A sto se tice fasizma. Upravo sluzi za to, da gore spomenuti moRe radit sta hoce, a da ga niko ne pita odakle ti.
Fasisti medju Bosnjacima
- Freamon Lester
#201 Re: Fasisti medju Bosnjacima
Deen mukotrpno od novembra radi.
Oj Staljine predogoj ti se pozlatio... 
A sto se tice fasizma. Upravo sluzi za to, da gore spomenuti moRe radit sta hoce, a da ga niko ne pita odakle ti.
-
oridjidji
#202 Re: Fasisti medju Bosnjacima
Bavite se vi Srbima i Hrvatima, vise vam rade o glavi od ovih.
-
hizo ramidovic
#203 Re: Fasisti medju Bosnjacima
Многи злонамерни су безуспешно покушали да четницима пришију фашизам али је Суд у Београду рекао своје, као једини који је меродаван да о томе одлучује. Тако да је сада више него јасно ко је у 2. светском рату био на страни фашиста а ко није.
-
oridjidji
#204 Re: Bosnjaci, mrznja i fasizam
Kakva napisana glupost. Pa ko moze biti gori od Srba na Balkanu? Zlatko Zahovic? Ko?AzerVisoko wrote:Bosnjaci do tamo neke 2005. godine ne, a ovamo ne vidim po cemu smo bolji od Srba. Cak smo mozda i gori jer mrzimo narode s kojim uopste nismo bili u kontaktu. Imamo desetak stranica na nasem jeziko kojima je jedina svrha mrznja prema sijama.GeeTnT wrote:Zasto ovakav naslov teme?
Jesu li zaista Bosnjaci zasluzili da im se prisije mrznja i fasizam?
Kakva je razlika izmedju Marakane i pjesme "Noz zica Srebrenica" i Zenice i "ubij zakolji da jevrej ne postoji?"
Nemoj pisati gluposti.
Prvo nije isto biti šovinista i fašista, Srbi su svoje činove svoga fašizma pokazali u posljednjem ratu, a i u ratu prije ovoga, pa i u miru sada, tako da Srebrenica je dijelo koje svjedoči tome, pa kad zapjevaš "Nož, žica Srebrenica", to je kao da pišaš po kostima tih ljudi veličajući one koji su ih ubili i ne može biti jednako onome što se pjevalo Izraelcima, jevrejima čije su živote mnogi Bosanci spašavali u ratu prije ovog rata, pa su im isti radi toga posvetili masline u znak zahvalnosti i spomen u knjigama zahvale istima. Nisu ni Izraelci bili blagi u pisanjima o našoj zemlji, reprezentaciji i Bosancima i Hercegovcima pred naš doček tamo, čak su na jedan loš način pisali o nama pred obje utakmice, doduše mahom Libermanovi puleni i podgrijavali atmosferu u kojoj su dočekani.
Sije vs Sunije je stara tema, pa je i kod nas kao tavka stigla.
-
Kat
#205 Re: Fasisti medju Bosnjacima
It_is_a_Leclerc wrote:Nećeš ispasti fašista ako ovo kažeš, ali ćeš ispasti prilično smiješan i nepismen, pa ti ne bih preporučio.Opetja033 wrote:Jbt sada ces jos ispasti fasista i nacionalista ako smatras da drzava i narod trebaju imati jednog vodju, da je narod za svoju zemlju vezan krvlju i da tvoj narod genetski nije predisponiran za fasizam i teske zlocine.
Čuj - genetski predisponiran za fašizam.Čak i da postoje geni za fašizam, kao što ne postoje, teško da ga i mi nismo makar rekombinantno fasovali, poznavajući ulogu Bošnjaka, naših političkih i vjerskih službenika, u genocidu od 1941-1945.
Malo prelistaj gradivo prije nego sto pocnes da trolas.Dva mjeseca kasnije, 12. oktobra 1941., objavljena je prva, Sarajevska rezolucija. U njoj je izražena zabrinutost i protest zbog masovnih ustaških zločina nad Srbima, osuđeno sudjelovanje muslimana u zločinima i zatraženo od vlasti NDH da prekinu bezakonje i pravnu nesigurnost. Tekst Sarajevske rezolucije napisao je vodeći intelektualac toga doba Mehmed ef. Handžić s još jednim kolegom, nakon čega su je potpisali ugledni ljudi iz reda muslimanske inteligencije. Mostarska rezolucija 21. oktobra, Banjalučka 12. novembra, Bijeljinska 2. decembra, Tuzlanska 11. decembra 1941. godine, svaka od njih gotovo identično osuđuje ubistva i progone komšija Srba i ostalih naroda; traži se sigurnost života, časti, imovine i vjere.
-
hAZNADAR
#206 Re: Fasisti medju Bosnjacima
hizo ramidovic wrote:Многи злонамерни су безуспешно покушали да четницима пришију фашизам али је Суд у Београду рекао своје, као једини који је меродаван да о томе одлучује. Тако да је сада више него јасно ко је у 2. светском рату био на страни фашиста а ко није.
-
hAZNADAR
#207 Re: Fasisti medju Bosnjacima
HAVANA wrote:Posto sam ja kod tite u skolu iso,ja se ipak slazem sa ovom definicijom.![]()
Nacionalizam je kult sopstvene nacije koga karakteriše šovinistički odnos i raspirivanje mržnje prema drugim nacijama, a svoj najviši domet ispoljava kroz genocid i fizičko istrebljenje drugih naroda
A kako bi bilo da malo bolje upoznas nacionalizme danas u Evropi? Pa da vidis da ima i drugacijih od par balkanskih.
-
hAZNADAR
#208 Re: Fasisti medju Bosnjacima
Zato sto nasi ljevicari ne vide dalje od srpskog nacionalizma kojeg uzimaju kao jedini moguc sablon.Lug wrote:
englezi imaju engleske nacionaliste, njemci imaju njemacke nacionaliste... zasto su nacionalisti samo kod bosnji nesto negativno?
A ima malo tu i jugoslovenskih atavizama gdje se generalno osudjivao nacionalizam.
Najkrace receno - puko neznanje i nepoznavanje Evrope.
-
hAZNADAR
#209 Re: Fasisti medju Bosnjacima
Kontam da upalim Fatmir alarm,... ali da pricekam - mozda je satira u pitanju.Opetja033 wrote:Jbt sada ces jos ispasti fasista i nacionalista ako smatras da drzava i narod trebaju imati jednog vodju, da je narod za svoju zemlju vezan krvlju i da tvoj narod genetski nije predisponiran za fasizam i teske zlocine.
-
Kat
#210 Re: Fasisti medju Bosnjacima
asurbanipal wrote:Kat wrote:Interesantna ona satiricna stranica, samo ima i arhivskih snimaka, da se vide pravi fasisti.
Pop Nikolaj Velimirović, ZBOR i Ljotićevci, Milan Nedić, logor Banjica, Beograd kao Judenfrei i ostalo su tema druge emisije...
Simptomatično kod svih fašizama pa i nacionalizama jeste što se onaj u vlastitim redovima nastoji minimizirati i potisnuti, a kod onih drugih preuveličati. S druge stane, žrtve vlastitog kolektiva se preuveličavaju, a kod onog "drugog" nipodaštavaju i minimiziraju...
A ti ko ne minimiziras Srpski fasizam? Uvaljujete kukavicije jaje svima, pa ko ga primi.Izjednacavas pojedince iz jednog naroda(Bosnjackog) sa politikom jedne drzave (Srbija), koja dva vijeka eliminise nepravoslavni zivalj gdje kod zametne vlast (muslimani, katolici, jevreji).
Ovaj video samo pokazuje kontinuitet genocida te politike.
Post iznad lazes na Mehmed ef. Handžić, a covjek glavu svoju zalozio kad je potpisao rezoluciju iz 1941.
Sinhronizovano djelujete, onaj nalijepi sve muslimane da su fasisti, a ti ih onda k'o fol branis, i onda plasiras lazi.
Provaljeno.
-
hAZNADAR
#211 Re: Bosnjaci, mrznja i fasizam
AzerVisoko wrote:
Bosnjaci do tamo neke 2005. godine ne, a ovamo ne vidim po cemu smo bolji od Srba. Cak smo mozda i gori jer mrzimo narode s kojim uopste nismo bili u kontaktu. Imamo desetak stranica na nasem jeziko kojima je jedina svrha mrznja prema sijama.
Kakva je razlika izmedju Marakane i pjesme "Noz zica Srebrenica" i Zenice i "ubij zakolji da jevrej ne postoji?"
Pa nismo bolji od Srba u sportu recimo - sto jest - jest - barem u onim popularnim sportovima. A ima vjerovatno i drugih disciplina na polju nauke, kulture,.. ono barem kvantitativno posto su veci narod. Bolji su po pitanju jedinstva, zrelija nacija,... ili bolje receno nisu gori od nas u tome.
Ali kada je u pitanju agresivni nacionalizam, sovinizam,.... - prvo sto im niko na Balkanu nije ravan, drugo sto su originalni u mitomaniji u svijetu,. trece - prosta matematika pokazuje da se ne mogu mjeriti njihovi zlocini i opcenito standard gdje je mnogo toga postalo normalno. Dokle je god kod nas vijest kada nekolicina budala u svojoj gluposti a ne ideolskih ubjedjenja lane nesto ili napravi incident - znaj da su u pitanju izuzeci. Kod Srba uopce nije vijest mnogo toga,.. I to mi licno smeta kod nasih ljevicara i tkzv realista kada dizu dreku na nasze incidente i pokusavaju staviti znak jednakosti a navikli se na takvu svakodnevicu kod Srba.
Za sovinizam, fasizam,... moras prvo imati nacionalizam - to je preduslov. A bosnjacki nacionalizam je tek u fazi stvaranja i daleko je od postavljenih ciljeva, ideologije i sl. Kamo srece da imamo taj preduslov iz koje bi se mogao stvoriti fasizam - pa da danas raspravljamo o onemogucavanju toga.
- fakat
#212 Re: Fasisti medju Bosnjacima
hAZNADAR wrote:AzerVisoko wrote:
Bosnjaci do tamo neke 2005. godine ne, a ovamo ne vidim po cemu smo bolji od Srba. Cak smo mozda i gori jer mrzimo narode s kojim uopste nismo bili u kontaktu. Imamo desetak stranica na nasem jeziko kojima je jedina svrha mrznja prema sijama.
Pa nismo bolji od Srba u sportu recimo - sto jest - jest - barem u onim popularnim sportovima. A ima vjerovatno i drugih disciplina na polju nauke, kulture,.. ono barem kvantitativno posto su veci narod. Bolji su po pitanju jedinstva, zrelija nacija,... ili bolje receno nisu gori od nas u tome.
Ali kada je u pitanju agresivni nacionalizam, sovinizam,.... - prvo sto im niko na Balkanu nije ravan, drugo sto su originalni u mitomaniji u svijetu,. trece - prosta matematika pokazuje da se ne mogu mjeriti njihovi zlocini i opcenito standard gdje je mnogo toga postalo normalno. Dokle je god kod nas vijest kada nekolicina budala u svojoj gluposti a ne ideolskih ubjedjenja lane nesto ili napravi incident - znaj da su u pitanju izuzeci. Kod Srba uopce nije vijest mnogo toga,.. I to mi licno smeta kod nasih ljevicara i tkzv realista kada dizu dreku na nasze incidente i pokusavaju staviti znak jednakosti a navikli se na takvu svakodnevicu kod Srba.
Za sovinizam, fasizam,... moras prvo imati nacionalizam - to je preduslov. A bosnjacki nacionalizam je tek u fazi stvaranja i daleko je od postavljenih ciljeva, ideologije i sl. Kamo srece da imamo taj preduslov iz koje bi se mogao stvoriti fasizam - pa da danas raspravljamo o onemogucavanju toga.
- Connaisseur Karlin
#213 Re: Fasisti medju Bosnjacima
Narod treba jako oprezno baratati sa nacionalizmom!
- asurbanipal
#214 Re: Fasisti medju Bosnjacima
Sarajevo u NDH: Reisul-ulema Spaho vjernicima poručio da je Pavelićeva ljubav njihov najveći kapital
Sarajevski novi list je 25. maja 1941. donio "toplu ljudsku priču" o posjeti novinara ovog dnevnika reisul-ulemi IZ, a povodom njegovog boravka u Zagrebu uudienciji vrhu ustaške vlasti. Članak prenosimo u cjelosti.
Preuzvišeni gospodin Reis-ul-ulema Fehim ef. Spaho poručio je muslimanima da Ljubav Poglavnika i maršala Kvaternika prema muslimanima čuvaju kao svoj najdragocjeniji kapital
Na 16. svibanj pronijela se kroz Sarajevo vijest da je njegova Preuzvišensot Reis-ul- ulema Fehim ef. Spaho otišao u pratnji Vakufskog ravnatelja u Zagreb gdje će osobno pozdraviti poglavnika Antu Pavelića i Nezavisnu državu Hrvatsku i d bude tumač neizmjerno odanosti Hrvata muslimana svome poglavniku i svojoj nezavisnoj državi.
Stoga smo se mi na vijest o povratku Njegove Preuzvišensoti Reis-ul-ulema Fehim ef. Spahe uputili u njegovu rezdenciju i zamolili ga za intervju. Reis-ul-ulema nas je najljepše primio. Nakon srdačnog islamskog pozdrava požurili smo se ispričati Njegovoj Preuzvišenosti što iskorišćujemo poznatu novinarsku drskost i uznemirujemo ga prije nego što je ljudski odahnuo. Izvinite Reis efendija, čujemo da ste pohodili Zagreb, svijet se interesira, pa smo došli, pa smo došli da saznamo nešto čime bi zadovoljili veliki interes koji vlada među muslimanskom ehalijom o Vašem pohodu u Zagreb.
Bujrum, bujrum...
Bujrum, bujrum rekao je ljubazno Reis efendija, pokazujući nam na fotelju, sjedajući neposredno do nas i pružajući nam cigarete Reis efendija je započeo: „Jest, pohodio sam Zagreb. Ja sam još prije bio odlučio da osobno pohodim Zagreb i da pozdravim Poglavnika i Nezavisnu državu Hrvatsku kao i da mu izrazim potpunu odanost bosansko-hercegovačkih muslimana Hrvata. Pošto su prometne prilike bile takve da to prije nisam mogao učiniti ja sam se istom 15. svibnja u pratnji Vakufskog ravnatelja g.dra Hazima Muftića zaputio u Zagreb. Tamo sam stigao u petak nešto prije podne, gdje me je dočeo moj dragi suradnik, muftija zagrebački Ismet ef. Muftić, državni tajnik u ministarstvu pravosuđa g. Aim Ugljen, sav džematski medžlis s još nekoliko uglednih muslimana iz Zagreba. Odmah po dolasku u hotel pohodio me je Doglavnik i ministar za bogoštovlje i nastavu g. Dr. Mile Budak, koji mi je saopćio, da će me poglavnik dr. Ante Pavelić primiti u audijenciju u 12 i pol sati istog dana. Do određenog vremena Doglavnik i ministar g. Dr. Mile Budak ostao je sa mnom i s prisutnim muslimanima u vrlo srdačnom razgovoru intersesujući se živo za prilike u Bosni i Hercegovini. Taj pohod Doglavnika i ministra g. Dr. Mile Budaka kao i njegova poznata ljubav prema muslimanima, koju je on nekoliko puta posvjedočio i izrazio duboko me je ganula. Pred određeno vrijeme kod Poglavnika Dra. Ante Pavelića uputio sam se sa Doglavnikom u audijenciju. U pohodu je također bio talijanski otpravnik poslova g. Casertana. Razgovor s Poglavnikom morao je biti kratak, ali je bio topao, bratski i neposredan. Neizmjerna je ljubav i briga Poglavnika za muslimane. Tu ljubav je On meni jasno pokazao i time što me je odmah po mom dolasku dolasku primio u audijenciju i pod ovakvim okolnostima smatram za najveću čast koju je Poglavnik ukazao meni kao vjerskom Poglavici muslimana Hrvata. To je ujedno dokaz najveće pažnje Poglavnika prema muslimanima. Zajedno s Doglavnikom g. Dr. Milom Budakom pohodio sam i ministra za pravosđe g. Dr. Mirka Puka koga sam zainteressirao za prilike u Islamskoj vjerskoj zajednici. Isti dan u plači vlade zamolio me za intervju šef agencije Stefani, koji se interesirao za prilike muslimana u bivšoj Jugoslaviji, a naročito muslimana u Bosni i Hercegovini. Sutradan sam pohodio državnog tajnika u ministarstvu pravosuđa g. Asima Ugljena i s njim konferirao o poslovima Islamske vjerske zajednice koji zasijecaju u resor pravosuđa. Posjetio sam ujedno i našeg zemljaka, odjelnog predstojnika skrbi pri ministrastvu zdravstva Dr. Saliha Kulovića. Oko podne me je primio maršal i vojskovođa g. Slavko Kvaternik, koga sam pohodio u pratnji g. Hazima Muftića, ravnatelja Vakufa i g. Asima Ugljena, državnog tajnika u ministarstvu pravosuđa."
http://novi.ba/clanak/65047/sarajevo-u- ... ci-kapital
Sarajevo u NDH: Do kraja 1941. jevrejski učenici su nestali iz dnevnika sarajevskih škola...
Sanja Gladanac iz Instituta za istoriju Sarajevo o obrazovnom programu u BiH u okviru NDH
- KB9
#215 Re: Fasisti medju Bosnjacima
krive su vehabije jer je od njih pocelo forsiranje kako mi tamo daleko imamo neku islamsku bracu prema kojoj se cini nepravda i koju moramo podrzavat, uhvati se ova malo labilnija raja, nafura ova gluplja fanaticna i dobijas to sto dobijas, hiljade nekih slika palestine, turske ovo ono a na kartu svijeta da ih postavis trazili bi te drzave brat bratu pola sata
- sinuhe
#216 Re: Fasisti medju Bosnjacima
Vehabije imaju svoju pricu ali nisu predstavnici bosnjackog fasizma.
Bosnjacki fasizam je npr. kad u Bihacu u policijskoj stanici ubiju Srbina 1997 i tek nakon 18 godina osude pocinioce, ili kako pravosudje pripazi zlocince iz Grabovice.
Bosnjacki fasizam je npr. kad u Bihacu u policijskoj stanici ubiju Srbina 1997 i tek nakon 18 godina osude pocinioce, ili kako pravosudje pripazi zlocince iz Grabovice.
- Grean
#217 Re: Fasisti medju Bosnjacima
Bosnjaci na zalost nemaju artikulisanu desnicu, nisu je nikad ni imali. To je jedan od razloga sto se oni skloni tome traze u selefijskom pokretu.
Ne vjerujem da je to kao sto @opetja kaze da nemaju "genetske predispozicije" za fasizam, vise mozda da je to bio nacin prezivljavanja u neprijateljskom okruzenju. Sa druge strane rijetke su evropske zemlje i narodi koji nemaju desnicu, ako uopste ima takvih. Najagresivnija je ona u srednjoj i istocnoj Evropi, zemlje poput Madjarske, Ceske, Slovacke, Poljske. Moskva npr. ima 300.000 neofasista. Mada ni zapadna nije imuna na to, od Italije, preko Spanije, Njemacke pa do Skandinavije.
Ne vjerujem da je to kao sto @opetja kaze da nemaju "genetske predispozicije" za fasizam, vise mozda da je to bio nacin prezivljavanja u neprijateljskom okruzenju. Sa druge strane rijetke su evropske zemlje i narodi koji nemaju desnicu, ako uopste ima takvih. Najagresivnija je ona u srednjoj i istocnoj Evropi, zemlje poput Madjarske, Ceske, Slovacke, Poljske. Moskva npr. ima 300.000 neofasista. Mada ni zapadna nije imuna na to, od Italije, preko Spanije, Njemacke pa do Skandinavije.
- Alfons Kauders
#218 Re: Fasisti medju Bosnjacima
Kod nas je ta vrsta "desnice" ogranicena na par stotina budala iz BPNP-a, ciji je najveci domet da lijepe naljepnice po banderama. I to su neonacisti, a ne neki autenticni predstavnici "bosnjackog fasizma", vec starog nacionalsocijalizma.Grean wrote:Bosnjaci na zalost nemaju artikulisanu desnicu, nisu je nikad ni imali. To je jedan od razloga sto se oni skloni tome traze u selefijskom pokretu.
S druge strane, kada neko na Maksimiru drekne "Za Dom!", par desetina hiljada ljudi drekne "Spremni!"
Samo budala, i to zlonamjerna, to dvoje moze izjednaciti.
A ni bradonje nisu "bosnjacki fasisti" jer su islamisti, odnosno furaju klerofasizam koji nema veze s Bosnom i Bosnjacima (osim sto bradonje Bosnu i Bosnjake vide kao smrtne neprijatelje)
- Opetja033
#219 Re: Fasisti medju Bosnjacima
Ljudi ja sam se zajebavao.
- Opetja033
#220 Re: Fasisti medju Bosnjacima
Nije to ni klerofasizam. Ni blizu.Alfons Kauders wrote: A ni bradonje nisu "bosnjacki fasisti" jer su islamisti, odnosno furaju klerofasizam koji nema veze s Bosnom i Bosnjacima (osim sto bradonje Bosnu i Bosnjake vide kao smrtne neprijatelje)
Mada nisu u pravu generalizirajuci selefije na taj nacin. Velika vecina njih se smatra Bosnjacima i tako se izjasnjavanju. Mali, vrlo mali. je procenat onih koji su "samo" muslimani.
A slazem se za BPNP - nisu fasisticka organizacija vec tipicna neonacisticka.
- Grean
#221 Re: Fasisti medju Bosnjacima
Nemoj ih podcjenjivati, ipak su pilali stub na Zlatistu.Alfons Kauders wrote:
Kod nas je ta vrsta "desnice" ogranicena na par stotina budala iz BPNP-a, ciji je najveci domet da lijepe naljepnice po banderama. I to su neonacisti, a ne neki autenticni predstavnici "bosnjackog fasizma", vec starog nacionalsocijalizma.
S druge strane, kada neko na Maksimiru drekne "Za Dom!", par desetina hiljada ljudi drekne "Spremni!"![]()
Samo budala, i to zlonamjerna, to dvoje moze izjednaciti.
A ni bradonje nisu "bosnjacki fasisti" jer su islamisti, odnosno furaju klerofasizam koji nema veze s Bosnom i Bosnjacima (osim sto bradonje Bosnu i Bosnjake vide kao smrtne neprijatelje)
Inace, meni je interesantan taj srpski revizionizam i slika o njima samim kao ultimatnim antifasistima. Sinoc udarili po Cicku zbog utakmice u Osijeku a nema mjesec dana da je cijela dvorana zajedno sa Djokovicem pjevala "svud su straze, svud su straze". Naravno, za njih to nema veze sa fasizmom, oni su imuni na to a Draza je bio antifasista i borac za slobodu.
- tandmand
#222 Re: Fasisti medju Bosnjacima
Vehabije na balkanu nemaju apsolutno nikakve veze sa fašizmom, jer fašizam se ugrađuje u mehanizme države ili paradržave. U BiH, selefijski radikali nisu politički organizovani, tj. nemaju stranke sa političkim programom, niko ih ne bira na izborima, čak ni na neki prikriven način ne participiraju u vlasti. Konkretno, vehabije ne obavljaju vjerske rituale u uredu člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda, niti u Federalnoj policiji, nema ih u obrazovnom sistemu, niti škole nose nazive selefijskih vjerskih autoriteta " šejh yyy xxx" a takođe nemaju pristupa u javna poduzeća kao što je Elektroprivreda. Za vrijeme rata bilo je pojedinačnih zločina, incidenata ali to nije bilo djelom nekog paradržavnog projekta ili udruženog zločinačkog poduhvata. Selefijski radikalizam je sam po sebi takav da ih ne zanima nacionalna država te ne predstavljaju nacionalni pokret što je osnova fašizma.KB9 wrote:krive su vehabije jer je od njih pocelo forsiranje kako mi tamo daleko imamo neku islamsku bracu prema kojoj se cini nepravda i koju moramo podrzavat, uhvati se ova malo labilnija raja, nafura ova gluplja fanaticna i dobijas to sto dobijas, hiljade nekih slika palestine, turske ovo ono a na kartu svijeta da ih postavis trazili bi te drzave brat bratu pola sata
- Alfons Kauders
#223 Re: Fasisti medju Bosnjacima
Ne znam, ja koliko sam prijmetio, ti ljudi se stide cak i svog jezika, pa pocnu pricati s arapskim naglaskom... A ne vidim da su im ostali pretjerano dragi...Opetja033 wrote:Nije to ni klerofasizam. Ni blizu.Alfons Kauders wrote: A ni bradonje nisu "bosnjacki fasisti" jer su islamisti, odnosno furaju klerofasizam koji nema veze s Bosnom i Bosnjacima (osim sto bradonje Bosnu i Bosnjake vide kao smrtne neprijatelje)
Mada nisu u pravu generalizirajuci selefije na taj nacin. Velika vecina njih se smatra Bosnjacima i tako se izjasnjavanju. Mali, vrlo mali. je procenat onih koji su "samo" muslimani.
A slazem se za BPNP - nisu fasisticka organizacija vec tipicna neonacisticka.
-
VjecitiStudent
#224 Re: Fasisti medju Bosnjacima
Nije kod mainstream Bošnjaka uopće fašizam problem, koliko podatni oportunizam bilo kom obliku moći, pogotovo kad se združi sa novcem, koji im upliva na teren.
-
VCorp
#225 Re: Fasisti medju Bosnjacima
A koja je to trebala biti uloga ? Četnici poklali pola Bosne, normalno da će se narod naoružati od bilo koga samo da bi se branio goli život. Naravno da je NDH bila fašistički projekt i da je ustaški pokret zločinački ali sad ja trebam plakati jer su Bošnjaci koji su prezivjeli četnička klanja vraćali čedama istom mjerom ? Handžar im se pozlatio.It_is_a_Leclerc wrote:Nećeš ispasti fašista ako ovo kažeš, ali ćeš ispasti prilično smiješan i nepismen, pa ti ne bih preporučio.Opetja033 wrote:Jbt sada ces jos ispasti fasista i nacionalista ako smatras da drzava i narod trebaju imati jednog vodju, da je narod za svoju zemlju vezan krvlju i da tvoj narod genetski nije predisponiran za fasizam i teske zlocine.
Čuj - genetski predisponiran za fašizam.Čak i da postoje geni za fašizam, kao što ne postoje, teško da ga i mi nismo makar rekombinantno fasovali, poznavajući ulogu Bošnjaka, naših političkih i vjerskih službenika, u genocidu od 1941-1945.