to se regulise prvog dana braka.....muz rjesava probleme sa svojima .....zena sa svojima i i i i mirna Bosna a i Hercegovina
Problemi s svekrvom
-
dert
#201 Re: Problemi s svekrvom
ma dajjjjjjjjj, sta pizdite
zivio sam ja kod punice pola godine pa evo me ziv i zdrav
jest da sam malo frkno al' stas
to se regulise prvog dana braka.....muz rjesava probleme sa svojima .....zena sa svojima i i i i mirna Bosna a i Hercegovina
niko da ne tura prnjoku tamo i sve OK...jasno ........jasno ........idemo dalje

- ho oponopono
#202 Re: Problemi s svekrvom
...i sta ima...je li mlada smirila guzove...?! 
-
biscanka2
#203 Re: Problemi s svekrvom
Nakon smrti matere ostadose sin i otac sami u kuci. Kad je doslo vrijeme zenidbe ozeni se sin i dok se otac nije razboliomuha_sa wrote:i svako jutro svekrvu u ruku ljubila pa kaHvu sipala.insomnia78 wrote:Eh, evo Muhe
Ispricaj im o zlatnom dobu kad' je snaha za vratima stajala
eeeeeeeeeeeeeeeeeove današnje hanume nisu ni za šta
sve je nekako funkcionisalo.
Kad je otac, sto od starosti sto od bolesti, jedva hodati mogao snaha se pocne buniti.
Tupila ona muzu svaku noc da uprti oca i negdje u sumi ostavi.
Kad je sinu dozlogrdilo zenu slusati, jedne noci uprti on oca na ledja i pravac u sumu.
Zasao on duboko u sumu i taman da oca spusti oglasi se slabasan glasic - sine nemoj me ovdje spustati de jos pedesetak
metara pomakni.
Zasto to, upita sin zacudjeno.
Pa tu sam i ja mog oca ostavio.
Kad je sin to cuo okrene se pa s njim natrag kuci.
Zena ih ljutito doceka a on joj iz sveg glasa doviknu, zvocni mi jos jednu ima da kroz prozor letis .
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#204 Re: Problemi s svekrvom
Zlatno Skandinavsko pravilo! Odselis se sto dalje i vidjate ih samo jednom godisnje. I ako nisu Danci posesivni, ali u BiH jesu, ovo pravilo bi bilo najidealije u BiH. Meni nema nista mrze onaj porodicni okup. Dobro jedno ali svaki dan, kako vam ne dojade 
- Ljakan
#205 Re: Problemi s svekrvom
išcerala je svekriva iz kuce 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#206 Re: Problemi s svekrvom
ukinula joj net 
-
Gabrielo
#207 Re: Problemi s svekrvom
Ova tema daje samo jos jedan razlog da se muskarci ne trebaju zeniti prije 35te.
-
Bodkin
#208 Re: Problemi s svekrvom
Ne nego da trebaju ici od kuce u 21. Prvo sto ce nauciti da zive bez majke, i drugo sto ce nauciti da ih zene ne prave budalama i bezmudasimaGabrielo wrote:Ova tema daje samo jos jedan razlog da se muskarci ne trebaju zeniti prije 35te.
- Truba
#209 Re: Problemi s svekrvom
kad nemas kes
svejedno 21 ili 35
svejedno 21 ili 35
- radiša
#210 Re: Problemi s svekrvom
Ne to pricat,sada ce se odmah oni mudroseri javit kako ima posla ako hoces radit .
-
biscanka2
#211 Re: Problemi s svekrvom
Kad se od kasike kucis, kiriju i sve ostale obaveze sam podmirivati moras onda sve boljeBlack swan wrote:kad nemas kes
svejedno 21 ili 35
cijeniti naucis.
Tad neviste nemaju vremena zvockati i svaku rijec na analizu uzimati nego gledaju kako ce gdje koju
paru zaraditi a sto kazu gdje ima volje i put se nadje.
- Truba
#212 Re: Problemi s svekrvom
stara poslovica kaze
ako ti babo radi u telekomu a mama u elektorprivredi
zena ti neće imati nesuglasica s njima
ako ti babo radi u telekomu a mama u elektorprivredi
zena ti neće imati nesuglasica s njima
-
paladinka
#213 Re: Problemi s svekrvom
Biscanka , da je sadie tvoja kcerka i da ti se povjeri da ima problem sa svekrvom , bi li joj isto rekla da ne zvoca nego da suti i trpi ?biscanka2 wrote:Kad se od kasike kucis, kiriju i sve ostale obaveze sam podmirivati moras onda sve boljeBlack swan wrote:kad nemas kes
svejedno 21 ili 35
cijeniti naucis.![]()
Tad neviste nemaju vremena zvockati i svaku rijec na analizu uzimati nego gledaju kako ce gdje koju
-
biscanka2
#214 Re: Problemi s svekrvom
Procitaj njen prvi post - pise nepravi joj probleme,znaci nema sta da trpi, i ono njeno ona misli da je ljubomorna govori dosta toga o njoj samoj.paladinka wrote:Biscanka , da je sadie tvoja kcerka i da ti se povjeri da ima problem sa svekrvom , bi li joj isto rekla da ne zvoca nego da suti i trpi ?biscanka2 wrote:Kad se od kasike kucis, kiriju i sve ostale obaveze sam podmirivati moras onda sve boljeBlack swan wrote:kad nemas kes
svejedno 21 ili 35
cijeniti naucis.![]()
Dalje, svekrva dominantna osoba - pa da nije dominantna kako bi sama troje djece na put izvela i muza joj sa diplomom okitila.
Danas jedno dijete na pravi put izvesti je tesko a nekamoli troje ( ja joj kapu skidam
S njom ( i njenim cinom ) kao svojim djetetom, nisu ni njeni roditelji zadovoljni bili, bit ce jer je bolje od nas poznaju.
A sad na tvoje pitanje - da je moja kcerka budi sigurna-an da bi joj rekla da ima dvije mogucnosti, naci stan ili trpiti (ako ima sta za trpiti).
Mislim da ako sebi stan nadju i odsele se da cemo ovdje imati njenu novu temu pod nazivom " Problemi sa muzem".
-
paladinka
#215 Re: Problemi s svekrvom
Ti sama ovdje rasipas pricu kako su sve snaje zlocaste i maltene zele da ubiju svekrva , drugi post ti je bio kako sve snajke zvocaju i treba ih usutiti radom. Totalno pogresan stav , pogotovo tako nesto pisati na temi gdje jedna cura koja ima problem, i koja ce prije citati i poslusati zensku osobu , davati joj do znanja da su snaje zlocaste i da zvocaju. Ona kakva god da je ima pravo da kritizira , to sto si ti nju vec stavila u neku poziciju da je problematicna to je tvoj problem a ne njen, al makar nemoj curi odmagati sa svojim negativnim stavom.
-
biscanka2
#216 Re: Problemi s svekrvom
paladinka wrote:Ti sama ovdje rasipas pricu kako su sve snaje zlocaste i maltene zele da ubiju svekrva , drugi post ti je bio kako sve snajke zvocaju i treba ih usutiti radom. Totalno pogresan stav , pogotovo tako nesto pisati na temi gdje jedna cura koja ima problem, i koja ce prije citati i poslusati zensku osobu , davati joj do znanja da su snaje zlocaste i da zvocaju. Ona kakva god da je ima pravo da kritizira , to sto si ti nju vec stavila u neku poziciju da je problematicna to je tvoj problem a ne njen, al makar nemoj curi odmagati sa svojim negativnim stavom.
nerealnim stavom ne posavjetujemo.
Izgleda da ti slabo postove sebi tumacis.
-
paladinka
#217 Re: Problemi s svekrvom
Lako je ovako pisati kad je tudje dijete u pitanju .biscanka2 wrote:paladinka wrote:Ti sama ovdje rasipas pricu kako su sve snaje zlocaste i maltene zele da ubiju svekrva , drugi post ti je bio kako sve snajke zvocaju i treba ih usutiti radom. Totalno pogresan stav , pogotovo tako nesto pisati na temi gdje jedna cura koja ima problem, i koja ce prije citati i poslusati zensku osobu , davati joj do znanja da su snaje zlocaste i da zvocaju. Ona kakva god da je ima pravo da kritizira , to sto si ti nju vec stavila u neku poziciju da je problematicna to je tvoj problem a ne njen, al makar nemoj curi odmagati sa svojim negativnim stavom.Eto stid nas bilo sto som realni i sto zensku ( nije ona vis cura, ona je svoje iscurovala,sad je zena i tako treba da se i ponasa ) sa nekim
nerealnim stavom ne posavjetujemo.
Izgleda da ti slabo postove sebi tumacis.
- ho oponopono
#218 Re: Problemi s svekrvom
...kuda ide ovaj svijet...odnosno odvec je otisao ...sta i ja budalim ... kineski macak...
i 
- spreca
#219 Re: Problemi s svekrvom
@Biscanka je apsolutno u pravu.....a mlada ima da trpi ili odseli a mozda i bez muza......ti izgleda imas iste probleme ili si imala .....zato bi trebala da mladoj pomognes iskustvom ako si ga stekla a ne da je naopako nagovaraspaladinka wrote:Ti sama ovdje rasipas pricu kako su sve snaje zlocaste i maltene zele da ubiju svekrva , drugi post ti je bio kako sve snajke zvocaju i treba ih usutiti radom. Totalno pogresan stav , pogotovo tako nesto pisati na temi gdje jedna cura koja ima problem, i koja ce prije citati i poslusati zensku osobu , davati joj do znanja da su snaje zlocaste i da zvocaju. Ona kakva god da je ima pravo da kritizira , to sto si ti nju vec stavila u neku poziciju da je problematicna to je tvoj problem a ne njen, al makar nemoj curi odmagati sa svojim negativnim stavom.
- spreca
#220 Re: Problemi s svekrvom
jesilti svoju sveKrivu izbubetala....Sadi ce svoju izgleda odrobijatiho oponopono wrote:...kuda ide ovaj svijet...odnosno odvec je otisao ...sta i ja budalim ... kineski macak...i
-
Gabrielo
#221 Re: Problemi s svekrvom
Jeste. Pocnu raditi sa 15 godina i imaju platu 10000 eura i onda mogu sa 21. kupiti vlastiti stan.Bodkin wrote:Ne nego da trebaju ici od kuce u 21. Prvo sto ce nauciti da zive bez majke, i drugo sto ce nauciti da ih zene ne prave budalama i bezmudasimaGabrielo wrote:Ova tema daje samo jos jedan razlog da se muskarci ne trebaju zeniti prije 35te.
- insomnia78
#222 Re: Problemi s svekrvom
Pa zar ne znas da su svi forumasi takoGabrielo wrote:Jeste. Pocnu raditi sa 15 godina i imaju platu 10000 eura i onda mogu sa 21. kupiti vlastiti stan.Bodkin wrote:Ne nego da trebaju ici od kuce u 21. Prvo sto ce nauciti da zive bez majke, i drugo sto ce nauciti da ih zene ne prave budalama i bezmudasimaGabrielo wrote:Ova tema daje samo jos jedan razlog da se muskarci ne trebaju zeniti prije 35te.
Zaposlili se sa 16, radili dva posla, pomagali porodicu i placi sebi fakultet...
-
Avetinho
#223 Re: Problemi s svekrvom
Joj problem u PM. Ako ti smeta, magla. Ako ti je draze dzaba stanovati, a ti nastavi tako.sadie_forever wrote:Nedvno sam se udala i trenutno zivimo s njegovom mamom koja je inace udovica i ima 3 djece,a moj muz je najmladji.Ne stvara neke probleme ali mi se cini da je ljubomorna,smeta joj kad se odbvojimo u posebnu sobu,ono kao smeta nam.Isto zeli da ima uvid u svaki dio naseg zivota,moj muz radi i ima svoju platu ,placa njoj sve sto njoj treba(ona ima 2 penzije i ne treba joj plaho nista od nas)..dominantna je i ne zeli shvatit da joj je sin ozenjen...mene ona nervira ali i njega.ja opet sutim jer nije moja mati,ali kako se postaviti? odselit cemo ako Bog da ali kako do tada?
-
Bodkin
#224 Re: Problemi s svekrvom
Ne nego da im mama kuha i pere do 35, a onda da ih zena preuzmeGabrielo wrote:Jeste. Pocnu raditi sa 15 godina i imaju platu 10000 eura i onda mogu sa 21. kupiti vlastiti stan.Bodkin wrote:Ne nego da trebaju ici od kuce u 21. Prvo sto ce nauciti da zive bez majke, i drugo sto ce nauciti da ih zene ne prave budalama i bezmudasimaGabrielo wrote:Ova tema daje samo jos jedan razlog da se muskarci ne trebaju zeniti prije 35te.
- 320 d
#225 Re: Problemi s svekrvom
Paralo oci ili ne...tako je...znala je šta se dešava, da ide u zajednicu i ako ništa mogla se voditi glupim stereotipima da postoji mogućnost za probleme između nje i njegove majke...anjusha wrote:Od svega procitanog na ovoj temi, ovo mi najvise zapara oci. Zena je ta koja treba da cuva brak! Molim? A sta je muskarac tu? Da radi sta hoce ili da ne radi nista, a zena treba da trpi i da se prostire koliko god moze i ne moze. I ako pukne brak- onda je i to zenina krivica jer se nije dovoljno trudila. Ma gdje ti zivis molim te? Ili zapravo, u kojem vijeku?320 d wrote:Ne mora uvijek problem biti u svekrvi..mozda i današnje "mlade" traže previše...i olako pristaju na sve moguće. Kakva bi ovoj djevojci/ženi bila situacija i kako bi razmišljala da su kod njene majke..muž na poslu a ona i majka po cijele dane bi vjerovatno namišljali šta treba i šta ne treba...i što može i što ne može...
ja bi da seda ne uđe...e pa ne može
![]()
Žena je ta koja treba da čuva brak i koja treba da bude potpora mužu, sve ostalo osim podrške u ovom slučaju stavlja brak na tanki led...ukoliko se i dalje pokaže kako je ova situacija stvara nervozu kod bilo koga...lijepi razvod ili poništenje braka![]()
Kaze brak je zakonom uređena zajednica života muškarca i žene...pa dalje kaže bračni partneri sporazumno određuju mjesto stanovanja/prebivališta...ako nema sporazuma...bolje reći ćao nego gubiti vrijeme i trošiti previše potrebne i cijenje živce...
Uostalom, ko kaze da ova upravo zena doticna, postavljacica teme, nije potpora svom muzu? I uostalom, ko kaze da on ne treba da bude potpora njoj? Jer za svaki tango je potrebno dvoje, pa tako i za sretan brak.
@silent ladybravo