Novi zakon - premija auto osiguranja

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
mahalas505

#201 Re: Novi zakon - premija auto osiguranja

Post by mahalas505 »

Bakir1 wrote:Sta me je odalo :lol:
I ne ne radim u osiguranju ;-)
Nista posebno, kroz pricu ovdje, dugo si ovdje na forumu, moze se sklopiti slagalica, ponekad se zanimam detaljima sto je popriclno glupo :lol: , ali ima nas svakavih.
Bakir1

#202 Re: Novi zakon - premija auto osiguranja

Post by Bakir1 »

Ma eto sa dobrom je namjerom pisanje ali nekad ufatim sebe da se raspravljam oko gluposti pa se kaznim izbivanjem sa foruma
mahalas505

#203 Re: Novi zakon - premija auto osiguranja

Post by mahalas505 »

Bakir1 wrote:Ma eto sa dobrom je namjerom pisanje ali nekad ufatim sebe da se raspravljam oko gluposti pa se kaznim izbivanjem sa foruma
Ali se opet vracas :lol: .

Zezam se malo, mislim ima nekoliko ljudi ovdje na podforumu koji imaju nesto da pametno da kazu, a ti si sigurno jedan od njih.
Bakir1

#204 Re: Novi zakon - premija auto osiguranja

Post by Bakir1 »

To je pitanje vremena kada vise necu moci po forumu pisati.
Mali jos nije prohodao cim se to desi nokia 3310 ne gine :lol:
mahalas505

#205 Re: Novi zakon - premija auto osiguranja

Post by mahalas505 »

Bakir1 wrote:To je pitanje vremena kada vise necu moci po forumu pisati.
Mali jos nije prohodao cim se to desi nokia 3310 ne gine :lol:
Cini ti se sada, moze se fino vrijeme rasporediti kad se hoce, barem tako stoji u teoriji :D .
Bakir1

#206 Re: Novi zakon - premija auto osiguranja

Post by Bakir1 »

Moze posebno kada za volanom namlatis 1300 km za tri dana po Bosni....
Zaboravim kako mi izgleda zeKIjA subotom upali operi pregledaj gume i vrati u garazu.
Raspodjela vremena fino zvuci ali nema to svima trebam :lol:
mahalas505

#207 Re: Novi zakon - premija auto osiguranja

Post by mahalas505 »

Bakir1 wrote:Moze posebno kada za volanom namlatis 1300 km za tri dana po Bosni....
Zaboravim kako mi izgleda zeKIjA subotom upali operi pregledaj gume i vrati u garazu.
Raspodjela vremena fino zvuci ali nema to svima trebam :lol:
To ti je tvoj fakultet dao :lol: . Valjda taj ti gazda cita forum ili kakav mu dousnik javi, da te kako unaprijedi, vidi se da si vrijedan :-D .
Bakir1

#208 Re: Novi zakon - premija auto osiguranja

Post by Bakir1 »

Nije meni tesko samo nemam vremena nemoj da me unaprijedi onda bi ga imao jos manje.
Moja je zelja javno nove gume i nove kocnice i jedno i drugo sam poderao :mrgreen:
mahalas505

#209 Re: Novi zakon - premija auto osiguranja

Post by mahalas505 »

Bakir1 wrote:Nije meni tesko samo nemam vremena nemoj da me unaprijedi onda bi ga imao jos manje.
Moja je zelja javno nove gume i nove kocnice i jedno i drugo sam poderao :mrgreen:
Sumnjam da ce odobriti oboje, morat ces izabrati :lol: .

Sto se tice vremena, kakva je to firma gdje sef ne moze proslijediti posao na slijedeceg u hijerarhiji, jedino da se uhljebis na drzavnu sisu, drugacije ne ide :D .
Bakir1

#210 Re: Novi zakon - premija auto osiguranja

Post by Bakir1 »

Gume, moze se i motorom kociti.
Ja na svom radnom mjestu nemam nizerangiranih a i da mi ga nude odbio bih, posao najvise volim raditi sam i ne ovisiti o nekome.
Ne bih u drzavnu sluzbu niposto iz gore navedenih razloga.
Valja vako durat dok se moze kad utuzi odoh u stocare nomade :mrgreen:
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#211 Re: Novi zakon - premija auto osiguranja

Post by Leon16v »

Evo da vas pitam nesto kratko, nakon sto me prva registracija dobro opalila po usima, sutra nosim novac za registraciju, hocu li ja dobiti odma neku tablicu i papir neki da mogu voziti ili moram cekati tablice i saobracajnu?
530i

#212 Re: Novi zakon - premija auto osiguranja

Post by 530i »

U kojem si MUP-u? U principu trebao bih odmah da dobiješ dokumente, vlasnički listi i saobraćajnu dozvolu, stiker i tablice...nisam čuo da ima gužve ovih dana nigdje, premda znaju filozofirati...posebno u Novom Gradu...
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#213 Re: Novi zakon - premija auto osiguranja

Post by Leon16v »

530i wrote:U kojem si MUP-u? U principu trebao bih odmah da dobiješ dokumente, vlasnički listi i saobraćajnu dozvolu, stiker i tablice...nisam čuo da ima gužve ovih dana nigdje, premda znaju filozofirati...posebno u Novom Gradu...
Novi Grad sam. Sutra nosim novac u osiguranje platiti registraciju i ostalo, posto auto je uvezeno bilo, ali svi papiri su rijeseni samo registracija.
drndalo

#214 Re: Novi zakon - premija auto osiguranja

Post by drndalo »

Novi grad ? Racunaj barem 5 dana...
tempuser

#215 Re: Novi zakon - premija auto osiguranja

Post by tempuser »

Danas registrovao auto i po rijecima zaposlene gospodje unesene su sve stete u zadnje 3 god i da bi se zadrzalo trenutnih 50% potrebno je da nema nikakvih steta u zadnje 3 god. Prilikom provjere je dato ime i prezime JMB i reg. br. auta, osiguranje Euroherc. Ako je za sve isto onda to znaci da je primjena obracuna bonusa-malusa pocela 1.5.2015 ali da podrazumjeva stete za predhodne 3 godine.
supercali

#216 Re: Novi zakon - premija auto osiguranja

Post by supercali »

Znaci ja cu imati taj bonus od 50% kako god okrenes kad
fantabox

#217 Re: Novi zakon - premija auto osiguranja

Post by fantabox »

Ovaj sigurno gubi bonus iduće godine:
http://www.hercegovina.info/vijesti/vij ... #news_view
nightvision

#218 Re: Novi zakon - premija auto osiguranja

Post by nightvision »

Zapravo je ovo interesantan momenat jer mozda i nece s obzirom da nije ostetio tudje vozilo i da ce stetu morati popraviti o vlastitom trosku, osim u slucaju da je imao kasko osiguranje koje se pretpostavljam tretira drugacije od obaveznog i ciji iznos zavisi od vrijednosti osiguranog vozila a ne od odnosa bonus/malus. Nisam siguran samo da li ce teretiti za stetu na bankini i da li ce ga policija "goniti" za izazivanje udesa. Mada pretpostavljam da soferu nije problem ni puno osiguranje. Ali ako recimo udes nije prijavljen u mup-u i ako on o svom trosku popravi auto onda, sto se tice osiguranja, taj se udes nikad nije ni desio. A mecka ce se ispeglati i za heftu zavrsiti na pik-u. :mrgreen:
tempuser

#219 Re: Novi zakon - premija auto osiguranja

Post by tempuser »

fantabox wrote:Ovaj sigurno gubi bonus iduće godine:
Kakva morbidna konicidencija, danas je 9. godisnjica automobilisti Miri Solomunovicu koji je poginuo u identicnom udesu, ali sjedeci na zadnjem desnom sjedalu. :(
mahalas505

#220 Re: Novi zakon - premija auto osiguranja

Post by mahalas505 »

nightvision wrote:Zapravo je ovo interesantan momenat jer mozda i nece s obzirom da nije ostetio tudje vozilo i da ce stetu morati popraviti o vlastitom trosku, osim u slucaju da je imao kasko osiguranje koje se pretpostavljam tretira drugacije od obaveznog i ciji iznos zavisi od vrijednosti osiguranog vozila a ne od odnosa bonus/malus. Nisam siguran samo da li ce teretiti za stetu na bankini i da li ce ga policija "goniti" za izazivanje udesa. Mada pretpostavljam da soferu nije problem ni puno osiguranje. Ali ako recimo udes nije prijavljen u mup-u i ako on o svom trosku popravi auto onda, sto se tice osiguranja, taj se udes nikad nije ni desio. A mecka ce se ispeglati i za heftu zavrsiti na pik-u. :mrgreen:
Kako mislis nije prijavljen policiji, a policija na slikama :D .
drndalo

#221 Re: Novi zakon - premija auto osiguranja

Post by drndalo »

tempuser wrote:
Kakva morbidna konicidencija, danas je 9. godisnjica automobilisti Miri Solomunovicu koji je poginuo u identicnom udesu, ali sjedeci na zadnjem desnom sjedalu. :(
Uh, jebem ti, zar ima toliko...? :cry:

O, itekako ce se bankina popravljati o trosku osiguranja....
tempuser

#222 Re: Novi zakon - premija auto osiguranja

Post by tempuser »

drndalo wrote:
tempuser wrote:
Uh, jebem ti, zar ima toliko...? :cry:

O, itekako ce se bankina popravljati o trosku osiguranja....
In Memoriam
Miro Solomunovic
18.05.2006. - 18.05.2015.
nightvision

#223 Re: Novi zakon - premija auto osiguranja

Post by nightvision »

mahalas505 wrote: Kako mislis nije prijavljen policiji, a policija na slikama :D .
Uh cekaj da malo izostrim dioptriju i ponovo pogledam. :mrgreen: Dobro, bankinu ce osiguranje platiti, a jel' ko gledao imal' kakav povoljan mercedes na piku? :mrgreen:
Bakir1

#224 Re: Novi zakon - premija auto osiguranja

Post by Bakir1 »

@eso na motor imas 50%
@ostali bonus i malus do 10 vozila primjenjiv ;-)
tempuser

#225 Re: Novi zakon - premija auto osiguranja

Post by tempuser »

supercali wrote:Znaci ja cu imati taj bonus od 50% kako god okrenes kad
To je super ali ja imam paradoksalnu situaciju, na jednom vozilu sam imao nezgodu svojom krivicom 2014, ove godine sam registrovao nekad pocetkom godine i imao 50%, ali bez obzira sto se nadam da do sljedece reg. necu imat udesa (da se ne urekne) sljedece godine bonuse pada na 35% zbog udesa iz 2014. :-)
Post Reply