Veličanje Ratka Mladića za vrijeme iftara u Doboju
- avetinja
#201 Re: Veličanje Ratka Mladića za vrijeme iftara u Doboju
A, šta reći, seljačine su to. Ne daju ljudima da obave vjerski običaj, još kao prave muškarčine napadaju žene. Sve pohapsiti i kazniti.
- BHCluster
-
ozdrlje_donje
#203 Re: Veličanje Ratka Mladića za vrijeme iftara u Doboju
Pa naravno. U RS je jos gore sa klerikalizacijom, a ova fasizmom otrovana balavurdija sto je vrijedjala ucesnike je upravo produkt te klerikalne nekulture. Ali oni svoje rituale ne odrzavaju u Bugojnu, Zenici ili Bihacu. Jedan od organizatora ovog iftara je i nacelnik Doboja, covjek iz stranke koja je taj grad ocistila od Bosnjaka. Uradio je to da bi privukao interes turskih "investitora". Mozda investiraju u jos jedan iftar iduce godine.
Ovo vrijedjanje i mars nekakvih "vojvoda" je bilo za ocekivati. To dobijes kada omladinu preko 20 godina trujes "nacionalnim ponosom" i pravoslavljem u svim sferama dnevnog zivota. A jos nekoliko godina iftarenja na gradskim ulicama, pucanja iz topova i slicnih rituala, pa ces vidjeti kakvu ce i Bosnjaci omladinu dobiti, a i ovoj nije za pozaviditi...[/quote]
Ma more mars... Da ti ne kazem, postim. Sta ova moderacija radi???
Ovo vrijedjanje i mars nekakvih "vojvoda" je bilo za ocekivati. To dobijes kada omladinu preko 20 godina trujes "nacionalnim ponosom" i pravoslavljem u svim sferama dnevnog zivota. A jos nekoliko godina iftarenja na gradskim ulicama, pucanja iz topova i slicnih rituala, pa ces vidjeti kakvu ce i Bosnjaci omladinu dobiti, a i ovoj nije za pozaviditi...[/quote]
Ma more mars... Da ti ne kazem, postim. Sta ova moderacija radi???
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#204 Re: Veličanje Ratka Mladića za vrijeme iftara u Doboju
samo po džepu i leđima neće nikome pasti na pamet da krivo gleda u tuđe

-
Bodkin
#205 Re: Veličanje Ratka Mladića za vrijeme iftara u Doboju
Normala. Kad popljujes srbe onda je to ok. Kad se dohvatis bosnjaka ide zvanje moderacije 
- Muhamed Đakmić
#206 Re: Veličanje Ratka Mladića za vrijeme iftara u Doboju
Nije da ću banovati Cybernetica radi tog posta, ali itekako je problem to razmišljanje koje je iznio.
Ja imam problem sa ljudima koji ne shvataju da sekularizacija ne predstavlja totalno odstranjivanje religije iz života.
Ja imam problem sa ljudima koji ne shvataju da sekularizacija ne predstavlja totalno odstranjivanje religije iz života.
- animals
#207 Re: Veličanje Ratka Mladića za vrijeme iftara u Doboju
Sa zavrsetkom rata u BIH, je trebalo stanje da se popravlja lagano i normalizuje..
znaci djeca koja nisu bila u ratu, trebala su da budu temelji mira i suzivota na ovim prostorima..
ali kako i od koga sta da nauce..
od one trojice koja su tu vec godinama, i njihovi stranaka, koje su
izvori mrznje a ne suzivota na ovima prostorima..
zato i imamo ovo sto imamao danas..
znaci djeca koja nisu bila u ratu, trebala su da budu temelji mira i suzivota na ovim prostorima..
-
dječak sa šibicama
#208 Re: Veličanje Ratka Mladića za vrijeme iftara u Doboju
Ko da normalizuje?animals wrote:Sa zavrsetkom rata u BIH, je trebalo stanje da se popravlja lagano i normalizuje..
Posljeratna politika u BiH je identicna u sva tri tora, 20 godina se podgrijava medjunacionalna mrznja, svakodnevno, nisu slucajno najveci sovinisti klipani koji su nerijetko rodjeni tek poslije rata.
Naravno, vecinom iz tora vide anamo onu stranu, malo ko vidi ili se samo pravi da ne vidi, sranje u svom toru.
Mrznja je jedini nacin na koji ovi sto vladaju 20 godina, mogu vladati i dobijati glasove na svakim izborima. "Oni vas mrze, glasajte za nas mi cemo vas zastiti". Eto ovim jos uvijek neobrijanim cetnicima smeta i nacelnik iz SDS-a i njega proglasise izdajnikom "kojeg treba ubiti", kao sto pojedincima-velikim muslimanima sa pivom u ruci smeta reis Kavazovic jer su naucili na ratnohuskacke govore bivseg reisa Cerica, a Kavazovic suvise pomirljivo govori za njihove apetite.
Ili kad nekim nazovi katolicima smeta sto Papa nije dovoljno zestok katolik.
20 godina se u BiH zanje mrznja, sta drugo ocekivati. Na svakom koraku mrznja, netolerancija, fasizam, sovinizam.
- limeni
#209 Re: Veličanje Ratka Mladića za vrijeme iftara u Doboju
SRBI:Bodkin wrote:Normala. Kad popljujes srbe onda je to ok. Kad se dohvatis bosnjaka ide zvanje moderacije
- pocinili genocid
- ocistili vojno skoro citavu rs i porusili svaki trag "ostalih" kako bogomolje tako i ostalo
- ubjedljivo najvise civila pobili, drzali grad 3 i po godine varvarski pod opsadom
- predsjednik rs-a glavni destabilizator zemlje, vrijedja bosnjake (nece mi oni biti sudije), negira genocid, blokira put u eu i nato, povratnici se ganjaju ako imaju zastavu sa ljiljanima ispod kreveta, prica se o otcjepljenu ne zele suzivot
BOSNJACI:
- dozivili genocid
- dozivili progon, masovna ubistva, najmanje civila pobili a najvise njihovih civila stradalo
- nisu rusili bogomolje i tragove ostalih
- politicari jesu korumpirani i nesposobni ali ne stvaraju destabilizaciju
- odlucili da uprkos svemu krenu u suzivot
I sad mi reci ko je ovdje onaj sto siri smutnju po zemlji?!
-
Bodkin
#210 Re: Veličanje Ratka Mladića za vrijeme iftara u Doboju
Krsne slave institucija, iftari po kabinetima i slicno je klerikalizacija drzave. Sekularizacija znaci da religija nema upliva u politici. Nesto sto se kod nas apsolutno ne moze reci.Muhamed Đakmić wrote:Nije da ću banovati Cybernetica radi tog posta, ali itekako je problem to razmišljanje koje je iznio.
- O'zone
- Globalni moderator
#211 Re: Veličanje Ratka Mladića za vrijeme iftara u Doboju
Samo sabur
I onako ništa drugo i ne znamo
I onako ništa drugo i ne znamo
- Muhamed Đakmić
#212 Re: Veličanje Ratka Mladića za vrijeme iftara u Doboju
A kakve to veze ima s onim što je napisao Cybernetic?Bodkin wrote:Krsne slave institucija, iftari po kabinetima i slicno je klerikalizacija drzave. Sekularizacija znaci da religija nema upliva u politici. Nesto sto se kod nas apsolutno ne moze reci.Muhamed Đakmić wrote:Nije da ću banovati Cybernetica radi tog posta, ali itekako je problem to razmišljanje koje je iznio.
-
LSD
#213 Re: Veličanje Ratka Mladića za vrijeme iftara u Doboju
Davno je Gojko Berić pisao o ovom fenomenu
"Gledam na televiziji ulične proteste banjalučkih srednjoškolaca. Mlada rulja jedva je dočekala da pobjegne iz zagušljivih učionica i počne kamenovati "fašistička vozila", vlasništvo raznih međunarodnih organizacija, i urlati "Srbija, Srbija !". Srednjoškolke koje se (što bi rekao Saul Bellow, još ne znaju čestito ni popišati), čitaju patetična saopštenja. "Srbi su pametan i poletan narod", uzvikuje jedna djevojka, a da zapravo nema pojma kakvu glupost izgovara. Ne zamjeram joj, jer to što je ona rekla- to zapravo misle njeni roditelji i njeni profesori. A što je najvažnije, djevojka je iste večeri dobila satisfakciju i na Srpskoj televiziji, koja je euforično konstatovala kako je za đake miting predstavljao najvažniji čas u njihovom školovanju,jer je to bio "čas iz patriotizma".
Normalan čovjek, koji ne propada mitomanskoj vrsti, pita se kakve je to pameti narod koji svoje izgubljene ratove slavi kao pobjede i koji na samom kraju 20.stoljeća bira monstruma za vođu. Kakve je pameti narod koji je stradao u fašističkim logorima od Auschwitza i Buchenwalda, do Jasenovca, da bi 50 godina kasnije i sam formirao slična mučilišta kako bi u njih strpao svoje komšije druge nacije.
Još prije šest godina, u opsjednutom Sarajevu, pisao sam da je Milošević samo šešir na glavi srpskog mentaliteta. Ako glava ne želi da mijenja šešir, tu se ništa ne može učiniti. Milošević je od tada još četiri ili pet puta na izborima glatko pobjedio Srbe. Iako je postao njihov zvanični grobar, oni i ovih dana uzvikuju "Slo-bo slo-bodo!", potvrđujući mu vjernost kakvu nisu gajili ni nacisti prema Htleru. Robijaš koji bi tako klicao svom tamničaru, bio bi prebačen u bolnici za duševne bolesnike. Ali kako od čudne duševne bolesti izliječiti gotovo cijeli jedan narod? "
30. mart 1999
"Gledam na televiziji ulične proteste banjalučkih srednjoškolaca. Mlada rulja jedva je dočekala da pobjegne iz zagušljivih učionica i počne kamenovati "fašistička vozila", vlasništvo raznih međunarodnih organizacija, i urlati "Srbija, Srbija !". Srednjoškolke koje se (što bi rekao Saul Bellow, još ne znaju čestito ni popišati), čitaju patetična saopštenja. "Srbi su pametan i poletan narod", uzvikuje jedna djevojka, a da zapravo nema pojma kakvu glupost izgovara. Ne zamjeram joj, jer to što je ona rekla- to zapravo misle njeni roditelji i njeni profesori. A što je najvažnije, djevojka je iste večeri dobila satisfakciju i na Srpskoj televiziji, koja je euforično konstatovala kako je za đake miting predstavljao najvažniji čas u njihovom školovanju,jer je to bio "čas iz patriotizma".
Normalan čovjek, koji ne propada mitomanskoj vrsti, pita se kakve je to pameti narod koji svoje izgubljene ratove slavi kao pobjede i koji na samom kraju 20.stoljeća bira monstruma za vođu. Kakve je pameti narod koji je stradao u fašističkim logorima od Auschwitza i Buchenwalda, do Jasenovca, da bi 50 godina kasnije i sam formirao slična mučilišta kako bi u njih strpao svoje komšije druge nacije.
Još prije šest godina, u opsjednutom Sarajevu, pisao sam da je Milošević samo šešir na glavi srpskog mentaliteta. Ako glava ne želi da mijenja šešir, tu se ništa ne može učiniti. Milošević je od tada još četiri ili pet puta na izborima glatko pobjedio Srbe. Iako je postao njihov zvanični grobar, oni i ovih dana uzvikuju "Slo-bo slo-bodo!", potvrđujući mu vjernost kakvu nisu gajili ni nacisti prema Htleru. Robijaš koji bi tako klicao svom tamničaru, bio bi prebačen u bolnici za duševne bolesnike. Ali kako od čudne duševne bolesti izliječiti gotovo cijeli jedan narod? "
30. mart 1999
Last edited by LSD on 22/06/2015 17:38, edited 1 time in total.
- insomnia78
#214 Re: Veličanje Ratka Mladića za vrijeme iftara u Doboju
Polako ali sigurno pod vodstvom, uvijek istih, nekoliko forumasa dodjosmo do price na kojoj se zavrsi svaka ovakva rasprava
Svi smo isti

Svi smo isti
- sunceKOtepsija
#215 Re: Veličanje Ratka Mladića za vrijeme iftara u Doboju
Džaba svi smo isti
Svi smo ista govna
- animals
#216 Re: Veličanje Ratka Mladića za vrijeme iftara u Doboju
A ti posto si tako pametan vrati se u BIH i rijesi situaciju..insomnia78 wrote:Polako ali sigurno pod vodstvom, uvijek istih, nekoliko forumasa dodjosmo do price na kojoj se zavrsi svaka ovakva rasprava
Svi smo isti
Natjeraj Srbe na koljena, obustavi radikalizaciju..imas li plan za to..
-
dječak sa šibicama
#217 Re: Veličanje Ratka Mladića za vrijeme iftara u Doboju
Brzo i nesigurno pod vodstvom, uvijek istih, nekoliko forumasa dodjemo do price "mi smo dobricine, oni su fasisti, majku him njihovu".
Mi, oni, krdo, a zivi par hiljada kilometara daleko.
-
Bodkin
#218 Re: Veličanje Ratka Mladića za vrijeme iftara u Doboju
Pa tako sam ja shvatio njegovu pricuMuhamed Đakmić wrote:A kakve to veze ima s onim što je napisao Cybernetic?Bodkin wrote:Krsne slave institucija, iftari po kabinetima i slicno je klerikalizacija drzave. Sekularizacija znaci da religija nema upliva u politici. Nesto sto se kod nas apsolutno ne moze reci.Muhamed Đakmić wrote:Nije da ću banovati Cybernetica radi tog posta, ali itekako je problem to razmišljanje koje je iznio.
- Muhamed Đakmić
#219 Re: Veličanje Ratka Mladića za vrijeme iftara u Doboju
Javni iftar je institucionalni problem?
- Sanjarko
#220 Re: Veličanje Ratka Mladića za vrijeme iftara u Doboju
Ti za proxy nikada izgleda nisi cuo.PM72 wrote:Stranica je dobra samo su ljudi stoka.Ovo se ne bi dešavalo kad bi administracija ,pored nick-a izbacila lokaciju odakle se ko javlja kao i zadnja tri broja sa IP adrese.Garantujem da bi nestalo 80% kretenskih komentara.Ali,to je golema rabota za naše administratore jer oni znaju samo nešto pobrisati i pođahkad nekog banovati.Taj isti se opet registruje pa ponovo oplete...
Mene ne bi locirao tako lako.
Od Mjesta lokacije IP adrese udaljen sam preko 200 kilometara.
-
Mohamad Sissoko
#221 Re: Veličanje Ratka Mladića za vrijeme iftara u Doboju
Ma ko nas bre zavadi.
Sve je to operacija pauk.
Jedan je Ratko Mladic.Heroj.
Sve je to operacija pauk.
Jedan je Ratko Mladic.Heroj.
- Muhamed Đakmić
#222 Re: Veličanje Ratka Mladića za vrijeme iftara u Doboju
Uh, ovo sam promašio.PM72 wrote:Stranica je dobra samo su ljudi stoka.Ovo se ne bi dešavalo kad bi administracija ,pored nick-a izbacila lokaciju odakle se ko javlja kao i zadnja tri broja sa IP adrese.Garantujem da bi nestalo 80% kretenskih komentara.Ali,to je golema rabota za naše administratore jer oni znaju samo nešto pobrisati i pođahkad nekog banovati.Taj isti se opet registruje pa ponovo oplete...
Banned user for reason “krsenje pravila foruma”
PM72
2 sedmice
Naučite se više da postoje stvari koje se ne komentarišu. Naučite se i nešto o pravilima foruma i privatnosti korisnika.
- Indigont
#223 Re: Veličanje Ratka Mladića za vrijeme iftara u Doboju
Svi koji komentarisu tipa "vuk dlaku mijenja ali cud nikad" ili "svi su Srbi ovakvi", samo potpiruje mrznju kao i ova skupina maloumnih mladica.
Ovakvo skandiranje je zlo, naopako i sramotno, ali vidio sam i mnogo osuda od strane Srba na ovo. Treba se drzati podalje od jednoumlja i generaliziranja.
Ja prvi ne bih zelio da mene neko mrzi zato sto je neki Bosnjak pisao grafite po crkvi. Ne zelim da odgovaram za njegova djela iako smo iste narodnosti.
Jedva cekam da vidim presude Mladiću i Karadzicu da vidim kako ce se ponasati vlast u RS.
Ovakvo skandiranje je zlo, naopako i sramotno, ali vidio sam i mnogo osuda od strane Srba na ovo. Treba se drzati podalje od jednoumlja i generaliziranja.
Ja prvi ne bih zelio da mene neko mrzi zato sto je neki Bosnjak pisao grafite po crkvi. Ne zelim da odgovaram za njegova djela iako smo iste narodnosti.
Jedva cekam da vidim presude Mladiću i Karadzicu da vidim kako ce se ponasati vlast u RS.
-
zenit dozic
#224 Re: Veličanje Ratka Mladića za vrijeme iftara u Doboju
Pa ti si jedan od oni koji uvijek izjednačavaju ove četalje sa nama koji su doživili što su doživili od tih istih četalja, tako da ni tvoje maslo nije za ramazanadječak sa šibicama wrote:Brzo i nesigurno pod vodstvom, uvijek istih, nekoliko forumasa dodjemo do price "mi smo dobricine, oni su fasisti, majku him njihovu".
- insomnia78
#225 Re: Veličanje Ratka Mladića za vrijeme iftara u Doboju
Ali to vazi samo dok se ne spomene 'rvatska i "domovinski rat"zenit dozic wrote:Pa ti si jedan od oni koji uvijek izjednačavaju ove četalje sa nama koji su doživili što su doživili od tih istih četalja, tako da ni tvoje maslo nije za ramazanadječak sa šibicama wrote:Brzo i nesigurno pod vodstvom, uvijek istih, nekoliko forumasa dodjemo do price "mi smo dobricine, oni su fasisti, majku him njihovu".
Tada na snagu stupa upravo ovo sto meni prebacuje
Koja je razlika
Ja zivim u fF, ti zivis za Hr