Čekaj bre, od četnika, salonca, Dražinog potomka, do muslimana, a možda i selefije. Ne ide to.5 0 5 wrote:hajde ne serendaj vise, alaha ti. ja sam napisao prije par sedmica da sumnjam da si ti musliman, ubacen da spinuje na forumu. sad sam jos vise siguran u to. cuj ne smetaju ti pakistanske i arapske zastave, a smeta ti zastava tvoje domovine. jednog naroda? mislis bosanskohercegovackog naroda? skupili su vas u torove i blejite vec 20 godina istu pricu. dosta vas je vise.sWeeT_Companion wrote: Vide se i danas transparenti Brčko, Prijedor, Doboj, Banjaluka... i mnogi drugi. I tu nema ništa čudno. Jer i u Republici Srpskoj BiH ima navijače - istina 99% povratnike. I to je sasvim razumljivo.
Ajmo biti realni. Ja sutra iz Zvornika krenem u Zenicu, ponesem zastavu entiteta u kome živim i pokušam je okačiti, pa ne bi prošle 3 sekunde a već bi me stotinjak čekalo za batine. Trkali bi se ko će me prije slomiti. I tu se sva priča završava. I to je tako. I niko ne spori da svi narodi u BiH imaju svoja obilježja i da nema ekskluziviteta. Ali nažalost, iako su neki smatrali da će 20 godina kasnije biti drugačije, drugačije nije. I neće biti sve dok BHF pjeva ono što pjeva, sve dok se nose zastave koje predstavljaju isključivo jedan narod.
Što se tiče dijela oko ostalih zastava... Pa iskreno meni kao Srbinu uopšte ne smetaju zastave Turske, Arabije, Pakistana... Mnogo su veći problem već navedena obilježja jednog naroda. Koliko god to kome zvučalo licemjerno. I ona priča kako Srbi mrze Bosnu je poprilično van pameti. Izuzmemo li nekoliko desetina idiota koji putem društvenih mreža ili jutjuba pokušavaju ispast patriote pjevajući pjesme o Srebrenici i slična sranja. Toga nažalost ima na svim stranama.
Mora se mijenjati svijest i bez obzira što neko volio, shvatiti da je isključivo BIH moguća kao država tri naroda. Sa zvaničnim simbolima. A u svojoj kući svak može nosati i vješati po zidovima što želi.
I da završimo, da ne bude kako se maltene svaki post svodi na isto... Mladim košarkašima svaka čast, nažalost još jedanput je od strane pojedinaca ovaj sportski uspjeh imao propagandnu pozadinu sa neukusnim materijalom. A ja kao Srbin, ću se obradovati i sledećem uspjehu ove 12-orice.
po cemu si toliko siguran da bi te istukli ako bi dosao na proslavu sa entitetskom zastavom? kome se to desilo, pa mozes na osnovu toga tvrditi? ili je to, srbi bi istukli tebe sa ljiljanima. ma sta sa ljiljanima, sa trokutom, pa tom analogijom i srbe bi istukli sa entitetskom zastavom. eno ti zastava srbije visi ispred narodnog pozorista. mah, poselami svoje u centrali i reci im da se nisi uspio provuci kao srbin na kliksu. neka posalju nekog drugog. alahimanet.
Što bi meni smetala zastava Pakistana? Ili Dominikanske Republike? Kao što rekoh meni smeta isključivo ratna zastava. I ništa više. Istina i nakurCHeni ljudi.
Kao što rekoh ne postoji zastava domovine, postoji državna zastava i zastava entiteta. Protiv zvanične državne nemam ništa, tako da nemoj izvrtati moje riječi.
Ne postoji bosanskohercegovački narod. Jbg nemojte ovakve stvari pisati. Bosanac kao i Hercegovac je regionalna odrednica. Ništa više. To i rezultati popisa potvrđuju. Ljudi u BiH se dijele po etnicitetima.
Jbg pitaš me nešto kao da živiš na Aljasci. Znamo da je tako. I nemoj bogati na zvaničnim institucijama i obaveznim zastavama porediti obične ljude i fudbalsku utakmicu.
I da, nisam musliman i izuzetno poštujem Islam. I ne mrzim Bosnu, iako mi većina ovdje ljudi to indirektno želi pripisati.