_BataZiv_0809 wrote:ABH017 wrote:
Sve ok. Ne pričamo o razlozima dešavanja genocida, već o naknadnom odbijanju potvrde istog. O stvarnim razlozima blokiranja usvajanja rezolucije i osude istog, a to sigurno nije britansko licemjerstvo, nego stavljanje pod skute politike koja je počinila isti taj genocid, kao i odbrana dostignutih pozicija, a to je entitet RS.
Govoriti o običnim ljudima Rusima je isto kao i Srbima. Oni su ubijeđeni u ono što im se servira preko medija i crkve, a to je da su oni ugroženi i da se "genocid" pokušava iskoristiti protiv njih i njihovih interesa, pa neki priznaju da se desio uz relativizaciju, dok drugi idu dotle da vjeruju da se nije ni desio, već je izmišljen da bi se naudilo pravoslavnoj braći.
Genocid se utvrdjuje u sudskom postupku, a ne rezolucijama politickog tijela. To je valja jasno. ICC je svoje rekao, kao i ICTY.
To neko pranje savjesti od onih koji su dopustili da se to sve desi, ne mogu posmatrati kao dobru namjeru. Ne mogu, ubij me, ali je tako.
Mada je citava prica oko rezolucije dosla na volej rusofobima na ovom forumu. Cak i da je rezolucija usvojena, to nista ne bi promijelilo. Budimo realni, sto bi rekao Kazo iz Bitangi i princeza.
Budimo realni, tih rusofoba ne bi ni bilo na ovom forumu da se Rusi, otvoreno, ne stavljaju na jednu stranu, naravno onu sebi bliskiju, bez obzira na sve.
To ne znači da se ne slažem s tobom u svemu što kažeš za zapadne europejce.
Ali njihovo licemjerje ili naknadna pamet, nikako mi ne može opravdati zvanične stavove Kremlja, koji su prekopirani od Dodika. Da se razumijemo, ne mislim ja da je to zbog ljubavi prema Srbima. To je čisti, goli interes.