Pa naravno da se ne sjecas kad ti ne ide u prilog.CSKA wrote:Iskreno ne sjecam se skoro neke velike odluke,a da je bila donesena preglasavanjem.I vidim da je neki strah od bosanaca u ustavnom sudu.Kao vise vjerujemo strancima nego bosancima.LBVIEW wrote:
Svakako da jeste,a postavlja se pitanje zasto bi tu praksu mijenjali,da nije mozda zbog dobrosusjedskih odnosa,bolje buducnosti i sl.? Da ne spominjem kako Srbi,zajedno s "bracom" Hrvatima preglasavaju gdje stignu,od entiteskog do drzavnog,a tu ti ne smeta "guzenje".
Sto se tice ovog "praznika" za Bosnjake nije sporan samo svetac vec i ono sto obiljezava,dijelom zbog nelegalnosti istog kao i nacina na koji je sproveden u djelo.
A svetac,to jeste religija je bila samo iskoriscena u ovoj odluci.I ja mislim da je pravi razlog datum,a ne svetac.
Nastavlja se mrtva trka u dokazivanju ko je stvorio RS.Jedni t.j. srbi tvrde da ju je stvorio Radovan 92 na Palama,drugi bosnjaci da ju je stvorio Alija 95 u Dejtonu,pa sa srecom oboma.
Sto se sumske pak tice,ista ce,zbog nacina nastanka-masovnim zlocinima protiv covjecnosti do genocida-uvijek biti predmet osporavanja od strane Bosnjaka na ovaj i ili onaj nacin,ne znam da li Srbima to jos uvijek treba crtati ili sto.