Drzava je zbog politickih poena i medijskog pritiska pravila greske. Recimo Nasera Palislamovica su optuzili za saucesnistvo s Oksom u teroristickom napadu u Bugojnom. Covjek lezao 4 godine, pred apelacionim sudom oslobodjen svih optuzbi. Tuzio drzavu i sada mu drzava placa ostetu. Necemo gledati na to kakvu su mu nesagledivu stetu nsšravili mediji.Tarzo wrote:Podržavam akciju policijskih i pravosudnih organa u BiH, konkretno u ovom slučaju F MUP-a.
Nadam se da imaju dokaze relevantne na sudu kako bi proces doveli do kraja.
Svaki normalan građanin treba da ima povjerenja u pravnu državu, da mu ona pruža sigurnost, nikako bezvlašće.
Bolje je da država preventivno djeluje nego da se poslije hvatamo za glavu.
Terorizam na tlu Evrope je realnost posljednjih godina i tako se i treba odnositi prema tome.
Zape mi za oko ovaj post prije mene u kojem se spominju ustaše i četnici.
Mislim da je stvarno kontraproduktivno na ovoj temi spominjati ustaše i četnike.
Ovi drugi imaju toliko okrvavljene ruke da im to poređenje dođe samo kao dobar spin.
Jednostavno, to su kategorije koje se nikako ne trebaju uspoređivati.
Ne trebamo ici u krajnost i spominjati alzirsku grupu. Na kraju ih Ameri ne proglase krivim i hoce da ih vrate nazad, Zlaja se pravi coro i odugovlaci s povratkom istih u BiH, na kraju kad su stigli ovdje, da su tuzili drzavu, dobili bi i oni odstete.
Sad pratimo ovaj slucaj, pa vemo vidjeti dokle ce stici.
Drzava treba da radi najbolje sto je moguce svoj posao, a ne da dopusta ovakve greske. Ukljucivanje medija u ovom slucaju samo vodi sataniziranju selefija, a i stvaranju pritiska na institucije, bojim se samo da se opet to nece odbiti preko ledja tuzilastva i sudstva jer ako budemo imali jos jedan slucaj Palislamovic, onda nek se drzava unaprijed pripremi za placanje odstete ljudima koje je nepravedno optuzila.