Tebi se ne svidja sta ja pisem i kad ti podastrem gomilu argumenata potkrepljenih nepobitnim faktima ti nemas nikakav odgovor. I kad ti neko odgovori na slican nacin tvom "misli svojom glavom" i "ne znas o cemu pricas" retorikom, onda se lafo uvrijedis.
Sad da ja tebi docaram kako se bih ja mogao pristrasno argumentovati. Neki dan emisija "All In", Chris Hayes, na MSNBC, i isjecak koji govori upravo o podrskama manjina Demokratskim kandidatima. Znaci emisija od prije 2 dana, i kaze ovako:
Recent polling indicates that Clinton continues to lead nationally among non-white voters by as much as bla bla...
A na ekranu slika brojki i pise sljedece:
Black voters: Clinton 63%, Sanders 20%
Latino voters: Clinton 54%, Sanders 33%
i dalje nastave pricati na tu temu....
I sad da sam ja kao ti, odnosno da se ponasam navijacki, ja bih poletio da to postavim na forumu. Medjutim, ono sto Chris Hayes ne napominje je ono sto pise malim slovima na ekranu, a to je:
Source: NBC News/Survey Monkey, Jan 4-10.
I pazi, to je njima "recent polling", a znamo koliko je Sanders imao name recognition zadnjih mjesec dana i koliko je skocio da uopste bude konkurentan Clintonovoj. Ja kad sam to vidio, rekoh bolje mi je da se ne prosipam sa ovim. Ti bi ova sitna slova s datumima preskocio, ili ih jednostavno ne bi postavio, a stavio bi ovako nesto kao validnu anketu.
U tome je ta razlika izmedju argumentacije i navijacke rasprave.