Sve to stoji, samo je nepravedno te stvari vezivati iskljucivo za dijasporu, kad i ovdje imas koliko hoces takvih ljudi, pogotovo medju neizivljenom omladinom.Kikibombona wrote:Mmaar je pomogao. Patriotizam bez pokrica. Sjedis zavaljen u fotelji i crtas ratne mape. 90% patriota koji zagovaraju radikalizaciju ili rat ne bi dosli u domovinu uzivati u rezultatima takvih aktivnosti. Dakle, klasicni supljak! Valjda bi psiholozi znali objasniti zbog cega je dijaspora radikalnija od naroda u matici... Ne bih da se upustam u analize.mO k3 wrote:Definicija turbo patriotizam??Kikibombona wrote:Mmaar
Apsolutno. Mi smo 100 gori od dijaspore. Njima jedino prigovaram turbo patiJotizam, dok nama imam prigovoriti kamaru stvari. Mi nanosimo veliku stetu domovini a ne oni.
Ugl, slazem se sa vecinom napisanog...
Godinama vec se provlace razlicite price kontra dijaspore, zna se i od koga su plasirane i s kojim namjerama i mi smo precesto nasjedali na njih, kao sto smo nasjedali na pricu plasiranu d istih kontra naseg naroda u Sandzaku, dok naravno ni onima u Srbiji ni onima u Hrvatskoj ne pada na pamet da se odricu svojih ovdje. Mi smo u zvjerinjaku i moramo biti 100 puta pametniji i namazaniji od onih koji su nam neprijatelji i ne smijemo gubiti iz vida da da nas sutra opet mogu gurnuti u klanonicu i to treba uvijek imati na umu i biti spreman da se ponovo ne desi, a s druge strane, u ovakvoj situaciji, puno stvari se moze odraditi i na drugim poljima, kroz lobiranje, sirenje uticaja, itd.Dalje, dovoljno je vidjeti kakve su akcije prije svega velikosrbi poduzimali i poduzimaju kontra nase dijaspore i jasno je otkuda im prijeti najveca opasnost u ovakvoj situaciji kada topovi miruju.