Narkomanija u Sarajevu
-
Drinski
#201 Re: Narkomanija u Sarajevu
Jest da se ponavljam, ali ja ne bih imao nista protiv legalizacije droga, kada se dozvoli, ko u USA , da se ima dugocijevno oruzje i da se nuzna odbrana proširi i na imovinu. A do tada 
- dust in the wind
#202 Re: Narkomanija u Sarajevu
pojedinci se fakat potrude da svaku temu useru...
-
sumirprimus
#203 Re: Narkomanija u Sarajevu
sreca pa kod nas slabo kreka ima...i metha..e tek onda bi bilo veselo..
- Thorgerson
#204 Re: Narkomanija u Sarajevu
Travu probao nekoliko puta i to je to. Onako, iskreno nista posebno da se rizikuje krivicna prijava. Previse rizicno, barem za mene.
Ono sto pouzdano znam, i sto sam svojim ocima vidio jeste da je ubjedljivo najopasniji heroin. Neke ljude nisam mogao prepoznati nakon samo nekoliko mjeseci kad su se navukli na isti.
A navlacenje je instantno. Dakle, jedno pucanje i donji si, da ne znam kakav si karakter. Mozda od 100 ljudi 2-3 da ne bi posegnuli za drugim dopom. I opet ljudi krenu s tim, valjda kontajuci ma cuj suplje odmah se navuces, nidje veze...
Ovo ostalo i nekako, dosta raje uzima ono rekao bih ad hoc. Pukne se za parti, pukne ovako, mada mi je i to bezveze, ali eto ipak se teze navuci na te neke stvari, a neke su i skupe...
Žuto...tu su najebe da ne znas ni kad, ni kako, ni gdje. Zato mi nije jasna nasa policija, ganjaju ove hvataju ih sa pola kile gandze, vutre...koju stabljiku uzmu...a pored njih prolaze tone zutog, jos se provale i uhvate one sta su imali čokolino, brašno...
Ono sto pouzdano znam, i sto sam svojim ocima vidio jeste da je ubjedljivo najopasniji heroin. Neke ljude nisam mogao prepoznati nakon samo nekoliko mjeseci kad su se navukli na isti.
A navlacenje je instantno. Dakle, jedno pucanje i donji si, da ne znam kakav si karakter. Mozda od 100 ljudi 2-3 da ne bi posegnuli za drugim dopom. I opet ljudi krenu s tim, valjda kontajuci ma cuj suplje odmah se navuces, nidje veze...
Ovo ostalo i nekako, dosta raje uzima ono rekao bih ad hoc. Pukne se za parti, pukne ovako, mada mi je i to bezveze, ali eto ipak se teze navuci na te neke stvari, a neke su i skupe...
Žuto...tu su najebe da ne znas ni kad, ni kako, ni gdje. Zato mi nije jasna nasa policija, ganjaju ove hvataju ih sa pola kile gandze, vutre...koju stabljiku uzmu...a pored njih prolaze tone zutog, jos se provale i uhvate one sta su imali čokolino, brašno...
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#205 Re: Narkomanija u Sarajevu
Ja sam prošlog ljeta svojim očima gledao lika koji je bio pred smrt jer je za jednu noć 'partijanja' u Pragu pomiješao par boba i pošmrkao bog zna šta.
Tresu mu se ruke, a on ih uopšte ne osjeća. Guši se sam od sebe, ne zna kako se zove, ne zna gdje je, obliven je znojem, plače i izgleda k'o da je pitanje trenutka kada će odapeti.
Samo mi je žao što nisam snimio da pokažem kada god mi neko kaže kako nije opasno ponekad uzeti bobu i pošmrkat' bilo šta. I onda me još pitaju jesam li normalan što nikada nisam probao 'teže' stvari.
Srećom je preživio, ali teško da će mu i to biti lekcija.
Tresu mu se ruke, a on ih uopšte ne osjeća. Guši se sam od sebe, ne zna kako se zove, ne zna gdje je, obliven je znojem, plače i izgleda k'o da je pitanje trenutka kada će odapeti.
Samo mi je žao što nisam snimio da pokažem kada god mi neko kaže kako nije opasno ponekad uzeti bobu i pošmrkat' bilo šta. I onda me još pitaju jesam li normalan što nikada nisam probao 'teže' stvari.
Srećom je preživio, ali teško da će mu i to biti lekcija.
-
Pirija
#206 Re: Narkomanija u Sarajevu
Velkoski wrote:Jedno je ba probat' i konzumirat' vutru povremeno, a sasvim drugo pošmrkat' boga oca i tvrditi kako si i dalje normalan.
reci drogi mozda...
- studiorum_tuzlaensis
#207 Re: Narkomanija u Sarajevu
Vjeruj mi normala lik, ako hoćeš možemo na pivu poslije posla nekad.Velkoski wrote:
Mogu mislit' kakva si ti mentalna olupina.![]()
Nemoj se šta uvrijediti, ali s obzirom na spisak svega nikako ne mo'sh biti dobar.
Samo je stvar u psihi, 99% problema se javlja kada imaš nekakvih "problema" pa posegneš za drogom, a dok god to radiš iz zajebancije, za partijanje i rekreaciju sa društvom to ne bi trebalo biti toliko opasno. Sve pod uslovom da nisi psihički labilan a nisam, sve sam to odradio uz vlastito svjesno odobravanje i znajući efekte istog.
A nemoj srat da nisi nikad otišo sa rajom na vikendicu na planinu i u vukojebinu da se odvališ od čega stigneš. Mi smo zadnji put ljetos tako priroda, nigdje nikog okolo ponijeli 5 litara rakije, 15 grama dande (nisam teglio, Musafa mi
Kod nas su inače sve lažni moralisti i vjernici, ne jebu u pakaš jer je grijeh, ne jednu svinjetinu jer je grijeh, ne piju za Prvi dan bajrama, ali eto drugi se mogu napit, ne prde u javnosti jer nije kulturno itd..... a u biti sve to rade iza zatvorenih vrata. Kad je bal, nek se i princeza zguzi j*bat ga.
Last edited by studiorum_tuzlaensis on 21/12/2015 13:27, edited 2 times in total.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#208 Re: Narkomanija u Sarajevu
Ma brate, probao sam sve u životu osim teških droga i fakat nikad nemam namjeru ni probati - praktično sam samo oko toga baš karakter.
I nema ovo veze s moralisanjem. Znam dobar broj ljudi koji su vukli i gutali svašta i teško za njih mogu reći da su mentalno stabilni, ma koliko god tvrdili da jesu. Jednostavno im dosta odluka u životu sugeriše da im fali koja daska u glavi.
Naravno, postoje izuzeci i dobro je ako si izuzetak.
A ja sam svakako nenormalan sam od sebe, tako da mi ne treba boba.
I nema ovo veze s moralisanjem. Znam dobar broj ljudi koji su vukli i gutali svašta i teško za njih mogu reći da su mentalno stabilni, ma koliko god tvrdili da jesu. Jednostavno im dosta odluka u životu sugeriše da im fali koja daska u glavi.
Naravno, postoje izuzeci i dobro je ako si izuzetak.
A ja sam svakako nenormalan sam od sebe, tako da mi ne treba boba.
-
Pirija
#209 Re: Narkomanija u Sarajevu
znam ja mnoge koji su poceli i zavrsili karijeru sa drogom unutar 4-5 godina
znam opet druge koji sa heroinom kubure po 30+ i vise godina godina
nije droga za svakoga....
znam opet druge koji sa heroinom kubure po 30+ i vise godina godina
nije droga za svakoga....
- studiorum_tuzlaensis
#210 Re: Narkomanija u Sarajevu
De gustibus non est disputandum.
O ukusima se ne raspravlja.
Neko voli da gasi primitivne nagone prepečenicom i Turbofolkom, a ima ih bogami koji preferiraju i Ayahuasca čaj i zvuk amazonskih frula ili uz Extasy i zvuk dobrog minimal Techna.
O ukusima se ne raspravlja.
Neko voli da gasi primitivne nagone prepečenicom i Turbofolkom, a ima ih bogami koji preferiraju i Ayahuasca čaj i zvuk amazonskih frula ili uz Extasy i zvuk dobrog minimal Techna.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#211 Re: Narkomanija u Sarajevu
Slažem se o ukusima.
Samo što prepečenica i Milica Todorović ne ostavljaju trag na mozgu...
Dakle bolje da upotrijebimo 'Agree to disagree' metodu.
-
kolodvorzoo
#212 Re: Narkomanija u Sarajevu
Hvala ti puno drugbadbishop wrote:Svaka čast za istrajnost. Nije lako to. Moj dobar prijatelj je bio na heroinu skoro 20 godina i čist je već 6, i od njega sam, iz prve ruke, čuo koliko je ovisnost zajebana stvar. A i život nakon nje. Ali, ne zvuči mi kao da si se bio previše uvukao u droge, na vrijeme si prestao. Ako nekad poželiš pričati s nekim normalnim, mogu ti preporučiti NVO Krila Nade, tamo imaju par odličnih psihologa koji će te i saslušati, i razumjeti, i vjerovatno ti pomoći.kolodvorzoo wrote:Vec zadnjih 6 godina narkomanija je moja proslost.Otvaram ovu temu da bih savjetovali jedni druge i pomagali se medjusobno.
Naime rano sam poceo sa konzumiranjem.
Sa 13 godina sam poceo sa duvanjem sintelana.
Sa 14 sam poceo pusiti marihuanu.
Sa 16 godina su vec u mom zivotu bile prisutne sve droge osim heroina (speed,extazy,urijetko kokain,raznorazne tablete za smirenje)
Sa 19 sam probao heroin madam sreca moja nikad ga nisam uzo intervenozno i samo nakom 10 mj. sam obolio od TBC-a izlijecio sam se.
Sad imam 25 godina i jos uvijek sam na terapiji(Citram 10mg,Bosnyl 50 mg),terapiju uzimam zadnje dvije godine I cim 3 dana ne popijem osjecam se tjeskobno I uznemireno.Uglavnom radim extra se osjecam nakon svega samo jos terapiju prestanem piti.
Drži se, drug. Golemo je to što radiš.
-
badbishop
#213 Re: Narkomanija u Sarajevu
Pitanje: kakav je to "harm to others" u slučaju marihuane? Fakat ne kontam.Yapi Yapo wrote:nisu loše ove gljive izgledajeza u ledja wrote:![]()
- uglavnomja
#214 Re: Narkomanija u Sarajevu
Velkoski wrote:Slažem se o ukusima.
ma jok
mislim, ko to slusa, nema mu rakija na cemu ostaviti trag
-
oridjidji
#215 Re: Narkomanija u Sarajevu
Po neki joint u sto godina, nikakva hemija i to je to. Mjera.
- studiorum_tuzlaensis
#216 Re: Narkomanija u Sarajevu
Vjerovatno odnosi unutar porodice, prema ženi i djeci, asocijalizacija i gubitak prijatelja li posla, vožnja pod dejstvom THC-a itd..badbishop wrote: Pitanje: kakav je to "harm to others" u slučaju marihuane? Fakat ne kontam.
- uglavnomja
#217 Re: Narkomanija u Sarajevu
pasivno udisanje dimastudiorum_tuzlaensis wrote:Vjerovatno odnosi unutar porodice, prema ženi i djeci, asocijalizacija i gubitak prijatelja li posla, vožnja pod dejstvom THC-a itd..badbishop wrote: Pitanje: kakav je to "harm to others" u slučaju marihuane? Fakat ne kontam.
prazan frizider
ko redovno konzumira - tanji novcanik
-
Yapi Yapo
#218 Re: Narkomanija u Sarajevu
vožnja pod dejstvom THC-a je sigurnija od vožnje pod dejstvom alkohola. ma ni poredit se ne može.
- dobar osjecaj
#219 Re: Narkomanija u Sarajevu
Jedina stvarna osoba koju poznajem, koja je prosla sve Christiane F. stadije narkomanije i koja se izvukla i vec dugo vremena zivi relativno zdrav i stabilan zivot, se izvukla bez lijekova i icije pomoci uz svjesno izlaganje patnji i uz ogromnu kolicinu sporta.kolodvorzoo wrote:Svim ovim sto su usli ovdje da se sprdaju i govore kako izmisljamo ili lazemo neka napuste temu ovdje su dobrodosli oni koji imaju slicnu pricu mojoj ili dobar savjet ostali napacenici internet pametnjakovici odjebitee
- dobar osjecaj
#220 Re: Narkomanija u Sarajevu
Mozda se ti druzis s njim dok gledas njegove putopise, ja neIza Horizonta wrote:a anthony bourdain
- studiorum_tuzlaensis
#221 Re: Narkomanija u Sarajevu
Kakve to veze ima? Pa i prikazano je na grafiku da je alkohol opasniji.Yapi Yapo wrote:vožnja pod dejstvom THC-a je sigurnija od vožnje pod dejstvom alkohola. ma ni poredit se ne može.
Poenta je da je vožnja pod dejstvom THC-a opasnija nego vožnja bez dejstva ikakve supstance.
-
Mahach
#222 Re: Narkomanija u Sarajevu
Takav ti je zivot. Ja 14 godina travu pusio nije mi nikad naumpalo da probam nesto drugo. Kad napunih 30 godina rekoh sebi dosta je bilo zajebancije, sad je vrijeme da se uozbiljis. I evo 7 godina niti pijem alkohol, niti pusim cigare niti duvam marihuanu (a nisam vehabija
)
Odem u prirodu svako malo negdje pored rijeke. Nema ljudi, nema auta, nema frke. Samo ja i priroda. Prosetam malo, regenerisem se i onda nazad u beton. Gdje je sve neprirodno i sve lazno.
Tako i trebi preporucujem da svako malo odes u prirodu i nadjes neki potok ili rijeku i provedes barem sat vremena pored tog potoka i rijeke. Uvjeren sam da ce da ti pomogne u vezi depresije.
Odem u prirodu svako malo negdje pored rijeke. Nema ljudi, nema auta, nema frke. Samo ja i priroda. Prosetam malo, regenerisem se i onda nazad u beton. Gdje je sve neprirodno i sve lazno.
Tako i trebi preporucujem da svako malo odes u prirodu i nadjes neki potok ili rijeku i provedes barem sat vremena pored tog potoka i rijeke. Uvjeren sam da ce da ti pomogne u vezi depresije.
-
Yapi Yapo
#223 Re: Narkomanija u Sarajevu
#samokažemstudiorum_tuzlaensis wrote:Kakve to veze ima? Pa i prikazano je na grafiku da je alkohol opasniji.Yapi Yapo wrote:vožnja pod dejstvom THC-a je sigurnija od vožnje pod dejstvom alkohola. ma ni poredit se ne može.
Poenta je da je vožnja pod dejstvom THC-a opasnija nego vožnja bez dejstva ikakve supstance.
- cyprus
#224 Re: Narkomanija u Sarajevu
Uh, jebemti... Ja izgleda jedna od rijetkih cvjećki
Nikad nisam probo ništa
Osim alkohola razumje se, tu sam svojevremeno volio smješat šta stignem
Al eto, nisam se ni pošteno napio već neke 2-3 godine (edit: precizno rečeno onda kad smo uzeli Litvaniju u Kaunasu)...
A ovo duhan, trava, ostalo... Ništa... Ni probo...
I dobro mi
A ovo duhan, trava, ostalo... Ništa... Ni probo...
I dobro mi
-
celava_dlaka
#225 Re: Narkomanija u Sarajevu
Seks na ekstaziju, nesto sto se mora dozivjeti