Zašto su dijasporke umišljene?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
Nikki27
#201 Re: Zašto su dijasporke umišljene?
Majke ti gdje si ti zaglavio u toj Svedskoj? Åre? 
-
Cartmane
#202 Re: Zašto su dijasporke umišljene?
Nikki27 wrote:Majke ti gdje si ti zaglavio u toj Svedskoj? Åre?
Nisam. U jednom sam od tri najveca grada. Ne zelim reci o kojem se radi.
-
Nikki27
#203 Re: Zašto su dijasporke umišljene?
Mogu se kladiti da nije Sthlm, ali Gbg veoma moguceCartmane wrote:Nikki27 wrote:Majke ti gdje si ti zaglavio u toj Svedskoj? Åre?
-
Cartmane
#204 Re: Zašto su dijasporke umišljene?
Zar je uopce bitno?Nikki27 wrote:Mogu se kladiti da nije Sthlm, ali Gbg veoma moguceCartmane wrote:Nikki27 wrote:Majke ti gdje si ti zaglavio u toj Svedskoj? Åre?
-
Nikki27
#205 Re: Zašto su dijasporke umišljene?
Da!
Nije svugdje isto. Preseli se.
Good luck!
Good luck!
-
Cartmane
#206 Re: Zašto su dijasporke umišljene?
Nikki27 wrote:Da!
Good luck!
Necemo se lagati, svuda je isto.
-
Nikki27
#207 Re: Zašto su dijasporke umišljene?
Ako ti tako mislis, onda sigurno jesteCartmane wrote:Nikki27 wrote:Da!
Good luck!
-
Cartmane
#208 Re: Zašto su dijasporke umišljene?
Zivio sam u sredinama koje su male, koje su srednje velicine i koje su velike. I svuda je isto.Nikki27 wrote:Ako ti tako mislis, onda sigurno jesteCartmane wrote:Nikki27 wrote:Da!
Good luck!
-
Nikki27
#209 Re: Zašto su dijasporke umišljene?
Nema ti pomoci
a na forumu jos manje 
-
s@mson
#210 Re: Zašto su dijasporke umišljene?
Ama shvati, zaboli me sto ti trazis hljeba bez motike, sto bi da se udas i da hladis muda negdje na zapadu, sto bi ti na taj nacin otisao iz ove vukojebine, ama zaboli me i da si peder pa da se prodajes, jel ti jasno, zaboli me za ono sto ti zelis i to nije vrijedno otvaranja jos jedne teme na forumu osim klixovcima da pokupe jos neki pregled i klik...Cartmane wrote:s@mson wrote:Procitao post na otvaranju i jos dva-tri i samo da kazem, ozenio sam se, djecu dobio i nadam se da su moja i zaboli me sto ti ne mozes naci sebi trebu...
E svaka cast. Neka si. Zasto onda uopste citas temu ako te "zaboli"? Znam i ja da te zaboli. Zaboli i mene sto je se tebi posrecilo. Zaboli me jesu li tvoja djeca ili postarova/komsijina.
Zaboli me i ne zamaraj normalnu raju s tim...
-
Cartmane
#211 Re: Zašto su dijasporke umišljene?
s@mson wrote:Ama shvati, zaboli me sto ti trazis hljeba bez motike, sto bi da se udas i da hladis muda negdje na zapadu, sto bi ti na taj nacin otisao iz ove vukojebine, ama zaboli me i da si peder pa da se prodajes, jel ti jasno, zaboli me za ono sto ti zelis i to nije vrijedno otvaranja jos jedne teme na forumu osim klixovcima da pokupe jos neki pregled i klik...Cartmane wrote:s@mson wrote:Procitao post na otvaranju i jos dva-tri i samo da kazem, ozenio sam se, djecu dobio i nadam se da su moja i zaboli me sto ti ne mozes naci sebi trebu...
E svaka cast. Neka si. Zasto onda uopste citas temu ako te "zaboli"? Znam i ja da te zaboli. Zaboli i mene sto je se tebi posrecilo. Zaboli me jesu li tvoja djeca ili postarova/komsijina.
Zaboli me i ne zamaraj normalnu raju s tim...
Klipane, ja sam vec na zapadu.
-
kolegione
#212 Re: Zašto su dijasporke umišljene?
Lave zasto bi se javio nekoj koja je u PM od tebe i neces J**ati jeftino(karta hrana....)Cartmane wrote:Da, ima li neko odgovor na pitanje u naslovu? Zašto su toliko umišljene djevojke iz dijaspore? Iz razgovora s istim, kako u stvarnom zivotu, pa tako i po virtualnim bespucima, stekao sam takav dojam. Uvijek je bilo prisutno gledanje s visoka, arogancija, bahatost i opcenito zgrazavanje s svime sto ima veze s Bošnjacima i Bosnom i Hercegovinom. Cesta je mantra o superiornosti zemalja u kojima trenutno borave, tipa "U Austriji je Ovako", "U Njemackoj nije tako i "Nema toga kod nas u SveCkoj".
Vrijedi li uopce s takvim pokusati voditi dijalog, ili je bolje svoje vrijeme potrositi u fizicko, duhovno i poslovno usavrsavanje? Treba li se mozda cak preusmjeriti na djevojke drugih nacionalnosti? Mozda, komunicirajuci s djevojkama drugih nacionalnosti stekao sam dojam da su opustenije, otvorenije i da cijene svoje porijeklo. Potpuna suprotnost od nasih "gospodica". Izgubio sam svaku nadu sto se tice pronalaska normalne "nase" djevojke u dijaspori.
-
s@mson
#213 Re: Zašto su dijasporke umišljene?
E svaka cast. Neka si. Zasto onda uopste citas temu ako te "zaboli"? Znam i ja da te zaboli. Zaboli i mene sto je se tebi posrecilo. Zaboli me jesu li tvoja djeca ili postarova/komsijina.[/quote]
Ama shvati, zaboli me sto ti trazis hljeba bez motike, sto bi da se udas i da hladis muda negdje na zapadu, sto bi ti na taj nacin otisao iz ove vukojebine, ama zaboli me i da si peder pa da se prodajes, jel ti jasno, zaboli me za ono sto ti zelis i to nije vrijedno otvaranja jos jedne teme na forumu osim klixovcima da pokupe jos neki pregled i klik...
Zaboli me i ne zamaraj normalnu raju s tim...[/quote]
Klipane, ja sam vec na zapadu.[/quote]
Hajde onda sebi trazi curu na nekom drugom forumu, ovdje su sve zauzete...
Ama shvati, zaboli me sto ti trazis hljeba bez motike, sto bi da se udas i da hladis muda negdje na zapadu, sto bi ti na taj nacin otisao iz ove vukojebine, ama zaboli me i da si peder pa da se prodajes, jel ti jasno, zaboli me za ono sto ti zelis i to nije vrijedno otvaranja jos jedne teme na forumu osim klixovcima da pokupe jos neki pregled i klik...
Zaboli me i ne zamaraj normalnu raju s tim...[/quote]
Klipane, ja sam vec na zapadu.[/quote]
Hajde onda sebi trazi curu na nekom drugom forumu, ovdje su sve zauzete...
-
Cartmane
#214 Re: Zašto su dijasporke umišljene?
s@mson wrote:Hajde onda sebi trazi curu na nekom drugom forumu, ovdje su sve zauzete...
Ako ti se ne svida moje pisanje ili ako ti se ne svidaju moje teme, zaobidi i mene i njih. Niko te nije tjerao niti ce da sudjelujes na istima. Stavi me na ignore i molim lijepo. Rijec je slobodna, svako ima pravo izraziti se.
- vjesticanametli
#215 Re: Zašto su dijasporke umišljene?
eh cuj karta buducnost.....pa odvadi malo .....ako ne mozes tamo naci i neces da nades u bih onda proberi po izbjeglicama.....sto ne mogu tih prica .....takvu finu hahahahha neces ni naci hahhahah a obicno probirac dobije otirac i nadam se da ce te otresti samo radi ovakve price i da ce biti neka finaaaa vjesticaCartmane wrote:Nikki27 wrote:Da. Zivot je previse kratak da bi ga provodio nezadovoljan, trazeci nesto cega nema.
Ili idi u Bosnu u potragu![]()
Ne mozes kriviti samo djevojke. Ako se one drze svedjana, znaci da za to postoji neki razlog, zar ne?
Vidi, ni u Bosnu ne zelim ici "po mladu". Zasto? Ne zelim biti necija karta za buducnost.
Postoji. Los odgoj. Uticaj drustva. I eto ti asimilacije. Ali hajde sto su Svedanima, ali sto se to yebucka s raznoraznim afroazijatskim hibridima, to je za nepovjerovati. A sve im bosnjacko "primitivno, nazadno i zaostalo".Zbog toga je na hiljade bosnjackih mladica u ocajnom stanju, osudeno na samacki zivot. A sve zbog toga sto zele naci normalnu bosnjacku djevojku za brak i zasnivanje porodice u duhu bosnjacke tradicije, kulture i vjere. Imam recentnog slucaja u rodbini, i s doticnom sam prekinuo sav kontakt.
-
Cartmane
#216 Re: Zašto su dijasporke umišljene?
Ne brini se, nanjusim ja takve na kilometar.vjesticanametli wrote:eh cuj karta buducnost.....pa odvadi malo .....ako ne mozes tamo naci i neces da nades u bih onda proberi po izbjeglicama.....sto ne mogu tih prica .....takvu finu hahahahha neces ni naci hahhahah a obicno probirac dobije otirac i nadam se da ce te otresti samo radi ovakve price i da ce biti neka finaaaa vjesticaCartmane wrote:Nikki27 wrote:Da. Zivot je previse kratak da bi ga provodio nezadovoljan, trazeci nesto cega nema.
Ili idi u Bosnu u potragu![]()
Ne mozes kriviti samo djevojke. Ako se one drze svedjana, znaci da za to postoji neki razlog, zar ne?
Vidi, ni u Bosnu ne zelim ici "po mladu". Zasto? Ne zelim biti necija karta za buducnost.
Postoji. Los odgoj. Uticaj drustva. I eto ti asimilacije. Ali hajde sto su Svedanima, ali sto se to yebucka s raznoraznim afroazijatskim hibridima, to je za nepovjerovati. A sve im bosnjacko "primitivno, nazadno i zaostalo".Zbog toga je na hiljade bosnjackih mladica u ocajnom stanju, osudeno na samacki zivot. A sve zbog toga sto zele naci normalnu bosnjacku djevojku za brak i zasnivanje porodice u duhu bosnjacke tradicije, kulture i vjere. Imam recentnog slucaja u rodbini, i s doticnom sam prekinuo sav kontakt.
- vjesticanametli
#217 Re: Zašto su dijasporke umišljene?
Ne brinem ja samo kazem da probirac dobije ono sto nije zelio........ vidjeces..... 
-
Cartmane
#218 Re: Zašto su dijasporke umišljene?
Ako nece ove mlade, uvijek ima starijih nezadovoljnih milfacha u dosadnom braku.vjesticanametli wrote:Ne brinem ja samo kazem da probirac dobije ono sto nije zelio........ vidjeces.....
- vjesticanametli
#219 Re: Zašto su dijasporke umišljene?
Pa eto onda nadi sebi takvu....al je takva mozda na VI s vjerom hahahha i bosnjastvom
.....a ove hiljade bosnjackih ocajnika sto si spomenuo 
- Matzan
#220 Re: Zašto su dijasporke umišljene?
Zato što imaju:
- pi*ku;
- papire;
- posao;
- pare.
- pi*ku;
- papire;
- posao;
- pare.
-
broj dva
#221 Re: Zašto su dijasporke umišljene?
-----Matzan wrote:Zato što imaju:
- pi*ku;
- papire;
- posao;
- pare.
I jos ih boli klitoris sta ce mahala reci...
-
Cartmane
#222 Re: Zašto su dijasporke umišljene?
Jos jedan znak njihove umisljenosti je kada se prave da su domicilne djevojke. Kada im progovoris na nasem jeziku kao da si im porodicu opsovao.
Isto tako im neugodno kada neko u drustvu spomene njihovo porijeklo, i da se podudara s tvojim.
- mO k3
#223 Re: Zašto su dijasporke umišljene?
Tebi ne valjaju ni domicilne , ni dijasporkeCartmane wrote:Jos jedan znak njihove umisljenosti je kada se prave da su domicilne djevojke. Kada im progovoris na nasem jeziku kao da si im porodicu opsovao.Isto tako im neugodno kada neko u drustvu spomene njihovo porijeklo, i da se podudara s tvojim.
-
Cartmane
#224 Re: Zašto su dijasporke umišljene?
mO k3 wrote:Tebi ne valjaju ni domicilne , ni dijasporkeCartmane wrote:Jos jedan znak njihove umisljenosti je kada se prave da su domicilne djevojke. Kada im progovoris na nasem jeziku kao da si im porodicu opsovao.Isto tako im neugodno kada neko u drustvu spomene njihovo porijeklo, i da se podudara s tvojim.
Pod domicilne mislim na Svedanke, Svabice itd.