Makedonija

Post Reply
area51

#201 Re: Makedonija

Post by area51 »

House wrote:Makedonci optužili Srbe za napad :lol:
:lol:
radostan dan

#202 Re: Makedonija

Post by radostan dan »

bh.tornjak wrote:
radostan dan wrote:
bh.tornjak wrote:
PS....djes´ ba Radosni.....ja izgubi opkladu...jbg...
jebala te opklada...viŠ da ćemo glave izgubiti. :zoka: a fino sam htio na novi zeland dvijetisuČite. :-?
prvo moras naucit Hakka kolce.....nemere tek tako...
znam to...isti kurac, jal hakka, jal linđo... :D

Image
detroit-mercy

#203 Re: Makedonija

Post by detroit-mercy »

Breathless wrote:Zao mi je Makedonaca. Grci im osporavaju ime, Srbi crkvu i nacionalnu posebnost, Albanci im hoce teritorij, Bugari kazu da su Makedonci zapravo Bugari... uzas zivi. Srbi, Bugari i Albanci su tu negdje glede nacionalizma i teritorijalnih ekspanzija.
Na svu srecu mi imamo samo dva takva susjeda :mrgreen:
radostan dan

#204 Re: Makedonija

Post by radostan dan »

opet vas kuba i mexiko terorišu? ccc...
Breathless

#205 Re: Makedonija

Post by Breathless »

detroit-mercy wrote:
Breathless wrote:Zao mi je Makedonaca. Grci im osporavaju ime, Srbi crkvu i nacionalnu posebnost, Albanci im hoce teritorij, Bugari kazu da su Makedonci zapravo Bugari... uzas zivi. Srbi, Bugari i Albanci su tu negdje glede nacionalizma i teritorijalnih ekspanzija.
Sad zamisli kako ih je imati 4, jos smo mi u mnogo boljem polozaju nego Makedonci.
valensija

#206 Re: Makedonija

Post by valensija »

Prema poslednjim informacijama pripadnici OVK pokušavaju da se probiju ka centru grada. Helikopteri makedonske vojske i policije nadleću i Skoplje.
House

#207 Re: Makedonija

Post by House »

valensija wrote:Prema poslednjim informacijama pripadnici OVK pokušavaju da se probiju ka centru grada. Helikopteri makedonske vojske i policije nadleću i Skoplje.

zakuhalo se :-?
radostan dan

#208 Re: Makedonija

Post by radostan dan »

Image

Sukobi ne jenjavaju. Napadači su raštrkani, gore tri kuće, javlja novinarka televizije N1. U pitanju je specifičan teren, uske ulice i zbijene kuće, a to, kako je naveo MUP u svom saopštenju, predstavlja dodatni rizik za policajce.

Image

Makedonski mediji javljaju da policija evakuiše deo stanovništva kumanovskih naselja Diva i "Tode Mendol". Pretpostavlja se da policija namerava da uđe u konačni obračun sa naoružanom grupom i da se zato sprovodi akcija evakuacije građana. Napadači se probijaju prema centru grada. I dalje se čuju pucnji a policija navodi da ne mogu da garantuju ničiju bezbednost.

Image

Jedna od grupa koja nosi ime Oslobodilačka nacionalna armija, ili UČK, putem interneta preuzela odgovornost za napad na makedonsku policiju, kao odgovor na "višednevno uznemiravanje Albanaca u okolini Kumanova", piše prištinski Bota sot. Verodostojnost ove tvrdnje, za sada, nije moguće proveriti.

Image
Last edited by radostan dan on 09/05/2015 18:16, edited 1 time in total.
detroit-mercy

#209 Re: Makedonija

Post by detroit-mercy »

radostan dan wrote:opet vas kuba i mexiko terorišu? ccc...
Jok Canada I Rusija :mrgreen:
detroit-mercy

#210 Re: Makedonija

Post by detroit-mercy »

Breathless wrote:
detroit-mercy wrote:
Sad zamisli kako ih je imati 4, jos smo mi u mnogo boljem polozaju nego Makedonci.
Ko je sretan ni u hali nece gladan ostat :mrgreen:
valensija

#211 Re: Makedonija

Post by valensija »

Evakuacija stanovništva u Kumanovu

Image
House

#212 Re: Makedonija

Post by House »

Zašto Srbija šalje policiju? :lol:
155_mm

#213 Re: Makedonija

Post by 155_mm »

radostan dan wrote:
zrakomlat wrote:Đes to pročito :lol:
javili bosnolog, zavrzlama, sezam i reis1...
pa rekli su sami makedonci da su teroristi dosli iz jedne sjeverne susjedne zemlje. za one koji ne priznaju kosovo kao drzavu ne ostaje bas mnogo izbora ko bi to mogao biti. :D :D
detroit-mercy

#214 Re: Makedonija

Post by detroit-mercy »

House wrote:Zašto Srbija šalje policiju? :lol:
Imaju iskustva u ovakvim situacijama :mrgreen:
Kikibombona

#215 Re: Makedonija

Post by Kikibombona »

detroit-mercy wrote:
Image

:-) :-)
House

#216 Re: Makedonija

Post by House »

detroit-mercy wrote:
House wrote:Zašto Srbija šalje policiju? :lol:
Imaju iskustva u ovakvim situacijama :mrgreen:

nidže veze :-)
zrakomlat

#217 Re: Makedonija

Post by zrakomlat »

detroit-mercy wrote:
Samo jednog susjeda imamo. Drugi je komšija :D
valensija

#218 Re: Makedonija

Post by valensija »

Žandarmerija i PTJ idu ka MKD

IZVOR: TANJUG

Beograd -- U pogranični pojas sa Makedonijom, zbog incidenata u toj zemlji, upućene su dodatne policijske snage.

Image

U popodnevnim časovima ka jugu Srbije pošli su i pripadnici Protivterorističke jedinice (PTJ).

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović obavestio je predsednika Vlade Aleksandra Vučića da su na granicu sa Makedonijom upućene dodatne bezbednosne snage kao i da je u Kopnenoj zoni bezbednosti pojačano prisustvo pripadnika Žandarmerije.

Ministar Nebojša Stefanović poručio je danas u bazi Žandarmerije u Ristovcu da policija, posle sukoba u Makedoniji, preduzima sve kako bi se očuvala stabilnost i bezbednost građana, kao i da će svi koji razmišljaju o eventualnim terorističkim napadima na Srbiju biti brzo i efikasno zaustavljeni.
lajkujMe

#219 Re: Makedonija

Post by lajkujMe »

Previse te smajlije koristite nije smjesno 3 poginulih 20 ranjenih a desava nam se maltene u komsiluku. Motiv briga me znam samo da ti dogadjaji mogu do BIH doci nismo mi nista bolje od Makedonije vruci smo ko pljeska na grillu.
area51

#220 Re: Makedonija

Post by area51 »

@radosni
Jbala te Makedonija eno Rafa ulazi u formu,vraćaj se u bazu :cry:
155_mm

#221 Re: Makedonija

Post by 155_mm »

lajkujMe wrote:Previse te smajlije koristite nije smjesno 3 poginulih 20 ranjenih a desava nam se maltene u komsiluku. Motiv briga me znam samo da ti dogadjaji mogu do BIH doci nismo mi nista bolje od Makedonije vruci smo ko pljeska na grillu.
tacno!
radostan dan

#222 Re: Makedonija

Post by radostan dan »

area51 wrote:@radosni
Jbala te Makedonija eno Rafa ulazi u formu,vraćaj se u bazu :cry:
oću ku.ac,ovdje jači turnir....
Challenger__

#223 Re: Makedonija

Post by Challenger__ »

lajkujMe wrote:Previse te smajlije koristite nije smjesno 3 poginulih 20 ranjenih a desava nam se maltene u komsiluku. Motiv briga me znam samo da ti dogadjaji mogu do BIH doci nismo mi nista bolje od Makedonije vruci smo ko pljeska na grillu.
"Neka svako veže svoje pse i mirna Bosna"
Lincoln-Burrows wrote:čisto me zanima kako će se postaviti USA, moraju donijeti neki stav a jajca su im na panju.
:-)

Pa postavili su se. Upravo gledaš. Svašta.
area51

#224 Re: Makedonija

Post by area51 »

Lincoln-Burrows wrote:
JThomas wrote:
Lincoln-Burrows wrote:Albanci su jedini narod koji se širi na susjedne države bez sankcija,
dapače čak su i omiljeni u nekim krugovima.

Sada je vrijeme za reći STOP, na žalost najebaće dio Albanaca u
Preševu i Bujanovcu u najboljem scenariju a u najgorem i u Makedoniji.
osim uspješnog lobiranja za to je u velikoj mjeri kriv i minuli rad srbije devedesetih. neke stvari se ipak ne bi tolerisale da srbija prije toga nije pokušala uzeti SVE.
To je točno, međutim sada su u pitanju makedonci koji nemaju taj bremen Srbije,
čisto me zanima kako će se postaviti USA, moraju donijeti neki stav a jajca su im na panju.
Je li ti majke ti misliš da je ovo počelo bez "zelenog" svjetla USA ? :roll:
radostan dan

#225 Re: Makedonija

Post by radostan dan »

Challenger__ wrote:
Lincoln-Burrows wrote:čisto me zanima kako će se postaviti USA, moraju donijeti neki stav a jajca su im na panju.
:-)

Pa postavili su se. Upravo gledaš. Svašta.
ja im na prošloj strani prenio stav USA, oni ništa... :zoka:

- Ambasada SAD u Skoplju izrazila saučešće porodicama "poginulih i ranjenih u sukobima".
Post Reply