EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Ishod baraža protiv Irske

Poll ended at 17/11/2015 17:17

Treća sreća - prolazimo dalje
207
64%
Opet ništa
117
36%

Total votes: 324

poostar

#201 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by poostar »

Danska,Irska,Norveska,Slovenija..sve je to u pet deka..nema tu sta previse palamudit..Odlucice sreca,forma igraca itd..ove knockout utakmice su neprevidljive,napravis jednu gresku i gotov si,a ne ko u grupnoj fazi gdje te svaka tri boda vracaju iz mrtvih. Daj sta das je moje misljene. Mozemo svakog od ovih dobit kad smo raspolozeni,u suprotnom mozemo i izgubit od svakog. I ovi slovenci,koje vecina ovde prizeljkuje,znaju biti zilavi u vaznim utakmicama. Iz navijackog ugla prizeljkujem slovence ili skandinavce,tamo bi imali ogromnu podrsku.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#202 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by mali_milojica »

Sad ce pripaziti Ukrajinu,jer ih je Francuska izbacila pod cudnim okolnistima u barazu za SP u Brazilu. Bjima ce dati Slovence a ostali kako koji mili moji.
Charuga
Globalni moderator

#203 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by Charuga »

Altsa wrote:podcjenjuju selektori-forumasi. ne vjerujem da ce strucni stab to uraditi i igraci. inace treba se naviknuti na mesin nacin igre gdje nije bitna ljepota vec rezultat. grcka posla :D navijaci selje ce opet da svrsavaju na "odlicnu" igru reprezentacije :lol: :lol:
Upozorio sam hejbet puta i završio sa upozoravanjem nekad prije derbija, a počeo sa slanjem na odmor.

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma, nepoštivanje upozorenja”
» Altsa

7 dana
Tito_i_Partija

#204 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by Tito_i_Partija »

Volio bih licno Sloveniju zbog tog nekog regionalnog rivaliteta, al' vjerujem da necemo imat' puno problema sa bilo kojom od ovih ekipa. Nema nigdje Portugala. :wink:
Laertes

#205 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by Laertes »

Tito_i_Partija wrote:Volio bih licno Sloveniju zbog tog nekog regionalnog rivaliteta, al' vjerujem da necemo imat' puno problema sa bilo kojom od ovih ekipa. Nema nigdje Portugala. :wink:
Kome ćemo sad skandirat: "Messi, Messi"?
ILVIIR

#206 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by ILVIIR »

zatrvori mi moderator temu ova zadnja dva meca prije nego sam uspio nesto napisati.

kad covjek procita onih zadnjih 30 stranica ozbiljno se mora zabrinuti za psihicku stabilnost (ili bolje receno labilnost) pojedinih forumasa. bez da ulazim u detalje i pored toga sto su mi jasne promjene raspolozenja tokom sinocne utakmice, ali ono sto se moglo procitati je djelomicno zastrasujuce. mislim da se na kraju moglo za sve i jednog igraca procitati od najvece uvrede do dizanja u nebesa.

ja mesu (kao i igrace) gledam nekako u globlalu. mesin zadatak je bio baraz ili ako nam se ne poklope rezultati barem 5 od 6 pobjeda. oboje je ispunio. uzimajuci u obzir da je totalni raspad sistema u ekipi, ispunjeni zadatak dobija jos vise na vrijednosti. nismo igrali lijepo, ima se dosta zamjerki na razne stvari, ali ono sto je bitno da smo dosli do baraza. ako jos prodje baraz, onda nema dileme, da je mesa zasluzio da nas vodi jos jedan ciklus.

ozbiljno pitanje: ako se ne varam vranjes nikad u zivotu nije onu poziciju (DM) igrao. sta je njegov zadatak bio? da zacepi rupe kad stoper ili bek se probije u napad? da pojaca zadnji red? ja ga nekako nisam vidio haman cijelu utakmicu, osim kad bi poneku greskicu ubacio.
trcicu trceci

#207 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by trcicu trceci »

pa sta ja znam, ja ne prizeljkujem nekoga posebno u barazu, sve je to tu negdje . Mozemo dobiti svakoga, ali i kisati. Najbitnije se pripremiti takticki, fizicki i psihicki. Ja vjerujem da je Mesa vec krenuo sa pripremama. Fanatik
Mirza007

#208 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by Mirza007 »

incognito071 wrote:Mozemo li jednom ovako odigrati u barazu, od prve minute u napad??
Mi se ne znamo braniti

----------------------Begovic--------------------------
--Bicakcic------Spahic-----Zukanovic-------Kolasinac----
----------------------Besic-----------------------------
--Vrancic/Salihovic------Pjanic------------Lulic---------
---------------Dzeko------------Djuric-------------------
Zavisi ko bude protivnik, da li je sastav za prvu utakmicu ili revans, kakav je rezultat prve utakmice itd.
Mesa preferira 4-2-3-1 formaciju tako da sumnjam da ce preci na 4-4-2 od pocetka.
Nisam pristalica da igraci igraju pozicije u reprezentaciji koje ne igraju u klubovima.
Na beku bih ostavio ipak Mujdzu (sa svim slabostima) jer ne vidim da Bico moze ici u prodor i centrirati. U 4-4-2 formaciji mozda i moze Vrancic u veznom redu ali ako bude 4-2-3-1, vidim Viscu na toj strani. Kako Vrancic do sada nije dobio sansu, tesko da ce igrati u barazu.
Isto tako, ne bih u napadackom paru igrao sa Dzekom i Djuricem obzirom da su slicne konstitucije. U iducim kvalifikacijama bi svakako trebalo isprobati Hodzica pogotovo da se vidi kako bi se slagao sa Djuricem.
Crvena Tifoza

#209 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by Crvena Tifoza »

Svi bi Sloveniju, a imam neki osjećaj da bi to mogla biti nagazna mina jer bi ih potcjenili.
Baltazar_khan

#210 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by Baltazar_khan »

Code: Select all

http://www.uefa.com/uefaeuro/finals/news/newsid=2293579.html#uefa+euro+2016+draw+pots+take+shape
If Bosnia and Herzegovina win their play-off, they will also be in Pot 2. If they lose, Ukraine can enter that pot by winning their play-off. If both teams lose, the Czech Republic will be the sixth team in Pot 2.
Lincoln-Burrows

#211 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by Lincoln-Burrows »

Baltazar_khan wrote:

Code: Select all

http://www.uefa.com/uefaeuro/finals/news/newsid=2293579.html#uefa+euro+2016+draw+pots+take+shape
If Bosnia and Herzegovina win their play-off, they will also be in Pot 2. If they lose, Ukraine can enter that pot by winning their play-off. If both teams lose, the Czech Republic will be the sixth team in Pot 2.
Ovdje su svi koeficijenti i Potovi, nakon baraža će se ubaciti ostali.
BiH je u Potu 2 ako prođe baraž.

Coefficients of teams qualified for the final tournament
France (46.416) - guaranteed in Group A, position 1 as hosts
Spain (37.962) - guaranteed in Pot 1 as holders
Germany (40.236) - Pot 1
England (35.963) - Pot 1
Portugal (35.138) - Pot 1
Belgium (34.442) - Pot 1
Italy (34.345) - Pot 2
Russia (31.345) - Pot 2
Switzerland (31.254) - Pot 2
Austria (30.932) - Pot 2
Croatia (30.642) - Pot 2
Czech Republic (29.403) - tbc
Poland (28.306) - tbc
Romania (28.038) - tbc
Slovakia (27.171) - tbc
Turkey (27.033) - tbc
Iceland (25.388) - Pot 4
Wales (24.531) - Pot 4
Albania (23.216) - Pot 4
Northern Ireland (22.61) - Pot 4

Coefficients of teams in play-offs
Bosnia and Herzegovina (30.367) - seeded
Ukraine (30.313) - seeded
Sweden (29.028) - seeded
Hungary (27.142) - seeded
Denmark (27.140) - unseeded
Republic of Ireland (26.902) - unseeded
Norway (26.439) - unseeded
Slovenia (25.441) - unseeded
solo2

#212 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by solo2 »

mali_milojica wrote:Sad ce pripaziti Ukrajinu,jer ih je Francuska izbacila pod cudnim okolnistima u barazu za SP u Brazilu. Bjima ce dati Slovence a ostali kako koji mili moji.
Nece oni Zlovence :) oni su ih vec jednom iz baraza izbacili
Tito_i_Partija

#213 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by Tito_i_Partija »

Laertes wrote:
Tito_i_Partija wrote:Volio bih licno Sloveniju zbog tog nekog regionalnog rivaliteta, al' vjerujem da necemo imat' puno problema sa bilo kojom od ovih ekipa. Nema nigdje Portugala. :wink:
Kome ćemo sad skandirat: "Messi, Messi"?
Ako dobijemo Norvesku il' Dansku, mozemo skandirat' "Sweden, Sweden". To ce ih zbunit' i demoralisat' skroz naskroz. :D
Lincoln-Burrows

#214 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by Lincoln-Burrows »

BiH ima najviši koeficijent od reprezantacija u baražu a ovdje se priželjkuje Sloveniju,
neka dođe tko hoće, taj koji dođe ima da strepi.
Tomahawk11
Globalni moderator

#215 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by Tomahawk11 »

Ma bezveze natezanje i gatanje koga cemo dobiti, od ponudjenih, sve je to u pet deka.
Idemedosumom

#216 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by Idemedosumom »

trcicu trceci wrote:Lulic los? e brate kolika moras biti neznalica da to izvalis :-)
Nemoj bolan tako. Pogledaj snimak utakmice i samo prati Lulića, kako prima lopte, koliko je duela izgubio, koliko je lopti prodao, kako mu fali snage/kondicije (vidi kontru koju je u finišu upropastio)... On kada ima prostora, on odlično zna centrirati, to niko ne poriče, ali nije to taj borbeni Lulić koji grize, krade lopte, koji je karao lijevu stranu Francuske, ni blizu...

Da je Đurić malo uigraniji u repki, sigurno ne bi kasnio na onu loptu Ibiševića, ali ima vremena :bih:
Kinaski

#217 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by Kinaski »

Ma jebo baraz, koga dobijamo u grupi na evropskom ? :D
Idemedosumom

#218 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by Idemedosumom »

Kinaski wrote:Ma jebo baraz, koga dobijamo u grupi na evropskom ? :D
Englesku, Švedsku i Albaniju :izet:
Fudo387

#219 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by Fudo387 »

nosara wrote:
Fudo387 wrote:
Dead Man Walking wrote:Bice da si prespavo prve 4 utakmice i 2 boda iz njih, uz nadasve leprsavu igru, ili ti mozebit pamcenje ne seze tako daleko.
Ma i u te prve cetiri utakmice mi smo imali neku igru, koncept...to je licilo na nesto.
Ja sam mislio neki dan, hajde, u grcu smo, Vels je pristojna ekipa, desava se...ali danas smo bili cini mi se jos gori.
Jebo te, ubi u pojam ona nemoc, one tupave odluke, pojedose jetru covjeku.
Nisi valjda, uz sve, jos i pitar...? :lol:

Koga god dobijemo, prolazimo... Prejaki smo, jednostavno... Optimalan broj Zeljine djece u i oko reprezentacije mora donijet prevagu... :D
Druze nosara, izvini, ali mene rivalitet ta dva nizerazredna seljacka tima uopste ne zanima.
Ako kad nesta u buducnosti bitno naprave na sportskom planu mozda ih pocnem i pratiti.
Tema je baraz.
LSD

#220 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by LSD »

Ignorišite Fuada, dokazanog Mešomrsca :izet:
njegove postove treba tretirati kao nevažece glasačke listiće i biće svima bolje
InvestmentSLO

#221 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by InvestmentSLO »

Samir Handanovic- Inter
Jan Oblak- Atletiko Madrid
Kevin Kampl- Bayer Leverkuzen
Josip Ilicic - Fiorentina
Robert Beric- Saint Etienne

Evo to so igraci koji su u zadnjih par godina prelazili za velike pare minimun je 5,5M max 16M

U sloveniji je takva klima u repki isto kad je susic posle SP-a ono prava negativa protiv selektora jer on kakve izjave daje nije vidjeno... Ako ne pobjedimo litvu jebite mi mater meni. Igrace pustite... J...M.... Evo kad to izjavis znas da je lud. U slo su dva pola jedan je Mb drugi Lj... Trenutno ljublancani vode repku i prcaju mariborcane.... Pozvao je 3 igraca iz Domzale 15 km iz lj. A kad je lani Maribor igro ligu sampiona i igralo 8 slovenaca u prvih 11... Nikog ne zovne... Nidje veze! Ima katanec zamjere protiv zahovica iz juzne koreje/ japana josh ga jebe kad mu je zaho rekao mogu da kupim tebe i smarnu goru... Ima neku vikendicu katanec na toj smarni gori... Isto koda bi dzeko susicu reko u brazilu mogu da kupim tebe i borju... I tad bi dzeko morao da pakira kofer...

Katanec igro 2x baraz i 2x prolazi dalje... Tad ga je zahovic resevao...
todd_smith

#222 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by todd_smith »

Zadnji put kad smo mi imali neku igru je bilo protiv Obale Slonovace i eventualno Irana.

Tad smo licili na ekipu sa solidnom formacijom, protokom igre i smisljenim akcijama.

Nakon turbulentnog pocetka kvalifikacija sve se to gubi i onda pada u drugi plan zbog atmosfere i povreda.

Mesa je dosao da gasi pozar, ne vjerujem da je iko ocekivao neki rep i glavu i igru. Jbga imas 5-6 mjeseci i 3-4 utakmice sa raznoraznim igracima. Ne moze ni SAF napraviti neku igru za tako kratak period.

Igru nemamo, to se vidi iz aviona, ali za ove kvalifikacije to se i znalo. Suditi o Mesi i njegovom pristupu i slaganju repke tek u narednom ciklusu.
Baltazar_khan

#223 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by Baltazar_khan »

InvestmentSLO wrote:Samir Handanovic- Inter
Jan Oblak- Atletiko Madrid
Kevin Kampl- Bayer Leverkuzen
Josip Ilicic - Fiorentina
Robert Beric- Saint Etienne

Evo to so igraci koji su u zadnjih par godina prelazili za velike pare minimun je 5,5M max 16M

U sloveniji je takva klima u repki isto kad je susic posle SP-a ono prava negativa protiv selektora jer on kakve izjave daje nije vidjeno... Ako ne pobjedimo litvu jebite mi mater meni. Igrace pustite... J...M.... Evo kad to izjavis znas da je lud. U slo su dva pola jedan je Mb drugi Lj... Trenutno ljublancani vode repku i prcaju mariborcane.... Pozvao je 3 igraca iz Domzale 15 km iz lj. A kad je lani Maribor igro ligu sampiona i igralo 8 slovenaca u prvih 11... Nikog ne zovne... Nidje veze! Ima katanec zamjere protiv zahovica iz juzne koreje/ japana josh ga jebe kad mu je zaho rekao mogu da kupim tebe i smarnu goru... Ima neku vikendicu katanec na toj smarni gori... Isto koda bi dzeko susicu reko u brazilu mogu da kupim tebe i borju... I tad bi dzeko morao da pakira kofer...

Katanec igro 2x baraz i 2x prolazi dalje... Tad ga je zahovic resevao...
zahovič je kao igrač bio majstor, al čini se da je kao čovjek prepotentan. gledao sam utakmicu slo - litvanija baš ste se patili protiv reprezentacije koja jedva dobije san marino golom u sudijskom vremenu.
Rob_Atl

#224 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by Rob_Atl »

Haj prodjemo baraz gledam gore one sesire pa ladno mozemo u grupi bit njemacka, mi, turska i island :run:
Fudo387

#225 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž

Post by Fudo387 »

LSD wrote:Ignorišite Fuada, dokazanog Mešomrsca :izet:
njegove postove treba tretirati kao nevažece glasačke listiće i biće svima bolje
Mesomrzac, papeljubac...
Majke ti, kako tebi takve gluposti padaju na pamet?
Cuj Mesomrzac...koja konstrukcija u pm.
Locked