrijeme rata, nakon toga drzava nije uopce obavezna nista prema tim pojedincima. Ispade sve vrvi od dobrovoljaca i prvoboraca - organizatora otpora. :lol:

Nadam se da ce policija sto prije postupiti po naredjenju i ukloniti one koji se koriste cetnickim metodama. :thumbup:
spreca

#221 Re: Blokada puteva

Post by spreca »

Janjicar wrote:U Tuzli blokade rade ljudi koji su svoje zivote i mladost dali za ovu drzavu, prisiljeni su na to i imaju punu podrsku.
Nemam protiv da se organizuju i da prave blokade.....ali ne i puteve i ljude koji idu na posao i sa posla i to te iste ljude koji rade i koji ce platiti to sta ovi traze...nek blokiraju opstinske i kantonalne vlade da nemogu izaci vani 10dana...ali kurko znaju oni da bi za par sati stigla murija...od mene nikad nece imati podrsku sve dok budu blokirali ceste na ovakav barbarski nacin....pred institucije imate moju podrsku a ko bi se zadesio kuci isao bih sa njima pred istitucije....i kad se blokiraju ceste to se obicno radi par sati a ne ceo dan
zrakomlat

#222 Re: Blokada puteva

Post by zrakomlat »

_BataZiv_0809 wrote:
a zasto " sto sam pogresno rekla? Ljudi ptorestuju , a radili su, i rade za druge, a nemaju novac, znaci, netko se obogatio ili bogati od njihovog rada :shock:
Ma đe su radili i od čega nemaju novac? Znaš li ti uopšte oko čega su ovi protesti? :D

evo pročitaj ovo recimo
Prpa.ba wrote:Blokade rade besposlicari i neradnici koji se zele uhljebiti na budzet i cijediti iste ljude koje sada blokiraju u prometu.

To sto je neko silom zakona bio mobilizovan u redove oruzanih snaga ne znaci da je "dao svoj zivot i mladost za drzavu". Jednostavno su bili zakonski obavezni to uraditi, alternativa je bio susret sa vojnom policijom. Neka budu sretni sto im je uvezan staz za vrijeme rata, nakon toga drzava nije uopce obavezna nista prema tim pojedincima. Ispade sve vrvi od dobrovoljaca i prvoboraca - organizatora otpora. :lol:

Nadam se da ce policija sto prije postupiti po naredjenju i ukloniti one koji se koriste cetnickim metodama. :thumbup:
Last edited by zrakomlat on 28/02/2018 19:18, edited 1 time in total.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#223 Re: Blokada puteva

Post by _BataZiv_0809 »

Connaisseur Karlin wrote: a zasto " sto sam pogresno rekla? Ljudi ptorestuju , a radili su, i rade za druge, a nemaju novac, znaci, netko se obogatio ili bogati od njihovog rada :shock:
Popusti nas sa popovanjem na temi koja te se licno ne dotice.
Naslovnica

#224 Re: Blokada puteva

Post by Naslovnica »

Nekakva sablasna tišina i oprez u medijima, kao da se skoro ništa ne dešava...a vani haos na cestama i na barikadama!
Neko ovo nastoji da zataška što više, neko se plaho prepao koliko vidim...
ke_ma

#225 Re: Blokada puteva

Post by ke_ma »

Fudo387 wrote:
Bravo ti pameti..
Što se ne zapitaš ko će mu obezbjediti penziju,možda onaj iz binga što radi za 450 maraka a volovi tj,ti tkz.borci bi za hlađenje mu.da dobivali po
3 stoje penzije,plus invalidnina,plus što radi na crno i boga još pitaj čega sve ne
Sve bih ja to rastjerao,pun mi je qurac ovih volova kojih su naštancali do nevjerovatnih 550000 ...možda je sad i više
Locked