Daleko u PM, onda se neko cudi zasto se nekome hebalo za BIH u toku rata (a govorimo o hiljadama km). A Bosnji 78km PEking!Drvosjeca iz Dejcica wrote:Na samom mjestu masakra, tek nekih 78 km zračne udaljenosti i 120+ cestovne.Walther wrote: Ne, dernecio je u dalekom Pekingu...
SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu
-
Walther
#201 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu
- dobar osjecaj
#202 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu
Kako sta? Imamo slaviti najezdu seljakluka. U tome nam nema konkurencije. Organizujmo za pocetak dan svih onih ljutih reformatora u danasnjem nam drustvu koji bi najradije da te bicuju kad im pozelis "dobar dan" jer je dobar dan jedna od strasnih nametnutih tekovina bivse drzave.Dozer wrote:Sta cemo slaviti... Aliju? Karadzica? Milosevica? Tudjmana? Allaha? Isusa? Ovo danasnje sranje koje vi smatrate i nazivate zivotom?
Meni je nadasve infantilno vidjeti danasnju omladinu kako i na kojim principima zivi, sta radi, kako se ponasa, a o razmisljanjima je suvisno i pricati... To ne zna jel' poslo ili doslo, a jos manje gdje bi taj polazak ili dolazak bio. Odron pameti, samo takav...
Majke mi, na ovom forumu pothitno treba uvesti da se pored nicka obavezno registruje i godina rodjenja...
Samo idioti danas mogu pozeliti nekome dobar dan i reci dovidjenja. To je moj skromni prijedlog odakle krenuti. Ideja je bezbroj.
- jao_situacije
#203 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu
vlasnik ovog kafića je onaj Komšićev jaran, ako se ne varam...
ne mogu se sjetiti imena
inače ovo su oni "fejmous" kontrakultura likovi i hanume, boli njih briga ko je poginuo kada zašto gdje
ne mogu se sjetiti imena
inače ovo su oni "fejmous" kontrakultura likovi i hanume, boli njih briga ko je poginuo kada zašto gdje
- Dozer
#204 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu
Rat je bio. Prosao. Zavrsio prije 20 godina. Kraj. Ende, Fin. Fine. Konec...
Bilo je sta je bilo... Desavalo se sta se desavalo... Poginuli i ubijeni su i danas mrtvi... Osakaceni su i danas sakati...
Mnogi od nas su bili direktni ucesnici svega toga. Krvarili. Gladovali. Smrzavali se. Strahovali. Napadali. Branili se. Pucali. Sakrivali se od metaka i granata...
Ali, meni je stvarno neshvatljivo da svi mi, koji smo sve ovo prosli na ove gore nacine, nemamo ni priblizno u sebi gorcine i bijesa kao ovi koji su se rodili neke '90... '95...ili jos i kasnije...
Djeco draga... da li ste vi normalni...?
Bilo je sta je bilo... Desavalo se sta se desavalo... Poginuli i ubijeni su i danas mrtvi... Osakaceni su i danas sakati...
Mnogi od nas su bili direktni ucesnici svega toga. Krvarili. Gladovali. Smrzavali se. Strahovali. Napadali. Branili se. Pucali. Sakrivali se od metaka i granata...
Ali, meni je stvarno neshvatljivo da svi mi, koji smo sve ovo prosli na ove gore nacine, nemamo ni priblizno u sebi gorcine i bijesa kao ovi koji su se rodili neke '90... '95...ili jos i kasnije...
- Alfons Kauders
#205 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu
poznavao sam i poznajem neke o nastradalih... za 25ti ne cugam, ne hodam po kafanama i sl... to je moja stvar i cao...Not My Idea wrote:+1Saian wrote:I samo da dodam, slaviti Tita, bivsu drzavu, stafetu mladosti i ine slicne tekovine je nasiroko nedostizhna infantilnost. Bas mi bude nezgodno kad vidim da odrasli ljudi pushe te idiotarije. Mozda jedino scientologija dobaci tu negdje po apsurdnosti, al kod njih makar vrhushka hajruje kak'e genge pa mi je s te strane jasnije.
isto tako, ne ocekujem da sad cijela drzava stane na 25ti maj, niti 11og jula... niti na bilo koji drugi dan... takvih datuma, nazalost, jednostavno ima previse i ne mozemo ocekivati da svako postuje svaki... to razumijem
a za slavljenje tita... tja, bilo pa proslo... ja imam pozitivno misljenje o titu, mada za razliku od mnogih ne smatram da je bio savrsen... ljudi koji slave ovaj praznik slave upravo nesto najgore sto se moze asocirati uz tita - kult licnosti koji se gradio oko njega...
generalno ne kontam ljude koji zive u proslosti, niti sam vidio sta pretjerano korisno i pametno od njih u zadnjih 25 godina... osim spaljivanja zgrada i mahanja zastavama, manje vise nista... (o politickim dometima onih koji drze titinu sliku u kabinetu je vec bilo i previse tema)
- JThomas
#206 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu
itekako je shvatljivo, jer to politika, "kultura" i "obrazovanje" namjerno kreiraju.Dozer wrote:Rat je bio. Prosao. Zavrsio prije 20 godina. Kraj. Ende, Fin. Fine. Konec...
-
VCorp
#207 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu
Sarajevo je država za sebe. Kod mene nije bilo muzike taj dan u gradu kao što je neće biti ni kada budemo obilježavali godišnjicu genocida. Kada budu plakali u Sarajevu za pobijenu djecu onda ću napraviti party da se prisjetim omladine koja to više ne može jer su ih četnici s okolnih brda poubijali.
Naravno da neću, samo dajem primjer na tezu sa kojom pitari brane ovo slavlje i spinuju ignorancu do naših žrtava u Tuzli. Dajte se malo trgnite majka mu stara, pa niste bogomdani u Bosni jebem ga ja ...
Naravno da neću, samo dajem primjer na tezu sa kojom pitari brane ovo slavlje i spinuju ignorancu do naših žrtava u Tuzli. Dajte se malo trgnite majka mu stara, pa niste bogomdani u Bosni jebem ga ja ...
- Dr Kova
#208 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu
Sve sam pročitao. Mnogi forumaši shvataju forum preozbiljno i "pecaju" se na provokacije. Iskulirajte malo 
- nosara
#209 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu
Ovo ti nije trebalo... Kad avion prelijece ovu regiju-rupu sto je nekad drzava bila, s 10000 metara se vidi odgovor...Dozer wrote:Djeco draga... da li ste vi normalni...?
- int21
#210 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu
nosara wrote:Ovo ti nije trebalo... Kad avion prelijece ovu regiju-rupu sto je nekad drzava bila, s 10000 metara se vidi odgovor...Dozer wrote:Djeco draga... da li ste vi normalni...?
- drunken tiger
#211 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu
Još jedan turbo bošnjak '92.!!!plain vanilla wrote:Vatromet, muzika i pionirske kape: U Sarajevu obilježen 25. maj
http://www.klix.ba/vijesti/bih/vatromet ... /150525126
Hoce li biti vatromet i dernek na godisnjicu Markala?
Nek se srami ko god da je organizovao ovo sranje
Da ne bi rasprava isla u pogresnom smjeru, prepravit cu uvodni post.
Nek jedu govna oni koji su organizovali ovu proslavu, oni koji su slavili i oni koji podrzavaju istu, pa bili oni iz Sarajeva, Tuzle,...
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#212 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu
a kome ces handrit majku? onima sto odu na mezarje i obidju porodicu na bajram ili onima koji ga proslave u kafani?Dozer wrote:Zivo me zanima sta ce sva ova sila "pravednika" i "moralista" raditi i pisati kad se Bajram bude potrefio na dan Markala, ili Srebrenice, ili Kapije...
E, onda cu vam ja prvi svima ovdje potanko hadrit blizu i dalju familiju, jer - slavite na taj dan! Infantilno,a?
- Drvosjeca iz Dejcica
#213 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu
Da ti pojasnim. U dotični performans, slavlje, obilježavanje, šta god već, niko iz struktura Grada Sarajevo, Općine Novo Sarajevo ili Kantona Sarajevo nije bio uključen niti je podržan od pomenutih struktura. Skupilo se brat bratu 50 ljudi sa osobljem koje radi u tom objektu, napravili dernek jer za razliku od drugih "multinacionalnih" sredina Saraejvo je "jednonacionalno" gdje svako može da obilježi ono šta smatra da treba da se obilježi. Vjerujem da organizator ovog slavlja nije imao namjeru obezvrijediti, umanjiti ili negirati žrtve masakra u Tuzli kako to vole da rade ovi iz stvarno "multinacionalnih" sredina. Ono mogu da razumijem neki revolt ali ovoliko preseravanje mi sliči onom "mi osuđujemo sve zločine ali u Srebrenici nije bio genocid, sami sebe granatirali, postavljali lutke"...itd."Walther wrote: Onako usput, za POLU-PRIVATNI VATROMET izvan novogodisnjih praznika se u svakoj drzavi mora prijaviti i odobriti i tako postaje JAVNA stvar i ne POLU-PRIVATNA.
- badalpur
#214 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu
Potpis...a izgleda da su roditelji, škola, mediji...uradili odličan posao u indoktriniranju ove djeceDozer wrote:Rat je bio. Prosao. Zavrsio prije 20 godina. Kraj. Ende, Fin. Fine. Konec...
-
VjecitiStudent
#215 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu
Patriotska tastatura ko joystick služi.Dozer wrote:Rat je bio. Prosao. Zavrsio prije 20 godina. Kraj. Ende, Fin. Fine. Konec...
- int21
#216 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu
Ne, kriv je djeda mraz, pa ga je ona ljubicica htjela otjerati iz Rajvosa.badalpur wrote:Potpis...a izgleda da su roditelji, škola, mediji...uradili odličan posao u indoktriniranju ove djeceDozer wrote:Rat je bio. Prosao. Zavrsio prije 20 godina. Kraj. Ende, Fin. Fine. Konec...
- ultima_palabra
#217 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu
Svake godine ista priča... lično ne bih mogao ništa slaviti na taj datum, ali jbg nismo svi isti. Bolje neka svako radi ono što hoće i što je dozvoljeno zakonom, nego da se ljudi tjeraju na nešto što ne osjećaju. Npr. eto baš kad je Tito umro svi su plakali, a trebalo im je tačno 10 godina da uzmu puške i razjebu njegovu ostavštinu.
Drugo, grupica ljudi ne predstavlja čitav grad... Robijaši i Fukare su imali itekako gnusnih parola o Sarajevu i njegovim žrtvama, ali to nisu Zenica i Tuzla.
Drugo, grupica ljudi ne predstavlja čitav grad... Robijaši i Fukare su imali itekako gnusnih parola o Sarajevu i njegovim žrtvama, ali to nisu Zenica i Tuzla.
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#218 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu
I ja sam samo doda, da ta tvoja teza drzi vode, jer je rijec o klasicnom prepucavanju. Oni tamo - mi vamo, bilo to na relaciji Stup - Grbavica ili Sarajevo - Tuzla je sasvim nebitno za diskusiju.Chmoljo wrote:da nacrtam, jer su nekima obični postovi na nivou Kafke:Zviz wrote:A kad se u BIH stvari nisu svodile na lokalni nivo? Za vrijeme YU u Sarajevu se pricalo o drugim naseljima kao da ides u Afriku. Oni tamo sa Bistrika. Trazile se razlike u ponasanju, izgledu itd. Glupost ali sta ces nekad je Carsija sve znala
pokušao sam objasniti kako je historija za ove prostore zajebana stvar, i da su isprepletene tragedije i slavljenički datumi. a za primjer toga uzeo JEDAN grad, čisto da bih izbio sva međugradska prepucavanja. i da obilježavanje I jednog I drugog ne mora isključivati pijetet prema žrtvama.
zato sam sveo priču na lokalni karakter![]()
![]()
![]()
![]()
Ako se malo bolje pogleda, mada zrtva je zrtva nebitno jedna ili 101 onda bi po nekoj logiki kvantiteta, mada glupo zvuci, Ahmici tj. 14. juni i Koricanske stijene (Vlasic) 21. august trebali biti u istoj kategoriji. A onda ako cemo dalje ici tim putem, treba se i 1. april nekako izbaciti iz sale, jer 1 april je Bijeljina itd.
-
Walther
#219 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu
Znaci policija tog grada koji je organizovao bez dozvole taj skup nagradi sa kaznom. Pa iduci godine kad neko dobije slicunu debilnu ideju nek zatrazi dozvolu.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Da ti pojasnim. U dotični performans, slavlje, obilježavanje, šta god već, niko iz struktura Grada Sarajevo, Općine Novo Sarajevo ili Kantona Sarajevo nije bio uključen niti je podržan od pomenutih struktura. Skupilo se brat bratu 50 ljudi sa osobljem koje radi u tom objektu, napravili dernek jer za razliku od drugih "multinacionalnih" sredina Saraejvo je "jednonacionalno" gdje svako može da obilježi ono šta smatra da treba da se obilježi. Vjerujem da organizator ovog slavlja nije imao namjeru obezvrijediti, umanjiti ili negirati žrtve masakra u Tuzli kako to vole da rade ovi iz stvarno "multinacionalnih" sredina. Ono mogu da razumijem neki revolt ali ovoliko preseravanje mi sliči onom "mi osuđujemo sve zločine ali u Srebrenici nije bio genocid, sami sebe granatirali, postavljali lutke"...itd."Walther wrote: Onako usput, za POLU-PRIVATNI VATROMET izvan novogodisnjih praznika se u svakoj drzavi mora prijaviti i odobriti i tako postaje JAVNA stvar i ne POLU-PRIVATNA.![]()
- Dozer
#220 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu
@Thomas
Ma, znam ja vise nego dobro ko sve to kreira, kako, a pogotovo zasto.
Meni je, u stvari, porazno odsustvo inteligencije, samostalnog misljenja i razmisljanja... Totalna lobotomija...
Ovdje danas sve ide stihijski. Balavurdija od 15-16 godina po kafanama, uz pivu i votku tabiri hoce li na hutbu, ili sta vec, kod ovog ili onog hodze, a onda, u medjuvremenu, skoknu i do kladionice. Usput se tu i tamo pobiju s nekim, ako se ukaze prilika, uz cijeli repertoar najsocnijih psovki koje, najcesce, i pocinju i zavrsavaju sa "Allaha mi" ili "Boga mi".
I, onda, jedan takav mentalni sklop dodje i mudrosera o nekom moralu...

Ma, znam ja vise nego dobro ko sve to kreira, kako, a pogotovo zasto.
Meni je, u stvari, porazno odsustvo inteligencije, samostalnog misljenja i razmisljanja... Totalna lobotomija...
Ovdje danas sve ide stihijski. Balavurdija od 15-16 godina po kafanama, uz pivu i votku tabiri hoce li na hutbu, ili sta vec, kod ovog ili onog hodze, a onda, u medjuvremenu, skoknu i do kladionice. Usput se tu i tamo pobiju s nekim, ako se ukaze prilika, uz cijeli repertoar najsocnijih psovki koje, najcesce, i pocinju i zavrsavaju sa "Allaha mi" ili "Boga mi".
I, onda, jedan takav mentalni sklop dodje i mudrosera o nekom moralu...
Last edited by Dozer on 26/05/2015 14:21, edited 2 times in total.
- supercali
#221 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu
A ovi su palili vatromet na ulazu u tuzlu i slavili ispred kapije?Walther wrote:Ne, zato sto se radio na "dan" Srebrenice ima pravo (mozda cak i obavezu!) da na ulazu u Potocare napravi teferic. Uz prigodnu muziku i sve ostalo sto ide uz to... Boze sacuvaj da svoje slavljenje prilagodi okvirima. To bi ipak bilo previse.Dozer wrote:Gomila budalastina...
Ovo pljuvanje je u ravni neke imbecilne ideje da sad, recimo, niko ko se rodio na dan Markala, Tuzle, Srebrenice, itd. ne smije taj dan slaviti rodjendan, jer je taj dan zabranjeno slavlje posto se, zaboga, tada desio neki masakr.
Malo blesavo, a?
- Dozer
#222 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu
Pa, po ovoj logici koja se imputira kroz proslavu Dana mladosti, trebalo bi da to bude svima koji taj dan budu SLAVILI, ne?plain vanilla wrote:a kome ces handrit majku? onima sto odu na mezarje i obidju porodicu na bajram ili onima koji ga proslave u kafani?Dozer wrote:Zivo me zanima sta ce sva ova sila "pravednika" i "moralista" raditi i pisati kad se Bajram bude potrefio na dan Markala, ili Srebrenice, ili Kapije...
E, onda cu vam ja prvi svima ovdje potanko hadrit blizu i dalju familiju, jer - slavite na taj dan! Infantilno,a?
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#223 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu
grupica ljudi ne predstavlja tebe, osim ako ih ti otvoreno ne podrzisultima_palabra wrote:Svake godine ista priča... lično ne bih mogao ništa slaviti na taj datum, ali jbg nismo svi isti. Bolje neka svako radi ono što hoće i što je dozvoljeno zakonom, nego da se ljudi tjeraju na nešto što ne osjećaju. Npr. eto baš kad je Tito umro svi su plakali, a trebalo im je tačno 10 godina da uzmu puške i razjebu njegovu ostavštinu.
ako ja odobravam te Fukare, znaci da nisam nista bolja od njih, kontas?
http://www.klix.ba/sport/nogomet/amer-b ... /150526001
-
Walther
#224 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu
Aha... znaci vasar oko Srebrenice bi bila sasvim fantasticna ideja jer ipak to nisu Potocari. Ti znas da je globalno gledano SA-TZ isto selo? Danas se skuplja pomoc za krajeve koji su po par hiljada km daleko a na TZ se gleda kao na Peking. Prijedor je onda na drugoj planeti...supercali wrote:A ovi su palili vatromet na ulazu u tuzlu i slavili ispred kapije?Walther wrote:Ne, zato sto se radio na "dan" Srebrenice ima pravo (mozda cak i obavezu!) da na ulazu u Potocare napravi teferic. Uz prigodnu muziku i sve ostalo sto ide uz to... Boze sacuvaj da svoje slavljenje prilagodi okvirima. To bi ipak bilo previse.Dozer wrote:Gomila budalastina...
Ovo pljuvanje je u ravni neke imbecilne ideje da sad, recimo, niko ko se rodio na dan Markala, Tuzle, Srebrenice, itd. ne smije taj dan slaviti rodjendan, jer je taj dan zabranjeno slavlje posto se, zaboga, tada desio neki masakr.
Malo blesavo, a?
- Drvosjeca iz Dejcica
#225 Re: SRAMOTA: Vatromet u Sarajevu
50 ljudi ne predstavlja grad, vlast grada niti institucije, taj objekat je ugostiteljski objekat tako da nema potrebe da najavljuju skup jer je to kafana. Kontaš? Kontaš ti kurac moj. Isti si ti k'o i oni što salonskom pričom negiraju genocid i zločin samo sada bacaš kost između Tuzle i Saraejva, nabijem te na kurac nabrekli.Walther wrote:Znaci policija tog grada koji je organizovao bez dozvole taj skup nagradi sa kaznom. Pa iduci godine kad neko dobije slicunu debilnu ideju nek zatrazi dozvolu.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Da ti pojasnim. U dotični performans, slavlje, obilježavanje, šta god već, niko iz struktura Grada Sarajevo, Općine Novo Sarajevo ili Kantona Sarajevo nije bio uključen niti je podržan od pomenutih struktura. Skupilo se brat bratu 50 ljudi sa osobljem koje radi u tom objektu, napravili dernek jer za razliku od drugih "multinacionalnih" sredina Saraejvo je "jednonacionalno" gdje svako može da obilježi ono šta smatra da treba da se obilježi. Vjerujem da organizator ovog slavlja nije imao namjeru obezvrijediti, umanjiti ili negirati žrtve masakra u Tuzli kako to vole da rade ovi iz stvarno "multinacionalnih" sredina. Ono mogu da razumijem neki revolt ali ovoliko preseravanje mi sliči onom "mi osuđujemo sve zločine ali u Srebrenici nije bio genocid, sami sebe granatirali, postavljali lutke"...itd."Walther wrote: Onako usput, za POLU-PRIVATNI VATROMET izvan novogodisnjih praznika se u svakoj drzavi mora prijaviti i odobriti i tako postaje JAVNA stvar i ne POLU-PRIVATNA.![]()