dustaban wrote:U ovom momentu ima nekoliko aktivnih rasprava na temu kontradikcija u vezi samoidentifikacije bosnjastva, a kad se prosnjufa unutrag ima ih hipten koje se bave ovom problematikom. Samo to dovoljno govori koliko je bosnjastvo i sve u vezi s njim, jasno definisano!
Ovom Haznadaru i njegovim navijacima je zalud i replicirati, materija je ocito prekomplikovana za njihov softver (mehkovinu) ali kad me je vec upitao sta je trebalo uciniti kad su Srbi i Hrvati preimenovali zajednicki nam srpskohrvatski jezik... ponovit cu ono sto sam vec rekao: trebali su biti mudriji i zadrzati zajednicki jezik na nacin da mu dodaju jos jednu rijec, kad je ionako imao dvije, pa ga lijepo nazvati srpsko-hrvatsko-bosanski, skraceno BHS. Tu skracenicu, ako ste primjetili, najradije koriste oni koji bi da se nikom ne zamjere a da ne prave komediju navodjenjem tri, navodno razlicita, jezika.
To bi bio pravi potez. Time bi se zastitio nacionalni interes i jasno poslala poruka svima koji provode nacionalnu sujetu i prave ovaj cirkus sa jezicima.
Toliko o tome, ovo ostalo nije vrijedno replike...
Kome ti ovdje izigravas neku pamet i vladanje materijom, mislim stvarno,.... pa nisi svjestan koliko si providan i koliko je ocigledno ovo tvoje izbjegavanje suocavanja sa konkretnim pitanjima.
Halo doktore lingvistike koji vlada materijom,.. - da li se to sto pricas odnosi i na srpski i hrvatski jezik. Kratko i jasno,.. trebam li mozda formulisati drugacije?
Ili su spomenuti jezici malo jaceg ranga pa za njih ne vrijedi prijedlog BHS?