Posle proslave pobjede nad fašizmom i statiranja pored Putina, rehabilitacija četnika...
Quo vadis Srbijo?

Ove prve ne, jer oni možda ne rade ništa drugo od onog što je opća atmosfera u njihovoj sredini, koju možda oni nisu niti kreirali.dr socrates wrote: to znači da trebaju biti odstranjeni i oni koji sebe nazivaju četnicima i oni koji Srbiju nazivaju Smrdijom.
GeeTnT wrote:
Posle proslave pobjede nad fašizmom i statiranja pored Putina, rehabilitacija četnika...
Quo vadis Srbijo?

cuj to? ovo prvi put cujem da je svijet zabranio velicanje ustastva u hrvatskoj. moze li neki izvor, citat, bilo sta?gay activist wrote:
Ja bih rekao da Hrvatska ne smije rehabilitovati ustaše jer joj to svijet zabranjuje. A Srbiji ne zabranjuje niko. prema tome po mišljenju svijeta ustaše i četnici nisu isto, i zašto bi onda neko uvažavao mišljenje Bošnjaka i Hrvata?
Da ste pkazalibar malo dobre volje da kažete nešto o komunizmu, i otkuda vam toliko povjerenje u njihove sudove, ali niste, pa što bi onda vaše mišljenje bilo vjerodostojno.
gay activist wrote:GeeTnT wrote:
Quo vadis Srbijo?

Pa dobro, nije bas ni da je word postojaoGeeTnT wrote:U to doba nije postojao "arial" font na ćirilici![]()
...ali, čestitam.. izgleda uvjerljivo.
PS: Objasnio čovjek na indexu... :
Stvar je u tome što ni na jednom dokazu nije dokazan da je bio fašista, već su četnici bili antifašisti. Jeste da su težili ka srpskoj jednonacionalnoj Jugoslaviji, al' šta je tu je.hizo ramidovic wrote:cuj to? ovo prvi put cujem da je svijet zabranio velicanje ustastva u hrvatskoj. moze li neki izvor, citat, bilo sta?gay activist wrote:
Ja bih rekao da Hrvatska ne smije rehabilitovati ustaše jer joj to svijet zabranjuje. A Srbiji ne zabranjuje niko. prema tome po mišljenju svijeta ustaše i četnici nisu isto, i zašto bi onda neko uvažavao mišljenje Bošnjaka i Hrvata?
Da ste pkazalibar malo dobre volje da kažete nešto o komunizmu, i otkuda vam toliko povjerenje u njihove sudove, ali niste, pa što bi onda vaše mišljenje bilo vjerodostojno.
sto se tice sudova, rehabilitacijom fasiste sudovi srbije zasigurno su stekli velike simpatije sirom slobodarskog i antifasistickog svijeta... cestitamo, samo tako nastavite
Na osnovu uvida u dostupne dokumente, suđenje D. Mihailoviću jeste imalo neke odlike političkog suđenja, najpre kad je reč o tome na koje zakone se sud pozvao prilikom donošenja odluke, s tim što se mora imati u vidu i Krivični zakonik Kraljevine Jugoslavije iz 1929. godine kao i Haške konvencije iz 1907. Ono je imalo sve odlike postratnog suđenja. Držanje suda i kvalitet odbrane, pokazali su više poštovanja prema pravičnosti suđenja, nego što je to bio slučaj sa, na primer, suđenjem Pjeru Lavalu u Francuskoj ili Vilijamu Džojsu u UK. Francuska i UK posle Drugog svetskog rata su bile demokratske države. Srbija (i FNRJ) je bila komunistička država i to je jedina differentia specifica u odnosu na suđenja u Francuskoj, Britaniji, Norveškoj i Grčkoj. Ta se razlika naročito potencira banalno zlom primedbom da su Mihailoviću sudili pobednici. Međutim, oružani sukobi obično završavaju nečijom pobedom, odnosno porazom, a sasvim retko pomirenjem. I de Gol je kao pobednik organizovao suđenje poraženom Petenu. Postratna suđenja zbog kolaboracije i izdaje su upravo, po definiciji takva. Takođe se tvrdi da je, budući održano pred komunističkim sudom, ovo suđenje ujedno bilo partijsko, najviše zbog visoke partijske uloge javnog tužioca, Miloša Minića. Podsećam još jednom da je javni tužilac u postupku protiv Kvislinga bio Sven Arncen, prvi policajac i bezbednjak norveškog Pokreta otpora, što bi bilo uporedivo samo sa eventualnom tužilačkom ulogom Krcuna Dragovića.
Posebnost suda, retroaktivnost i pravo na odbranu u slučaju Mihailovića su, ipak, imali manje devijacija u odnosu na prosek, nego što je to bio slučaj u Francuskoj i Britaniji. Ni u jednoj od obuhvaćenih država nije došlo do rehabiliticije postratnih osuđenika za dela izdaje, kolaboracije i/ili ratnih zločina.
Prihvatiti rehabilitaciju D. Mihailovića, mimo standarda postratnih suđenja u konsolidovanim demokratijama, samo zato što je suđenje sproveo komunistički sud, kome se odmah nužno imputira primena ideoloških kriterijuma u suđenju, ili primeniti današnje standarde pravičnog suđenja na jedno postratno suđenje, bilo gde da je održano, značilo bi sprovođenje političkog suđenja. Jedno je političko suđenje u postratnim uslovima, a sasvim nešto drugo, politička rehabilitacija u državi koja je zasnovana makar na formalnoj parlamentarnoj demokratiji. Prvo se, na osnovu komparativne prakse toleriše, drugo ne.
i sta velis, cetnici bili antifadisti? to ti smilja avramov sapnula...Ludzak wrote: Stvar je u tome što ni na jednom dokazu nije dokazan da je bio fašista, već su četnici bili antifašisti. Jeste da su težili ka srpskoj jednonacionalnoj Jugoslaviji, al' šta je tu je.
Četničke države su to uvijek bile. A oni naši kvazi političari čak im i Sutorinu bez probelma poklanjaju samo da bi održali nekakve dobrosusjedske odnose. Sa ovakvim državama se ne može graditi dobrosusjedski odnosi.Deda Kurcoje wrote:A, evo i braca Crnogorci se javljaju sa svojim junacima:
http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/559036 ... -Djurisica
Znam gdje necu na ljetovanje.
Jesi smiješan. Nisam ih ja proglasio antifašistima, nego neko drugi .hizo ramidovic wrote:i sta velis, cetnici bili antifadisti? to ti smilja avramov sapnula...Ludzak wrote: Stvar je u tome što ni na jednom dokazu nije dokazan da je bio fašista, već su četnici bili antifašisti. Jeste da su težili ka srpskoj jednonacionalnoj Jugoslaviji, al' šta je tu je.
nego, hoce li se sad osnovat kakav af institut ili sl. sa drazinim imenom? mislim da bi bio red.
gay activist wrote:što si glup?Sezam wrote:I onda tamo moderator tamo postavlja temu o kvaliteti diskusija, a ovaj provokatorski stakor od treceg veljaceinsomnia78 wrote:Opa, sad i muslimani
Da nisi mislio Turci?prosipa mrznju i niko nista. A iz aviona bilo ocigledno da se radi o salonjerosu.
![]()
Nisam salonac nego otvoreni četnik, eto...
Provociram sa zadovoljstvom, i što više takvih idiota poput tebe isrpovociram zadovoljstvo mi je veće...
Ali ti u svom majušnom mozgu ne možeš skontati da su to legitimne stvari. A da vrijeđanje nije legitimno. Npr. provocirati mogu jer je dozvoljeno, ali niko me ne smije zvati štakorom, jer je to nedozvoljeno. Ako se ispostavi da je ovo što sam te nazvao idiotom uvreda, a ne dijagnoza, onda možda treba da me se sankcionira. mada ti si prvi počeo ja samo reagiram.