Ne zalim za Titom!!!
-
meatoverhere
Potpis.kojsino wrote:SAMO FASISTI MRZE TITA !
- pitt
Kad god prodem ulicom sa tvojim imenom
pomislim na onu pjesmu...
Vec je godinama ne pjevam,
stari refren nikom ne treba.
A ljudi pjesme kratko pamte, Komandante...
Ostace u knjigama i prica o nama:
Balkan krajem jednog vijeka.
Svako pleme crta granicu.
Svi bi htjeli svoju stranicu...
Tope se snovi kao sante, ej Komandante...
Na barikadama su opet zastave,
svijet ide k'o na praznike.
I djecu izvode s jutarnje nastave
da vide gladne radnike...
A gdje smo mi, naivni,
sto smo se dizali na "Hej Sloveni"?
Kao da smo uz tu pricu izmisljeni...
Vremena su nezgodna za momka kao ja
koji gleda svoja posla...
Nisam lutak da me naviju.
Imam samo Jugoslaviju...
Sve druge baklje bez mene plamte, e Komandante...
pomislim na onu pjesmu...
Vec je godinama ne pjevam,
stari refren nikom ne treba.
A ljudi pjesme kratko pamte, Komandante...
Ostace u knjigama i prica o nama:
Balkan krajem jednog vijeka.
Svako pleme crta granicu.
Svi bi htjeli svoju stranicu...
Tope se snovi kao sante, ej Komandante...
Na barikadama su opet zastave,
svijet ide k'o na praznike.
I djecu izvode s jutarnje nastave
da vide gladne radnike...
A gdje smo mi, naivni,
sto smo se dizali na "Hej Sloveni"?
Kao da smo uz tu pricu izmisljeni...
Vremena su nezgodna za momka kao ja
koji gleda svoja posla...
Nisam lutak da me naviju.
Imam samo Jugoslaviju...
Sve druge baklje bez mene plamte, e Komandante...
-
Toozla
iskon.hrPovijesnu ulogu Josipa Broza Tita ocijenili biste s:
1 21%
2 6%
3 9%
4 18%
5 46%
početak ankete: 04.05.2005. broj glasova: 12435

Mladi Makedonci u Kuću cijeća su došli pješice iz Skopja

Makedonski poklonici drže Titove i sliku Lazara Koliševskog

Brojni Beograđani došli su se pokloniti Titu

Delagacija iz Rijeke položila je vijenac na Titov grob

Za Titovu bistu ovaj prodavač traži 250 eura

Augustinčićev spomenik obnovljen je nakon što je nedavno djelomično bio uništen u podmetnutoj eksploziji

Tito u Hrvatskoj ima mnogo štovatelja

Tito u srcu i na majici (Kumrovec)

Josip Broz Tito rodio se 7. svibnja 1892. u Kumrovcu, a umro je 4. svibnja 1980. u Ljubljani. Pokopan je 8. svibnja 1980. u Beogradu
- sorge_sa
meni samo nije jasno kako neko moze da ne zali za necim sto nije upoznao, da ne zali za vremenima koja nije prozivio, ne znam koliko su i ovi rodjeni 70-tih kompetentni da pricaju o tom vremenu, a jedan sam od tih
.....ali najlakse je davat pausalne ocjene, na osnovu price tetke Ziske
........i evo da kazem ni ja bas previse ne zalim za Napoleonom

- Soul_Sista
Fino vidjeti ove fotke poslije toliko godina njegove smrti...ljudi se ipak sjecaju
ipak je cijenjen! 
- DiplomataSaSela
...ipak je precijenjen...Soul_Sista wrote:ipak je cijenjen!
- Fair Life
- Alfons Kauders
Pa tu je to negdje... Sve puno kontrarevolucionara...velez wrote:U zapadnom Mostaru
-
reaktor
Covjece, haha, pa ti si zaista u ku**u. Halo ba, ovde pricamo o temi Tita, a ne o meni, ti ocigledno ne znas civilizovano diskutovati, nema razloga da te ja i moj karakter toliko zabrinjavaju. Stvarno me plase ljudi koji su tako agresivni kao ti, jer oni i pokrecu ratove. Poenta diskusije je razmjena misljenja gdje sudionici ne trebaju niti moraju nuzno promjeniti svoje misljenje. Bavi se nekim sportom, plivaj, citaj, mozda ti bude bolje. Ti si sretan i mirno spavas? Sretna osoba ne nosi toliko ogorcenje u sebi. Ja sam i te kako Bosanka i Hercegovka, a to sto imam strani pasos je samo jedna prednost koju rado iskoristavam. Sto to, ti kao ne bi? Smatras da smo za vrijeme Tita zivjeli u lazi, pa sta ti propovjedas no gnusne lazi. Ok, ti mozda biras da zazmiris nad istinom, ali ne budi hipokrata. Naravno da su nacionalne stranke dovele do rata, a da ko drugi? Zemlja nam je u katastrofalnom stanju, u Hercegovini se u skolama govore dva jezika, RS ne priznaje drzavne praznike, u kakvom staklenom zvonu ti zivis? Ne mozemo da se maknemo naprijed od gluposti tipa ko je ko i ko u koga vjeruje. I da, naravno da nam jedino liberalna, religijski i nacionalno neopterecena stranka moze donijeti prosperitet, u suprotnom se poklasmo za 10tak godina. Opet.[/quote]Hera wrote:[quote="reaktor]
eno sada nepristojan i vrijedjam??? kako ja, koji imam bih pasos i bijednu placu da uvrijedim Tebe koja imas pasos kojim mozes putovati te novac kojim to mozes platit, a povrh svega i dedu od 97 godina koji je 5 ratova pregulio, mashallah...
djevo draga, nisam ja agresivan, samo si ti mnogo spora, pa ti se cini... kasnis jedno 20 godina...
ali, ti si u masi mnogih koji kritiziraju prosipajuci prazne fraze o kojima i ne razmisljaju mnogo... recimo, zamolio bih te da se odlucis da li bih iz krize vadi lijeva ili liberalna stranka, koliko znam ove dvije opcije ni blizu nisu...
pojasni mi sta znaci kada mi kazes da sam hipokrata, ne kontam ovu rijec, ili je preuzeta iz meksickih serija
to kada ti kazes religijski i nacionalno neopterecena stranka meni zvuci tako tesko i sumorno...
helem, da ti i ja ne polemiziramo mnogo, ascare se ne kontamo najbolje, a nije u redu ostali narod zamarati...
tito ima svoje mjesto u historiji, po mom misljenju pozitivno, sigurno najvazniji lik u modernoj historiji juznoslovenskih naroda, a jedan od najvaznijih u europskim okvirima...
da li zalim njim? ne
da li bih volio da se vrati to vrijeme? ne, onda bih morao ponovo prozivjeti ono sto sam prozivio posljednjih 15 godina, sa naglaskom na 92-95.
da li je tito mogao bolje? naravno, kao i svi mi...
da li je tema iscrpljena? naravno, kai i svi mi...
-
Monom
#222 pastir i coban
U principu "njega" su stvorila govna koja su bila oko njega.
Da li bi ga trebalo otkopati pa klonirati?
Da li bi sve bilo kao prije?
Da li bi ga trebalo otkopati pa klonirati?
Da li bi sve bilo kao prije?
- DiplomataSaSela
Ne kontam zasto se ibretis...Vodenjak wrote:DiplomataSaSela wrote:...ipak je precijenjen...Soul_Sista wrote:ipak je cijenjen!
![]()
![]()
![]()
- DiplomataSaSela
A zasto SS ...znas li uopste zasto si ovo napisaopape wrote:DiplomataSaSela wrote:...ipak je precijenjen...Soul_Sista wrote:ipak je cijenjen!SS Diplomatija, .....
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
DiplomataSaSela wrote:A zasto SS ...znas li uopste zasto si ovo napisaopape wrote:DiplomataSaSela wrote: ...ipak je precijenjen...SS Diplomatija, .....