Drumski razbojnici u plavom

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
PM72

#201 Re: Drumski razbojnici u plavom

Post by PM72 »

uuuuu...ovo je bilo..nisko.Al ' u sridu. :D
stranacc

#202 Re: Drumski razbojnici u plavom

Post by stranacc »

mg wrote:@stranac,

Kao i mnogi nacionalisti na forumu, pobjegao si vani, ko najveca vagina, i sad ti iz tudjine drzis govore?

Ti si kao stariji, mudriji, otkrio vjeru, a uz vjeru i fasizam. I jos mislis da jedno ne ponistava drugo?

Vjerovatno je to logika sa neke gradjevine, jer ucen i obrazivan covjek sa iskustvom logicki razmislja.

Crkve i dzamije su ove ljude i ovu zemlju unazadile 500 godina, a ljudi nikad dalje od boga bili nisu. U prvim redovima dzamija, hulje i kriminalci, prodane duse i najgori sljam.

U prvim redovima Bakir, Dragan i Milorad.

Alija nije ima dvije ciste u glavi, lazni autoritet, glupson.

A dokaz tome je da je jednom maticaru ostavio u rukamam sudbinu Bosnjaka, a i taj hudi maticar je bolji covjek od njegovog sina kleptomana!

Moj zivot, i moja porodica ispred svega. Bosna moze, a i ne mora. Kao i u tvom slucaju pobjeguljo. Nasao si ti iz tudjine Bosnjaka i patriotu glumit.

Dobro su ti rekli, Harly i route 66, al papak ostaje papak. Ti si u svojoj vjeri na tudjoj zemlji.
Vako,
Da se ja s tobom ne bih natezao ko je bjezao ko je ckapi a ko pdim
Ja sam spreman da stavim odje na klix kopiju svoje ratne knjizice i skolske diplome.
Ako ti na knjizici bude vise dana i u diplomi vise ocjena ja bacam i jedno i drugo.
Ko je bjezo a ko branio... Ma ti si zelen. Naivan, prebrz. Smotan.
Aliju I je narod birao na izborima-demokratija. Mozes to voljeti ili ne , ne bitno je.
I tihica je narod birao, poklopi se usima.
I bakira je narod birao, sjedi i jedi to sto si izasrao.
Ili mjenjaj narod.
Koje ste vi ublehe
Na ostale tvoje bljuvotine se ne bih osvrtao...jer nit znas dal si poso il doso.
dobojlija81

#203 Re: Drumski razbojnici u plavom

Post by dobojlija81 »

jebala vas i policija i politika više :D
mg

#204 Re: Drumski razbojnici u plavom

Post by mg »

stranacc wrote:
mg wrote:@stranac,

Kao i mnogi nacionalisti na forumu, pobjegao si vani, ko najveca vagina, i sad ti iz tudjine drzis govore?

Ti si kao stariji, mudriji, otkrio vjeru, a uz vjeru i fasizam. I jos mislis da jedno ne ponistava drugo?

Vjerovatno je to logika sa neke gradjevine, jer ucen i obrazivan covjek sa iskustvom logicki razmislja.

Crkve i dzamije su ove ljude i ovu zemlju unazadile 500 godina, a ljudi nikad dalje od boga bili nisu. U prvim redovima dzamija, hulje i kriminalci, prodane duse i najgori sljam.

U prvim redovima Bakir, Dragan i Milorad.

Alija nije ima dvije ciste u glavi, lazni autoritet, glupson.

A dokaz tome je da je jednom maticaru ostavio u rukamam sudbinu Bosnjaka, a i taj hudi maticar je bolji covjek od njegovog sina kleptomana!

Moj zivot, i moja porodica ispred svega. Bosna moze, a i ne mora. Kao i u tvom slucaju pobjeguljo. Nasao si ti iz tudjine Bosnjaka i patriotu glumit.

Dobro su ti rekli, Harly i route 66, al papak ostaje papak. Ti si u svojoj vjeri na tudjoj zemlji.
Vako,
Da se ja s tobom ne bih natezao ko je bjezao ko je ckapi a ko pdim
Ja sam spreman da stavim odje na klix kopiju svoje ratne knjizice i skolske diplome.
Ako ti na knjizici bude vise dana i u diplomi vise ocjena ja bacam i jedno i drugo.
Ko je bjezo a ko branio... Ma ti si zelen. Naivan, prebrz. Smotan.
Aliju I je narod birao na izborima-demokratija. Mozes to voljeti ili ne , ne bitno je.
I tihica je narod birao, poklopi se usima.
I bakira je narod birao, sjedi i jedi to sto si izasrao.
Ili mjenjaj narod.
Koje ste vi ublehe
Na ostale tvoje bljuvotine se ne bih osvrtao...jer nit znas dal si poso il doso.

Sa ovim cu zavrsiti nasu diskusiju, ne volim diskutovat na licnom nivou, nije korektno, jer te ne poznajem. A nije mi namjera da nekog uvrijedim. Nije vrijedna prica uvreda...

Ali moram ti jos par cinjenica reci.

Fikret Abdic je imao skoro 50% vise glasova od Alije na prvim izborima, Alija je na vlast dosao koncenzusom. Tihica je Alija progurao, na osnovu zemljastva! Bakir je evo skoro podjelio SDA na pola.
Plus racunaj da samo 50% ljudi danas u bosni izlazi na izbore. Dakle vladajuca garnitura, ako pogledas izlaznost i broj glasova, vlada po osnovu nekolicine glasova. Upravo nekolicine uhljebljenih sa porodicama.

Na ovo dodas dayton, uredjenje drzave, mentalitet, amanete....

Dobijes ovo sto imas. A to ti je kriminal i borba za vlast, beskrupulozna i bspespostedna. Glodju se ko hijene, a sve za komad kolaca. Ako mislis da je drugacije, navest cu primjere kojim cu ti dokazati da vladajucu garnituru od 1992 interesuje samo valuta u kojoj tocis gorivo.
Tony Soprano

#205 Re: Drumski razbojnici u plavom

Post by Tony Soprano »

U isto vrijeme kada sam ja zavrsio srednju skolu i upisao fakultet. Oni najgluplji/najneinteligentniji/tocile iz moje generacije su predali za policiju i vidim da ih je dosta i upalo i danas budu na ulici. Svoju neinteligenciju i intelektualnu inferiornost cesto pokusavaju nadomjestiti teretanom, vjerovatno misleci da ce time biti nesto uspjesniji/pametniji, pa ce time uspjeti da napakoste svim klinjama, koji su ih zajebavali kroz skolovanje. Kada vide da to ne ide tako, da nikad nece moci postici vise od onoga sto im je Bog( genetika, kako god ko hoce) dao, onda pocnu koristiti silu(ne mislim prvenstveno na fizicku), trazeci osvetu. Najveci problem je sto to lako predje u naviku i onda su najcesce zrtve, obicni ljudi. Veliki je problem sto kod nas ustavom nisu regulisana prava gradjana, tipa USA, sto znaci da je dozvoljeno tim osobama inferiornije inteligencije da rade sta hoce i ne postoji niko, ko bi ih kontrolisao i propisano kaznio, u slucaju greske ili nepropisnog postupanja prema gradjanu drustva, kojem bi trebao taj policajac da sluzi. Nakon svega toga, redovno budu komentari na clancima crne hronike tipa: "Udri, po bubrezima!",.... Valjda opet glupi Bosnjo ne shvata, da se upravo to moze i njemu sutra dogoditi, jer nema niko ko bi vrsio kontrolu nad organima izvrsne vlasti.
All
Cops
Are
Bastards
pegazus

#206 Re: Drumski razbojnici u plavom

Post by pegazus »

Danas se iskljucujem i lruznog na ilidzi ptema butmiru. Obzirom da neki lik stoji ispred mene a imaju dvije trake, ja ga fino zaobidjem kad ono ispred njega zakoracio pjesak na pjesacki a ja vec nagazio pjesacki te ja i prodjem. Pjesak od mene daleko nekih 3m, nisam mu nimalo zasmetao, da sam zakocio morao bi me zaobilaziti. Znam ja da smo mi zakonom vezani stati pred pjesackim. Ali realno zasto da stojimo kad nema nikog?
Helem, tu me zaustavise policajci, rekose 100maraka kazne, dva boda i zabrana mjesec. Uzese mi ime, prezime i ime oca, te broj tablica i sve to zapisase u blokic neki obicni. Kako to sad ide i kad mogu ocekivati postu i hoce li mi fakat ta kazna biti?
mali_balon

#207 Re: Drumski razbojnici u plavom

Post by mali_balon »

pegazus wrote:Danas se iskljucujem i lruznog na ilidzi ptema butmiru. Obzirom da neki lik stoji ispred mene a imaju dvije trake, ja ga fino zaobidjem kad ono ispred njega zakoracio pjesak na pjesacki a ja vec nagazio pjesacki te ja i prodjem. Pjesak od mene daleko nekih 3m, nisam mu nimalo zasmetao, da sam zakocio morao bi me zaobilaziti. Znam ja da smo mi zakonom vezani stati pred pjesackim. Ali realno zasto da stojimo kad nema nikog?
Helem, tu me zaustavise policajci, rekose 100maraka kazne, dva boda i zabrana mjesec. Uzese mi ime, prezime i ime oca, te broj tablica i sve to zapisase u blokic neki obicni. Kako to sad ide i kad mogu ocekivati postu i hoce li mi fakat ta kazna biti?
Kada vidis da neko stoji na trotoaru i HOCE (cekaj da vidis hoce li zakoraciti ili ne) moras stati. Tako da su u tvom slucaju organi u pravu....na tvoju zalost. Kad si vec zaobilazio lika mogao si komotno stati i propustiti pjesaka...
pegazus

#208 Re: Drumski razbojnici u plavom

Post by pegazus »

Kako napisah, zakon kaze da se uvijek moramo zaustaviti pred pjesackim, ne osporavam svoju krivicu, osim sto pjesaku nisam smetao nimalo iako znam da je to u ocima prava nebitno. Medjutim, mene vise zanima ovo sa upisivanjem u blokic tipa za kladionicu. Zasto ne prekrsajni nalog odmah? Da me jace kazni?
ranger

#209 Re: Drumski razbojnici u plavom

Post by ranger »

pegazus wrote:Kako napisah, zakon kaze da se uvijek moramo zaustaviti pred pjesackim, ne osporavam svoju krivicu, osim sto pjesaku nisam smetao nimalo iako znam da je to u ocima prava nebitno. Medjutim, mene vise zanima ovo sa upisivanjem u blokic tipa za kladionicu. Zasto ne prekrsajni nalog odmah? Da me jace kazni?
da veceras, ako mu zafali kazni i tebi odreze sto te sleduje a i da ne mora diskutovat s tobom... a mozda i ne bude nista, al tesko znajuci kakva je to sorta.
studiorum_tuzlaensis

#210 Re: Drumski razbojnici u plavom

Post by studiorum_tuzlaensis »

Taj blokic za kladaru se još zove blok za legitimaciju. Upiše ti podatke i u najvećem broju slučajeva nećeš dobiti ništa. Ako si bio korektan prema policajcima, ponašao se uljudno i sarađivao ne prave problem.
To što oni kažu 100 maraka i 2 boda, nikad ne uzimaj za ozbiljno policija smije da laže u cilju istrage, zastrašivanja, izvlačenja informacija i inkriminiacije samog sebe. Dakle mogu ti reć i da ćeš dobiti 20 godina zatvora ako hoće. Nisu ti uzeli vozačku na licu mjeta, niti su te otpratili do stanice. Ako je kazna već takva, obično se i to uradi, mada nije pravilo, mogu i doći po vozačku (meni su tako).

Vjerovatno nećeš dobiti kaznu kući. Ljudi, sarađujte sa murijom, bez ikakvih naglih i izleta u afektu, kulturica samo i nećete loše proći u najvećem broju slučajeva. Pričao sam sa mnogo policajaca, i starijih i mlađih (mlađi su dosta pametniji i bolji ;) ), uglavnom svi su u nekom fazonu "toliko ima drskih i bezobraznih na cesti da obične ljude veoma često i puste". Ne kažem da nema govana, ili da dobiju nekad naređenje da pišu sve redom, ali malo saradnje i pristojnosti vam može donijeti samo dobro. Dešavalo mi se svakakvih scena, od 'dogovora' do slučaja kad ti baš stane na zub drot i hoće da te kazni za nešto što nisi uradio. I tad ti e nevrijdi svađat, jer dok istjeraš pravdu, prevrnuće ti čitavo auto i naći će ti još 500 maraka kazne. Tako to ide, barem dok ne zaživi pravna država. :)
JThomas

#211 Re: Drumski razbojnici u plavom

Post by JThomas »

može ti napisati u stanici po podacima koje je uzeo, a i ne mora. dok vidi dokle je sa kvotom i koje je čije auto, jel mu neko jaran, je li dobar s načelnikom, je li od ovih što im ne smiju ništa i tako te objektivne faktore :-D

a nalog se uvijek može napisati samo na minimalni predviđeni iznos kazne, za veći mora podnijeti zahtjev sudu za pokretanje postupka što za rutinske saobraćajne prekršaje ne rade nikad u praksi.
pegazus

#212 Re: Drumski razbojnici u plavom

Post by pegazus »

Slazem se. Ma ja uvijek na kulturicu i uvazavanje i lijepu pricu, i puste me uglavnom. Ali mi ovo nije bilo jasno, ali sam skontao. Znaci legitimisao me i ako on bude imao dovoljno naloga bez mene, ja sam ok. Mada moze biti da ce biti i kazne. Haha. To ti je ta pravna sigurnost!!! :bih:
ranger

#213 Re: Drumski razbojnici u plavom

Post by ranger »

studiorum_tuzlaensis wrote:Taj blokic za kladaru se još zove blok za legitimaciju. Upiše ti podatke i u najvećem broju slučajeva nećeš dobiti ništa. Ako si bio korektan prema policajcima, ponašao se uljudno i sarađivao ne prave problem.
To što oni kažu 100 maraka i 2 boda, nikad ne uzimaj za ozbiljno policija smije da laže u cilju istrage, zastrašivanja, izvlačenja informacija i inkriminiacije samog sebe. Dakle mogu ti reć i da ćeš dobiti 20 godina zatvora ako hoće. Nisu ti uzeli vozačku na licu mjeta, niti su te otpratili do stanice. Ako je kazna već takva, obično se i to uradi, mada nije pravilo, mogu i doći po vozačku (meni su tako).

Vjerovatno nećeš dobiti kaznu kući. Ljudi, sarađujte sa murijom, bez ikakvih naglih i izleta u afektu, kulturica samo i nećete loše proći u najvećem broju slučajeva. Pričao sam sa mnogo policajaca, i starijih i mlađih (mlađi su dosta pametniji i bolji ;) ), uglavnom svi su u nekom fazonu "toliko ima drskih i bezobraznih na cesti da obične ljude veoma često i puste". Ne kažem da nema govana, ili da dobiju nekad naređenje da pišu sve redom, ali malo saradnje i pristojnosti vam može donijeti samo dobro. Dešavalo mi se svakakvih scena, od 'dogovora' do slučaja kad ti baš stane na zub drot i hoće da te kazni za nešto što nisi uradio. I tad ti e nevrijdi svađat, jer dok istjeraš pravdu, prevrnuće ti čitavo auto i naći će ti još 500 maraka kazne. Tako to ide, barem dok ne zaživi pravna država. :)
nikad vise pristojno. samo kolko moram, ja se osjecam isto - jal drot jal dzeparos jal robijas.
imo sam identicnu situaciju s tim "blokicem" i isto haj fino s njima, Bog mi je svjedok da sam bio cist, bio sam pjesak, bolestan, mrljav u 8 ujutro jedva idem doktoru, i oni meni "alo momak" ko biva preso si na crveno?! ja ono :shock: ne samo da nije bilo crveno, vec zeleno i zdanjih korak ipo pocelo treptat. cak je i auto iz susjedne ulice hladno proslo na zeleno poslije mene. i kontam haj nece me valjda nisam bio bezobrazan. al kurac moro se burek doruckovat to jutro a slaba noc bila.
suradnja? kako da ne, kad god u zivotu budem imao priliku sjebat drota sjebat cu ga popamtio sam im imena. a doci ce i oni meni jer se sad takvim poslom bavim...
Tercius

#214 Re: Drumski razbojnici u plavom

Post by Tercius »

Tony Soprano wrote: ...sto znaci da je dozvoljeno tim osobama inferiornije inteligencije da rade sta hoce...
Teze o inferiornostima jal fizickim, jal intelektualnim nekako uvijek zavrse Hagom ili drugi sudom, pa se malo cuvaj tih teza u zivotu, lako je otici u stranputicu.Wannabe kralju podzemlja koji si na hair otisao pravim putem;)
JThomas wrote: ...nalog se uvijek može napisati samo na minimalni predviđeni iznos kazne, za veći mora podnijeti zahtjev sudu za pokretanje postupka što za rutinske saobraćajne prekršaje ne rade nikad u praksi.
Kaze jedan ciko davno sto je zivio, "...ko ne zna, a ne zna da ne zna...", da su opasni ljudi koje treba izbjegavati.U tvom slucaju ti si sebe ubjedio da znas iako ti fakat ta materija ne lezi, sto je po meni jos gore...
pegazus wrote: To ti je ta pravna sigurnost!!! :bih:
Kojeg li apsurda da covjek koji ce upravo da dobije zabranu upravljanja m/v-om zbog nepropustanja pjesaka, poigra se ironicno rijecima o sigurnosti...
ranger wrote: ...kad god u zivotu budem imao priliku sjebat drota sjebat cu ga popamtio sam im imena. a doci ce i oni meni jer se sad takvim poslom bavim...
To legendo nahebi im se stare na poziciji si sad, nek te upamte do kraja zivota, koja smijurija od lika jbt.
JThomas

#215 Re: Drumski razbojnici u plavom

Post by JThomas »

creasy vrati se sve ti je oprošteno...
Tercius

#216 Re: Drumski razbojnici u plavom

Post by Tercius »

JThomas wrote:creasy vrati se sve ti je oprošteno...
Heheheheh :thumbup: Znas ti kad hoces...
ranger

#217 Re: Drumski razbojnici u plavom

Post by ranger »

Tercius wrote:
Tony Soprano wrote: ...sto znaci da je dozvoljeno tim osobama inferiornije inteligencije da rade sta hoce...
Teze o inferiornostima jal fizickim, jal intelektualnim nekako uvijek zavrse Hagom ili drugi sudom, pa se malo cuvaj tih teza u zivotu, lako je otici u stranputicu.Wannabe kralju podzemlja koji si na hair otisao pravim putem;)
JThomas wrote: ...nalog se uvijek može napisati samo na minimalni predviđeni iznos kazne, za veći mora podnijeti zahtjev sudu za pokretanje postupka što za rutinske saobraćajne prekršaje ne rade nikad u praksi.
Kaze jedan ciko davno sto je zivio, "...ko ne zna, a ne zna da ne zna...", da su opasni ljudi koje treba izbjegavati.U tvom slucaju ti si sebe ubjedio da znas iako ti fakat ta materija ne lezi, sto je po meni jos gore...
Kojeg li apsurda da covjek koji ce upravo da dobije zabranu upravljanja m/v-om zbog nepropustanja pjesaka, poigra se ironicno rijecima o sigurnosti...
ranger wrote: ...kad god u zivotu budem imao priliku sjebat drota sjebat cu ga popamtio sam im imena. a doci ce i oni meni jer se sad takvim poslom bavim...
To legendo nahebi im se stare na poziciji si sad, nek te upamte do kraja zivota, koja smijurija od lika jbt.
smijurije su likovi koji se grebu za burek, ja svoj ladno platim...
Tercius

#218 Re: Drumski razbojnici u plavom

Post by Tercius »

ranger wrote: smijurije su likovi koji se grebu za burek, ja svoj ladno platim...
Jesu...:thumbup:
KIseljak12

#219 Re: Drumski razbojnici u plavom

Post by KIseljak12 »

Svaki put kad me policija zaustavila, ponasao sam se smireno, strpljivo i s postovanjem. Najgore sto sam dobio od kazne je bio pojas, a mogli su vise ali nisu. Cinjenica je da je to poziv koji daje neki autoritet, pa samim time privlaci disproporcionalan broj likova, koji nemaju nikakav autoritet u svom zivotu, zeljnih izivljavanja.
Cist primjer je momak iz moje srednje kojeg nisu cure htjele, naporan lik, krkan al bez muda. Znao je fizicki napadati cure, al kad ga neko musko namarise rasplace se. Onda je poceo pricati kako ce on jednog dana biti policajac da se najebe majke onima sto su guzili trebe koje bi on htio.
S druge strane imam primjer dvojice poznanika, opusteni, veseljaci, nije im isla skola, otisli na akademiju. Normalni momci, ne maltretiraju nikoga koliko znam.
Policiji svaka cast u kakvim uslovima, za kakvu platu rade, ali bez podrske pravosudja, naroda i cjelokupnog sistema ne mogu obavljati svoj posao kako bi trebali. Nisu oni ti koji biraju da love sitnu ribu, a da im krupna to naredjuje.
pegazus

#220 Re: Drumski razbojnici u plavom

Post by pegazus »

Kojeg li apsurda da ti komentiras bez da opazis ocit sarkazam.
Pravna sigurnost je pravni pojam koji oznacava mogucnost predvidjeti pravne posljedice odredjenih pravnih radnji.
U mom slucaju, ona je svedena na legitimaciju u blokic, pa sta bude - bude.
U tvom slucaju, pravno osigurana pretpostavka je da ces ispasti iz konteksta cim zucnes. Da ne idem u to kakav ces jos ispasti...
Tercius

#221 Re: Drumski razbojnici u plavom

Post by Tercius »

pegazus wrote: U tvom slucaju, pravno osigurana pretpostavka je da ces ispasti iz konteksta cim zucnes. Da ne idem u to kakav ces jos ispasti...
Ovim ispod ti si sam sebe vec izbacio iz svakog konteksta i ocit primjer kako nekoga neduznog napraviti invalidom...
pegazus wrote:
Obzirom da neki lik stoji ispred mene a imaju dvije trake, ja ga fino zaobidjem kad ono ispred njega zakoracio pjesak na pjesacki a ja vec nagazio pjesacki te ja i prodjem. Pjesak od mene daleko nekih 3m, nisam mu nimalo zasmetao, da sam zakocio morao bi me zaobilaziti. Znam ja da smo mi zakonom vezani stati pred pjesackim. Ali realno zasto da stojimo kad nema nikog?
walk_M-A-N

#222 Re: Drumski razbojnici u plavom

Post by walk_M-A-N »

KIseljak12 wrote:Svaki put kad me policija zaustavila, ponasao sam se smireno, strpljivo i s postovanjem..
Naravno.
KIseljak12 wrote: Policiji svaka cast u kakvim uslovima, za kakvu platu rade
Hmm.. Policajac u Kantonu Sarajevo sa SSS ima platu preko 1.000 KM plus topli, što je znatno iznad federalnog prosjeka. Dakle, jako su dobro plaćeni, možda iznad mogućnosti društva. Ne kažem da ne bi trebalo i više, da je ovo društvo bogatije, ali i ovo je puno, koliko prozvodimo.
KIseljak12 wrote: , ali bez podrske pravosudja, naroda i cjelokupnog sistema ne mogu obavljati svoj posao kako bi trebali. Nisu oni ti koji biraju da love sitnu ribu, a da im krupna to naredjuje.
Kako radi policija imače, može se vidjeti na http://skupstina.ks.gov.ba/sites/skupst ... marica.pdf. Naime, sve je više kriminala i sve više nepoznatih počinitelja.
Kakve to veze ima sa ovom temom? Pa policija je uspješna kada se bavi maltretiranjem običnih građana: vezanjem pojasa, svjetlima u sred dana, ko je vozio 51 ili 61.. - a neki uz radno mjesto i platu još uzimaju i mito - dok je ostatak koji bi se trebao baviti kriminalom sve gori.
E sad možemo reći da nisu krivi sami policajci, oni samo rade svoj posao. Možda, ali imaju Sindikat, neka traže red. Ali ne traže, već su zadovoljni kad im ministar, recimo ublehaš Pećanac, ama baš svima da povišicu na rezultare rada. Kakve crne rezultate.
Saka

#223 Re: Drumski razbojnici u plavom

Post by Saka »

walk_M-A-N wrote:E sad možemo reći da nisu krivi sami policajci, oni samo rade svoj posao. Možda, ali imaju Sindikat, neka traže red. Ali ne traže, već su zadovoljni kad im ministar, recimo ublehaš Pećanac, ama baš svima da povišicu na rezultare rada. Kakve crne rezultate.
Slažem se da je tu glavni problem. Umjesto ublehaša sad došao kriminalac i pjandura i kako onda očekivati bilo kakvu promjenu?
Sistem rada naše policije treba se mijenjati iz temelja, uvesti patrole koje će reagovati na sve vrste prekršaja koje uoče. A ne slati patrolu s isključivim nalogom da naplate toliki broj kazni na tom i tom mjestu. I onda on iskače iz žbuna i kažnjava za žmigavac, a što u ulici pored profura motor 150km/h to nije njegova briga.
ranger

#224 Re: Drumski razbojnici u plavom

Post by ranger »

jes da je i sejfudin hablecina takva i ako zanemarimo baljezganje o politickoj bitnosti njega samog, za policiju je pogodio u srž problema.
sve sto rade i kakvi su...

http://--- NO LINKS ---/clanak/Adna/387240 ... i-sta-hoce
Saka

#225 Re: Drumski razbojnici u plavom

Post by Saka »

ranger wrote:jes da je i sejfudin hablecina takva i ako zanemarimo baljezganje o politickoj bitnosti njega samog, za policiju je pogodio u srž problema.
sve sto rade i kakvi su...

http://--- NO LINKS ---/clanak/Adna/387240 ... i-sta-hoce
Da ga sluša neko sa strane rekao bi da je paranoidni ludak, ali je nažalost sve u pravu. Što je najgore svi to znamo a slabo ko išta poduzima. Lično se sa njima često konfrontiram kad vidim šta rade, ali kao pojedinac čovjek ne može puno promijeniti. Tako da mi je interesantna ova Tokićeva ideja o organizaciji civilne kontrole rada policije.
Post Reply