Nije ni ovdje sve tako crno-bijelo i jednostavno...
Prvo, mislim da ovdje nema elemenata za traženje ostavke načelnika, jer nesreće poput ove se, nažalost, dešavaju i u mnogo ozbiljnijim društvima nego što je naše... Sada smo se svi uhvatili za to fiksiranje golova, ali oko nas postoje i druge slične, pa i veće opasnosti, na koje se nećemo obazirati sve dok neko ne nastrada... A ovo ofirno korištenje mrtvog djeteta za političke ciljeve jeste degutantno, makar dolazilo od političkih opcija koje su mi znatno bliže nego Efendićeva stranka...
Drugo, degutantno je i Efendićevo ofirno izbjegavanje svake odgovornosti... Makar smatram da ovo nije njegova krivica zbog koje bi trebao dati ostavku, ne mogu reći ni da on ne snosi baš nikakvu odgovornost za ovaj slučaj... Ako se možeš šepuriti dok ''otvaraš'' igrališta i stepeništa, onda je red da preuzmeš dio odgovornosti za eventualne zajebe na njima... Da ne spominjem onu, pretpostavljam paničnu, glupost sa brisanjem pa vraćanjem članka na web stranicu opštine...
Treće, tačno je da je Efendić uradio dosta vidljivog na području opštine u tekućem mandatu, ali njegova trenutna popularnost (koju mislim da ova tragedija neće ozbiljnije narušiti, da bi mu dovela u pitanje pobjedu na narednim izborima) je više produkt dobrog marketinga (npr. na pola mandata je slao omladince iz stranke da idu od vrata do vrata da praktično dijele propagandni materijal u kome piše šta je on to sve uradio i šta planira uraditi, štampan sigurno od njegovih para

), obzirom da sad nekako ispade da Hadžić svojevremeno nije radio ništa, a ovaj eto digao opštinu iz pepela... Po meni je to daleko, daleko od istine... Još jednom, bez obzira na urađeno, i nezavisno od ove nesreće, nikako se ne mogu oteti dominantno negativnom dojmu o Efendiću...