"TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča
- Man of steel
#201 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča
Terorizam u BiH je sasvim u skladu sa kapacitetima i mogućnostima ove države, na veoma niskim granama.
Možda se jednog dana budemo iskreno smijali na naslove poput "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jelača.
Možda se jednog dana budemo iskreno smijali na naslove poput "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jelača.
-
zrakomlat
#202 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča
Uposlenik OSA-e baca topovske udare u tunelu. Kaže nije znao da je Jeleč u autu iza, kao da je to bitno ko je iza. Mogao sam biti ja, ti,... Ma znao je sigurno, ovo je trebalo biti zakuhavanje situacije, valjda nije bilo u planu da se skonta, da ostane na nepoznatom počinitelju. A ako nije ovo planirano, koji tenkre moraš biti da u tunelu bacaš topovski udar ili koji već qrz a radiš gdje radiš. Banana state.Black swan wrote:zrakomlat wrote:Ovdje kaže da je on bacio, i da radi u OSA-i.Suzie Q wrote:Da se vratimo na generala Jeleca... nakon sto se pokusavalo zataskati i sakriti identitet pocinitelja, doznalo se da je jedan od aktera sin kantonalnog ministra i btw. pocinitelji su priznali da su bacili eksploziv a ne petarde i sl.
Bas me zanima daljnje djelovanje drzavnih organa a ne bi me cudilo da se guzonjin sin izvuce jer sve vodi ka tome
http://prvi.tv/vijesti/crna-kronika/pri ... stra/46975
http://www.bljesak.info/rubrika/vijesti ... vac/139535
Zlatko Humo, zaposlenik Obavještajno-sigurnosne agencije u BiH, sin Esada Hume, bivšeg ministra u Vladi HNŽ-a, priznao je bacanje pirotehničkog sredstva u tunelu Salakovac, koje je eksplodiralo ispred vozila u kojem je bio načelnik Zajedničkog stožera Oružanih snaga BiH Anto Jeleč, objavila je Federalna televizija.
.![]()
![]()
![]()
ja cirkusa i drzave
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#203 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča
ma da...da je uposlenik konzuma sta bi bilo?
koja je vjerovatnoca da je jelec iza???
koja je vjerovatnoca da je jelec iza???
- sinuhe
#204 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča
Koji Kruško. Odmah darwinovu nagradu.
http://www.darwinawards.com/
http://www.darwinawards.com/
-
HM 2011
#205 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča
Novinska patka da je u pitanju zaposlenik OSE, obično zakuhavanje, ja jednostavno ne mogu da vjerujem u to.
- XXS
- Tomi110
#207 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča
Ili je neko iso da zajebava ili isprepada generala ili neko zeli skrenuti pozornost svjetske javnosti na Bosnu ,ma sto posto, da ga je neko isao stvarno roknuti, on bi vec bio pokojni.Koja je to slucajnost da je neko u preticanju generalovog auta bacio eksplozivnu napravu koja eto nije toliko "opasna" i to dva dana nakon ubistva dva pripadnika OS BiH i samo bacanje eksplozivne naprave iz jednog auta u pokretu na drugo auto u pokretu mi je (ako ga je i htio stvarno ubiti) idiotska.
- Zokipfc
#208 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča
Prepasti se je normalna ljudska reakcija. Bio ti vojnik ili balerina.hizo ramidovic wrote:jah, ako se usr'o od top.udara onda mora da ima muda k'o zrna graska...dpjokala26 wrote:anto nije sandzaklija pa da ima srce sokolovo.hizo ramidovic wrote:hebes tog vojnika koji se usere od pisljivog topovskog udara...ako si pravi vojnik, uvijek moras biti spreman na sve...jedino ako si kakav podrumas ili mamin pekmez onda je sracka potpuno razumljiva...
-
Android Knego
#209 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča
Eksplozivna naprava je aktivirana, ostavila je krater, ali srećom ni general Jeleč niti iko iz njegove pratnje nije povrijeđen.
je li samo dim ili dim i krater?"Bila je eksplozija u tunelu 'Salakovac'. Ja nisam povrijeđen niti je moje vozilo oštećeno. Samo sam prošao kroz dim. Ja sam to vidio i prijavio sam policiji i oni vrše istragu", potvrdio je Jeleč.
- Freamon Lester
#210 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča
Malo sam sebe da citiram
http://www.federalna.ba/bhs/vijest/1480 ... e-u-voziluFreamon Lester wrote:Nadam se da ce SIPA i OSA protresti ovu zaigranu grupu i istresti sta se tu nalazi. Malo mi indolentno zvuci i direktor SIPE i FUP-a sa onako parcijalnom ocjeno nije terorizam.
Da bi bio terorizam nije nuzno da ima ljudske zrtve. Drugo jel mora biti terorizam sa ISIL ideologijom u pozadini da bi se zvao terorizam? Dovoljno da je neko u nekom konfliktu sa generalom i da je izvrsio ovo da ga zaplasi. To je onda terorizam 1/1.
Podvlacite vi koliko hocete...Kako saznaje FTV, Zlatko Humo priznao je bacanje pirotehničkog sredstva u tunelu Salakovac, koje je eksplodiralo ispred vozila u kojem je bio načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH Anto Jeleč. Humo je zaposlenik Obavještajno-sigurnosne agencije u BiH.
Kako FTV saznaje, prilikom bacanja pirotehničkog sredstva Humo nije znao da se u vozilu iza njega nalazi general Jeleč.
Tužilaštvo Hercegovačkog-neretvanskog kantona je nakon istražnih radnji incident u tunelu Salakovac klasifikovalo kao krivično djelo izazivanja opće opasnosti.
Podvučeno je da nije riječ o terorizmu. Zajedno s Humom u vozilu su bile još dvije osobe inicijala P. A. i M. A. Istraga o ovom slučaju se nastavlja.
Terorizam je smišljena uporaba nezakonitog nasilja ili prijetnje nezakonitim nasiljem radi usađivanja straha, s namjerom prisiljavanja ili zastrašivanja vlasti ili društva kako bi se postigli ciljevi koji su općenito politički, vjerski ili ideološki.
- Kombat
#211 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča
ako se ovo zaista zavrsi na podizanju prijave za ometanje prometa i ostankom ovog kretena na poslu, ovu drzavu u pokusaju i nas sve u njoj treba spaliti...
-
dpjokala26
#212 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča
znaju li se imena momaka ili su samo napuseni babini/tatini sinovi kojima ce objaviti samo inicijale ili ni to. 
-
preludezalude
#213 Re: Atentat na generala Jeleča
Ja znam sta znaci atentat, a sta terorizam. Da li ti znas da sirenje laznih informacija, koje je sirio "calculator", koje sire strah i paniku podlijezu krivicnom gonjenju? A djelovanja koja sire strah i paniku su neki od elemenata terorizma. Kao sto bi rekao tuzitelj:"Ovaj akt ima elemente terorizma".Ripicipi wrote:Je l' razumijes da je ATENTAT jedno TERORIZAM drugo?preludezalude wrote:Ovaj crveno oznaceni dio nije citat kako pokusavas reci. To su tvoje rijeci. Zbog takve tvrdnje bi te trebalo u najmanju ruku krivicno goniti. Ne samo tebe nego i sve nebulozne novinare koji trce pred rudu. Takve izjave sire strah, paniku, nesigurnost, a to su neki od elemenata terorizma.preludezalude wrote: Zbog ovakve izjave tebe treba odmah uhapsiti za terorizam jer ovakvom izjavom siris strah i mrznju.
-
preludezalude
#214 Re: Atentat na generala Jeleča
Vidim da si malo ipak razmislio osvojim izjavama i promjenio naziv teme.calculator wrote:Šta za tebe znači bacanje eksplozivne naprave ispred automobila u kojem se nalazi najviši vojni oficir u BiH?preludezalude wrote:Ovaj crveno oznaceni dio nije citat kako pokusavas reci. To su tvoje rijeci. Zbog takve tvrdnje bi te trebalo u najmanju ruku krivicno goniti. Ne samo tebe nego i sve nebulozne novinare koji trce pred rudu. Takve izjave sire strah, paniku, nesigurnost, a to su neki od elemenata terorizma.preludezalude wrote: Zbog ovakve izjave tebe treba odmah uhapsiti za terorizam jer ovakvom izjavom siris strah i mrznju.
Nepoznate osobe bacile su u petak navečer u tunelu "Salakovac" kod Mostara iz jurećeg vozila eksplozivnu napravu pred vozilo u kojem je bio načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, general pukovnik Anto Jeleč, no u eksploziji niko nije povrijeđen, potvrdili su za general Jeleč i Ministarstvo unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona.... http://balkans.aljazeera.net/vijesti/ek ... vrijedenih
-
hizo ramidovic
#215 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča
pravi vojnik moze biti iznenadjen ali ne i uplasen da se ukaki od straha...u suprotnom bi trebao razmisliti o baletu, sahu, dominama...Zokipfc wrote:Prepasti se je normalna ljudska reakcija. Bio ti vojnik ili balerina.hizo ramidovic wrote: jah, ako se usr'o od top.udara onda mora da ima muda k'o zrna graska...
- radiša
#216 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča
http://www.klix.ba/vijesti/bih/istraga- ... /151122021
sad ispade kao slucajno naislo auto jelacevo ha ha kakav pokusaj plasiranja suplje,pa niko nije blesav ovo je svjesno urađeno da se doticni prepadne,on kao naso slucajno bacat petarde i to bas ispred tunela iz kojeg treba izaci auto generala.Mozda bi i povjerovo nekako da je doticni anonimus ali kad je u pitanju osa onda je sve jasno ko dan.
sad ispade kao slucajno naislo auto jelacevo ha ha kakav pokusaj plasiranja suplje,pa niko nije blesav ovo je svjesno urađeno da se doticni prepadne,on kao naso slucajno bacat petarde i to bas ispred tunela iz kojeg treba izaci auto generala.Mozda bi i povjerovo nekako da je doticni anonimus ali kad je u pitanju osa onda je sve jasno ko dan.
- GeeTnT
#217 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča
Bi li bio zadovoljan da je general podlegao zbog rana?radiša wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/istraga- ... /151122021
- nosara
#218 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča
Kakva vojska, takav general... Kakav general, takav atentat... 
- mO k3
#219 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča
nosara wrote:Kakva vojska, takav general... Kakav general, takav atentat...
Onako de te priupitam , imali sta na ovome dunjaluku da tebi pase????
Samo znas da brojis ...
- nosara
#220 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča
Zaboravih drzavu na pocetku...mO k3 wrote:nosara wrote:Kakva vojska, takav general... Kakav general, takav atentat...![]()
Samo znas da brojis ...
Pase mi sto je sve proslo bez posljedica...
- mO k3
#221 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča
iskreno, probudi se za stvarima koje su nekad bile se ne patinosara wrote:Zaboravih drzavu na pocetku...mO k3 wrote:nosara wrote:Kakva vojska, takav general... Kakav general, takav atentat...![]()
Samo znas da brojis ...![]()
Pase mi sto je sve proslo bez posljedica...
- sinuhe
#222 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča
Petarda je u ovom slucaju najmanji problem.
-
hizo ramidovic
#223 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča
jesu li sanirali krater od petarde?
- mO k3
#224 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča
Toliko je dubok krater da nema saniranja... rekli su projektovati novi tunelhizo ramidovic wrote:jesu li sanirali krater od petarde?
- Matzan
#225 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča
"Osoba H. Z. rođena 1991. priznala je krivično djelo izazivanja opće opasnosti i time smo slučaj riješili u roku od 24 sata", kazala je Čišić za Klix.ba.
Iza inicijala H. Z. krije se Zlatko Humo koji je uposlenik Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, saznaje Klix.ba.