"TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča

Locked
Man of steel

#201 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča

Post by Man of steel »

Terorizam u BiH je sasvim u skladu sa kapacitetima i mogućnostima ove države, na veoma niskim granama.

Možda se jednog dana budemo iskreno smijali na naslove poput "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jelača.
zrakomlat

#202 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča

Post by zrakomlat »

Black swan wrote:
zrakomlat wrote:
Suzie Q wrote:Da se vratimo na generala Jeleca... nakon sto se pokusavalo zataskati i sakriti identitet pocinitelja, doznalo se da je jedan od aktera sin kantonalnog ministra i btw. pocinitelji su priznali da su bacili eksploziv a ne petarde i sl.
Bas me zanima daljnje djelovanje drzavnih organa a ne bi me cudilo da se guzonjin sin izvuce jer sve vodi ka tome

http://prvi.tv/vijesti/crna-kronika/pri ... stra/46975
Ovdje kaže da je on bacio, i da radi u OSA-i.
http://www.bljesak.info/rubrika/vijesti ... vac/139535
Zlatko Humo, zaposlenik Obavještajno-sigurnosne agencije u BiH, sin Esada Hume, bivšeg ministra u Vladi HNŽ-a, priznao je bacanje pirotehničkog sredstva u tunelu Salakovac, koje je eksplodiralo ispred vozila u kojem je bio načelnik Zajedničkog stožera Oružanih snaga BiH Anto Jeleč, objavila je Federalna televizija.
.
:lol: :lol: :lol: :lol: ja cirkusa i drzave
Uposlenik OSA-e baca topovske udare u tunelu. Kaže nije znao da je Jeleč u autu iza, kao da je to bitno ko je iza. Mogao sam biti ja, ti,... Ma znao je sigurno, ovo je trebalo biti zakuhavanje situacije, valjda nije bilo u planu da se skonta, da ostane na nepoznatom počinitelju. A ako nije ovo planirano, koji tenkre moraš biti da u tunelu bacaš topovski udar ili koji već qrz a radiš gdje radiš. Banana state.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#203 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča

Post by Truba »

ma da...da je uposlenik konzuma sta bi bilo?

koja je vjerovatnoca da je jelec iza???
sinuhe

#204 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča

Post by sinuhe »

Koji Kruško. Odmah darwinovu nagradu.
http://www.darwinawards.com/
HM 2011

#205 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča

Post by HM 2011 »

Novinska patka da je u pitanju zaposlenik OSE, obično zakuhavanje, ja jednostavno ne mogu da vjerujem u to.
XXS

#206 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča

Post by XXS »

Tomi110

#207 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča

Post by Tomi110 »

Ili je neko iso da zajebava ili isprepada generala ili neko zeli skrenuti pozornost svjetske javnosti na Bosnu ,ma sto posto, da ga je neko isao stvarno roknuti, on bi vec bio pokojni.Koja je to slucajnost da je neko u preticanju generalovog auta bacio eksplozivnu napravu koja eto nije toliko "opasna" i to dva dana nakon ubistva dva pripadnika OS BiH i samo bacanje eksplozivne naprave iz jednog auta u pokretu na drugo auto u pokretu mi je (ako ga je i htio stvarno ubiti) idiotska.
Zokipfc

#208 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča

Post by Zokipfc »

hizo ramidovic wrote:
dpjokala26 wrote:
hizo ramidovic wrote:hebes tog vojnika koji se usere od pisljivog topovskog udara...ako si pravi vojnik, uvijek moras biti spreman na sve...jedino ako si kakav podrumas ili mamin pekmez onda je sracka potpuno razumljiva...
anto nije sandzaklija pa da ima srce sokolovo. :-)
jah, ako se usr'o od top.udara onda mora da ima muda k'o zrna graska...
Prepasti se je normalna ljudska reakcija. Bio ti vojnik ili balerina.
Android Knego

#209 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča

Post by Android Knego »

Eksplozivna naprava je aktivirana, ostavila je krater, ali srećom ni general Jeleč niti iko iz njegove pratnje nije povrijeđen.
"Bila je eksplozija u tunelu 'Salakovac'. Ja nisam povrijeđen niti je moje vozilo oštećeno. Samo sam prošao kroz dim. Ja sam to vidio i prijavio sam policiji i oni vrše istragu", potvrdio je Jeleč.
je li samo dim ili dim i krater?
Freamon Lester

#210 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča

Post by Freamon Lester »

Malo sam sebe da citiram
Freamon Lester wrote:Nadam se da ce SIPA i OSA protresti ovu zaigranu grupu i istresti sta se tu nalazi. Malo mi indolentno zvuci i direktor SIPE i FUP-a sa onako parcijalnom ocjeno nije terorizam.

Da bi bio terorizam nije nuzno da ima ljudske zrtve. Drugo jel mora biti terorizam sa ISIL ideologijom u pozadini da bi se zvao terorizam? Dovoljno da je neko u nekom konfliktu sa generalom i da je izvrsio ovo da ga zaplasi. To je onda terorizam 1/1.
http://www.federalna.ba/bhs/vijest/1480 ... e-u-vozilu
Kako saznaje FTV, Zlatko Humo priznao je bacanje pirotehničkog sredstva u tunelu Salakovac, koje je eksplodiralo ispred vozila u kojem je bio načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH Anto Jeleč. Humo je zaposlenik Obavještajno-sigurnosne agencije u BiH.

Kako FTV saznaje, prilikom bacanja pirotehničkog sredstva Humo nije znao da se u vozilu iza njega nalazi general Jeleč.

Tužilaštvo Hercegovačkog-neretvanskog kantona je nakon istražnih radnji incident u tunelu Salakovac klasifikovalo kao krivično djelo izazivanja opće opasnosti.

Podvučeno je da nije riječ o terorizmu. Zajedno s Humom u vozilu su bile još dvije osobe inicijala P. A. i M. A. Istraga o ovom slučaju se nastavlja.
Podvlacite vi koliko hocete...
Terorizam je smišljena uporaba nezakonitog nasilja ili prijetnje nezakonitim nasiljem radi usađivanja straha, s namjerom prisiljavanja ili zastrašivanja vlasti ili društva kako bi se postigli ciljevi koji su općenito politički, vjerski ili ideološki.
Kombat

#211 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča

Post by Kombat »

ako se ovo zaista zavrsi na podizanju prijave za ometanje prometa i ostankom ovog kretena na poslu, ovu drzavu u pokusaju i nas sve u njoj treba spaliti...
dpjokala26

#212 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča

Post by dpjokala26 »

znaju li se imena momaka ili su samo napuseni babini/tatini sinovi kojima ce objaviti samo inicijale ili ni to. :D
preludezalude

#213 Re: Atentat na generala Jeleča

Post by preludezalude »

Ripicipi wrote:
preludezalude wrote:
preludezalude wrote: Zbog ovakve izjave tebe treba odmah uhapsiti za terorizam jer ovakvom izjavom siris strah i mrznju.
Ovaj crveno oznaceni dio nije citat kako pokusavas reci. To su tvoje rijeci. Zbog takve tvrdnje bi te trebalo u najmanju ruku krivicno goniti. Ne samo tebe nego i sve nebulozne novinare koji trce pred rudu. Takve izjave sire strah, paniku, nesigurnost, a to su neki od elemenata terorizma.
Je l' razumijes da je ATENTAT jedno TERORIZAM drugo?
Ja znam sta znaci atentat, a sta terorizam. Da li ti znas da sirenje laznih informacija, koje je sirio "calculator", koje sire strah i paniku podlijezu krivicnom gonjenju? A djelovanja koja sire strah i paniku su neki od elemenata terorizma. Kao sto bi rekao tuzitelj:"Ovaj akt ima elemente terorizma".
preludezalude

#214 Re: Atentat na generala Jeleča

Post by preludezalude »

calculator wrote:
preludezalude wrote:
preludezalude wrote: Zbog ovakve izjave tebe treba odmah uhapsiti za terorizam jer ovakvom izjavom siris strah i mrznju.
Ovaj crveno oznaceni dio nije citat kako pokusavas reci. To su tvoje rijeci. Zbog takve tvrdnje bi te trebalo u najmanju ruku krivicno goniti. Ne samo tebe nego i sve nebulozne novinare koji trce pred rudu. Takve izjave sire strah, paniku, nesigurnost, a to su neki od elemenata terorizma.
Šta za tebe znači bacanje eksplozivne naprave ispred automobila u kojem se nalazi najviši vojni oficir u BiH?
Nepoznate osobe bacile su u petak navečer u tunelu "Salakovac" kod Mostara iz jurećeg vozila eksplozivnu napravu pred vozilo u kojem je bio načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, general pukovnik Anto Jeleč, no u eksploziji niko nije povrijeđen, potvrdili su za general Jeleč i Ministarstvo unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona.... http://balkans.aljazeera.net/vijesti/ek ... vrijedenih
Vidim da si malo ipak razmislio osvojim izjavama i promjenio naziv teme.
hizo ramidovic

#215 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča

Post by hizo ramidovic »

Zokipfc wrote:
hizo ramidovic wrote: jah, ako se usr'o od top.udara onda mora da ima muda k'o zrna graska...
Prepasti se je normalna ljudska reakcija. Bio ti vojnik ili balerina.
pravi vojnik moze biti iznenadjen ali ne i uplasen da se ukaki od straha...u suprotnom bi trebao razmisliti o baletu, sahu, dominama...
radiša

#216 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča

Post by radiša »

http://www.klix.ba/vijesti/bih/istraga- ... /151122021

sad ispade kao slucajno naislo auto jelacevo ha ha kakav pokusaj plasiranja suplje,pa niko nije blesav ovo je svjesno urađeno da se doticni prepadne,on kao naso slucajno bacat petarde i to bas ispred tunela iz kojeg treba izaci auto generala.Mozda bi i povjerovo nekako da je doticni anonimus ali kad je u pitanju osa onda je sve jasno ko dan.
GeeTnT

#217 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča

Post by GeeTnT »

radiša wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/istraga- ... /151122021

sad ispade kao slucajno naislo auto jelacevo ha ha kakav pokusaj plasiranja suplje,pa niko nije blesav ovo je svjesno urađeno da se doticni prepadne,on kao naso slucajno bacat petarde i to bas ispred tunela iz kojeg treba izaci auto generala.Mozda bi i povjerovo nekako da je doticni anonimus ali kad je u pitanju osa onda je sve jasno ko dan.
Bi li bio zadovoljan da je general podlegao zbog rana?
nosara

#218 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča

Post by nosara »

Kakva vojska, takav general... Kakav general, takav atentat... :D
mO k3

#219 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča

Post by mO k3 »

nosara wrote:Kakva vojska, takav general... Kakav general, takav atentat... :D
:-)
Onako de te priupitam , imali sta na ovome dunjaluku da tebi pase????
Samo znas da brojis ...
nosara

#220 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča

Post by nosara »

mO k3 wrote:
Samo znas da brojis ...
Zaboravih drzavu na pocetku... :D

Pase mi sto je sve proslo bez posljedica... :bih:
mO k3

#221 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča

Post by mO k3 »

nosara wrote:
mO k3 wrote:
Samo znas da brojis ...
Zaboravih drzavu na pocetku... :D

Pase mi sto je sve proslo bez posljedica... :bih:
iskreno, probudi se za stvarima koje su nekad bile se ne pati
sinuhe

#222 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča

Post by sinuhe »

Petarda je u ovom slucaju najmanji problem.
hizo ramidovic

#223 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča

Post by hizo ramidovic »

jesu li sanirali krater od petarde?
mO k3

#224 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča

Post by mO k3 »

hizo ramidovic wrote:jesu li sanirali krater od petarde?
Toliko je dubok krater da nema saniranja... rekli su projektovati novi tunel
Matzan

#225 Re: "TOPOVSKIM UDAROM" na generala Jeleča

Post by Matzan »

"Osoba H. Z. rođena 1991. priznala je krivično djelo izazivanja opće opasnosti i time smo slučaj riješili u roku od 24 sata", kazala je Čišić za Klix.ba.

Iza inicijala H. Z. krije se Zlatko Humo koji je uposlenik Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, saznaje Klix.ba.

:lol: :lol: :lol:
Locked