Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu
- sledge
#201 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu
Ovo mi je baš jebeno kada se neki Bošnjo brine o Palestini i mrzi tamo neki daleki Izrael zbog tamo neke Palestine, prejebeno!
Kao da mi nemamo i više nego dovoljno svojih problema pa bi eto trebali mrziti i Izrael zbog Palestinaca, a stotine miliona Arapa koji su im mnogo bliži kurcem ne miču da im pomognu i šuruju sa tim istim Izraelcima i Amerikancima, al eto Bošnjo se mora umiješat gdje mu nije nikako mjesto!
Kao da mi nemamo i više nego dovoljno svojih problema pa bi eto trebali mrziti i Izrael zbog Palestinaca, a stotine miliona Arapa koji su im mnogo bliži kurcem ne miču da im pomognu i šuruju sa tim istim Izraelcima i Amerikancima, al eto Bošnjo se mora umiješat gdje mu nije nikako mjesto!
-
Officer Crabtree
#202 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu
Postoje neke univerzalne vrijednosti koje čovjek po svojoj savjesti pokušava da gaji, među njima i pravda, mir i sl. i ako si širi od svog dvorišta onda te vrijednosti ti daju sudove i stavove, bez obzira da li se to radilo o Palestini ili Tajlandu.
Nemoj da tu bude jebeno sve što ne razumiješ i što se ne poklapa s tvojim stavovima i vidicima.
Nemoj da tu bude jebeno sve što ne razumiješ i što se ne poklapa s tvojim stavovima i vidicima.
-
Hafis
#203 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu
E jesmo ga mi dvorište za širenja univerzalnih vrijednosti.
- animals
#204 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu
Cudno.da samo Bosnjaci od svi naroda iz sireg nam okruzenja imajuOfficer Crabtree wrote:Postoje neke univerzalne vrijednosti koje čovjek po svojoj savjesti pokušava da gaji, među njima i pravda, mir i sl. i ako si širi od svog dvorišta onda te vrijednosti ti daju sudove i stavove, bez obzira da li se to radilo o Palestini ili Tajlandu.
osjecaj za pravdu..
-
Officer Crabtree
#205 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu
pa ne bih ja to vezao za nacionalnu pripadnost nego za invidualna osjećanja, al šta znam nisam stručnjak...
prije da mi baš i ne znamo šta drugi misle ako ne pročitamo na klixu i indexu, što nije pozitivno za klix i index
prije da mi baš i ne znamo šta drugi misle ako ne pročitamo na klixu i indexu, što nije pozitivno za klix i index
-
Hafis
#206 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu
Da, ali samo u pojedinim, specifičnim slučajevima. Recimo kada Izraelci ubijaju Arape...onda postoji izrazito jak emocionalni naboj...doista jak.animals wrote:Cudno.da samo Bosnjaci iz sireg nam okruzenja imajuOfficer Crabtree wrote:Postoje neke univerzalne vrijednosti koje čovjek po svojoj savjesti pokušava da gaji, među njima i pravda, mir i sl. i ako si širi od svog dvorišta onda te vrijednosti ti daju sudove i stavove, bez obzira da li se to radilo o Palestini ili Tajlandu.
osjecaj za pravdu..
Dok recimo kod međusobnog, unutararapskog ubijanja dominira blaga nezainteresiranost...
A inače, u ostalim slučajevima nasilja u svijetu, osrednji prosjek, kao i ostali većinom.
- insomnia78
#207 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu
Je l' ti to nama 'oces reci da ce navijaci BiH ako se nekad, nekim hipotetickim cudom, sretnemo sa npr Kinom ostro izraziti svoje neslaganje kineskom politikom prema Tibetu?Officer Crabtree wrote:Postoje neke univerzalne vrijednosti koje čovjek po svojoj savjesti pokušava da gaji, među njima i pravda, mir i sl. i ako si širi od svog dvorišta onda te vrijednosti ti daju sudove i stavove, bez obzira da li se to radilo o Palestini ili Tajlandu.
De da se ne lazemo
Jedini razlog ove hampe je u tome sto "zidovi" ubijaju "muslimane"
Da je kojim slucajem suprotno bolio bi vas kurac, ne vidim da se nesto sikirate oko, vec par hiljada civilnih zrtava u Jemenu, od toga nekoliko stotina djece, ubijenih od strane koalicije predvodjene Saudijom
- Danguba
#208 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu
Dzaba cuce cekajuci.

- and
#209 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu
jači smo u fudbalu i treba se samo toga držati.svjesni su toga i izraelci pa su odmah njihovi igrači počeli davati provokativne izjave.sledge wrote:Ovo mi je baš jebeno kada se neki Bošnjo brine o Palestini i mrzi tamo neki daleki Izrael zbog tamo neke Palestine, prejebeno!
nema veze bošnjo s palestinom,ali brate nema ni izrael s evropom
- sadie_forever
#210 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu
imam vjeru ,kako nemam?and wrote:jači smo u fudbalu i treba se samo toga držati.svjesni su toga i izraelci pa su odmah njihovi igrači počeli davati provokativne izjave.sledge wrote:Ovo mi je baš jebeno kada se neki Bošnjo brine o Palestini i mrzi tamo neki daleki Izrael zbog tamo neke Palestine, prejebeno!
a imam i ljudstvo
-
Officer Crabtree
#211 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu
ne, nego hoću da kažem zašto se (bilo koji) Bošnjak može osjećati tako, tj. ne moram bit Bošnjak da bi se tako osjećao kao što je gore napisano kad sam citirao.insomnia78 wrote:Je l' ti to nama 'oces reci da ce navijaci BiH ako se nekad, nekim hipotetickim cudom, sretnemo sa npr Kinom ostro izraziti svoje neslaganje kineskom politikom prema Tibetu?Officer Crabtree wrote:Postoje neke univerzalne vrijednosti koje čovjek po svojoj savjesti pokušava da gaji, među njima i pravda, mir i sl. i ako si širi od svog dvorišta onda te vrijednosti ti daju sudove i stavove, bez obzira da li se to radilo o Palestini ili Tajlandu.
Ne i to drugo, ali je i tvoj primjer globalno manje osjetljiviji nego ovaj prvi, a naravno da tu ima i poistovjećivanja na vjerskoj osnovi i sl... samo ne znam zašto se ignoratski ponašati prema očiglednoj nepravdi, barem u ocjenjivanju toga...
- sledge
#212 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu
Jah, imamo vjeru, i šta sad??sadie_forever wrote:imam vjeru ,kako nemam?and wrote:jači smo u fudbalu i treba se samo toga držati.svjesni su toga i izraelci pa su odmah njihovi igrači počeli davati provokativne izjave.sledge wrote:Ovo mi je baš jebeno kada se neki Bošnjo brine o Palestini i mrzi tamo neki daleki Izrael zbog tamo neke Palestine, prejebeno!
a imam i ljudstvo
Vjere nam jesu islam, ali naš islam i kultura nemaju veze sa njihovim islamom i njihovom kulturom i tako treba da ostane!
- and
#213 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu
utakmica je,nije mevludsadie_forever wrote:imam vjeru ,kako nemam?and wrote:jači smo u fudbalu i treba se samo toga držati.svjesni su toga i izraelci pa su odmah njihovi igrači počeli davati provokativne izjave.sledge wrote:Ovo mi je baš jebeno kada se neki Bošnjo brine o Palestini i mrzi tamo neki daleki Izrael zbog tamo neke Palestine, prejebeno!
a imam i ljudstvo
a ima mnogo načina da se pokaže ta ljubav.uz prijatnu atmosferu,bodriti svoj klub i natrpati im 5 komada
- DoZeN
#214 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu
Nece nista se desiti na utakmici, bez veze gungula
- Grean
#215 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu
Pitanje Palestine je neuporedivo sa bilo kojim drugim primjerom na svijetu. Ovo je nesto uz sto smo odrasli, uz crno-bijeli TV gledajuci nepravdu i slusajuci komentare roditelja na istu. Evo cetrdeset godina kasnije ista prica, oni kojima je Izrael sve oteo su sahranjeni u logorima sirom arapskog svijeta a njihovi unuci i dan danas zive u bijednim uslovima a oteta imovina je vrijedna milione dolara.
Da se ne lazemo naravno da za Bosnjake i vjerska pripadnost igra veliku ulogu, dzamija Al-Aqsa, Jerusalim i sve sto uz to ide.
Isto tako da se ne lazemo primjer Izraela je nevidjeni presedan, sve sto je njima dozvoljeno i sto im prolazi ne bi proslo nikom drugom. Posljednji neskriveni aparthejd na svijetu, jedina drzava kojoj je otimacina presutno legalizovana od MZ-a, jedina drzava od koje niko ne trazi da primi nazad izbjeglice i da im vrati imovinu.
Hoce im se moze im se. Meni neko takav ne moze biti gost. Ne postoji drzava prema kojoj imam priblizno slicnu averziju, ako izuzmemo Srbiju.
Da se ne lazemo naravno da za Bosnjake i vjerska pripadnost igra veliku ulogu, dzamija Al-Aqsa, Jerusalim i sve sto uz to ide.
Isto tako da se ne lazemo primjer Izraela je nevidjeni presedan, sve sto je njima dozvoljeno i sto im prolazi ne bi proslo nikom drugom. Posljednji neskriveni aparthejd na svijetu, jedina drzava kojoj je otimacina presutno legalizovana od MZ-a, jedina drzava od koje niko ne trazi da primi nazad izbjeglice i da im vrati imovinu.
Hoce im se moze im se. Meni neko takav ne moze biti gost. Ne postoji drzava prema kojoj imam priblizno slicnu averziju, ako izuzmemo Srbiju.
Historija je učiteljica života: Kako je Oslobođenje pisalo o formiranju Izraela
Da bi načinila izlaz iz vrlo teške situacije u Palestini, 2. aprila 1947. Velika Britanija je zatražila od generalnog sekretara UN-a da postavi pitanje Palestine na sljedeću redovnu sjednicu Generalne skupštine svjetske organizacije te da da preporuke koje se tiču buduće uprave Palestinom. Odgovarajući na ovaj zahtjev, Generalna skupština je 15. maja usvojila rezoluciju 106 kojom je uspostavljen Specijalni komitet UN-a o Palestini (UNSCOP) sa zadatkom da ispita palestinsko pitanje i pripremi izvještaj Generalnoj skupštini sa preporukama koje se mogu smatrati odgovarajućim za rješavanje palestinskog pitanja.
Dana 3. septembra 1947. UNSCOP je podnio izvještaj Generalnoj skupštini u kome je iznijeto većinsko mišljenje članova Komiteta da se Palestina podijeli na dvije države - arapsku i jevrejsku. Kada se govori o odjeku ove preporuke među arapskim stanovništvom, treba imati na umu da je krajem 1946. stanovništvo Palestine procijenjeno na 1.846.000, od čega je bilo 1.203.000 Arapa (65%) i 608.000 Jevreja (33%). Uz to, u svakom okrugu u Palestini u vlasništvu Arapa bilo je više zemljišta (85%) nego u vlasništvu Jevreja (7%). Uprkos ovim činjenicama UNSCOP je preporučio da arapska država zauzme 45,5% teritorije Palestine, dok bi jevrejska država zauzela 55,5% teritorije. Nakon izdavanja ovog izvještaja vlada Velike Britanije je izdala saopštenje u kome se kaže da, ako Generalna skupština UN-a preporuči mjere koje nisu prihvatljive i Arapima i Jevrejima, britanska vlada se neće osjećati obaveznom da te mjere primijeni.
http://www.oslobodjenje.ba/pogledi/hist ... u-izraela-
- sinuhe
#216 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu
Ah ni taj konflikt se neće riješiti u Bosni.
Eto neka reprezentacija Palestine odigra u Bosni prijateljsku utakmicu.
Eto neka reprezentacija Palestine odigra u Bosni prijateljsku utakmicu.
- Sanjarko
#217 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu
Slicno Bosni.Grean wrote:Pitanje Palestine je neuporedivo sa bilo kojim drugim primjerom na svijetu. Ovo je nesto uz sto smo odrasli, uz crno-bijeli TV gledajuci nepravdu i slusajuci komentare roditelja na istu. Evo cetrdeset godina kasnije ista prica, oni kojima je Izrael sve oteo su sahranjeni u logorima sirom arapskog svijeta a njihovi unuci i dan danas zive u bijednim uslovima a oteta imovina je vrijedna milione dolara.
Historija je učiteljica života: Kako je Oslobođenje pisalo o formiranju Izraela
Da bi načinila izlaz iz vrlo teške situacije u Palestini, 2. aprila 1947. Velika Britanija je zatražila od generalnog sekretara UN-a da postavi pitanje Palestine na sljedeću redovnu sjednicu Generalne skupštine svjetske organizacije te da da preporuke koje se tiču buduće uprave Palestinom. Odgovarajući na ovaj zahtjev, Generalna skupština je 15. maja usvojila rezoluciju 106 kojom je uspostavljen Specijalni komitet UN-a o Palestini (UNSCOP) sa zadatkom da ispita palestinsko pitanje i pripremi izvještaj Generalnoj skupštini sa preporukama koje se mogu smatrati odgovarajućim za rješavanje palestinskog pitanja.
Dana 3. septembra 1947. UNSCOP je podnio izvještaj Generalnoj skupštini u kome je iznijeto većinsko mišljenje članova Komiteta da se Palestina podijeli na dvije države - arapsku i jevrejsku. Kada se govori o odjeku ove preporuke među arapskim stanovništvom, treba imati na umu da je krajem 1946. stanovništvo Palestine procijenjeno na 1.846.000, od čega je bilo 1.203.000 Arapa (65%) i 608.000 Jevreja (33%). Uz to, u svakom okrugu u Palestini u vlasništvu Arapa bilo je više zemljišta (85%) nego u vlasništvu Jevreja (7%). Uprkos ovim činjenicama UNSCOP je preporučio da arapska država zauzme 45,5% teritorije Palestine, dok bi jevrejska država zauzela 55,5% teritorije. Nakon izdavanja ovog izvještaja vlada Velike Britanije je izdala saopštenje u kome se kaže da, ako Generalna skupština UN-a preporuči mjere koje nisu prihvatljive i Arapima i Jevrejima, britanska vlada se neće osjećati obaveznom da te mjere primijeni.
http://www.oslobodjenje.ba/pogledi/hist ... u-izraela-
Desavanja.
- Kikibombona
#218 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu
Nedaj ti boze da u Bosnu dodju Kinezi i Saudijci, pojeli bi ih Bosanci sa 'univerzalnim vrijednostima'.insomnia78 wrote:Je l' ti to nama 'oces reci da ce navijaci BiH ako se nekad, nekim hipotetickim cudom, sretnemo sa npr Kinom ostro izraziti svoje neslaganje kineskom politikom prema Tibetu?Officer Crabtree wrote:Postoje neke univerzalne vrijednosti koje čovjek po svojoj savjesti pokušava da gaji, među njima i pravda, mir i sl. i ako si širi od svog dvorišta onda te vrijednosti ti daju sudove i stavove, bez obzira da li se to radilo o Palestini ili Tajlandu.
De da se ne lazemo
Jedini razlog ove hampe je u tome sto "zidovi" ubijaju "muslimane"
Da je kojim slucajem suprotno bolio bi vas kurac, ne vidim da se nesto sikirate oko, vec par hiljada civilnih zrtava u Jemenu, od toga nekoliko stotina djece, ubijenih od strane koalicije predvodjene Saudijom
Supljaci i price za malu djecu....
Svaki jedinka brani svoj copor!
I to je jedina prava istina!
Pojedinci Palestince dozivljavaju kao dio copora i zbog toga revolt prema Izraelu!
Posteni ljudi sa iskrenim namjerama i univerzalnim vrijednostima su veoma veoma veoma veoma... rijetka pojava.
- sadie_forever
#219 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu
nemas ti pojma,palestinci su takodjer dobili osmanski islam,kao i misledge wrote: Jah, imamo vjeru, i šta sad??![]()
Vjere nam jesu islam, ali naš islam i kultura nemaju veze sa njihovim islamom i njihovom kulturom i tako treba da ostane!
-
L u c i f e r
#220 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu
Dobro doso Izraele.
- Kikibombona
#221 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu
Izrael cini strasne zlocine nad Palestincima, ali su opet miljama daleko po zlu od vecine drugih naroda....Grean wrote:Pitanje Palestine je neuporedivo sa bilo kojim drugim primjerom na svijetu. Ovo je nesto uz sto smo odrasli, uz crno-bijeli TV gledajuci nepravdu i slusajuci komentare roditelja na istu. Evo cetrdeset godina kasnije ista prica, oni kojima je Izrael sve oteo su sahranjeni u logorima sirom arapskog svijeta a njihovi unuci i dan danas zive u bijednim uslovima a oteta imovina je vrijedna milione dolara.
Zapad u tome prednjaci, najvece zlo je poteklo iz zapadne Evrope. Rusija je krvavih ruku. Turci su za kratko vrijeme napravili zla (Armeni) koliko Izraelci nisu od kada postoje.
Kurdi su vise propatili od Palestinaca pa ih ti sigurno ne zalis. Sadam je samo u jednom naletu hemijskim oruzjem pobio preko 50 000 Kurda i porusio sva sela u tom podrucju. Taj narod terorisu cetri susjeda decenijama. Uskracena su im mnoga prava, njihova zemlja se naseljava drugim narodima, negdje ni pravo na dokumente nisu imali... Al ko ih jebe, njih ne handre mrski Zidovi, je li tako?
Odvratno ste pateticni!
- Gojeni H
#222 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu
Izraelce docekati kao goste ... a onda im guzice nasarat' na terenu. 
-
Mohamad Sissoko
#223 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu
Genocidase ne treba fino docekivat.L u c i f e r wrote:Dobro doso Izraele.
- IcedMFEarth
#224 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu
Ovosledge wrote:Ovo mi je baš jebeno kada se neki Bošnjo brine o Palestini i mrzi tamo neki daleki Izrael zbog tamo neke Palestine, prejebeno!
- Edin H.
#225 Re: Dolaze nam gosti iz Izraela u Zenicu
EkiIcedMFEarth wrote:Ovosledge wrote:Ovo mi je baš jebeno kada se neki Bošnjo brine o Palestini i mrzi tamo neki daleki Izrael zbog tamo neke Palestine, prejebeno!
Uvijek je lakse brinuti tudju brigu