Pa da. Nekako logično da napadaš VRS i ratuješ protiv njih u momentima kad ti, praktički iz isti pušaka, neko ubija sunarodnjake na Kordunu i Baniji. Ali eto.. Mate Boban i Radovan Karadžić su ipak imali drugih planova.. Jedino zbog čega Blaž Kraljević ima neki status među dijelom Bošnjaka je činjenica da nije mogao sa četnicima.Hafis wrote:Tako je. Draže mu je bilo pucati po Srbima nego po Bošnjacima. Čudi me da mu BiH nije dala neko posthumno odlikovanje za promicanje suživota.It_is_a_Leclerc wrote:Blaž Kraljević je bio ustaša. Ustaše nikad nisu bili prijatelji pravim Bošnjacima, niti Bosni i Hercegovini. U ratu, on je samo odbijao po nalogu Radovana Karadžića i Mate Bobana pucati na svoje komšije Bošnjake, i za to mu hvala. Blaž Kraljević je samo imao problem da prihvati da su za svog strateškog partnera u BiH, Hrvati odbrali četnike.
Ubistvo Blaža Kraljevića
- It_is_a_Leclerc
#201 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#202 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića
A koje su ganarancije da mu odjenom ne bi postalo draze pucati na Muslimane?
- jao_situacije
#203 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića
dobra ideja, zvaću ja baketa kad se vratim u saHafis wrote:Tako je. Draže mu je bilo pucati po Srbima nego po Bošnjacima. Čudi me da mu BiH nije dala neko posthumno odlikovanje za promicanje suživota.It_is_a_Leclerc wrote:Blaž Kraljević je bio ustaša. Ustaše nikad nisu bili prijatelji pravim Bošnjacima, niti Bosni i Hercegovini. U ratu, on je samo odbijao po nalogu Radovana Karadžića i Mate Bobana pucati na svoje komšije Bošnjake, i za to mu hvala. Blaž Kraljević je samo imao problem da prihvati da su za svog strateškog partnera u BiH, Hrvati odbrali četnike.
taman da kgk dođe u sa na ćevape ponovo
- Kikibombona
#204 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića
Ko govori ovdje da su pomenuti oslobodici, heroji i humanisti?duh_sa_sjekirom wrote:I naravno, velikijao_situacije wrote: zato je kažnjenička bojnaza Kordića i Praljka, oslobodioce, heroje i humaniste.
Nabijem ih na kurac sve redom, sve te bolesnike i zlocince!
Jel trebamo birati rijeci za GOVNO, Blaza Kraljevica, zato sto su Boban i Kordic GOVNA?
O cemu se ovdje radi?
Jel to postujemo covjeka koji SLAVI milione ubijenih u 2SR?
Vi koji imate IJEDNU lijepu za Kraljevica, recite mi, po cemu ste drugaciji od cetnika sa Ravne gore?
- karanana
#205 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića
koliko bi relevantan i bitan bio kraljevic i da ga bobanovci nisu ubili?
cime je raspolagao? mozda jednom bojnom od 500-600 ljudi. i da nije ubijen nije mogao lebditi ni na nebu ni na zemlji, vjerovatno bi se do maja 93. kada su i poceli sukobi u hercegovini sa armijom bih priklonio bobanovcima i bio bi na strani hvo-a, na cijoj bi bio?!
a kad se sjetim prica da je bio na ulazu u trebinje to ljeto 92. kao trebinje prazno bilo i taman da on tamo doje i udje u njeg, ubise ga.
mada imam pozitivnije misljenje o njemu nego o petkovicu ili praljku i slicnoj bagri.
isto ko sto imam pozitivnije misljenje o seselju nego o milosevicu, tadicu, vucicu i sl.
cime je raspolagao? mozda jednom bojnom od 500-600 ljudi. i da nije ubijen nije mogao lebditi ni na nebu ni na zemlji, vjerovatno bi se do maja 93. kada su i poceli sukobi u hercegovini sa armijom bih priklonio bobanovcima i bio bi na strani hvo-a, na cijoj bi bio?!
a kad se sjetim prica da je bio na ulazu u trebinje to ljeto 92. kao trebinje prazno bilo i taman da on tamo doje i udje u njeg, ubise ga.
mada imam pozitivnije misljenje o njemu nego o petkovicu ili praljku i slicnoj bagri.
isto ko sto imam pozitivnije misljenje o seselju nego o milosevicu, tadicu, vucicu i sl.
-
zenit dozic
#206 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića
Sabura malo, smiri se, vruće je nedo bog naškodiće ti. Ovdje se ne pravi razlika između fašista vego between onih koji su izvršili agresiju na BiH i onih koji su je braniliKikibombona wrote:A cekaj, jel to dijelimo fasiste na dobre i lose, na omiljene i omrzene?mudrac2 wrote:a ovako sa bobanom i kompanijom nisu fašisti?Cybernetic wrote:[qKako god, na kraju bi opet ostali obicni fasisti.
O cemu se ovdje radi?
Jel svako jebeno pleme u ovoj drzavi ima fasiste koje lajka?
Blaz Kraljevic je ljudsko dno, moralna septicka jama. Ta jebena ljudska nakaza je postovaoc Hitlera, Musolinija, Pavelica.... postovac ideologije koja je pobila i osakatila desetine miliona ljudi, zbog kojih su potekle rijeke krivi i suza. O CEMU PRICATE BOLESNICI?
I onda se cudite sto cetnici podrzavaju nekakve usljive vojvode i bolesnike.... FUUUUJJJJJJJJJJJJJJ!
- Kikibombona
#207 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića
Ako bi prihvatili NDH, ne bi bilo problema, osim sto bi u takvoj drzavi bili gradjani drugog reda._BataZiv_0809 wrote:A koje su ganarancije da mu odjenom ne bi postalo draze pucati na Muslimane?
Medjutim, ne trebamo ici tako daleko... Lik je ustasa prve kategorije i tu bi sva prica trebala zavrsavati.
- BHCluster
#208 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića
Hercegovci, evo noći, evo dana
Hercegovci, evo noći, evo dana,
Svi u ime Jure i Bobana.
Sa Široka Bruno Bušić viče, viče:
"Za dom spremni, Poglavniče!"
Pet stoljeća, pet stoljeća mi smo robovali,
Zbog Hrvatske, zbog Hrvatske časno umirali.
Za križ časni, za križ časni prognani smo bili, bili,
Pa se nikom, nikom nismo pokorili.
Svi u ime Jure i Bobana.
Hrvatska je, Hrvatska je temelj ukopala,
Herceg-majka, Herceg-majka najboljega sina dala.
Najžešća je, najžešća je hrvatska postava,
Od Široka, od Široka preko Tomislava.
Svi u ime Jure i Bobana.
Široki je, Široki je samo jednom pao,
I sinove, i sinove najbolje je dao.
Sa lomače, sa lomače njegovih fratara,
Omladina, omladina briješka progovara:
Svi u ime Jure i Bobana.
Hercegovac, Hercegovac dok se zemljom kreće,
Brijeg Široki, Brijeg Široki više pasti neće.
Kako hode, neka hode, napadača čuju, čuju,
Hercegovci, Hercegovci njima poručuju:
Svi u ime Jure i Bobana.
Nema sile, nema sile što će nas porušiti,
Ova zemlja, ova zemlja nemože se srušiti.
Sinove je, sinove je mnoge pokopala,
Trobojnice, trobojnice dok se dokoplala.
Svi u ime Jure i Bobana.
Svi u ime Jure i Bobana.
Svi u ime Jure i Bobana.
"Hercegovci, za dom spremni, Poglavniče!"
Svi u ime Jure i Bobana.
Pet stoljeća, pet stoljeća mi smo robovali,
Zbog Hrvatske, zbog Hrvatske časno umirali.
Za križ časni, za križ časni prognani smo bili, bili,
Pa se nikom, nikom nismo pokorili.
Svi u ime Jure i Bobana.
Svi u ime Jure i Bobana.
Široki je, Široki je samo jednom pao,
I sinove, i sinove najbolje je dao.
Sa lomače, sa lomače njegovih fratara,
Omladina, omladina briješka progovara:
Svi u ime Jure i Bobana.
Hercegovac, Hercegovac dok se zemljom kreće,
Brijeg Široki, Brijeg Široki više pasti neće.
Kako hode, neka hode, napadača čuju, čuju,
Hercegovci, Hercegovci njima poručuju:
Svi u ime Jure i Bobana.
Nema sile, nema sile što će nas porušiti,
Ova zemlja, ova zemlja nemože se srušiti.
Sinove je, sinove je mnoge pokopala,
Trobojnice, trobojnice dok se dokoplala.
Svi u ime Jure i Bobana.
Svi u ime Jure i Bobana.
Svi u ime Jure i Bobana.
"Hercegovci, za dom spremni, Poglavniče!"
- Kikibombona
#209 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića
Jebem ja tu drzavu koju brani covjek koji velica masovna stradanja i genocid! Jebem i onoga ko sa takvim brani drzavu!zenit dozic wrote:
Sabura malo, smiri se, vruće je nedo bog naškodiće ti. Ovdje se ne pravi razlika između fašista vego between onih koji su izvršili agresiju na BiH i onih koji su je branili
Prije bih se ubio nego sa genocidsem i jebenim monstrumom dijelio rov.
Tebi ako je to ok, svaka ti cast.
- BHCluster
#210 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića
Zato i kazem HOS - HVO isto sranje samo drugo pakovanje.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#211 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića
Uvijek sam zazirao od tih likova sto imaju status polubogova u mutnim vremenima. A generalno pred raspad one drzave i sistema je navrlo sa svih strana raznoraznog šljama i ljudskog ološa.Kikibombona wrote:
Ako bi prihvatili NDH, ne bi bilo problema, osim sto bi u takvoj drzavi bili gradjani drugog reda.
Medjutim, ne trebamo ici tako daleko... Lik je ustasa prve kategorije i tu bi sva prica trebala zavrsavati.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#212 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića
Zbog?karanana wrote:koliko bi relevantan i bitan bio kraljevic i da ga bobanovci nisu ubili?
- Lincoln-Burrows
#213 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića
Živio drug Blaž promicatelj suživota i pošteni ustaša.
Očekujem da ga se primjereno odlikuje i vidim svake godine
mu je tema na forumu, reko bi drug ustaša Mesić : to je konstanta.
Očekujem da ga se primjereno odlikuje i vidim svake godine
mu je tema na forumu, reko bi drug ustaša Mesić : to je konstanta.
-
Hafis
#214 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića
Čitavo njihovo borbeno djelovanje se svodilo na privodjenje ono malo Srba što je ostalo i pljačkanje njihove imovine. U sedmom mjesecu 1992 kada smo imali najveće gubitke gore u Podveležju, oni su i dalje se bavili stambeno-imovinskim pitanjima.karanana wrote:koliko bi relevantan i bitan bio kraljevic i da ga bobanovci nisu ubili?
Tek nakon likvidacije Kraljevića, jedan dio je silom poslan gore u Posavinu da omiriše barut..i nisu baš dobro prošli.
-
zenit dozic
#215 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića
Vidim pravi si jebačKikibombona wrote:Jebem ja tu drzavu koju brani covjek koji velica masovna stradanja i genocid! Jebem i onoga ko sa takvim brani drzavu!zenit dozic wrote:
Sabura malo, smiri se, vruće je nedo bog naškodiće ti. Ovdje se ne pravi razlika između fašista vego between onih koji su izvršili agresiju na BiH i onih koji su je branili
Prije bih se ubio nego sa genocidsem i jebenim monstrumom dijelio rov.
Tebi ako je to ok, svaka ti cast.
Ti ako ne možeš skontat ovo gore što sam napisao onda si rat gledao samo preko američkih filmova, nije sve crnobijelo, da se opet ne ponavljam jedan je branio, a drugi su izvršili agresiju, razumom obdarenom dosta
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#216 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića
Ma ya klasika. A la vikend ratnici iz Srbije. Dosla lola iz Australije da oslobadja imovinu. Od zakonitih vlasnikaHafis wrote: Čitavo njihovo borbeno djelovanje se svodilo na privodjenje ono malo Srba što je ostalo i pljačkanje njihove imovine. U sedmom mjesecu 1992 kada smo imali najveće gubitke gore u Podveležju, oni su i dalje se bavili stambeno-imovinskim pitanjima.
Tek nakon likvidacije Kraljevića, jedan dio je silom poslan gore u Posavinu da omiriše barut..i nisu baš dobro prošli.
- Kikibombona
#217 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića
Ma dobro, bude u ratu normalnih ljudi, tu i tamo, cija borba ne znaci ugnjetavanje bilo koga..._BataZiv_0809 wrote: Uvijek sam zazirao od tih likova sto imaju status polubogova u mutnim vremenima. A generalno pred raspad one drzave i sistema je navrlo sa svih strana raznoraznog šljama i ljudskog ološa.
Medjutim, ovaj lik, Blaz Kraljevic, je bolesnik kao i Mladic, sljedbenik ideologije zla i masovnih ubistava. Kao sto Srbi imaju najvise bolesnika (procentualno najvise na ovim prostorima, iako im Hrvati ozbiljno pariraju) koji velicaju IDEOLOGE ZLA, tako vidim imamo i Bosnjake koji biraju rijeci za ljudsku pogan i genocidasa, Blaza Kraljevica. Birale su se rijeci i za Handzar diviziju. Kao, nisu oni znali, jadni, samo branili... Jebena plemena, prijatelju moj.
- Kikibombona
#218 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića
Znaci, ako je na tvojoj strani, sasvim normalno je podrzavati postovaoca genocida i genocidnih ideologija.zenit dozic wrote: Vidim pravi si jebačto je dobro za tijelo i duh samo se nemoj preforsirat.
Ti ako ne možeš skontat ovo gore što sam napisao onda si rat gledao samo preko američkih filmova, nije sve crnobijelo, da se opet ne ponavljam jedan je branio, a drugi su izvršili agresiju, razumom obdarenom dosta
Po cemu si ti drugaciji od cetnika sa Ravne gore?
-
zenit dozic
#219 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića
A djelovanje AVO-a se svodilo na puštanje Posavine, Jajca i UZP i dobivanje po prdi od Mostara do srednje Bosne uz srdačnu pomoć HVa, inače strašni rezultatiHafis wrote:Čitavo njihovo borbeno djelovanje se svodilo na privodjenje ono malo Srba što je ostalo i pljačkanje njihove imovine. U sedmom mjesecu 1992 kada smo imali najveće gubitke gore u Podveležju, oni su i dalje se bavili stambeno-imovinskim pitanjima.karanana wrote:koliko bi relevantan i bitan bio kraljevic i da ga bobanovci nisu ubili?
-
Hafis
#220 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića
Mogla bi se povući i neka mala inicijativa o imenovanju kakve uličice, sokakačića, okretišta...bilo čega u glavnom gradu u generalovo ime...ili čak i kakv kipić.
Mogao bi se i napisati neki mudar naslov....recimo : ''Svak' nam je drag dok ne puca po nama ili nas ne istjeruje iz naših stanova''
Mogao bi se i napisati neki mudar naslov....recimo : ''Svak' nam je drag dok ne puca po nama ili nas ne istjeruje iz naših stanova''
- karanana
#221 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića
pa ljudi otvoreno kazu ko su i sta su._BataZiv_0809 wrote:Zbog?karanana wrote:koliko bi relevantan i bitan bio kraljevic i da ga bobanovci nisu ubili?
je li milosevic zaista bio cetnik?
je li mladic bio cetnik? ako se ne varam mislim da su neku mladicevu rodbinu cetnici ubili 41-45.
a ovi koji kazu ko su i sta su ispadaju nekako iskreniji i posteniji i prema prijateljima i prema neprijateljima.
-
zenit dozic
#222 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića
politika loše utiče na tebe ili je možda do sunca ko će ga znat, valjda će se naoblačiti pa da malo dođemo sebi.Kikibombona wrote:Znaci, ako je na tvojoj strani, sasvim normalno je podrzavati postovaoca genocida i genocidnih ideologija.zenit dozic wrote: Vidim pravi si jebačto je dobro za tijelo i duh samo se nemoj preforsirat.
Po cemu si ti drugaciji od cetnika sa Ravne gore?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#223 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića
Naravno. U ratu je na svim stranama bilo postenih ljudi i vojnika, ali i podobar dio sljama i ljudskih moralnih nula. Ovo nije prica o mjerenju zlocina, niti bilo koja vrsta kvantifikacije, da me ne bi Patrijoti napali da izjednacavam straneKikibombona wrote: Ma dobro, bude u ratu normalnih ljudi, tu i tamo, cija borba ne znaci ugnjetavanje bilo koga...
Medjutim, ovaj lik, Blaz Kraljevic, je bolesnik kao i Mladic, sljedbenik ideologije zla i masovnih ubistava. Kao sto Srbi imaju najvise bolesnika (procentualno najvise na ovim prostorima, iako im Hrvati ozbiljno pariraju) koji velicaju IDEOLOGE ZLA, tako vidim imamo i Bosnjake koji biraju rijeci za ljudsku pogan i genocidasa, Blaza Kraljevica. Birale su se rijeci i za Handzar diviziju. Kao, nisu oni znali, jadni, samo branili... Jebena plemena, prijatelju moj.
Elem Blaz Kraljevic je zagovarao ideologiju zla i povratak kvislinske fasisticke tvorevine. To sto je u tom vremenskom periodu imao neke ideje saglasne sa interesima odbrane RBiH, ne cini ga pozitivcem. Ionako se malo sta pitao, a evo Hafis kaze da je ta njegova lovacka druzina bila vise hajducija nego vojska.
P.S. Mladic uopce nema cetnicki bekgraund, cak suprotno. Kod njega se radi o devijantnoj licnosti, lisenoj emocija u potpunosti, samo naredjenja i izvrsenja. Mada kad gledas snimke na kojima trenira na vratilu, pa rukovodi izvlacenjem zaglavljenog tenka i uporedis sa trbusinama sa snimaka nasih generala u kancelarijama i dzipovima, dodje ti zlo.
- karanana
#224 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića
pa ako u mostaru mogu biti francetici, budaci, vokici i lorkovici....ne vidim problem i za kraljevicem u sarajevu. srbi mogu misliti da je u pitanju marko kraljevic pa ce pomisliti da su turci postali tolerantni.Hafis wrote:Mogla bi se povući i neka mala inicijativa o imenovanju kakve uličice, sokakačića, okretišta...bilo čega u glavnom gradu u generalovo ime...ili čak i kakv kipić.
-
zenit dozic
#225 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića
Možda da nazovete most u Čapljini po njemuHafis wrote:Mogla bi se povući i neka mala inicijativa o imenovanju kakve uličice, sokakačića, okretišta...bilo čega u glavnom gradu u generalovo ime...ili čak i kakv kipić.