Navijači Sarajeva PRETUKLI petoricu Srba iz Čačka!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Opetja033

#201 Re: Navijači Sarajeva PRETUKLI petoricu Srba iz Čačka!

Post by Opetja033 »

Naslovnica wrote:S tim da sam 100% siguran i dajem ruku da im se ništa ne bi desilo i da ih niko ne bi krivo pogledao, da se tu nije našla napušena i pijana navijačka rulja.
Hiljade turista dođu i prođu kroz Sarajevo, iz Srbije, iz Hrvatske, iz svih dijelova svijeta, pojedu ćevape, prošetaju čaršijom, nikome ne fali dlaka s glave.
A koliko tih turista seta sa majicama na kojima je grb agresorske drzave? Ja vala nijednog do sada nisam vidio. Ljudi dosli turisticki, da obidju grad, Carsiju i nikome ne pada na pamet da ih poprijeko pogleda a kamoli napadne. E jbg, stavi dvoglavog orla na majicu i mozda 1 od 10 da prodje bez batine. I to ako bude imao lude srece.
Nije normalno i nikada nece biti normalno da takve provokatorske spodobe setaju gradom sa obiljezjima u cije je ime ubijeno preko 10 000 nasih sugradjana.

Eto ti gledao i vidio da su napadaci bili u "vidno alkoholoziranom stanju". :lol:
Bodkin

#202 Re: Navijači Sarajeva PRETUKLI petoricu Srba iz Čačka!

Post by Bodkin »

insomnia78 wrote:
mg wrote:
Bodkin wrote:Cuj dosli da provociraju :-) to su onda bas mudonje neke. Njih 5 u centar sarajeva. Jebeno jebeno
Nisu, ali su trebali imati dvije čiste u glavi. Ja nikad u BG ne bi išao sa ljiljanima na majici, niti sa ovim plavo žutim zvjezdicama. Dovoljna je samo jedna budala...
Ih eto @bodkin is'o u BH trenerci :lol:
Pa isao sam jarane. I to tamo neke 2004 ja mislim. I nije bh nego je pisalo bosna na njoj. Nisam ti ja kriv sto ti to ne mozes da shvatis iz francuske.

I jedno je pisati navijaci jebiga, titula i to. U svakom gradu bi isto bilo. Ali ovdje ima postova gdje ljudi pisu svaka cast, loji ce tu kurac sa zastavom srbije. E takvi da su rodjeni malo istocnije bi palili dzamije. Tolerancija pa to ti je
limeni

#203 Re: Navijači Sarajeva PRETUKLI petoricu Srba iz Čačka!

Post by limeni »

1. Sve reakcije ovih bajkera nakon incidenta ukazuju na to da su dosli sa namjerom da provociraju, voze druga u bolnicu na pale, krive policiju, gazde radnji i obicne gradjane.
2. Ko god dodje u Sarajevo dobrom namjerom doci ce opet a ko misli rusit i nered sirit bice posutan. Da ste vi 1961. godine u Izrael sa njemackom zastavom dosli ne bi zivi izasli. To je nazalost tako i bice, nek mi ovi iz Beograda, grad u kojem se na nekoliko javnih mjesta prodaju majce radovana i ratka ne javljaju jer se brukaju na ovim temama.
3. Mene ne zanima sta misle komsije o Sarajevu, oni su svoje zvjerstvo pokazali i upravo su oni ovom gradu nanijeli zla, mnogo sehidskih porodica, rusevine i srusena ekonomija, patnja.
4. Ne treba naravno dirati nikoga ako su oni zaista dobronamjerno dosli ali ja nisam bas siguran u dobru namjeru ovih bajkera.
5. Nek budu sretni sto komsije nisu osvojile titulu, da je Benjo Delalic bio gore zarafalo bi vjerovatno po njima.
insomnia78

#204 Re: Navijači Sarajeva PRETUKLI petoricu Srba iz Čačka!

Post by insomnia78 »

Opetja033 wrote:
Bodkin wrote:Cuj dosli da provociraju :-) to su onda bas mudonje neke. Njih 5 u centar sarajeva. Jebeno jebeno
Hajmo ovako postaviti stvari: da li bi bile podjednake sanse da im se ista stvar desi u ZG ili da im se meni ista stvar desi u Knez Mihajlovoj da imam na sebi majicu sa ljiljanima?
Ako ti je odgovor "da" (a ako si iskren samo taj odgovor dolazi u obzir), da li onda imas obraza ocekivati od naroda nad kojim se prije samo 20-tak godina izvrsen genocid da bude drugaciji i "bolji" od svojih komsija a pogotovo onih koji su nad njima izvrsili genocid?

Halo ba u sred jebenog Beograda pale jedinu preostalu dzamiju a sad se lafo zgrazavate jer je par bajkera sa provokatorskim grbom zasluzeno dobilo po picki na Bascarsiji.
Tokic provocira sa ljiljanima u BL a ovi su dobronamjerni gosti. Pa ko iole ima mozga ne bi sjeo u centru SA/ZG/BG sa vrlo vidljivim obiljezjem neke od susjednih zemalja. Dakle naravno da je provokacija i to svjesna. Dobili su ono po sta su dosli.
Jbt vi ili ste jebeno licemjerni ili nemate pojma gdje zivite. Pod ovim ne mislim iskljucivo na Sarajevo nego na kompletan region.
Nisu oni licemjerni, mislim jesu i to, nego namjerno rovare
Peta kolona
Izjednacava se incident koji je izazvala grupa navijaca i od strane politickog vrha provodjeni aparthejd u RS-u

Naravno da nije trebalo ovako reagovati, posebno ako je vec skinuo majicu i naravno da su napadaci trebali biti uhapseni i osudjeni ali nemojte od incidenta sa navijacima praviti pravilo
Opetja033

#205 Re: Navijači Sarajeva PRETUKLI petoricu Srba iz Čačka!

Post by Opetja033 »

Bodkin wrote: Ali ovdje ima postova gdje ljudi pisu svaka cast, loji ce tu kurac sa zastavom srbije. E takvi da su rodjeni malo istocnije bi palili dzamije.
Aha dakle ipak i ti sam priznas da ima razlike izmedju "istocne" i "zapadne" varijante. A maloprije mene napade da sam rasista. :mrgreen:
Naslovnica

#206 Re: Navijači Sarajeva PRETUKLI petoricu Srba iz Čačka!

Post by Naslovnica »

Opetja033 wrote:
Naslovnica wrote:
Opetja033 wrote:[quote="Naslovnica"Ako je Sarajevo došlo dotle da se ne smije ući u njega sa srbijanskim tablicama (osim onim iz Sandžaka), onda je sve jasno, a ovima koji to opravdavaju i podržavaju neka ide na čast, jer to ništa dobro ne može da donese.
Logično je očekivati od ovih koji podržavaju premlaćivanje i terorisanje građana Srbije na način i zbog razloga na koji je to učinjeno prema bajkerima, sutra podrže i paljenje pravoslavnih crkava u Sarajevu, terorisanje sveštenika i Srba koji žive u Sarajevu, zar ne? Nikakva razlika, samo da im se pruži prilika, rado bi u tome učestvovali. Priznajte. Jer, logično, na crkvi se vijori zastava SPC.
Ja ne znam odakle više izlaze ove mržnjom zadojene spodobe, ko je to odgojio, gdje su bili svih ovih godina, ali je evidentno da niču kao gljive poslije kiše i da ih je u posljednje vrijeme, posljednjih godina, sve više i više. A koliko se da primijetiti, većinom su to mlađi ljudi, rijetko ko rođen prije rata.
Ja uveliko rovim i nastojim da odem odavde sa porodicom (ne u Srbiju, to bi mi bila zadnja destinacija, nego na zapad), jer ovo nikako ne ide na dobro. Sa mojim imenom i prezimenom, ne bi me začudilo da sutra bez ikakvog razloga dobijem batina samo zato što se zovem tako kako se zovem, i da ove spodobe za to nađu razlog i opravdanje. Nedo Bog kakvog belaja, znam da bi mi sutra razvalili vrata i odveli i mene i porodicu, jer Sarajevo nije više ni S odo onoga što je bilo.
Kada se samo sjetim kraja rata, i kako smo optimistično gledali na budućnost, a danas, 20 godina poslije, sjeban sam u pojam gdje što sam vjerovao sam sebi da će biti bolje i da je ovo grad za mene i moju porodicu.
Zajeb'o sam se žestoko što nisam otišao kada se moglo otići, a samo da sam znao dokle će doći 20 god nakon rata i šta će se dešavati i šta će biti "normalno", ne bih se ni okrenuo.
Eto vam i Sarajevo i Bosna i Hercegovina, takav grad i država mi ne treba.
Strašno.
:(/quote]

Kakva gomila pateticnih gluposti. Evo ja podrzavam napad na ove bajkere a prvi bih stao u odbranu pravoslavnih crkvi u gradu da ih neko napadne. Stao bih u odbranu obicnih turista iz Srbije a kamoli da neko napadne mog sugradjanina drugacijeg imena. Nije isto i ne moze biti isto.

Hajde ti sreco u majcicu Srbiju, tamo niko ne pali ambasade i dzamije... Ups, stani malo. :oops: Salonska politika, ko vas ne zna.
Jebe me se živo za Srbiju, niti sam srbijanac niti imam šta sa Srbijom. Moja je država Bosna i Hercegovina, a moj rodni grad Sarajevo, papak jedan.
Neću ja u majčicu Srbiju jado jadni, već sam rekao da je zadnja država u koju bih otišao da živim Srbija, a ti nastavi sa bijednim etiketiranjima ko je salonac, jer ništa drugo očito i ne znaš, mržnjom zadojeni liče.
Podržavaš premlaćivanje bajkera, ali bi stao u odbranu turista iz Srbije i pravoslavnih crkava?
Pa koja je razlika, pa jedne podržavaš a druge bi da biješ?
Ako je ko patetičan i piše gluposti to si ti, a nikako ja.
Ja sam iskren i ne lažem, a ti...
Neopisivo mi puca kurac za tebe pa samim tim i nemam nekog razloga da ti lazem ili da se pravim kako sam nesto sto nisam. Crkve i ambasade su zvanicne institucije. Ne provocira me ni jedno ni drugo. Cak sta vise, sve pravoslavne crkve u gradu gledam kao dio i svog licnog kulturno-historijskog naslijedja i sa tog aspekta su mi isto sto i dzamije, katedrala, sinagoge. Dio mog identiteta, dio mene.
Bajkeri koji dodju sa svjesnom namjerom da provociraju ne mogu ocekivati da ce otici u stanju u kakvom su dosli. I da, provokacija je da sa grbom drzave koja je izvrsila agresiju na ovu drzavu, koja je pod opsadom drzala ovaj grad - sjednes na Bascarsiju da pojedes cevape. Ista stvar bi se desila u Zagrebu. Ista stvar bi se i meni desila da sjednem sa ljiljanima u Knez Mihajlovoj.
I nemoj mi samo supljirati molim te o tome kako mi treba da budemo bolji. Ne, previse zahtjevas od naroda na kojem je izvrsen genocid u bliskoj proslosti. Pravo je cudo pa nismo gori od okruzenja, to nam je na cast i obraz. Da bi fizicki prezivjeli na ovim prostorima moramo se prilagoditi okruzenju, ne zivimo ni u Becu ni u Mihnehu.

Da, patetican si i jadan u tim svojim izljevima emocija. Rekao si da zelis da se ispalis odavde i da ti je Srbija zadnja varijanta, ako nista sa Zapadom ne uspije. Dakle i Srbija ti je prihvatljivija varijanta od BiH i Sarajeva. Ista ta Srbija u cijem parlamentu nema nijedne stranke koja priznaje da se u Srebrenici desio genocid (osim stranaka koje predstavljaju manjine), u istoj toj Srbiji gdje je prije par dana rehabilitovan Draza Mihajlovic, u istoj toj Srbiji gdje pale ambasade i dzamije. Dakle ako ti je taj civilizacijski nivo prihvatljiviji od Sarajeva i BiH - naravno da si salonac i petokolonas. I ovaj grad ne bi zasigurno izgubio ama bas nista tvojim odlaskom. Naprotiv, mi, tvoji bi sugradjani vjerovatno bili sigurniji.
U slucaju da sam te pogresno shvatio (a zaista ne znam kako bi to bilo moguce), dugujem ti izvinjenje.
[/quote][/quote][/quote][/quote][/quote][/quote]
Pa koji si kurac onda javljao na moj komentar i počeo s već standardnim etiketiranjima tipa "salonac, idi u majčicu Srbiju...", koja sam ralno i očekivao nakon mog posta, jer sam dovoljno na forumu da znam kako to funkcioniše?!
Jadno da jadnije ne može biti.
Olako izvodiš nebulozne zaključke onako kako tebi odgovara.
Srbija mi je zadnja varijanta kada bih išao, a prije nje ima otprilike 194 države (ako ne računamo BiH i Srbiju), tako da to izvlačenje iz konteksta možeš nekome drugome pokušati podvaljivati, nekome ko razmišlja kao ti. Meni i onima koji razumno i realno razmišljaju nećeš i ne možeš.
Opet ti kažem, jebe me se živo za Srbiju i kako se oni ponašaju, njihova prošlost i sadašnjost, dokazuju ko su i šta su, i gade mi se sa takvim stavovima.
I šta ja tu mogu da učinim, kao pojedinac?
Da učestvujem u premlaćivanju dobronamjernih bajkera, je li to rješenje?!

Problem je što je postala praksa da se za svaki belaj koji se desi kod nas pronalazi opravdanje u onima tamo. To je, civilizacijski, neprihvatljivo. Postaćemo kao Izrael.
I to je ono zbog čega me je iz godine u godinu sve više strah kamo sa takvim razmišljanjem idemo. Jebo mene, nego zbog moje djece, kakva ih budućnost ovdje čeka sa nama ovakvima?!
Njemačka, Japan. Jasno, bila denacifikacija, bio dug proces, ali razmišljam, kada bi se Francuzi ili Britanci ponašali prema Nijemcima onako kako se mi sada ponašamo prema Srbijancima, pa dokle bi to dovelo?
Jasno, u Srbiji nije izvršena "denacifikacija", dapače, rehabilitovan je uber četnik iz drugog svjetskog rata. I ne vjerujem da će se kod njih uskoro desiti bilo šta slično kao u Njemačkoj ili Japanu.
Ali, da li ja zbog toga treba da prebijem Novaka Đokovića ako sutra kao turista dođe u Sarajevo u sponzorskoj majici sa grbom Srbije?!
Ili da kažem da je on četnik?
Mislim, gdje je tu logika, gdje je početak a gdje kraj, šta je ispravno a šta nije?!
Thorgerson

#207 Re: Navijači Sarajeva PRETUKLI petoricu Srba iz Čačka!

Post by Thorgerson »

Opetja033 wrote:
Hajmo ovako postaviti stvari: da li bi bile podjednake sanse da im se ista stvar desi u ZG ili da im se meni ista stvar desi u Knez Mihajlovoj da imam na sebi majicu sa ljiljanima?
Ako ti je odgovor "da" (a ako si iskren samo taj odgovor dolazi u obzir), da li onda imas obraza ocekivati od naroda nad kojim se prije samo 20-tak godina izvrsen genocid da bude drugaciji i "bolji" od svojih komsija a pogotovo onih koji su nad njima izvrsili genocid?

Halo ba u sred jebenog Beograda pale jedinu preostalu dzamiju a sad se lafo zgrazavate jer je par bajkera sa provokatorskim grbom zasluzeno dobilo po picki na Bascarsiji.
Tokic provocira sa ljiljanima u BL a ovi su dobronamjerni gosti. Pa ko iole ima mozga ne bi sjeo u centru SA/ZG/BG sa vrlo vidljivim obiljezjem neke od susjednih zemalja. Dakle naravno da je provokacija i to svjesna. Dobili su ono po sta su dosli.
Jbt vi ili ste jebeno licemjerni ili nemate pojma gdje zivite. Pod ovim ne mislim iskljucivo na Sarajevo nego na kompletan region.
Znaci ako bi i ja dobio tamo batine, sto ja ne bih onda isto radio.

Znaci po tvojoj logici, oni su izvrsili genocid nad nama, sutra cim budemo imali priliku to trebamo i mi uzvratiti. Jelde?

Pa svugdje ima budala. Koji si ti lik ccc. Ne mozes tako generalizovati. Isto kao sto i ovi bajkeri ne mogu generalizovati da su ih napali sarajlije, napala ih je grupa huligana. U gradu bude hiljade ljudi, setaju, njih je napalo nekoliko. To ti se svudgdje moze desiti. I u Bg i zg i bilo gdje. Jos se potrefi dan tekme, kad takvi izmigolje napolje i traze probleme.

Pa evo sta ovi u zenici rade? Dakle, oni klosari koji uzvikuju markale i dizu tri prsta, ne bi te sigurno sa zagrljajem docekali da te vide negdje i da skontaju da si iz Sarajeva. Al je li ja sad trebam mrzit svakog zenicinani zbog toga? Po tvojoj logici - trebam. :-)

I da, kad dodjes busem u BG jedna od prvih ulica koju vidis... kako se zove znas li? Zapalili dzamiju - jesu. Ali ponavljam, je li sad i mi onda imamo opravdanje kad sutra neko zapali crkvu - u smislu pa i oni su nama dzamiju. :-)
BiH38

#208 Re: Navijači Sarajeva PRETUKLI petoricu Srba iz Čačka!

Post by BiH38 »

Zašto bih ja išao na Pale ili u Grude i pokušavao da tamo "prodajem multikulturu", je li to moj posao? Kakvi su to odgovori i konstatacije? Otvori temu o tome pa da pričamo, ovdje se priča o premlaćivanju bajkera iz Čačka.
Ja živim u Sarajevu; i stidim se svojih sugrađana koji fašizamom i genocidom onih tamo opravdavaju premlaćivanje i šikaniranje, danas bajkera, sutra svatova, itd.
Jebe se i meni gdje ces ti i sta ces ti. Vi bi ovdje zivjeli, dobijali poslove u institucijama pozivajuci se na nacionalni kljuci, navijali za Srbiju a da vas se drzi ko kap vode na dlanu. E pa ne moze tako. Moras srcem voliti zemlju u kojoj zivis i osjecati je kao svoju. Sto se mene tice u svakom drugom slucaju razguli ako ti se ne svidja. Sta ce nam jedan "zabrinuti" supak koji uplaseno viri iz rupe.
mg

#209 Re: Navijači Sarajeva PRETUKLI petoricu Srba iz Čačka!

Post by mg »

Jebeš ga, ja malo razmislim pa skontam ja ne bi ni kod ovog dijasporca išao u posjetu u majici koja na bilo koji način ukazuje odakle dolazim. To isticanje tog nekog lažnog identiteta mi je skroz pogrešno.

Država koja mi otima 50% prihoda kroz poreze a ništa zauzvrat ne daje i nije nešto na šta sam ponosan. Pogotovo sa ovom kvazielitom.

A i sami ljudi kažu da su pogriješili što su imali majicu sa natpisom Srbija u sred čaršije.

Ja napad ne opravdavam, niti podržavam, kao ni bilo koji oblik nasilja, samo što je u ovom slučaju provokacija bila, namjerna ili nenamjerna nije ni bitno, jer reakcija nije izostala.
Naslovnica

#210 Re: Navijači Sarajeva PRETUKLI petoricu Srba iz Čačka!

Post by Naslovnica »

Opetja033 wrote:
Naslovnica wrote:S tim da sam 100% siguran i dajem ruku da im se ništa ne bi desilo i da ih niko ne bi krivo pogledao, da se tu nije našla napušena i pijana navijačka rulja.
Hiljade turista dođu i prođu kroz Sarajevo, iz Srbije, iz Hrvatske, iz svih dijelova svijeta, pojedu ćevape, prošetaju čaršijom, nikome ne fali dlaka s glave.
A koliko tih turista seta sa majicama na kojima je grb agresorske drzave? Ja vala nijednog do sada nisam vidio. Ljudi dosli turisticki, da obidju grad, Carsiju i nikome ne pada na pamet da ih poprijeko pogleda a kamoli napadne. E jbg, stavi dvoglavog orla na majicu i mozda 1 od 10 da prodje bez batine. I to ako bude imao lude srece.
Nije normalno i nikada nece biti normalno da takve provokatorske spodobe setaju gradom sa obiljezjima u cije je ime ubijeno preko 10 000 nasih sugradjana.

Eto ti gledao i vidio da su napadaci bili u "vidno alkoholoziranom stanju". :lol:
Eto ti si gledao i vidio da su ovi došli da provociraju?
Smiješno kako pokušavaš da svakoj mojoj rečenici i konstataciji daš značenje kakvo tebi odgovara, a svaki tvoj stav i rečenica je čista ko suza, temeljena na činjenicama.
Ovi bajkeri su imali oznake države iz koje dolaze, baš kako ima i svaki bajkerski klub.
Po tvojoj logici, u Sarajevu, svaka srbijanska registarska tablica, i svaka naljepnica na autu "SRB" je za tebe provokacija?
Naslovnica

#211 Re: Navijači Sarajeva PRETUKLI petoricu Srba iz Čačka!

Post by Naslovnica »

insomnia78 wrote:
Opetja033 wrote:

Nisu oni licemjerni, mislim jesu i to, nego namjerno rovare
Peta kolona
Izjednacava se incident koji je izazvala grupa navijaca i od strane politickog vrha provodjeni aparthejd u RS-u

Naravno da nije trebalo ovako reagovati, posebno ako je vec skinuo majicu i naravno da su napadaci trebali biti uhapseni i osudjeni ali nemojte od incidenta sa navijacima praviti pravilo
Apsolutno se slažem sa boldovanim.
Bodkin

#212 Re: Navijači Sarajeva PRETUKLI petoricu Srba iz Čačka!

Post by Bodkin »

Opetja033 wrote:
Bodkin wrote: Ali ovdje ima postova gdje ljudi pisu svaka cast, loji ce tu kurac sa zastavom srbije. E takvi da su rodjeni malo istocnije bi palili dzamije.
Aha dakle ipak i ti sam priznas da ima razlike izmedju "istocne" i "zapadne" varijante. A maloprije mene napade da sam rasista. :mrgreen:
Pa normalno da ima. Tj ima od 91 do danas. Niko lud to ne spori. Niko lid ne spori ni da ako odes na dan derbija sa hrvatskom zastavom neces dobro proci. Za bh nisam siguran ali eto recimo da je tako. Ali ti si pisao nesto drugo sto te cini podjednakim nacionalistom. Cuj doslo njih 5 da provocira
Bodkin

#213 Re: Navijači Sarajeva PRETUKLI petoricu Srba iz Čačka!

Post by Bodkin »

Ma niko nije ni napisao da je isto ono sto rade u rsu niti da je ovo normalna pojava u sarajevu. Jedino sto sam jos cuo je kad je bila tekma srbija bih na kosevu. Al eto insomnia na braniku tamo negdje iz francuske
Opetja033

#214 Re: Navijači Sarajeva PRETUKLI petoricu Srba iz Čačka!

Post by Opetja033 »

Thorgerson wrote:Znaci po tvojoj logici, oni su izvrsili genocid nad nama, sutra cim budemo imali priliku to trebamo i mi uzvratiti. Jelde?

Pa svugdje ima budala. Koji si ti lik ccc. Ne mozes tako generalizovati. Isto kao sto i ovi bajkeri ne mogu generalizovati da su ih napali sarajlije, napala ih je grupa huligana. U gradu bude hiljade ljudi, setaju, njih je napalo nekoliko. To ti se svudgdje moze desiti. I u Bg i zg i bilo gdje. Jos se potrefi dan tekme, kad takvi izmigolje napolje i traze probleme.

Pa evo sta ovi u zenici rade? Dakle, oni klosari koji uzvikuju markale i dizu tri prsta, ne bi te sigurno sa zagrljajem docekali da te vide negdje i da skontaju da si iz Sarajeva. Al je li ja sad trebam mrzit svakog zenicinani zbog toga? Po tvojoj logici - trebam. :-)

I da, kad dodjes busem u BG jedna od prvih ulica koju vidis... kako se zove znas li? Zapalili dzamiju - jesu. Ali ponavljam, je li sad i mi onda imamo opravdanje kad sutra neko zapali crkvu - u smislu pa i oni su nama dzamiju. :-)
Sjajne zakljucke izvodis, logika ti i nije bas jaca strana.

Ono, apsolutno se moze porediti genocid i kulturocid sa prebijanjem par provokatorskih i nedobronamjernih pickica. Mozes li jos koji put hraknuti u facu zrtvama genocida?

Naravno da mogu generalizovati. Sve dok rehabilituju Drazu Mihajlovica, sve dok nijedna stranka (a da nije manjinska) u Srbiji ne moze da predje izborni prag ako priznaje da se u Srebrenici desio genocid. Sve dok cetnike biraju svojom voljom biraju da im vode drzavu - imam puno pravo da ih generaliziram. Radi svoje buducnosti i buducnosti svoje djece, radi fizickog i bioloskog opstanka.

Ponavljam: niko sa trunkom zdrave pameti, niko ko je dobronamjeran nece sjesti u centru SA/BG/ZG sa jasno vidljivim grbom neke od susjednih drzava. To ce uraditi samo neko ko je provokator i ko je dosao da nadje problem.
insomnia78

#215 Re: Navijači Sarajeva PRETUKLI petoricu Srba iz Čačka!

Post by insomnia78 »

Bodkin wrote:Pa isao sam jarane. I to tamo neke 2004 ja mislim. I nije bh nego je pisalo bosna na njoj. Nisam ti ja kriv sto ti to ne mozes da shvatis iz francuske.
Ma kako cu kontati, znas dje je Francuska
Nema veze sto sam se rodio u Zemunu i prvih pet godina, a i kasnije (prije i poslije 90-tih) u par navrata zivio u Bg, sto sam ko beba progovorio ekavicu sa Bg naglaskom, :lol: sto sam prije nepunih mjesec zadnji put bio tamo
Ne kontam ja nista

Veci sam ja "Srbin" od ovih nazor Srba iz RS-a i pete kolone sa foruma :lol: :lol: :lol:
Thorgerson

#216 Re: Navijači Sarajeva PRETUKLI petoricu Srba iz Čačka!

Post by Thorgerson »

Opetja033 wrote: Sjajne zakljucke izvodis, logika ti i nije bas jaca strana.

Ono, apsolutno se moze porediti genocid i kulturocid sa prebijanjem par provokatorskih i nedobronamjernih pickica. Mozes li jos koji put hraknuti u facu zrtvama genocida?

Naravno da mogu generalizovati. Sve dok rehabilituju Drazu Mihajlovica, sve dok nijedna stranka (a da nije manjinska) u Srbiji ne moze da predje izborni prag ako priznaje da se u Srebrenici desio genocid. Sve dok cetnike biraju svojom voljom biraju da im vode drzavu - imam puno pravo da ih generaliziram. Radi svoje buducnosti i buducnosti svoje djece, radi fizickog i bioloskog opstanka.

Ponavljam: niko sa trunkom zdrave pameti, niko ko je dobronamjeran nece sjesti u centru SA/BG/ZG sa jasno vidljivim grbom neke od susjednih drzava. To ce uraditi samo neko ko je provokator i ko je dosao da nadje problem.
Rokni me ako si ti bio van Sarajeva. Mozda si eventualno do Makarske skokno.

:run:
Naslovnica

#217 Re: Navijači Sarajeva PRETUKLI petoricu Srba iz Čačka!

Post by Naslovnica »

BiH38 wrote:
Zašto bih ja išao na Pale ili u Grude i pokušavao da tamo "prodajem multikulturu", je li to moj posao? Kakvi su to odgovori i konstatacije? Otvori temu o tome pa da pričamo, ovdje se priča o premlaćivanju bajkera iz Čačka.
Ja živim u Sarajevu; i stidim se svojih sugrađana koji fašizamom i genocidom onih tamo opravdavaju premlaćivanje i šikaniranje, danas bajkera, sutra svatova, itd.
Jebe se i meni gdje ces ti i sta ces ti. Vi bi ovdje zivjeli, dobijali poslove u institucijama pozivajuci se na nacionalni kljuci, navijali za Srbiju a da vas se drzi ko kap vode na dlanu. E pa ne moze tako. Moras srcem voliti zemlju u kojoj zivis i osjecati je kao svoju. Sto se mene tice u svakom drugom slucaju razguli ako ti se ne svidja. Sta ce nam jedan "zabrinuti" supak koji uplaseno viri iz rupe.
Liče, ko smo to "mi"?!
Koga ba ti držiš k'o malo vode na dlanu, kakva ti je to šuplja? :lol: :lol: :lol:
Ne da bih ja ovdje živio, nego ja ovdje živim od kada sam se rodio, a ako ti je taj broj pored nicka koliko imaš godina, onda u svakom slučaju sam ovdje duže nego ti.
I nisam uhljebljen, i nemam posao u institucijama.
Pun si predrasuda (kao i mnogi ovdje na forumu).
A to gdje ću ja i šta ću, nije tvoj posao, tako da i ne znam što si se javljao na moj post ako te ne interesujem?
Razligu ba.
Bodkin

#218 Re: Navijači Sarajeva PRETUKLI petoricu Srba iz Čačka!

Post by Bodkin »

insomnia78 wrote:
Bodkin wrote:Pa isao sam jarane. I to tamo neke 2004 ja mislim. I nije bh nego je pisalo bosna na njoj. Nisam ti ja kriv sto ti to ne mozes da shvatis iz francuske.
Nema veze sto sam se rodio u Zemunu i prvih pet godina, a i kasnije (prije i poslije 90-tih) u par navrata zivio u Bg, sto sam ko beba progovorio ekavicu sa Bg naglaskom, :lol: sto sam prije nepunih mjesec zadnji put bio tamo
Ne kontam ja nista

Veci sam ja "Srbin" od ovih nazor Srba iz RS-a i pete kolone sa foruma :lol: :lol: :lol:
Pa normalno da ne kontas. Jesi probao da pronosas ljiljane i ispod francusku zastavu?
Gandra_1

#219 Re: Navijači Sarajeva PRETUKLI petoricu Srba iz Čačka!

Post by Gandra_1 »

Bajkeri su u vecini slucajeva ok likovi, i gledajuci i nase bajkerske grupe dosta ih ima oznake sa grbom i ljiljanima, pa opet idu na motorijade u Srbiju, Hrvatsku, Hercegovinu, jer ti ljudi izmedju sebe nemaju takve predrasude, bar ja imam takva osjecaj... Prihvataju jedne druge i njihov identitet...

Na ovom snimku se vidi da su oni nosili klasicne bajkerske prsluke sa cerilicnim natpisom Choperi Srbija i krstom koji vise vuce na nacisticki, ne znamo sta je nosio covjek koji je zavrsio u bolnici jer ga nema na snimcima...

Po meni svako iole normala covjek na ovim prostorima je svjestan svega sto se desavalo i nikada ne bi otisao u neki grad u regiji sa simbolima koji bi mogli isprovocirati nekoga... Ok je sve, volis svoju naciju, ali trebas biti svjestan da mozes upasti u problem... Ovdje je jos dodatni problem bio sto je taj dan bila utakmica, vjerujem da bi mozda i normalno prosetali po gradu... Jednostavno ti ljudi su mogli doci i bez tih majica i prosetati po gradu, pojesti cevape popiti pivu, pricati na ekavici niko im nista ne bi uradio...

Huliganizam navijacki je npr puno veci u Srbiji i Beogradu, bio sam prosle godine na derbiju njihovom i osjecao sam toliku napetost u zraku, kao da je ratno stanje, puno gore nego kod nas za derbi... Pa moze li iko zamisliti da taj dan neko proseta po Beogradu u majici Bosne i Hercegovine, kamoli ljiljanima ili npr neko iz Hrvatske sa sahovnicom, nastradao bi duplo vise to garantujem...

Da se razumijemo ne opravdavam ovaj cin i vjerujem da je to samo jedna odredjena doza ludila koju pojedinci imaju u glavama, ali i dijelom nepromisljen potez pojedinaca da nekoga mogu isprovocirati, bez obzira sto dolaze sa dobrom namjerom...
insomnia78

#220 Re: Navijači Sarajeva PRETUKLI petoricu Srba iz Čačka!

Post by insomnia78 »

Bodkin wrote:
insomnia78 wrote:
Ne kontam ja nista

Pa normalno da ne kontas. Jesi probao da pronosas ljiljane i ispod francusku zastavu?

Sa 100%-tnom sigurnoscu tvrdim da bi sa vecinom grbova i zastava na majici bio napadnut u Bg u bliskom susretu sa navijacima za vrijeme derbija u Bg
Gandra_1

#221 Re: Navijači Sarajeva PRETUKLI petoricu Srba iz Čačka!

Post by Gandra_1 »

Evo i izjave jednog od bajkera:
"Milosavljević ocenjuje da je Stefanović napravio nepromišljen potez kada je obukao majicu sa srpskim obeležjima, ali da to svakako nije uradio da bi bilo koga provocirao. Naglašava da su sva petorica ozbiljni, sredovečni ljudi koji imaju od 50 do 61 godinu.

- Ja sam sa Stefanovićem bio celo jutro, ali nisam ni primetio srpski grb. Da jesam, rekao bih mu da majicu promeni. Samo ove godine tri puta sam bio u Sarajevu i nikada nisam doživeo ni najmanju neprijatnost. Ne bih voleo da se ovaj incident koristi za raspirivanje međunacionalnih strasti, ali ja više tamo neću ići - kaže razočarani Milosavljević."

Sam covjek priznaje da je to bio nepromisljen potez...
Fudo Bosna

#222 Re: Navijači Sarajeva PRETUKLI petoricu Srba iz Čačka!

Post by Fudo Bosna »

E ovako, prvo ne znamo činjenice, ali ako ovdje ima istine, da ljudi nisu provocirali, nego kao motoristi došli iz susjedne države, sa kojom, ( da podsjetim ovu omladinu uspaljenih hormona) , zvanično nismo u ratu, bez obzira na tešku prošlost i agresiju , onda je ovo katastrofa i bruka za moj rodni, glavni i grad moje Domovine? Kao malo ozbiljnija osoba i savremenik zbivanja, 1992-1995, kada sam imao vjerovatno godina, kao ovi , „uspaljeni“, koji glume „mangupe“ u Sarajevu , skoro pa, sa okolinom - polumilionskom gradu sa večinskim Bošnjačkim stanovništvom, mogu reči da me je stid, ako je ovo istina, ako nije bilo otvorenog provociranja i da je ovo bruka? I da me ovo kao onoga, koji nije, 1992, (pobjegao na „rezervni položaj“ u Austriju ili Njemačku),nego ostao u svome gradu, da me je stid, šta radimo i kako predstavljamo glavni grad naše Domovine.I tada je ,1991-1992, bilo „mangupa“, dok smo mi zabrinuto hodali gradom ili po kafićima raspravljali ili pak pokušavali dokučiti od starijih, šta nam se u BiH i Sarajevu sprema, jer nije tada , da podsjetimo , bilo interneta, ali i tada, mnogi su išli korak „ispred“, glumili „mangupe“, hodali po najbezbjednijim dijelovima grada, za neše pojmove, super zajeb... imidža, pa smo se mi mladi, koji smo imali cirka, od 19 do maksimum 29 , godina, a znali šta je, kroz školski - srednjoškolski sistem vojska ili tek netom izašli iz JNA, pa znali šta je uniforma , puška i slično,pitali se, kakvi smo to mi „miševi“ i kako nemamo „srce“ i zašto nismo tako „hrabri“ kao dotični, kasnije će se uspostaviti , (za neke od njih), obične kukavice, pobjegulje i pauni/glumci. Nikada neču zabaoraviti kada sam kao mladić u najgorim danima sa početka rata ili možda početkom 1993, vidio sliku jednog od vodećih , „mangupa“ iz početka priče, i saznao od kolege, da je I sada „mangup i hrabar“, ali ne u Sarajevu , nego u dalekoj Njemačkoj.
Zato, omladino koja je spremna neosnovano napasti onoga koji otvoreno, ne provocira ili ima zvanična obilježlja nekih os susjednih država na sebi ili na motoru, automobilu, malo „ohladite“,i pomislite, da je npr. na hiljade vaših i mojih sunarodnjaka na sjeveru Crne Gore i valja im živjeti, da su hiljade Bošnjaka državljani Srbije, ali im valja „skoknuti“ i u Beogread, pa čak tamo i studirati ili se liječiti , a da u vašoj i mojoj Domovini imate Bošnjake u Istočnoj Bosni, Hercegovini, istočnoj ili zapadnoj i da su oni tamo manjina, i da se ne raduju, vašem „mangupisanju“ i kur.... u Sarajevu, Visokom, Zenici, Tuzli, I Mostaru, itd, pogotovu, ničim izazvanom....
Naravno , isto važi i za , ostale narode npr. u BiH, i ne vjerujem, da se npr oni raduju, „svojim“ mangupima, na isključivo večinskoj teritoriji a valja im živjeti tamo gdje nisu večina !

P.S.
Savjet. Čuvajte energiju za školovanje i za rad, pa ako završite školu ne čekajte da Vam posao padne „sa neba“, vlast ne valja, ali i mi smo, kada smo bili u Vašim godinama, čekali Bogami na posao, ali nam nije kao studentima, bilo ispod časti, kopati, čistiti , raditi preko omladinskih servisa, a danas svaki koji zavši srednju, a fax pogotovu, ili večina bi , „samo u svojoj struci“ i da mu nije težak posao, i da je kakav rukovodilac, ako ima faks, a snagu štedite, lako se „pokazati“ ako zatreba, a nadajmo se , ako Bog da, da Vaša generacija neče doživjeti rat na ovim prostorima, kao mnoge prije Vas.
Znači ,učenje i rad !!!
Last edited by Fudo Bosna on 01/06/2015 10:40, edited 2 times in total.
Edin H.

#223 Re: Navijači Sarajeva PRETUKLI petoricu Srba iz Čačka!

Post by Edin H. »

celava_dlaka wrote:Sta kaze onaj mora i krst u autu skidati kad dolazi u Sarajevo :lol:
Tko?

Pa I jeste sada doslo neko ludje vrijeme, moja jaranica cijeli rat u Sarajevu nosila krst I niko joj nista nije rekao.
Bodkin

#224 Re: Navijači Sarajeva PRETUKLI petoricu Srba iz Čačka!

Post by Bodkin »

insomnia78 wrote:
Bodkin wrote:
insomnia78 wrote: Ma kako cu kontati, znas dje je Francuska
Ne kontam ja nista

Sa 100%-tnom sigurnoscu tvrdim da bi sa vecinom grbova i zastava na majici bio napadnut u Bg u bliskom susretu sa navijacima za vrijeme derbija u Bg
Pa ko bolan to negira. Ja to tri puta napisao vec
Opetja033

#225 Re: Navijači Sarajeva PRETUKLI petoricu Srba iz Čačka!

Post by Opetja033 »

Naslovnica wrote: Pa koji si kurac onda javljao na moj komentar i počeo s već standardnim etiketiranjima tipa "salonac, idi u majčicu Srbiju...", koja sam ralno i očekivao nakon mog posta, jer sam dovoljno na forumu da znam kako to funkcioniše?!
Jadno da jadnije ne može biti.
Olako izvodiš nebulozne zaključke onako kako tebi odgovara.
Srbija mi je zadnja varijanta kada bih išao, a prije nje ima otprilike 194 države (ako ne računamo BiH i Srbiju), tako da to izvlačenje iz konteksta možeš nekome drugome pokušati podvaljivati, nekome ko razmišlja kao ti. Meni i onima koji razumno i realno razmišljaju nećeš i ne možeš.
Opet ti kažem, jebe me se živo za Srbiju i kako se oni ponašaju, njihova prošlost i sadašnjost, dokazuju ko su i šta su, i gade mi se sa takvim stavovima.
I šta ja tu mogu da učinim, kao pojedinac?
Da učestvujem u premlaćivanju dobronamjernih bajkera, je li to rješenje?!

Problem je što je postala praksa da se za svaki belaj koji se desi kod nas pronalazi opravdanje u onima tamo. To je, civilizacijski, neprihvatljivo. Postaćemo kao Izrael.
I to je ono zbog čega me je iz godine u godinu sve više strah kamo sa takvim razmišljanjem idemo. Jebo mene, nego zbog moje djece, kakva ih budućnost ovdje čeka sa nama ovakvima?!
Njemačka, Japan. Jasno, bila denacifikacija, bio dug proces, ali razmišljam, kada bi se Francuzi ili Britanci ponašali prema Nijemcima onako kako se mi sada ponašamo prema Srbijancima, pa dokle bi to dovelo?
Jasno, u Srbiji nije izvršena "denacifikacija", dapače, rehabilitovan je uber četnik iz drugog svjetskog rata. I ne vjerujem da će se kod njih uskoro desiti bilo šta slično kao u Njemačkoj ili Japanu.
Ali, da li ja zbog toga treba da prebijem Novaka Đokovića ako sutra kao turista dođe u Sarajevo u sponzorskoj majici sa grbom Srbije?!
Ili da kažem da je on četnik?
Mislim, gdje je tu logika, gdje je početak a gdje kraj, šta je ispravno a šta nije?!
Javio sam se zato sto je po onome sto si napisao ispalo kako bi radije zivio u Srbiji nego u BiH i Sarajevu. Tako je ispalo. Kazem ti, ako sam te pogresno shvatio - dugujem ti iskreno izvinjenje. To me upalilo, po pitanju drugih stvari o kojima raspravljamo imas naravno legitimno pravo da mislis drugacije nego ja bez da te nazivam saloncem.

Imas dobrih poenti u ovom komentaru i pogodio si srz. Srbi i Srbija nisu prosli kroz "denacifikaciju" i to je sustina svega. Ne mozes ocekivati da ce zrtve imati razumijevanja sve dok je zvanicna politika Beograda i manjeg entiteta takva kakva jeste. Onaj koji to ocekuje je nepravedan i nerealan. Da li imam odgovore na tvoja pitanja? Nemam. Iskreno. Gdje je granica? U mojoj glavi kristalno jasna, naveo sam ti je. Spreman sam bukvalno zivot dati u odbrani svog sugradjanina druge nacionalnosti/vjeroispovijesti, spreman sam stati u zastitu i stare i nove pravoslavne crkve - ma ko da ih hipoteticki napadne - jer je dio mog licnog kulturno-historijskog naslijedja i dio mog identiteta (sto se opet ne moze reci za prosjecnog Beogradjanina ili Nisliju). U isto vrijeme podrzavam svaki napad na provokatore koji ovim gradom hodaju sa provokatorskim obiljezjima. To je moja granica. Tebi mozda izgleda kontradiktorno ali meni nije.
Razumijem ja u potpunosti sta ti zelis reci, ne kazem ni da nisi u pravu ali obracas se na pogresnu adresu. Nije do mene vec do onih koji kroje politiku Srbije i Srba. Sportskim zargonom receno - lopta je kod njih.
Post Reply