Muzički Almanah (naš život u muzici)

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
zg1911

#201 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by zg1911 »

dale cooper wrote:
zg1911 wrote:
u svezi terranea bilo je sponzora ali ih nije on dovlačio, on je bio umjetnički direktor. dogovarao bendove. ali inače sem ovih nationala ne radi velike koncerte. recimo wilca nije htio organizirati jer bi bio prevelik i preskup. svirali su koju godinu kasnije pred 2-3 tisuće ljudi, čini mi se da je karta koštala 200-tinjak kn (cca 25-30 eura).

tip ima super uho, zna znanje a i na glasu je kao dobar lik pa s bendovima uspostavlja prijateljskii odnos. masu tih bendova svaki se vraća po n puta, odnosno ne zaobilaze zg. biće i zbog njega a biće i zbog prijema kod publike. a publike ima. sad i mimo njega zagreb ima jako solidnu ponudu koncerata (i s preko par sto ljudi jel).

90ih tako nije bilo. ljubljana je bila no 1 u regiji. unazad već neko vrijeme je to, bar po pisanju hr glazbene kritike, zagreb.
Svaka mu čast u svakom slučaju, dovesti toliko dobrih muzičara nije mala stvar.

Zagreb je meni inače uvijek bio drag grad. Moja majka se liječila početkom 2000-tih tu, pa sam između posjeta,
sa ocem znao obilaziti muzičke dućane. Bilo je poprilično tih malih shopova koliko se sjećam, ali imali
su dobar izbor. Posebno mi je ostao u sjećanju Avalon shop, koji je bio smješten u Radićevoj ulici u jednom
malom dvorištu. Lik koji je držao radnju je bio pravi znalac a i jako prijatan i fin čovjek, pa je znao preporučiti,
čak je davao i popusta. On mi je recimo preporučio Uncut magazin kojeg do današnjeg dana čitam.
Dobra je bila i Dinaton radnja kod Preradićevog trga u prolazu kina Zagreb. Tu sam se isto nakupovao muzike.
Onda Dallas i Aquarius Records. U Aquariusu je isto bio jedan zanimljiv lik. Sjećam se da smo ja i otac uzeli neke
albume od Briana Eno-a, između ostalih i Discreet Music. Kaže mi frajer ja sam sa ovim albumom faks završio. :D
I tako...bilo je tu nekih zgoda, koje su mi Zagreb ostavile u lijepom sjećanju. Ne znam kakva je sada situacija
sa cd dućanima? Jesu li sve preuzeli veliki lanci ili ima još ovih malih nezavisnih radnji da se drže? :)
drago mi je da vam je zagreb drag :)

da odgovorim na pitanje o glazbenim dućanima. ne znam za avalon shop. no poveznica sa roxy music možda može biti roxy second hand shop. btw i bryan ferry je svirao u zg. dinaton se i dalje nalazi u preradovićevoj. aquarius i dallas i dalje rade. spomenuo bih još i dancing bear. naravno, i croatia records (bivši jugoton).

zanimljivi su mi dućani i dirty old shop http://www.dirtyoldempire.com/shop/ i glazbena knjižara rocmark http://www.rockmark.hr/

što se tiče mjesta za svirke tu su godinama dvorane sc-a, močvara i tvornica, a zatim i the klub, muzej lauba, boćarski dom, velesajam, pogon jedinstvo, klaonica, kd vatroslav lisinski (i bit će još koja dvorana za ozbiljniju glazbu... ne pratim pa ne znam), dom sportova, cibona, arena, maksimirski stadion, hipodrom i još dosta manjih klubova i birtija.

glazbenim fanovima bi se naročito moglo svidit ovo;

http://www.index.hr/black/clanak/zagreb ... 03228.aspx

dakle, ima dvije godine jedno dvorište/park u samom centru grada na zelenom valu je neslužbeno preimenovano u trg joea strummera (ima i tabla :D ). u dvorištu se nalaze birtija imena the beertija i klub imena the klub. prilikom otvaranja u dvorištu/parku/trgu je postavljen spomenik strummeru. ideja je napraviti tematski rock park. nakon strummera spomenike su dobili i lennon, hendrix, ramonesi, jack white. možda u međuvremenu i još tkogod.

neki dan je stigla jedna lijep iz hrvatskih željeznica. naime, iste su vlasnik željezničkog mosta koji je od 80ih zbog grafita poznat kao hendrixov most. prilikom antikorozivnog bojanja mosta prebrisan je čuveni grafit što je izazvalo žalost kod ljudi. nedavno je grafit opet ispisan, a sad su pak i iz hrvatskih željeznica poručili da se slažu s inicijativom da se mosti i službeno preimenuje u hendrixov most. očekuje se pozitivan odgovor gradskog ureda za imenovanje naselja, ulica i trgova. :)

http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/hz-p ... 16066.html
vicious

#202 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by vicious »

zg1911 wrote: ideja je napraviti tematski rock park. nakon strummera spomenike su dobili i lennon, hendrix, ramonesi, jack white. možda u međuvremenu i još tkogod.
Poor old Jack White, izgleda da će i on odapeti uskoro :D
zg1911

#203 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by zg1911 »

vicious wrote:
zg1911 wrote: ideja je napraviti tematski rock park. nakon strummera spomenike su dobili i lennon, hendrix, ramonesi, jack white. možda u međuvremenu i još tkogod.
Poor old Jack White, izgleda da će i on odapeti uskoro :D
hahaha vidiš da, nisam uopće primjetio da je samo on još među živima.
annoy

#204 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by annoy »

I Nick Cave je u rock parku :)
zg1911

#205 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by zg1911 »

znači i njemu je odzvonilo :D
annoy

#206 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by annoy »

Ne govori to :cry: :D
Eggsy

#207 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by Eggsy »

zg1911 wrote:još jedan baš cool album iz 90ih je screramadelica primal screama. album koji je baš dobro ostario. stonesi na ecstasyu.
:thumbup: :thumbup:
Eggsy

#208 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by Eggsy »

dale cooper wrote:
Ommadawn wrote:Radiohead mi je sjeo u vrijeme kad me tresla depra zbog prvog ljubavnog pada. Stas, mlad momak bio. "Karma Police" me dizala iz mrtvih kao i "No surprises". Type O Negative mi je davao snagu svaki put me neka treba odbije i to je imalo neku magiju - kasnije bi me trazila, te se izvinjavala... Tool bas nisam uspio da sazvacem najbolje ali polako.
Zanimljiva muzika za liječenje ljubavnih rana. :D
:lol: baš isto kontam
zg1911

#209 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by zg1911 »

annoy wrote:Ne govori to :cry: :D
haha i ja volim cavea (i bendove mu). jadnik je ove godine izgubio sina. nadam se da će u budućnosti bit pošteđen od tragedija.
dale cooper

#210 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by dale cooper »

@zg Hvala na iscrpnom izvještaju druže. Drago mi je što se većina dućana kojih se sjećam održala.
Valja ih posjetiti sljedećom prilikom kada budem boravio u Zagrebu. :)

Je li ko slušao ovaj novi Bowiev singl? Mogu samo reći weird and wonderful. Negdje na tragu Outside albuma.
Neki kažu da je cijeli album otkačen. Valjda ga je snimao sa nekim jakim jazz i avant garde muzičarima.

I spot je poprilično lud. :-)
zg1911

#211 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by zg1911 »

nema na cemu. ako ces dolazit javi se slobodno za pivu ;)

nisam cuo bowiejev novi singl. iznenadilo me da radi spot za pjesmu dugacku preko 9 min ako se ne varam. prosli album je bio vrlo dobar, tako da ocekujem puno i od novog.
dale cooper

#212 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by dale cooper »

zg1911 wrote:nema na cemu. ako ces dolazit javi se slobodno za pivu ;)

nisam cuo bowiejev novi singl. iznenadilo me da radi spot za pjesmu dugacku preko 9 min ako se ne varam. prosli album je bio vrlo dobar, tako da ocekujem puno i od novog.
Postavio sam ga gore iznad. Ludilo. :-)
zg1911

#213 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by zg1911 »

dale cooper wrote:

je al jope sam na mobu pa a ne znam za koji k ne moze pokrenit youtube s ovog foruma. nema veze, nece nigdi pobjec. po opisu zvuci jako zanimljivo.
dale cooper

#214 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by dale cooper »

zg1911 wrote:
dale cooper wrote:

je al jope sam na mobu pa a ne znam za koji k ne moze pokrenit youtube s ovog foruma. nema veze, nece nigdi pobjec. po opisu zvuci jako zanimljivo.
Ej i hvala na onaj poziv za pivu. Isto važi i za tebe. :)
annoy

#215 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by annoy »

Malo smo zapostavili nježniji spol

Kakav čaroban album :)
Eggsy

#216 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by Eggsy »

:thumbup:
Bloo
Globalna šefica

#217 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by Bloo »

zg1911 wrote:
annoy wrote:Ne govori to :cry: :D
haha i ja volim cavea (i bendove mu). jadnik je ove godine izgubio sina. nadam se da će u budućnosti bit pošteđen od tragedija.
dale cooper

#218 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by dale cooper »

annoy wrote:Malo smo zapostavili nježniji spol

Kakav čaroban album :)
:thumbup:

Teutonska ledena kraljica.

U suštini sve od Chelsea Girl do The End je odlično i vrijedno spomena. Dok nije počela nestajati u ništavilu heroinske ovisnosti. :sad:
Eggsy

#219 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by Eggsy »

Homogenic - moćan i drag album
Bloo
Globalna šefica

#220 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by Bloo »

dale cooper

#221 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by dale cooper »

Inače bilo mi je strašno žao i teško kada sam čuo za Nickovog sina. Na tako grozan način izgubiti dijete. :sad:

Moj prilog sjajnim damama u muzici:

Po mom skromnom mišljenju Sandy Denny je jedna od najboljih Engleskih pjevačica svih vremena.
A ostavila je nevjerovatnu zaostavštinu prvenstveno sa Fairport Conventionom (koji su bili jednako
važan i pionirski bend u Engleskoj kao recimo The Band u Americi) i sa nekolicinom jako dobrih
solo albuma. Nažalost karijera joj je prekinuta prerano i tragično.
Bloo
Globalna šefica

#222 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by Bloo »

dale cooper wrote: Po mom skromnom mišljenju Sandy Denny je jedna od najboljih Engleskih pjevačica svih vremena.
A ostavila je nevjerovatnu zaostavštinu prvenstveno sa Fairport Conventionom (koji su bili jednako
važan i pionirski bend u Engleskoj kao recimo The Band u Americi) i sa nekolicinom jako dobrih
solo albuma. Nažalost karijera joj je prekinuta prerano i tragično.
awesome glas
Bloo
Globalna šefica

#223 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by Bloo »

zene promuklog glasa <3
Bloo
Globalna šefica

#224 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by Bloo »

vicious

#225 Re: MUSIC - ALL ABOUT!!!

Post by vicious »

Ova nije promuklog glasa, nego anđeoskog!
Ima nešto u njenom glasu, ima nešto... od čega se topim :)
Margo Timmins.
Post Reply