I oni koji ne znaju mijenjati pelene svojoj djeci.
Svadja s svekrvom ,muz kaze nisam u pravu
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Mis mekinjas
#201 Re: Svadja s svekrvom ,muz kaze nisam u pravu
Ovdje najaktivniji neozenjeni. 
- spreca
#202 Re: Svadja s svekrvom ,muz kaze nisam u pravu
ali vazno je da nam je saopChila da je i ona njoj nanu naninu natakarila na nestoZoya wrote:Ulaziti u svadju sa zenom koja je rodila tvog muzasadie_forever wrote:Pocela je neka prepirka oko nekih sitnica,i posto je ona toliko zivcana ona je krenula sve zesce,i zavrsilo se time da mi je opsovala mater...e onda sam ja njoj rekla ma jebem i ja tebi mater i mrs odavde
i sad je ona napravila haos,kao ona je starija i smije sve a ja ne ,,,muz mi kaze trebala sam samo presutjeti i pustit njega da rijesi s njom
sta bi vi?. To je nemoguca misija i ti si odmah na pocetku izgubila borbu. Nemoj da ti to predje u naviku jer nece po tebe valjati. Sa svekrvom moras biti mudra. Kad god te ujede a ti muzu reci pa nek se on sa njom raspravlja.
Cuj zivcana je?Pa i ne bila zivcana kad razmislis sta su sve te zene prosle u ratu i prije njega i poslije njega dok si ti zivjela u raskoshi po Americi ili gdje ono bi. Skuhaj kafu lijepo, popijte , pa se dogovorite sta cete za rucak ( ako zivite u zajednici) pa sve fino. Kako ce ti ta svekrva valjati kad budes rodila. Svekrve su zlatne ali moras znati sa njima.
- spreca
#203 Re: Svadja s svekrvom ,muz kaze nisam u pravu
kad bi jos znali koja su nasaMis mekinjas wrote:Ovdje najaktivniji neozenjeni.
- Mis mekinjas
#204 Re: Svadja s svekrvom ,muz kaze nisam u pravu
To je do odgoja. Samo pizda ne zna ko mu je dijete. A i takve matere odgajaju.spreca wrote:kad bi jos znali koja su nasaMis mekinjas wrote:Ovdje najaktivniji neozenjeni.
Sreca pa ima i predivnih matera i sinova. Mene su zapali takvi.
- spreca
#205 Re: Svadja s svekrvom ,muz kaze nisam u pravu
ne foliraj...samo matere znaju koja su njena djecaMis mekinjas wrote:To je do odgoja. Samo pizda ne zna ko mu je dijete. A i takve matere odgajaju.spreca wrote:kad bi jos znali koja su nasaMis mekinjas wrote:Ovdje najaktivniji neozenjeni.
I oni koji ne znaju mijenjati pelene svojoj djeci.![]()
Sreca pa ima i predivnih matera i sinova. Mene su zapali takvi.
- Mis mekinjas
#206 Re: Svadja s svekrvom ,muz kaze nisam u pravu
I pravi ocevi u isto vrijeme i vrhunski partneri.... 
- spreca
#207 Re: Svadja s svekrvom ,muz kaze nisam u pravu
nece ti svekrva da se svadja sa tobom, pa si dosla samnom se svadjatiMis mekinjas wrote:I pravi ocevi u isto vrijeme i vrhunski partneri....
- Mis mekinjas
#208 Re: Svadja s svekrvom ,muz kaze nisam u pravu
Pa kad se nemamo radi cega svadjati.
Sin joj je sjajan.
Sin joj je sjajan.
- spreca
#209 Re: Svadja s svekrvom ,muz kaze nisam u pravu
zna to onaMis mekinjas wrote:Pa kad se nemamo radi cega svadjati.![]()
Sin joj je sjajan.
- edo_79
#210 Re: Svadja s svekrvom ,muz kaze nisam u pravu
MišuureeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeMis mekinjas wrote:I pravi ocevi u isto vrijeme i vrhunski partneri....
- Chloe
- Photo mod
#211 Re: Svadja s svekrvom ,muz kaze nisam u pravu
sadie_forever wrote:Pocela je neka prepirka oko nekih sitnica,i posto je ona toliko zivcana ona je krenula sve zesce,i zavrsilo se time da mi je opsovala mater...e onda sam ja njoj rekla ma jebem i ja tebi mater i mrs odavde
i sad je ona napravila haos,kao ona je starija i smije sve a ja ne ,,,muz mi kaze trebala sam samo presutjeti i pustit njega da rijesi s njom
sta bi vi?
Propala bih u zemlju od srama da se spustim na taj nivo prostakluka.
- sheilak
#212 Re: Svadja s svekrvom ,muz kaze nisam u pravu
sadie, really? jos jedna tema o ovom?
kako ti ne dosadi? evo savjet od mene, posto si pitao/la za savjet na pocetku-predlazem posjet psihijatru ili drugoj strucnoj osobi koja se time bavi.
inace, neovisno o liku sa nickom sadie i njegovim/njenim navodnim peripetijama bracnog zivota...ne mislim da je dobra ideja zivjeti sa svekrvama/punicama i uvijek se treba uzeti strana bracnog druga. jer brak je brak, mame su mame. postoji vrijeme kad se treba od njih odvojiti.
i muski i zenski. ako niste spremni na to, nemojte ulaziti u brak jer ce se to razviti u neke polupatoloske, toksicne odnose. slazem s eovdje sa ho opono...
kako ti ne dosadi? evo savjet od mene, posto si pitao/la za savjet na pocetku-predlazem posjet psihijatru ili drugoj strucnoj osobi koja se time bavi.
inace, neovisno o liku sa nickom sadie i njegovim/njenim navodnim peripetijama bracnog zivota...ne mislim da je dobra ideja zivjeti sa svekrvama/punicama i uvijek se treba uzeti strana bracnog druga. jer brak je brak, mame su mame. postoji vrijeme kad se treba od njih odvojiti.
- Euridika
- Globalna šefica
#213 Re: Svadja s svekrvom ,muz kaze nisam u pravu
Još nije izašla prava tema: "Ubila sam svekrvu! Bilo je u nehatu... a muž nije bio na mojoj stranisheilak wrote:sadie, really? jos jedna tema o ovom?
inace, neovisno o liku sa nickom sadie i njegovim/njenim navodnim peripetijama bracnog zivota...ne mislim da je dobra ideja zivjeti sa svekrvama/punicama i uvijek se treba uzeti strana bracnog druga. jer brak je brak, mame su mame. postoji vrijeme kad se treba od njih odvojiti.i muski i zenski. ako niste spremni na to, nemojte ulaziti u brak jer ce se to razviti u neke polupatoloske, toksicne odnose. slazem s eovdje sa ho opono...
- sadie_forever
#214 Re: Svadja s svekrvom ,muz kaze nisam u pravu
tesko se zenama koje zavrse s takvim maminim sinovimaspreca wrote:prog321 wrote:Generalno, suputnica koja ne postuje moju mamu ne bi imala sta traziti sa mnom. Odletjela bi u vazduh od udarca nogom u guzicu kad bi primjetio prvi znak disrespekta prema osobi koja mi je mjenjala pelene dok sam bio beba.............i sve bi se ceshala po guzici i mislila da joj je cipela ostala u guzici
![]()
![]()
- spreca
#215 Re: Svadja s svekrvom ,muz kaze nisam u pravu
apsolutno nisam mamin sinsadie_forever wrote:tesko se zenama koje zavrse s takvim maminim sinovimaspreca wrote:prog321 wrote:Generalno, suputnica koja ne postuje moju mamu ne bi imala sta traziti sa mnom. Odletjela bi u vazduh od udarca nogom u guzicu kad bi primjetio prvi znak disrespekta prema osobi koja mi je mjenjala pelene dok sam bio beba.............i sve bi se ceshala po guzici i mislila da joj je cipela ostala u guzici
![]()
![]()
-
prog321
#216 Re: Svadja s svekrvom ,muz kaze nisam u pravu
Jedna je mama, a zena ima na pasja preskakala. 
- sadie_forever
#217 Re: Svadja s svekrvom ,muz kaze nisam u pravu
pa sta nije to uopste istiv odnos,s zenom dijelis i dobro i lose,osnivas obitelj.u krscanstvu se kaze prvo zena pa onda mati,a u islamu prvo mati pa onda zena....i zbog toga bih mogla da se pokrstimprog321 wrote:Jedna je mama, a zena ima na pasja preskakala.
-
prog321
#218 Re: Svadja s svekrvom ,muz kaze nisam u pravu
U kojem krsanstvu ?
Nigdje, ni u jednoj religioznoj knjigi, ni bibliji, tori, ku'ranu, ne stoji da je zena vaznija od vlastite majke.
U Bibliji su zene prikazane izuzetno negativne. One su krive zasto je covjecanstvo izaslo iz paradiza.
Siradova knjiga (Biblija) kaže: Bolje muška zloca nego ženska dobrota.
Nigdje, ni u jednoj religioznoj knjigi, ni bibliji, tori, ku'ranu, ne stoji da je zena vaznija od vlastite majke.
U Bibliji su zene prikazane izuzetno negativne. One su krive zasto je covjecanstvo izaslo iz paradiza.
- Čudna sorta
#219 Re: Svadja s svekrvom ,muz kaze nisam u pravu
Nebitno da li je priča sa teme istinita ili ne, ne sumnjam da zaista ima ovakvih odnosa snaha - svekrva.
Ne znam šta me čeka ali radije bih radila 5 poslova, živjela kao podstanar, ili u najmanjem mogućem stanu, nego u zajednici (bilo sa mojom ili njegovom mamom). Osim da je u pitanju bolest roditelja, pa je potrebno prisustvo djece.
A posebno mi nije jasno kad nakon nekog vremena stvarno vidiš da ne ide, da su odnosi došli do toga da počnu psovke, uvrede, tjeranja... a vi i dalje niste spremni da se odvojite, i kako uopšte normalno živjeti u takvoj sredini.
Ne znam šta me čeka ali radije bih radila 5 poslova, živjela kao podstanar, ili u najmanjem mogućem stanu, nego u zajednici (bilo sa mojom ili njegovom mamom). Osim da je u pitanju bolest roditelja, pa je potrebno prisustvo djece.
A posebno mi nije jasno kad nakon nekog vremena stvarno vidiš da ne ide, da su odnosi došli do toga da počnu psovke, uvrede, tjeranja... a vi i dalje niste spremni da se odvojite, i kako uopšte normalno živjeti u takvoj sredini.
- sadie_forever
#220 Re: Svadja s svekrvom ,muz kaze nisam u pravu
Daj baprog321 wrote:U kojem krsanstvu ?
U Bibliji su zene prikazane izuzetno negativne.
"okrenite se vasim zenama i osnivajte obitelj s njima,i novi dom s njima" biblija kaze muz mora podrzavati zenu
24 That is why a man leaves his father and mother and is united to his wife, and they become one flesh.(genesis2:24)
-
prog321
#221 Re: Svadja s svekrvom ,muz kaze nisam u pravu
Kad koja žena zatrudni , i poslije rođenja muskog dijeteta neka je nečista sedam dana; . '
(Levitski zakonik 12: 2)
'Ako rodi žensko dijete, neka je nečista dvije sedmice, a ona će se nastaviti cistiti svoju krvi šezdeset i šest dana. ' (Levitski zakonik 12 :5)
======================
Ovdje vidite U Bibliji lijepo objasnjavaju ako zena rodi musko djete mora da bude u izolaciji 7 dana. A Ako rodi zensko djete mora biti u izolaciji dvije sedmice i da se pazi 66 dana.
Odmah se vidi kakvo je zensko djete prikazano.
Ima jos, ali bolje da ne spamamo temu. Lakse vam je odmah priznati da sam u pravu.
'Ako rodi žensko dijete, neka je nečista dvije sedmice, a ona će se nastaviti cistiti svoju krvi šezdeset i šest dana. ' (Levitski zakonik 12 :5)
======================
Ovdje vidite U Bibliji lijepo objasnjavaju ako zena rodi musko djete mora da bude u izolaciji 7 dana. A Ako rodi zensko djete mora biti u izolaciji dvije sedmice i da se pazi 66 dana.
Odmah se vidi kakvo je zensko djete prikazano.
Ima jos, ali bolje da ne spamamo temu. Lakse vam je odmah priznati da sam u pravu.
- sadie_forever
#222 Re: Svadja s svekrvom ,muz kaze nisam u pravu
pa dobro ,ne pricam ja o tome,ja pricam o odnosu roditelj vs bracni partnerprog321 wrote:Kad koja žena zatrudni , i poslije rođenja muskog dijeteta neka je nečista sedam dana; . '
======================
Odmah se vidi kakvo je zensko djete prikazano.![]()
a i majke su zene
- spreca
#223 Re: Svadja s svekrvom ,muz kaze nisam u pravu
opet ce ti svekrva hebati nanu.....eto kod krscana nema toga....jasta idi prekrsti se sta cekassadie_forever wrote:pa sta nije to uopste istiv odnos,s zenom dijelis i dobro i lose,osnivas obitelj.u krscanstvu se kaze prvo zena pa onda mati,a u islamu prvo mati pa onda zena....i zbog toga bih mogla da se pokrstimprog321 wrote:Jedna je mama, a zena ima na pasja preskakala.
- spreca
#224 Re: Svadja s svekrvom ,muz kaze nisam u pravu
ima i vjesticasadie_forever wrote:pa dobro ,ne pricam ja o tome,ja pricam o odnosu roditelj vs bracni partnerprog321 wrote:Kad koja žena zatrudni , i poslije rođenja muskog dijeteta neka je nečista sedam dana; . '
======================
Odmah se vidi kakvo je zensko djete prikazano.![]()
a i majke su zene
-
prog321
#225 Re: Svadja s svekrvom ,muz kaze nisam u pravu
Žene, pokoravajte se!
'Žene, pokoravajte se svojim muževima kao Gospodaru. Jer muž je glava žene kao sto je Isus glava crkve, a on je Spasitelj Tijela.
Zato što je crkva podložna Isusu, tako neka budu žene muževima u svemu. ' (Efežanima , 5: 22-24 )
==================
Hocete jos ?
'Žene, pokoravajte se svojim muževima kao Gospodaru. Jer muž je glava žene kao sto je Isus glava crkve, a on je Spasitelj Tijela.
Zato što je crkva podložna Isusu, tako neka budu žene muževima u svemu. ' (Efežanima , 5: 22-24 )
==================
Hocete jos ?