Kako iseliti podstanara iz stana?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
vješalica

#201 Re: Kako iseliti podstanara iz stana?

Post by vješalica »

pošalji mu dopis u kojem ćeš ga obavijetiti o selidbi i razlozima selidbe pa vidi šta će uraditi
ako ostane gluho krme onda se iseli bez puno priče i obavještavanja kad ćeš i šta ćeš
dobar osjecaj

#202 Re: Kako iseliti podstanara iz stana?

Post by dobar osjecaj »

merkato wrote:U stanu sam 3.5 godine...sve ok bilo do unazad 8-9 mjeseci... odjednom počelo curiti ženi ispod,iz cijevi negdje..gazde obavještavam svaakih 15 dana oni ne reaguju..kod ljudi ispod širi se fleka,otpada plafon...
Upravitelj zgrade ne može ništa bez predsjednika kućnog savjeta

Primala sam prijetnje svakakve od ljudi ispod,trpila verbalne napade...i klik našla stan novi.. medjutim u taaj stan bih trebala za 15 dana,nisam najavila gazdi imamo ugovor

Kakav probleme mi može stvoriti time što nisam najavila izlazak iz stana??? tužiti ili sta?
Kakav ugovor imate? Ovjeren u poreznoj upravi? Placa li uredno porez za to sto ti izdaje nekretninu? Ako ugovor nije zvanicno ovjeren nigdje, kao sto vecina tralala ugovora o izdavanju nekretnina kod nas nije, ne moze ti niko nista.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#203 Re: Kako iseliti podstanara iz stana?

Post by Truba »

ma izadjes ba kad hoces

kauciju halalis ako nije prevelika

ionako mu nećeš račune platiti za taj mjesec nek uzme od kaucije
ed72

#204 Re: Kako iseliti podstanara iz stana?

Post by ed72 »

Ovo je dobra lekcija za one koje iznajmljuju nekretnine. Ja sam je naucio kroz lose isustvo ali nije bilo tako bolno.
Sada kada iznajmljujem, uvijek uzimam dvije kirije unaprijed uz napomenu da ako kirija i placanje racuna kasni dva dana, treci dan mijenjam bravu poucen iskustvom.
Sve funkcionise bez problema i niko se ne ljuti. BTW odbio sam one koji zele stan a nemaju novaca za to. (Nemate pojma kakvih sve mesetarki ima).

Oni koji unajmljuju stan trebaju nastojati sve pregledati, koliko je moguce predvidjeti i najbolje slikati.

Sretno svima!

PS Ako se stanodavac ne javlja u roku od 24 sata onda on preuzima krivicu na sebe.
vješalica

#205 Re: Kako iseliti podstanara iz stana?

Post by vješalica »

žena ima problem jer vlasnika boli briga za havarijom u u nekretnini u kojoj je on vlasnik,a ona podstanar

najbolje bi bilo da se odseliš i smećaru poštom pošalješ ključeve uz obrazloženje njegove indolentnosti na havariju koju u stanu ima
ko ga jebe
Post Reply