Problemi s svekrvom

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
dert

#201 Re: Problemi s svekrvom

Post by dert »

ma dajjjjjjjjj, sta pizdite :-D zivio sam ja kod punice pola godine pa evo me ziv i zdrav :-D jest da sam malo frkno al' stas :-D

to se regulise prvog dana braka.....muz rjesava probleme sa svojima .....zena sa svojima i i i i mirna Bosna a i Hercegovina :bih: niko da ne tura prnjoku tamo i sve OK...jasno ........jasno ........idemo dalje :kakoste: :pasamoj:
ho oponopono

#202 Re: Problemi s svekrvom

Post by ho oponopono »

...i sta ima...je li mlada smirila guzove...?! :gunjastajl:
biscanka2

#203 Re: Problemi s svekrvom

Post by biscanka2 »

muha_sa wrote:
insomnia78 wrote:Eh, evo Muhe
Ispricaj im o zlatnom dobu kad' je snaha za vratima stajala
i svako jutro svekrvu u ruku ljubila pa kaHvu sipala.
eeeeeeeeeeeeeeeee :-) ove današnje hanume nisu ni za šta :-)
Nakon smrti matere ostadose sin i otac sami u kuci. Kad je doslo vrijeme zenidbe ozeni se sin i dok se otac nije razbolio
sve je nekako funkcionisalo. :stidljiv:
Kad je otac, sto od starosti sto od bolesti, jedva hodati mogao snaha se pocne buniti.
Tupila ona muzu svaku noc da uprti oca i negdje u sumi ostavi.
Kad je sinu dozlogrdilo zenu slusati, jedne noci uprti on oca na ledja i pravac u sumu.
Zasao on duboko u sumu i taman da oca spusti oglasi se slabasan glasic - sine nemoj me ovdje spustati de jos pedesetak
metara pomakni.
Zasto to, upita sin zacudjeno.
Pa tu sam i ja mog oca ostavio.
Kad je sin to cuo okrene se pa s njim natrag kuci.
Zena ih ljutito doceka a on joj iz sveg glasa doviknu, zvocni mi jos jednu ima da kroz prozor letis . :namigusa:
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#204 Re: Problemi s svekrvom

Post by Zviz »

Zlatno Skandinavsko pravilo! Odselis se sto dalje i vidjate ih samo jednom godisnje. I ako nisu Danci posesivni, ali u BiH jesu, ovo pravilo bi bilo najidealije u BiH. Meni nema nista mrze onaj porodicni okup. Dobro jedno ali svaki dan, kako vam ne dojade :D
Ljakan

#205 Re: Problemi s svekrvom

Post by Ljakan »

išcerala je svekriva iz kuce :lol:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#206 Re: Problemi s svekrvom

Post by Truba »

ukinula joj net :lol:
Gabrielo

#207 Re: Problemi s svekrvom

Post by Gabrielo »

Ova tema daje samo jos jedan razlog da se muskarci ne trebaju zeniti prije 35te.
Bodkin

#208 Re: Problemi s svekrvom

Post by Bodkin »

Gabrielo wrote:Ova tema daje samo jos jedan razlog da se muskarci ne trebaju zeniti prije 35te.
Ne nego da trebaju ici od kuce u 21. Prvo sto ce nauciti da zive bez majke, i drugo sto ce nauciti da ih zene ne prave budalama i bezmudasima
Truba

#209 Re: Problemi s svekrvom

Post by Truba »

kad nemas kes
svejedno 21 ili 35
radiša

#210 Re: Problemi s svekrvom

Post by radiša »

Ne to pricat,sada ce se odmah oni mudroseri javit kako ima posla ako hoces radit .
biscanka2

#211 Re: Problemi s svekrvom

Post by biscanka2 »

Black swan wrote:kad nemas kes
svejedno 21 ili 35
Kad se od kasike kucis, kiriju i sve ostale obaveze sam podmirivati moras onda sve bolje
cijeniti naucis. :jbt:
Tad neviste nemaju vremena zvockati i svaku rijec na analizu uzimati nego gledaju kako ce gdje koju
paru zaraditi a sto kazu gdje ima volje i put se nadje. :metla:
Truba

#212 Re: Problemi s svekrvom

Post by Truba »

stara poslovica kaze
ako ti babo radi u telekomu a mama u elektorprivredi
zena ti neće imati nesuglasica s njima :mrgreen:
paladinka

#213 Re: Problemi s svekrvom

Post by paladinka »

biscanka2 wrote:
svejedno 21 ili 35
Kad se od kasike kucis, kiriju i sve ostale obaveze sam podmirivati moras onda sve bolje
Tad neviste nemaju vremena zvockati i svaku rijec na analizu uzimati nego gledaju kako ce gdje koju
Biscanka , da je sadie tvoja kcerka i da ti se povjeri da ima problem sa svekrvom , bi li joj isto rekla da ne zvoca nego da suti i trpi ?
biscanka2

#214 Re: Problemi s svekrvom

Post by biscanka2 »

paladinka wrote:
biscanka2 wrote:
svejedno 21 ili 35
Biscanka , da je sadie tvoja kcerka i da ti se povjeri da ima problem sa svekrvom , bi li joj isto rekla da ne zvoca nego da suti i trpi ?
Procitaj njen prvi post - pise nepravi joj probleme,znaci nema sta da trpi, i ono njeno ona misli da je ljubomorna govori dosta toga o njoj samoj.
Dalje, svekrva dominantna osoba - pa da nije dominantna kako bi sama troje djece na put izvela i muza joj sa diplomom okitila.
Danas jedno dijete na pravi put izvesti je tesko a nekamoli troje ( ja joj kapu skidam :kakoste: ).
S njom ( i njenim cinom ) kao svojim djetetom, nisu ni njeni roditelji zadovoljni bili, bit ce jer je bolje od nas poznaju.
A sad na tvoje pitanje - da je moja kcerka budi sigurna-an da bi joj rekla da ima dvije mogucnosti, naci stan ili trpiti (ako ima sta za trpiti).
Mislim da ako sebi stan nadju i odsele se da cemo ovdje imati njenu novu temu pod nazivom " Problemi sa muzem". :saveta:
paladinka

#215 Re: Problemi s svekrvom

Post by paladinka »

Ti sama ovdje rasipas pricu kako su sve snaje zlocaste i maltene zele da ubiju svekrva , drugi post ti je bio kako sve snajke zvocaju i treba ih usutiti radom. Totalno pogresan stav , pogotovo tako nesto pisati na temi gdje jedna cura koja ima problem, i koja ce prije citati i poslusati zensku osobu , davati joj do znanja da su snaje zlocaste i da zvocaju. Ona kakva god da je ima pravo da kritizira , to sto si ti nju vec stavila u neku poziciju da je problematicna to je tvoj problem a ne njen, al makar nemoj curi odmagati sa svojim negativnim stavom.
biscanka2

#216 Re: Problemi s svekrvom

Post by biscanka2 »

paladinka wrote:Ti sama ovdje rasipas pricu kako su sve snaje zlocaste i maltene zele da ubiju svekrva , drugi post ti je bio kako sve snajke zvocaju i treba ih usutiti radom. Totalno pogresan stav , pogotovo tako nesto pisati na temi gdje jedna cura koja ima problem, i koja ce prije citati i poslusati zensku osobu , davati joj do znanja da su snaje zlocaste i da zvocaju. Ona kakva god da je ima pravo da kritizira , to sto si ti nju vec stavila u neku poziciju da je problematicna to je tvoj problem a ne njen, al makar nemoj curi odmagati sa svojim negativnim stavom.
:stidljiva1: Eto stid nas bilo sto som realni i sto zensku ( nije ona vis cura, ona je svoje iscurovala,sad je zena i tako treba da se i ponasa ) sa nekim
nerealnim stavom ne posavjetujemo. :roll1:
Izgleda da ti slabo postove sebi tumacis. :kiss:
paladinka

#217 Re: Problemi s svekrvom

Post by paladinka »

biscanka2 wrote:
paladinka wrote:Ti sama ovdje rasipas pricu kako su sve snaje zlocaste i maltene zele da ubiju svekrva , drugi post ti je bio kako sve snajke zvocaju i treba ih usutiti radom. Totalno pogresan stav , pogotovo tako nesto pisati na temi gdje jedna cura koja ima problem, i koja ce prije citati i poslusati zensku osobu , davati joj do znanja da su snaje zlocaste i da zvocaju. Ona kakva god da je ima pravo da kritizira , to sto si ti nju vec stavila u neku poziciju da je problematicna to je tvoj problem a ne njen, al makar nemoj curi odmagati sa svojim negativnim stavom.
:stidljiva1: Eto stid nas bilo sto som realni i sto zensku ( nije ona vis cura, ona je svoje iscurovala,sad je zena i tako treba da se i ponasa ) sa nekim
nerealnim stavom ne posavjetujemo. :roll1:
Izgleda da ti slabo postove sebi tumacis. :kiss:
Lako je ovako pisati kad je tudje dijete u pitanju .
ho oponopono

#218 Re: Problemi s svekrvom

Post by ho oponopono »

...kuda ide ovaj svijet...odnosno odvec je otisao ...sta i ja budalim ... kineski macak...:pisnula: i :pisnuo:
spreca

#219 Re: Problemi s svekrvom

Post by spreca »

@Biscanka je apsolutno u pravu.....a mlada ima da trpi ili odseli a mozda i bez muza......ti izgleda imas iste probleme ili si imala .....zato bi trebala da mladoj pomognes iskustvom ako si ga stekla a ne da je naopako nagovaras
spreca

#220 Re: Problemi s svekrvom

Post by spreca »

ho oponopono wrote:...kuda ide ovaj svijet...odnosno odvec je otisao ...sta i ja budalim ... kineski macak...:pisnula: i :pisnuo:
jesilti svoju sveKrivu izbubetala....Sadi ce svoju izgleda odrobijati :lol: :lol:
Gabrielo

#221 Re: Problemi s svekrvom

Post by Gabrielo »

Bodkin wrote:
Gabrielo wrote:Ova tema daje samo jos jedan razlog da se muskarci ne trebaju zeniti prije 35te.
Ne nego da trebaju ici od kuce u 21. Prvo sto ce nauciti da zive bez majke, i drugo sto ce nauciti da ih zene ne prave budalama i bezmudasima
Jeste. Pocnu raditi sa 15 godina i imaju platu 10000 eura i onda mogu sa 21. kupiti vlastiti stan. :roll:
insomnia78

#222 Re: Problemi s svekrvom

Post by insomnia78 »

Gabrielo wrote:
Bodkin wrote:
Jeste. Pocnu raditi sa 15 godina i imaju platu 10000 eura i onda mogu sa 21. kupiti vlastiti stan. :roll:
Pa zar ne znas da su svi forumasi tako
Zaposlili se sa 16, radili dva posla, pomagali porodicu i placi sebi fakultet...
Avetinho

#223 Re: Problemi s svekrvom

Post by Avetinho »

sadie_forever wrote:Nedvno sam se udala i trenutno zivimo s njegovom mamom koja je inace udovica i ima 3 djece,a moj muz je najmladji.Ne stvara neke probleme ali mi se cini da je ljubomorna,smeta joj kad se odbvojimo u posebnu sobu,ono kao smeta nam.Isto zeli da ima uvid u svaki dio naseg zivota,moj muz radi i ima svoju platu ,placa njoj sve sto njoj treba(ona ima 2 penzije i ne treba joj plaho nista od nas)..dominantna je i ne zeli shvatit da joj je sin ozenjen...mene ona nervira ali i njega.ja opet sutim jer nije moja mati,ali kako se postaviti? odselit cemo ako Bog da ali kako do tada?
Joj problem u PM. Ako ti smeta, magla. Ako ti je draze dzaba stanovati, a ti nastavi tako.
Bodkin

#224 Re: Problemi s svekrvom

Post by Bodkin »

Gabrielo wrote:
Bodkin wrote:
Ne nego da im mama kuha i pere do 35, a onda da ih zena preuzme
320 d

#225 Re: Problemi s svekrvom

Post by 320 d »

anjusha wrote:
320 d wrote:Ne mora uvijek problem biti u svekrvi..mozda i današnje "mlade" traže previše...i olako pristaju na sve moguće. Kakva bi ovoj djevojci/ženi bila situacija i kako bi razmišljala da su kod njene majke..muž na poslu a ona i majka po cijele dane bi vjerovatno namišljali šta treba i šta ne treba...i što može i što ne može...

ja bi da se :izet: da ne uđe...e pa ne može :-D

Žena je ta koja treba da čuva brak i koja treba da bude potpora mužu, sve ostalo osim podrške u ovom slučaju stavlja brak na tanki led...ukoliko se i dalje pokaže kako je ova situacija stvara nervozu kod bilo koga...lijepi razvod ili poništenje braka 8-)

Kaze brak je zakonom uređena zajednica života muškarca i žene...pa dalje kaže bračni partneri sporazumno određuju mjesto stanovanja/prebivališta...ako nema sporazuma...bolje reći ćao nego gubiti vrijeme i trošiti previše potrebne i cijenje živce...
Od svega procitanog na ovoj temi, ovo mi najvise zapara oci. Zena je ta koja treba da cuva brak! Molim? A sta je muskarac tu? Da radi sta hoce ili da ne radi nista, a zena treba da trpi i da se prostire koliko god moze i ne moze. I ako pukne brak- onda je i to zenina krivica jer se nije dovoljno trudila. Ma gdje ti zivis molim te? Ili zapravo, u kojem vijeku?
Uostalom, ko kaze da ova upravo zena doticna, postavljacica teme, nije potpora svom muzu? I uostalom, ko kaze da on ne treba da bude potpora njoj? Jer za svaki tango je potrebno dvoje, pa tako i za sretan brak.

@silent lady :thumbup: bravo :kiss:
Paralo oci ili ne...tako je...znala je šta se dešava, da ide u zajednicu i ako ništa mogla se voditi glupim stereotipima da postoji mogućnost za probleme između nje i njegove majke...
Post Reply