ja sam zeMskoHafis wrote:Sjedi gdje sjediš.vjesticanametli wrote:hoce li se moci autom do autobuske stanice sutra u 16 h ....dobrinja - autobuska stanica...
Sutra je povijesni dan za Sarajevo, a ti se natakario nekakve Dobrinje i autobuske stanice
Papa Franjo u Sarajevu
- vjesticanametli
#201 Re: Papa Franjo u Sarajevu
-
ciza_bliza
#202 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Znaš li ti koliko džamija u Sarajevu ugrožava normalan život svojim megalomanskim zvučnicima?It_is_a_Leclerc wrote:Papa je posjetio džamije.neviges wrote:Hoce li se sutra oglasavati ezan sa mnogobrojnih sarajevskih dzamija ili ce djelovati smanjenim intezitetom?
Nedaj Boze, da nam dragom gostu pukne bubna opna, pa i tog belaja.
Čovjek nema ništa protiv Islama.
S obzirom da je misa u 11h, ne vjerujem da će potrajati toliko da se oglasi podnevski ezan. Ako se i oglasi, ljudski bi i u skladu sa sunnetom Božijeg poslanika Muhameda s.a.v.s. ispoštovati druge i drugačije, te malo utišati.
- oldtajmer
#203 Re: Papa Franjo u Sarajevu
budi u nedzaricima prijepodne pa kada papa bude prolazio sa papamobilom zamoli ga neka te poveze,usput mu je a i kazu da je merhametli covjek,popijes kafu negdje i na busvjesticanametli wrote:ja sam zeMskoHafis wrote:Sjedi gdje sjediš.vjesticanametli wrote:hoce li se moci autom do autobuske stanice sutra u 16 h ....dobrinja - autobuska stanica...
Sutra je povijesni dan za Sarajevo, a ti se natakario nekakve Dobrinje i autobuske stanicei moram stici bus
a od pape ja nemam nista
-
razonoda
#204 Re: Papa Franjo u Sarajevu
ciza_bliza wrote:Znaš li ti koliko džamija u Sarajevu ugrožava normalan život svojim megalomanskim zvučnicima?It_is_a_Leclerc wrote:Papa je posjetio džamije.neviges wrote:Hoce li se sutra oglasavati ezan sa mnogobrojnih sarajevskih dzamija ili ce djelovati smanjenim intezitetom?
Nedaj Boze, da nam dragom gostu pukne bubna opna, pa i tog belaja.
Čovjek nema ništa protiv Islama.
S obzirom da je misa u 11h, ne vjerujem da će potrajati toliko da se oglasi podnevski ezan. Ako se i oglasi, ljudski bi i u skladu sa sunnetom Božijeg poslanika Muhameda s.a.v.s. ispoštovati druge i drugačije, te malo utišati.
- vjesticanametli
#205 Re: Papa Franjo u Sarajevu
falaoldtajmer wrote:budi u nedzaricima prijepodne pa kada papa bude prolazio sa papamobilom zamoli ga neka te poveze,usput mu je a i kazu da je merhametli covjek,popijes kafu negdje i na busvjesticanametli wrote:ja sam zeMskoHafis wrote: Sjedi gdje sjediš.
Sutra je povijesni dan za Sarajevo, a ti se natakario nekakve Dobrinje i autobuske stanicei moram stici bus
a od pape ja nemam nista
- Lincoln-Burrows
#206 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Moraju li biti spuštene roletne na kućama i zgradama kraj kojih prolazi papamobil?
-
Hafis
#207 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Evo polazim i ja gore za desetak minuta. Nagovorili me.
Nadam se da ste to tamo sve dotjerali pod konac,
- animals
#208 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Valjda ces imati neko obiljezje, da te forumasi prepoznajuHafis wrote:Evo polazim i ja gore za desetak minuta. Nagovorili me.
-
arslanbey
#209 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Kad je papa nedavno bio u Turskoj posjetio je i dzamiju ,sto je bilo super prihvaceno.Da li ce svratit u begovu sutra? zna li se vec program?
- Lincoln-Burrows
#210 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Koja vam je glavna džamija u Sarajvu?arslanbey wrote:Kad je papa nedavno bio u Turskoj posjetio je i dzamiju ,sto je bilo super prihvaceno.Da li ce svratit u begovu sutra? zna li se vec program?
- Kombat
#211 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Moze li malo podrobniji elaborat ili je to onako...proizvoljno (ofrlje)?!smjesko071 wrote:kakav si ti smrad od covjeka...Kombat wrote:Zato sto je vukojebina na kvadrat gdje sve religije imaju toliko uticaja kao nigdje drugo u Evropi (mozemo se samo porediti sa vukojebinama centralne i juzne Amerike, te subekvatorijalne Afrike). Divljaci koji nastanjuju ove prostore su toliko omadzijani svojim bogovima i kurcima-palcima da na 4 miliona stanovnika nema niti jedan jedini jebeni krematorijum jer svi vjeruju u zagrobni zivot. Sa sadasnjim cijenama koje se krecu, samo od leseva ove pijavice mogu dobro zivjeti a kamoli od drugih davanja.Fudo387 wrote:Ja opet ne kontam, od toliko zemalja zasto bas Bosna?
Ocigledno je da je mazohizam duboko ukorijenjen u ljudskom genetskom kodu, jer kako drugacije bi smo objasnili toliku "ushicenost" cinjenicom da u Sarajevo dolazi predsjednik kluba jebacha malih djecaka, koji je takodje krace poznat kao katolicka crkva. Klub koji je stvoren i nastao da bi zadovoljio ekskluzivne potrebe VIP clanova kluba (svecenika, biskupa, kardinala i ...otaca)...
Kao sto je neko naveo iznad, KJMD je prvak u guljenju populacije i zivljenju na grbaci pravovjernih, tako da BiH od ove posjete ne moze nikako profitirati - ni materijalno a ni politicki. Hoce to Vatikan mozda neke investitore dovesti?!![]()
![]()
![]()
![]()
Sto se tice jednodnevnih turista, svi ce donijeti svoj paradajz
a baste svakako ne smiju biti otvorene. Politicka korist?! To je tek smijurija. Photo op za vladajuce mafijase i kontroverzne biznismene koji su s njima povezani pa ce biti tu pozvani da se "uslikaju" i to je to. Sto prije odjebe odavde to cemo mirniji biti.
- Kombat
#212 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Ah, cuj...pastirko...ima i onih koji nisu dio krda. I moje dvoriste nema zidova. A sto se tice slijepocePasiflora wrote:Slušaj čobane, to što ti te vidiš dalje od zida svoga dvorišta, ne znači da su i drugi tako slijepi.Kombat wrote:Zato sto je vukojebina na kvadrat gdje sve religije imaju toliko uticaja kao nigdje drugo u Evropi (mozemo se samo porediti sa vukojebinama centralne i juzne Amerike, te subekvatorijalne Afrike). Divljaci koji nastanjuju ove prostore su toliko omadzijani svojim bogovima i kurcima-palcima da na 4 miliona stanovnika nema niti jedan jedini jebeni krematorijum jer svi vjeruju u zagrobni zivot. Sa sadasnjim cijenama koje se krecu, samo od leseva ove pijavice mogu dobro zivjeti a kamoli od drugih davanja.Fudo387 wrote:Ja opet ne kontam, od toliko zemalja zasto bas Bosna?
Ocigledno je da je mazohizam duboko ukorijenjen u ljudskom genetskom kodu, jer kako drugacije bi smo objasnili toliku "ushicenost" cinjenicom da u Sarajevo dolazi predsjednik kluba jebacha malih djecaka, koji je takodje krace poznat kao katolicka crkva. Klub koji je stvoren i nastao da bi zadovoljio ekskluzivne potrebe VIP clanova kluba (svecenika, biskupa, kardinala i ...otaca)...
Kao sto je neko naveo iznad, KJMD je prvak u guljenju populacije i zivljenju na grbaci pravovjernih, tako da BiH od ove posjete ne moze nikako profitirati - ni materijalno a ni politicki. Hoce to Vatikan mozda neke investitore dovesti?!![]()
![]()
![]()
![]()
Sto se tice jednodnevnih turista, svi ce donijeti svoj paradajz
a baste svakako ne smiju biti otvorene. Politicka korist?! To je tek smijurija. Photo op za vladajuce mafijase i kontroverzne biznismene koji su s njima povezani pa ce biti tu pozvani da se "uslikaju" i to je to. Sto prije odjebe odavde to cemo mirniji biti.
-
calculator
#213 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Hafis wrote:Evo polazim i ja gore za desetak minuta. Nagovorili me.
Kad Papa vidi uređene ulice i oprane zgrade, ako poželi da ostane ili ubrzo ponovo dođe, ovi iz KRO RAD i PARK najebaće pravo
-
arslanbey
#214 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Pa u narodu je to Begova,ali oficijalno je to Careva dzamijaLincoln-Burrows wrote:Koja vam je glavna džamija u Sarajvu?arslanbey wrote:Kad je papa nedavno bio u Turskoj posjetio je i dzamiju ,sto je bilo super prihvaceno.Da li ce svratit u begovu sutra? zna li se vec program?
- zateznistub
- DaysleepeR
#216 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Ironično, Sarajevo postaje kandidat za najradikalniji i najmanje tolerantan grad u ex-yu. Koje samoubistvo. Skulirajte malo nacionalisti, nema većeg gesta pokazivanja veličine nego kada brojniji omogući malobrojnijem sve moguće slobode. Pitanje je samo hoćete li skontati to sa svojim zatucanim glavama.
-
arslanbey
#217 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Osim te pretnje ,ti ostali komentari u demokratskom drustvu su sasvim dozvoljeni.I istina je da mediji napuhali sve ovozateznistub wrote:http://www.radiosarajevo.ba/novost/1908 ... staje-foto
kako ovo treba pohapsiti i bubrege poizbijat
- DuckZz
#219 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Vjerovatno sam već zakasnio ali .....
Gdje se može prijavit za prisustvo na koševu ??????
Gdje se može prijavit za prisustvo na koševu ??????
-
krater
#220 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Prijava za Svetu Misu na stadionu Koševo
Svi vjernici koji žele sudjelovati na Misnom slavlju s papom Franjom, 6. lipnja 2015. na stadionu Koševo, trebaju se prijaviti u svoj župni ured, a župnik će potom prijaviti svoje vjernike Uredu za prijavu i registraciju vjernika u Sarajevu (Katehetski ured Vrhbosanske nadbiskupije) najkasnije do ponedjeljka, 11. svibnja 2015. Župnici su zamoljeni da, u skladu s mogućnostima, dostave ime, prezime i broj mobitela voditelja grupe i vozača autobusa. Spomenutom uredu trebaju se, također, prijaviti i svi svećenici i svi drugi koji žele sudjelovati na Svetoj misi na stadionu Koševo. Prijavu mogu poslati i grupe hodočasnika iz raznih crkvenih institucija, ali nije moguća registracija hodočasnika putem agencija. Iako će organizatori nastojati osigurati da što veći broj vjernika bude na stadionu, uključujući i sam travnjak i atletsku stazu, postoji mogućnost da svi vjernici ne mognu stati unutar stadiona. Zato će ispred stadiona biti postavljeni veliki ekrani, a i papa Franjo će, vozeći se u papamobilu, pozdraviti i ove vjernike. Prednost na stadionu imat će oni koji se ranije prijave. Za sva dodatna pitanja potrebno se informirati u Uredu.
Ured za prijavu i registraciju vjernika (Katehetski ured Vrhbosanske nadbiskupije):
Josipa Stadlera 5; BiH – 71000 Sarajevo
Tel/faks: ++ 387.33.238.837; ++ 387.33.53.50.01; e-mail: [email protected]
Voditelj tog Ureda i Povjerenstva je vlč. dr.Tomislav Mlakić
Svi vjernici koji žele sudjelovati na Misnom slavlju s papom Franjom, 6. lipnja 2015. na stadionu Koševo, trebaju se prijaviti u svoj župni ured, a župnik će potom prijaviti svoje vjernike Uredu za prijavu i registraciju vjernika u Sarajevu (Katehetski ured Vrhbosanske nadbiskupije) najkasnije do ponedjeljka, 11. svibnja 2015. Župnici su zamoljeni da, u skladu s mogućnostima, dostave ime, prezime i broj mobitela voditelja grupe i vozača autobusa. Spomenutom uredu trebaju se, također, prijaviti i svi svećenici i svi drugi koji žele sudjelovati na Svetoj misi na stadionu Koševo. Prijavu mogu poslati i grupe hodočasnika iz raznih crkvenih institucija, ali nije moguća registracija hodočasnika putem agencija. Iako će organizatori nastojati osigurati da što veći broj vjernika bude na stadionu, uključujući i sam travnjak i atletsku stazu, postoji mogućnost da svi vjernici ne mognu stati unutar stadiona. Zato će ispred stadiona biti postavljeni veliki ekrani, a i papa Franjo će, vozeći se u papamobilu, pozdraviti i ove vjernike. Prednost na stadionu imat će oni koji se ranije prijave. Za sva dodatna pitanja potrebno se informirati u Uredu.
Ured za prijavu i registraciju vjernika (Katehetski ured Vrhbosanske nadbiskupije):
Josipa Stadlera 5; BiH – 71000 Sarajevo
Tel/faks: ++ 387.33.238.837; ++ 387.33.53.50.01; e-mail: [email protected]
Voditelj tog Ureda i Povjerenstva je vlč. dr.Tomislav Mlakić
- cadburry
#221 Re: Papa Franjo u Sarajevu
U koliko sati se zatvaraju ceste (aerodromska, Stupska petlja...), jel od 7 ili od 8?
- and
#222 Re: Papa Franjo u Sarajevu
sve spremno,na nivou,samo ti dođi u svoj glavi gradHafis wrote:Evo polazim i ja gore za desetak minuta. Nagovorili me.
- fosna2014
#224 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Dajte mu cevape sutra dzaba. Halal mu vjera. Dobro zbori.McMoy wrote:
- It_is_a_Leclerc
#225 Re: Papa Franjo u Sarajevu
Divno zbori.McMoy wrote:
Treba ovakvih stavova u svim religijama.
Ali, ipak.. Papa Ivan Pavao II i ljubljenje bosanske zemlje po stupanju na nju 1997. ostat će nepravizđeni