Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post Reply
Enticer

#201 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by Enticer »

Jedan Francuz musliman ubio drugog Francuza i tolika halabuka. A tamo u Francuskoj garant svaki dan neko nekog ubije, a nista se ne spominje.
emillio estevez
Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110

#202 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by emillio estevez »

k3ngur wrote:"]
emillio estevez wrote:
k3ngur wrote:
Ne zalijeci se Bizant je starije carstvo od Muhameda .
Za ostatak Evrope je normalno bilo osloboditi Spanjolsku,Siciliju i djelomicno balkan od neprijateljske vojske ZATO sto su tada mogli to napraviti.

I kada su to KATOLUCI. Htjeli unistiti pravoslavlje.
Dobro se obavijesti o prvom krstaskom pohodu i njihovom osvajanju Antiohije i Jerusalima. A ovo za gore tvoje navedeno jesul morali i oslobadjati Alzir, Maroko, Libiju, Indoneziju, Siriju, Liban i druge zemlje od neprijateljske vojske.
Vratimo se na 0 godinu , Jeruzalemom vladaju Rimljani a vecina stanovnika su Zidovi.
Arapska osvajanja su mit.
Reci ti meni prvo kako su muslimani osvojili Jerusalim a kako su krstasi "oslobodili" Jerusalim 1099 godine? Onda mi objasni zasto su zidovi istjerani od rimljana i kada se to desilo?[/quote]

U opsadi Jerusalema 614. godine, nakon 21 dana nemilosrdnog rata, Jerusalem je osvojen. Bizantijske hronike su navele kako su Sasanidska vojska i Jevreji zaklali desetine hiljada kršćana u gradu, epizoda koja je predmet mnogih rasprava među historičarima. Grad je ostao u rukama Sasanida nekih petnaest godina, dok ga bizantijski car Heraklije nije zauzeo 629. godine [28].
Cybernetic

#203 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by Cybernetic »

.
Last edited by Cybernetic on 09/10/2015 20:49, edited 1 time in total.
Gojeni H

#204 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by Gojeni H »

insomnia78 wrote:
Gojeni H wrote:Nego da se vratimo pravoj temi.
Ostaje da se vidi da li su napadi u Francuskoj, Tunisu i Kuvajtu medjusobno povezani, i ako jesu, koji im je bio cilj.
Prema prvim raspolozivim informacijama nema povezanosti napada iz Francuske sa ostalima, rjeci su francuskog ministra UP

Mada me ne bi iznenadilo da se veza i nadje jer je malo previse koincidencije
Napad u Francuskoj se ne cini modus operandi IS-a. Napad na "nekakvog" covjeka u krugu "nekakve" fabrike? - Nije njihov stil.
Ili siije, ili nesto sto ce se vrtiti na TV-u barem 7 dana.
thepatriot

#205 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by thepatriot »

k3ngur wrote:"]
emillio estevez wrote:
k3ngur wrote:
Ne zalijeci se Bizant je starije carstvo od Muhameda .
Za ostatak Evrope je normalno bilo osloboditi Spanjolsku,Siciliju i djelomicno balkan od neprijateljske vojske ZATO sto su tada mogli to napraviti.

I kada su to KATOLUCI. Htjeli unistiti pravoslavlje.
Dobro se obavijesti o prvom krstaskom pohodu i njihovom osvajanju Antiohije i Jerusalima. A ovo za gore tvoje navedeno jesul morali i oslobadjati Alzir, Maroko, Libiju, Indoneziju, Siriju, Liban i druge zemlje od neprijateljske vojske.
Vratimo se na 0 godinu , Jeruzalemom vladaju Rimljani a vecina stanovnika su Zidovi.
Arapska osvajanja su mit.
Reci ti meni prvo kako su muslimani osvojili Jerusalim a kako su krstasi "oslobodili" Jerusalim 1099 godine? Onda mi objasni zasto su zidovi istjerani od rimljana i kada se to desilo?[/quote]

Za odgovore na ta pitanja predlažem pregledati pod obavezno predavanja šeika Imrana Huseina...
Deda Kurcoje

#206 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by Deda Kurcoje »

It_is_a_Leclerc wrote:
Ovo nije Islam. Neznanje nije opravdanje. Informiši se .
Molim te, procitaj do kraja:

https://zlj13051967.wordpress.com/2013/ ... -islamu-3/
emillio estevez
Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110

#207 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by emillio estevez »

Koga ?

Isprika na razvlacenju teme.
skupljac_zeljeza

#208 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by skupljac_zeljeza »

Deda Kurcoje wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
Ovo nije Islam. Neznanje nije opravdanje. Informiši se .
Molim te, procitaj do kraja:

https://zlj13051967.wordpress.com/2013/ ... -islamu-3/
Sa stranice gdje ima i naslov...Izmišljeni genocid u Srebrenici bio je najveći trijumf pranja mozgova u pogledu ratova protiv Srba.

Imaš li šta ozbiljnije?
salik79

#209 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by salik79 »

dezurni_ucenik wrote:
Deda Kurcoje wrote:
red evil wrote:Ne možemo niti smijemo ovo pripisati islamu. Ovo nema veze sa islamom! Problem je taj, što imamo pijanice, osobe koje se nisu ostvarile u svom životu, niti imaju smisao života niti želju da žive. Traže neki smisao i tu nalete, to jest ovi glavni to znaju i traže te osobe te ih stavljaju pod svoje okove, i pune ih razno raznim idejama jer je ove osobe najlakše. U mom gradu ima nekoliko tih osoba koji su pripadnici tog vehabiskog pokreta a do samo prije nekog vremena te iste osobe su psovale Boga konstantno, bili pjani 24/7 i sad da oni meni tumače islam? Da se ja s njima poistvoječujem? Hoću reći, da ove osobe, vođe tih pokreta ove osobe što raznose, ubijaju koriste islam kao paravan za svoje kriminalne radnje.

Jao, kada cujem, ovo nije Islam, propuh me uhvati. Ovo jeste i Islam i po Islamu. Ratnicka religije. Uvijek bila.
Znaci za tebe je svaki musliman terorista. Znaci i ja sam terorista po tebi.

Smrdis na salonca...
I to SertifiKovanog!

Image
Sanjarko

#210 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by Sanjarko »

Vizionar 1985 wrote:
Gojeni H wrote:
Vizionar 1985 wrote: Ti naivan ko Francuska sobarica ili Madzarska nisam siguran koje su vise naivnije.
Dobro, hvala. Valjda nikada nisi cuo za samo-inspirisane teroriste.
Elites are only interested in making money/profit.

Through selling any profitable things ( guns,sex,drugs, and other profitable things ).

Through selling even war.
Image
Freamon Lester

#211 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by Freamon Lester »

Vidim neki pokusavaju od vjere napraviti razlog zbog cega se ovo desava. Vjera nije problem. Problem su ljudi koji tumace vjeru na nacine koja njima odgovara i prave uredjenje oko sebe kako im je cejf.
thepatriot

#212 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by thepatriot »

Pascad iz isila pokušavaju islam prikazati na ovaj način i to u najsvetijem mjesecu Ramazanu...

Da Allah kazni ove silnike kao i njihove sponzore...
Bodkin

#213 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by Bodkin »

dr socrates wrote:Ništa čudno, pobjegnu iz bijede i siromaštva u neku od zapadnih zemalja, a kada im tamo omoguće da žive kao ljudi od svog rada okrenu se tradicionalnim vrijednostima islama od kojih su pobjegli glavom bez obzira prije toga.

Oni koji govore kako to nema nikakve veze sa islamom neka navedu zemlju u kojoj se živi prema načelima te religije a koja je prosperitetna.I opet će reći da nije problem u religiji nego u njenom krivom shvatanju, a nikako da objasne kako to da ni u kolijevci islama ne mogu da ga pravilno protumače .

Stvar je jednostavno u tome da se ne može u dvadeset prvom vijeku živjeti po pravilima iz ranog srednjeg vijeka, to je u suprotnosti sa prirodnim zakonima.

Priroda je, a ne religija jedini učitelj zdravog i ljudskog morala.Njena kretanja su izraz njenog postojanja ;njen red je uspostavljen na osnovu njenih vlastitih zakona;čovjek je sagledan i objašnjen kao sastavni dio velike cjeline svijeta, kao njeno najznačajnije djelo.To su Evropljani shvatili prije više od 500 godina kada su morali da se odluče između zdravog razuma i religije.

Odabrali su ovo drugo i zato su danas tamo gdje jesu.Ti narodi koji su se odlučili da vjeruju u svoj razum a ne u istočnjačke legende stvorili su svijet u kome danas živimo sa svim tehničkim dostignućima.

Uprkos tome danas imamo tragikomičnu situaciju da ljudi i dalje žele da vjeruju u "svete knjige" koje je ko zna ko i kada napisao nego u sopstveni razum.
Žalosno je da je takvih ljudi koji nisu spremni da misle svojom glavom sve više i u BiH.
Inace je forum odavno napunjen notornim debila ali ponekad se moze procitati vrhunski post. Svaka cast :thumbup:
salik79

#214 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by salik79 »

thepatriot wrote:Pascad iz isila pokušavaju islam prikazati na ovaj način i to u najsvetijem mjesecu Ramazanu...

Amiiiiinnn jaaa-Rabb!
Bodkin

#215 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by Bodkin »

JanuaryJones wrote: Dovoljno je pogledati komentare na portalima susjednih država i vidjeti da im je prva asocijacija Bosna i blizina granice sa Bosnom. Percepcija (koja nije nestvarna ali je nerealna za 99% stanovništva) je da neko iz Bosne sutra može zarafalat i po hrvatskim plažama.
Zato sto moze. Kozojeb se vrati iz sirije i ode da kazni nevjernike. Nije uopste nevjerovatno. Ako se moze desiti francuskoj, moze i hrvatskoj
dezurni_ucenik

#216 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by dezurni_ucenik »

salik79 wrote:
dezurni_ucenik wrote:
Deda Kurcoje wrote:Ne možemo niti smijemo ovo pripisati islamu. Ovo nema veze sa islamom! Problem je taj, što imamo pijanice, osobe koje se nisu ostvarile u svom životu, niti imaju smisao života niti želju da žive. Traže neki smisao i tu nalete, to jest ovi glavni to znaju i traže te osobe te ih stavljaju pod svoje okove, i pune ih razno raznim idejama jer je ove osobe najlakše. U mom gradu ima nekoliko tih osoba koji su pripadnici tog vehabiskog pokreta a do samo prije nekog vremena te iste osobe su psovale Boga konstantno, bili pjani 24/7 i sad da oni meni tumače islam? Da se ja s njima poistvoječujem? Hoću reći, da ove osobe, vođe tih pokreta ove osobe što raznose, ubijaju koriste islam kao paravan za svoje kriminalne radnje.

Jao, kada cujem, ovo nije Islam, propuh me uhvati. Ovo jeste i Islam i po Islamu. Ratnicka religije. Uvijek bila.
Znaci za tebe je svaki musliman terorista. Znaci i ja sam terorista po tebi.

Smrdis na salonca...
I to SertifiKovanog!

Image[/quote]

Tacno znam profil ovakvih likova. Razmazeno deriste, otac doktor, mama advokat. Skonto da mu pare ne mogu kupiti jarane i djevojke pa mrzi sebe do podne a od podne cijeli svijet. Kuca sve ove komentare sa najnovijeg Macbooka kojeg mu je mama poklonila, u dzepu najnoviji Iphone a pored kreveta tablet.

Ovaj forum je pun ateista koji normalno komuniciraju, dok sa druge strane ovom su argumenti na nivou "joj Hamo vid' mu glave". Toliku kolicinu gnjeva, mrznje, kompleksa odavno nisam vidio na ovom forumu.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#217 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by Chmoljo »

Freamon Lester wrote:Vidim neki pokusavaju od vjere napraviti razlog zbog cega se ovo desava. Vjera nije problem. Problem su ljudi koji tumace vjeru na nacine koja njima odgovara i prave uredjenje oko sebe kako im je cejf.
bilesi da je Franz Ferdinand ubijen jer je nijjetio drugačije nego Gavrilo...
insomnia78

#218 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by insomnia78 »

thepatriot wrote:Pascad iz isila pokušavaju islam prikazati na ovaj način i to u najsvetijem mjesecu Ramazanu...

Slazem se
Ali dok ovo pisemo, u svetom mjesecu Ramazanu, u Iraku, Siriji i Jemenu se vode borbe u koje su posredno ili neposredno ukljucene sve i jedna muslimanska zemlja na BI
Gabrielo

#219 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by Gabrielo »

Zapadnoevropske zemlje da su pametne zabranile bi muslimanima ulazak u zemlju.
splinter

#220 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by splinter »

http://www.klix.ba/vijesti/svijet/franc ... /150626085

Ne znam jel ovo bilo već, mrsko mi čitat sve stranice, al pametnom dosta !
Bodkin

#221 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by Bodkin »

Kao sto sam vc pisao, Apadne zemlje jednostavno ne mogu da se bore sa radikalnim islamom, a da to ne izgleda kao da je borba protiv samog islama i muslimana
insomnia78

#222 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by insomnia78 »

splinter wrote:http://www.klix.ba/vijesti/svijet/franc ... /150626085

Dobro, evo ja sam nepametan pa mi objasni
sinuhe

#223 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by sinuhe »

Ah sigurno je samo to da se muslimani nece boriti protiv radikalizma. Ova frka je tek pocela pa haj znaj kako ce na kraju ispasti.
splinter

#224 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by splinter »

insomnia78 wrote:

Ne gumo se glatipe Charlie, znaš ti odlično ako si pametan kako tvrdiš. Imam pametnijeg posla, odoh prošetati laganini pa po somune pa šetnja kući, pa iftar ovo ono
insomnia78

#225 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by insomnia78 »

splinter wrote:
insomnia78 wrote:

Ne gumo se glatipe Charlie, znaš ti odlično ako si pametan kako tvrdiš. Imam pametnijeg posla, odoh prošetati laganini pa po somune pa šetnja kući, pa iftar ovo ono
Komsija tvrdi da ga nikad nije vidio u dzamiji?
Zena kaze da su "normalni" muslimani, da poste i klanjaju
Zasto ga onda nije vidio u dzamiji?
"Vehabije" bas i ne zalaze po dzamijama sa ostalim vjernicima zbog kojekakvih razlika
Osim toga konsijinu izjavu ne treba bas uzimati zdravo za gotovo
Po tipu gradnje ovog naselja radi se o HLM-ovima a tu obicno zivi najnizi sloj drustva koji bas i ne vole Francusku, posebno vlast i policiju
Sto je malo paradoksalno jel bi se HLM moglo prevesti bukvalno kao stanovi sa malom kirijom :lol:
Vecinom korisnici socijale, muljatori, imigranti, neprilagodjeni...
Post Reply