Džanan Musa

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
zlajapravaraja

#201 Re: Džanan Musa

Post by zlajapravaraja »

KB9 wrote:musa treba za ameriku hitno, svaki igrac treba sto prije za ameriku
Superstar not doing that, man :D ;)

To bi bila bas glupa odluka u Dzananovom slucaju. Na college-u se sa ekipom smije trenirati i igrati od oktobra do marta, moras uciti i polagati ispite da bi uopste mogao igrati i trenirati, ne zaradjujes pare(!), a o okruzenju u jednom college team-u bolje i da ne pricamo...

Na college idu polutalentirani igraci iz Evrope koji uopste nisu sigurni da ce postati kosarkasi. Idu vise zbog jezika i obrazovanja, nego same kosarke.

Ili si mislio na NBA, ili nedajboze high-school? :D
__Phoenix__

#202 Re: Džanan Musa

Post by __Phoenix__ »

Džanan na stolu ima ponudu Duke-a, glup bi bio da ne prihvati, jedna godina na Duku je bolja nego pet u Cedeviti...
nema me tamo

#203 Re: Džanan Musa

Post by nema me tamo »

100 posto i ako bude ok moze birat klub u nba.
zlajapravaraja

#204 Re: Džanan Musa

Post by zlajapravaraja »

__Phoenix__ wrote:Džanan na stolu ima ponudu Duke-a, glup bi bio da ne prihvati, jedna godina na Duku je bolja nego pet u Cedeviti...
DUKE, i samo DUKE, je apsolutno druga priča!

Još prije mjesec sam na ovoj temi bio protiv NCAA, ali ako moze otići na takav fantastičan univerzitet, kod SELEKTORA Team USA i igrati u legendarnoj dvorani u legendarnoj atmosferi, onda mora razmisliti.

Međutim, ne smije se zaboraviti da se na koledžu ne zarađuje niti jedan cent, za svo vrijeme školovanja, osim plaćenog školovanja i relatvino sitne stipendije. Sve drugo se drastično kažnjava, mada se dešava da se igrač privoli da igra za univerzitet.

U Evropi bi s druge strane gotovo sigurno imao zagarantovan ugovor za taj period, a bio bi i pod novim FIBA kalendarom sa kvalifikacionim ciklusima koji će biti češći nego do sada, stoga bi se mogao uvijek odazivati.

Da li bi išao već nadolazeće sezone, ili one iza ove??
Itsoktobealone

#205 Re: Džanan Musa

Post by Itsoktobealone »

__Phoenix__ wrote:Džanan na stolu ima ponudu Duke-a, glup bi bio da ne prihvati, jedna godina na Duku je bolja nego pet u Cedeviti...
Source informacije?
__Phoenix__

#206 Re: Džanan Musa

Post by __Phoenix__ »

Itsoktobealone wrote:
Source informacije?
On sam, mladalački, naivno... http://www.eurohopes.com/news/6175/bosn ... zanan_musa
Itsoktobealone

#207 Re: Džanan Musa

Post by Itsoktobealone »

__Phoenix__ wrote:
Itsoktobealone wrote:
Source informacije?
On sam, mladalački, naivno... http://www.eurohopes.com/news/6175/bosn ... zanan_musa
Ne znam, mislim da je šteta što nije prihvatio ponudu. On bi izgleda i dalje da bude kuci blizu materi i ocu :roll: mjesto da se kali sa crncima po NCAA-u. Iz Duke-a bi mu put u NBA-u bio na otvorenom dlanu (svake godine najvise igraca bas sa tog faksa odu u profesionalce), al' dobro, svako svoje gura :)
zlajapravaraja

#208 Re: Džanan Musa

Post by zlajapravaraja »

__Phoenix__ wrote:
Itsoktobealone wrote:
Source informacije?
E jbm ti koga i sve ja čitam na ovom forumu :lol:

Šta kažeš, Džanan bi bio glup da ne prihvati? :lol:

Fino piše da od toga nema ništa, i ti opet ulijećeš...? :lol:

Neka drugi forumaši procijene ko je ovdje ustvari glup...
__Phoenix__

#209 Re: Džanan Musa

Post by __Phoenix__ »

Tvoja mama za mene uvijek kaže ko nema u glavi ima u...
zlajapravaraja

#210 Re: Džanan Musa

Post by zlajapravaraja »

__Phoenix__ wrote:Tvoja mama za mene uvijek kaže ko nema u glavi ima u...
...ima u školi učiteljica engleskog :zjev:
BHF_Manijak

#211 Re: Džanan Musa

Post by BHF_Manijak »

zlajapravaraja wrote:

Ne kontam fakat sto ismijavas momka, sta je slagao??? Normalno krenes komunikaciju i onda napises mu ovakav post.

Sta je tacno Phoenix slagao s ovim: "Well after Eurocamp in Treviso I had an Duke offer and their scout was really interested but i think its better for me to become a player in Europe and then come to NBA." ???
Mustang1

#212 Re: Džanan Musa

Post by Mustang1 »

Da se nije zaljubio? De nek mu neko kaze da su tamo zene bolje a imat ce i cheerleadersice :D
zlajapravaraja

#213 Re: Džanan Musa

Post by zlajapravaraja »

BHF_Manijak wrote:
zlajapravaraja wrote:

Ne kontam fakat sto ismijavas momka, sta je slagao??? Normalno krenes komunikaciju i onda napises mu ovakav post.

Sta je tacno Phoenix slagao s ovim: "Well after Eurocamp in Treviso I had an Duke offer and their scout was really interested but i think its better for me to become a player in Europe and then come to NBA." ???
To je 'ladno odbijanje, nema ni 0,00001% šanse da se desi.

To je valjda bio pročitao prije nego je iznijeo svoju tvrdnju uz opasku da bi Džanan bio glup da ne prihvati ponudu, a čime je replicirao na moj post od prije 5-6 sedmica gdje sam napisao da nema šanse da Džanan ide u USA obrazložviši zašto.

Mislim da sam obzirom na okolnosti još ispao previše blag :wink:
zlajapravaraja

#214 Re: Džanan Musa

Post by zlajapravaraja »

Mustang1 wrote:Da se nije zaljubio? De nek mu neko kaze da su tamo zene bolje a imat ce i cheerleadersice :D
Te prevrtljivice anamo bi ga totalno odučile od košarke, pa ostavile na cjedilu. Nisu to žene za njega, nijedna, ni izbliza. Najozbiljnije.
Mustang1

#215 Re: Džanan Musa

Post by Mustang1 »

Eto nase fine, postene, casne :D
Pismonosa

#216 Re: Džanan Musa

Post by Pismonosa »

...
Last edited by Pismonosa on 28/01/2021 10:50, edited 1 time in total.
BHF_Manijak

#217 Re: Džanan Musa

Post by BHF_Manijak »

zlajapravaraja wrote: To je 'ladno odbijanje, nema ni 0,00001% šanse da se desi.

To je valjda bio pročitao prije nego je iznijeo svoju tvrdnju uz opasku da bi Džanan bio glup da ne prihvati ponudu, a čime je replicirao na moj post od prije 5-6 sedmica gdje sam napisao da nema šanse da Džanan ide u USA obrazložviši zašto.

Cekaj koje je "ladno odbijanje", Musa odbio njih ili nema sanse da je uospte postojala ponuda Dukea?
Ako je ovo prvo, zasto mislis da je ispravno sto ih je odbio, iako na ovoj istoj stranici, par postova iznad, tvrdis da bi trebao prihvatiti poziv Dukea ukoliko on zaista postoji.
zlajapravaraja

#218 Re: Džanan Musa

Post by zlajapravaraja »

BHF_Manijak wrote:
zlajapravaraja wrote: To je 'ladno odbijanje, nema ni 0,00001% šanse da se desi.

Cekaj koje je "ladno odbijanje", Musa odbio njih ili nema sanse da je uospte postojala ponuda Dukea?
Ako je ovo prvo, zasto mislis da je ispravno sto ih je odbio, iako na ovoj istoj stranici, par postova iznad, tvrdis da bi trebao prihvatiti poziv Dukea ukoliko on zaista postoji.
Ma Musa ih je odbio, naravno.

Vjerovao sam onom liku, pa sam kontao ako je se baš naložio da ide i sanja o Americi, onda je Duke najbolja destinacija za njega kao bijelca, jer je privatni univerzitet (nema puno glupana kojima tu nije mjesto), sa bombastičnim košarkaškim programom i trenerom...što je tamo rijetkost.

Ali, eto...digla se halabuka oko ničega.
zlajapravaraja

#219 Re: Džanan Musa

Post by zlajapravaraja »

Mustang1 wrote:Eto nase fine, postene, casne :D
Američki soj je nešto sasvim drugo, prijatelju ;-)

Neka on sve to povali kad i ako ode u NBA, sa zagarantovanim ugovorom i parama u džepu. Ovako...samo studentska, bespotrebna patnja...

Može i u Evropi prvo Hrvatice, pa onda možda Španjolke, Ruskinje, pa i Turkinje, jer mu je ionako cilj da igra za Fenerbahce :izet:
Logovan

#220 Re: Džanan Musa

Post by Logovan »

Samo naprijed majstore!!! :bih:
Image
KB9

#221 Re: Džanan Musa

Post by KB9 »

al je zakuca na kraju momacki :izet:
amar1994

#222 Re: Džanan Musa

Post by amar1994 »

Mirza bruko svjetska :zzzz: , Musi svaka cast , bice velik igrac 8-) :thumbup:
nema me tamo

#223 Re: Džanan Musa

Post by nema me tamo »

Ma Mirza standardan nema kod njega prosjeka ili ce imati odlicnu ili nikakvu partiju.
Musa dijete koje ako ga povrede zaobiđu do 20te biti igracina.
Arminovski

#225 Re: Džanan Musa

Post by Arminovski »

Post Reply