Ko to tamo hapsi?

Post Reply
SaraFina

#201 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by SaraFina »

Thorgerson wrote:Ali treba priznati i to da nasi 'vladari' nisu nista cinili, a pred ocima im se odvijalo grananje teroriizma.

Svako jebote zna barem 1-2 lika koji su otisli u Siriju.
To se sve pravdalo, a ovima sad u RS-u doslo ko kec na deset.

Dodje ti covjek usred grada ispali 150 metaka i niko nista. Pa ni uzbunu da dignu. Da se pretrese, da mi pretresemo i da to rascistimo.

Isto tako IZ se nikada nije jasno obracunala sa vehabijama.

Mi smo na vrijeme trebali ovo ocistiti.
A ne cekati da neko ovo iskoristi i da sad ispadnemo svi bogati teroristi, svi ih sakrivamo, branimo.

Al to je bosnjo, neka to su nasi...

Na ko ih skriva i opravdava? Svi koji imaju poriv ratovati po Siriji i sličnim destinacijama treba o trošku drzave poslati u jednom smijeru.
Bez pitanja..

Oduzeti drzavljanstva i mogućnost povratka.
Drvosjeca iz Dejcica

#202 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Thorgerson wrote:Ali treba priznati i to da nasi 'vladari' nisu nista cinili, a pred ocima im se odvijalo grananje teroriizma.

Dodje ti covjek usred grada ispali 150 metaka i niko nista. Pa ni uzbunu da dignu. Da se pretrese, da mi pretresemo i da to rascistimo.

A ne cekati da neko ovo iskoristi i da sad ispadnemo svi bogati teroristi, svi ih sakrivamo, branimo.

Ja recimo ne znam niti jednog ko je otišao u Siriju tako da tvoje lupetanje nema smisla. Iza napada na Američku ambasadu napravljeno više racija i pretresa, privedeno više osoba na razgovore...itd, itd samo što si ti neobavješten. Trenutno se pred Sudom BiH vodi više procesa za djela terorizma, podstrekivanja na terorizam i širenja mržnje (Bosnić). IZ nije ta koja treba da se razračuna sa bilo kim jer nije policijska organizacija.
saale

#203 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by saale »

Gledam maloprije naslovna stranica u Nezavisnim, PLANIRANI TERORISTICKI NAPADI NA RS,,,jebote ovi postali gori OD RTRS,,, :roll:
cyprus

#204 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by cyprus »

Ukratko, heroj Nerdin lego Dodiku ko budali šamar... A ovom govnaru ne treba puno... Mada vjerujem (ili se bar nadam) da će se ovaj sigurnosti performans brzo završiti i da nevini neće prolaziti kroz nove torture...
Drvosjeca iz Dejcica

#205 Re: Ko to tamo hapsi?

Evo i Naša stranka reagovala... :shock:

http://www.klix.ba/vijesti/bih/gratz-tr ... /150507076
"Činjenica je da MUP RS-a tretira obdaništa i vjerske objekte kao legitimne mete pretresa, a privođenja su izvedena na takav način da imaju efekat zastrašivanja manjinskog povratničkog stanovništva. Tražit ćemo od nadležnih državnih institucija da nam dostave izvještaj o postupanju policije RS-a, ko je privođen, zašto, koja vrsta obrade je izvršena nad privedenim licima, te na osnovu čijeg naloga je policija djelovala," rekao je Dennis Gratz, zastupnik u Parlamentu Federacije.
VjecitiStudent

#206 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by VjecitiStudent »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:

Ja recimo ne znam niti jednog ko je otišao u Siriju tako da tvoje lupetanje nema smisla. Iza napada na Američku ambasadu napravljeno više racija i pretresa, privedeno više osoba na razgovore...itd, itd samo što si ti neobavješten. Trenutno se pred Sudom BiH vodi više procesa za djela terorizma, podstrekivanja na terorizam i širenja mržnje (Bosnić). IZ nije ta koja treba da se razračuna sa bilo kim jer nije policijska organizacija.
Pamtimo i drugačiju IZ
http://reprezent.ba/v3/2013/12/ukinuta- ... dna-bosna/
Bodkin

#207 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by Bodkin »

palermo wrote:
Bodkin wrote:
Pa to onda nije rjesenje jer niti ima ravnopravnosti ni multietnickog karaktera. Isto kao da ja kazem rjesenje je da postane 51 americka savezna drzava
:? otkud ovo izvuče junače. Pa nije zar da je borba protiv Dodika i njegovih ideja borba protiv ravnopravnosti i multietničkog karaktera Bosne i Hercegovine :?
vjerovacu da si me pogresno shvatio pa cu razloziti. Mrzim dodika iz dna duse. Mrzim sto gura zemlju u novi rat i to krkanski bez imalo stila i karizme. Priziva nove zlocine i nove osvete. Mrzim sto gura prst u oko bosnjacima kad god mu se pruzi prolika i sto odrzava konstantnu atmosferu mrznje.

Sa druge strane me kurko boli za vehabije i wannabe vehabije i sve koji ih podrzavaju.

Dalje, ravnopravnosti danas u bih NEMA. Ubijediti me ne mozes da bi se kao bosnjaci borili za ravnopravnost i multikulturu u tom nekom buducem zatezanju. Ergo zakljucak da je taj scenario moguc kao da mi postanemo 51 drzava

P.s. I zivota ti nemoj mi tih doskocica tipa junace. Zvuce...seljacki
Bloody

#208 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by Bloody »

Najmanje sto je IZ mogla je da se ogradi od djela vehabija,da formira i iznese svoj stav o tome.
Ja ih znam 5-6 koji su otisli u Siriju.Za samo jednog od njih mogu reci da me iznenadio time, ostali su uvijek bili sljam.
zunazu

#209 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by zunazu »

Sve ovo što se dešava je više politička hajka nego bilo šta drugo.

Daleko od toga da sam protiv držanja pod kontrolom vehabija, ali kad počnu hapsiti ljude kako rekoše sami "neselektivno" onda je to ofirna velikoseljačka politika Milorada Dodika koji je izmislio novu igračku kako bi se sakrio od vlastitog naroda koji je žedan njegove krvi.

Na tu njegovu hajku i raspirivanje mržnje nasjeli su ko drugi nego neobrazovani dio stanovništva. Cilj je proglasiti Bošnjake teroristima i stranom kulturom pa se tako prati od zločina koje su nad njima sprovodili. Izgleda da još samo oni vjeruju da je to moguće. Primitivci par ekselans. Ali i to će brzo da bude prošlost.
Thorgerson

#210 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by Thorgerson »

Pa eto, upravo ono sto pisem.

Ja ih znam 4, ono iz vidjenja. Jedan je poginuo dole. Ovi ostali se nisu vratili, niti ce se vracati. I ti sad mene hoces da ubjedis da te osobe ne postoje, da ih nema, jer ih eto ti ne znas.

Kakvi bolan procesi za terorizam. :-)

Evo jedan primjer te borbe protiv terorizma.
Ime Bajro Ikanović je bh. javnosti postalo poznato kada je 2007.godine osuđen za terorizam. Ikanović je bio predvodnik selefijskog pokreta u Hadžićima i za terorizam je optužen zajedno sa Mirsadom Bektaševićem i Abdulkadirom Cesurom. Kod optuženih je 2005. godine pronađen eksploziv, samoubilački pojasevi i video-kasete s bombašima samoubicama. U optužnici je tada navedeno da su Bektašević i Cesur u oktobru 2005. godine u Sarajevu od Ikanovića nabavili više od 19 kilograma eksploziva. Bajro Ikanović proglašen je krivim za terorizam i osuđen je na osam godina zatvora. Kasnije je kazna umanjena na Vrhovnom sudu na četiri godine.
Gdje je sad ovaj lik i sta radi, nije tesko saznati.

Jedini koji je najebao posteno je Mevlid. Jer se nakacio na pogresne. Da je pucao npr. po neboderu na Alipasinu ne bi dobio mozda 6-7 godina. Ali pucao je na vece ribe.

IZ itekako treba da ucestvuje u ovome, ali kasno je sad.
Drvosjeca iz Dejcica

#211 Re: Ko to tamo hapsi?

Bloody wrote: Najmanje sto je IZ mogla je da se ogradi od djela vehabija,da formira i iznese svoj stav o tome.
Ja ih znam 5-6 koji su otisli u Siriju.Za samo jednog od njih mogu reci da me iznenadio time, ostali su uvijek bili sljam.
Jebiga nemamo svi tako profinjen ukus i manire za otmena društva a volio bi da mi pošalješ na PP imeni tih 5-6 koje poznaješ i koji su otišli tamo gdje su otišli. IZ i Reis su se do sad dovoljno izjasnili šta misle o terorizmu i novotarijama koje se pokušavaju uvesti u BiH tako da ne znam o kakvom stavu i formiranju stava govoriš.
zunazu

#212 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by zunazu »

Bloody wrote:Najmanje sto je IZ mogla je da se ogradi od djela vehabija,da formira i iznese svoj stav o tome.
Islamska zajednica BiH je to uradila više puta, jasno, glasno i nedvosmisleno.

Kavazović: Širenje sektaških učenja i pravaca u BiH je štetno
http://www.klix.ba/vijesti/bih/130823085

Kavazović: Oduzimati državljanstva BiH onima koji odlaze na strana ratišta
http://dnevnik.hr/vijesti/svijet/reis-k ... 70591.html

Reis Kavazović naredio zatvaranje "škole Kur'ana Daru-l Kur'an Mostar"
http://boljatuzla.ba/prenosimo-reis-kav ... u-l-kuran/

Rešid Hafizović: SDA je konglomerat nekoliko političkih porodica
http://www.magazinplus.eu/clanak/resid- ... -porodica/

Ova posljednja nema veze sa reisom i temom ali nisam mogao da odolim. :D
Last edited by zunazu on 07/05/2015 15:06, edited 2 times in total.
155_mm

#213 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by 155_mm »

KatarinaKosaca wrote:
155_mm wrote:izvini kato molim te ali na koji nacin ja sa ovim stvarima koje su se desile dugo prije Nerdima pravdam njegov cin.
moj jedini zlocin pred tobom je sto ja za razliku od tebe ne svaljujem svu krivicu na Nerdima za ovo sve sto se dogadja poslije njega.
Pravdaš utoliko što spinuješ i što na daljinski ljudima ovdje objašnjavaš kako im je i šta su prošli jer to bolje znaš nego mi ovdje. Ali, pošto ti se ni nacrtati ne može, ne znam ni zašto trošim ovo tipkanje na tebe.. uglavnom, spinuješ i okrećeš stvari što jeste pravdanje Nerdinovog čina i pri tom, ti se živo hebe za povratnike. Jer, pretres vrtića u Potočarima se nije dešavao prije Nerdinovog čina. Uvijek ima gore od goreg i došlo je gore nego je bilo prije mjesec dana, prije 15 dana. Znam da ti voliš gledati na CNN-u frku, ali nama ovdje, nikako, nije svejedno..
kako se "meni jebe za povratnike" sam vec rekao u ovom postu na drugoj temi. a ovo postavljam ne da bi se tebi pravdao jer ko si ti da se tebi iko pravda nego da bih te animirao da neke od svojih optuzbi koje ti ovdje na forumu dijelis ko rahatlokum za 1. maj preispitas. posto sad vidis da ipak i ti mozes pogrijesiti u optuzbi. nebi bilo lose i da malo poradis na svom sindromu "nepogresivog velikog vodje iz sjeverne koreje".
http://forum.klix.ba/teroristicki-napad ... s3675.html
Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU
Report this post
Postby 155_mm » 01/05/2015 11:27
stvarno mislim da bi se povratnici trebali uzdrzati od bilo cega. oni su stvarno u najnezavidnijem polozaju. mislim kad "prvi u bosnjaka" u sigurnom sarajevu suti vec danima ko seoska mlada zasto bi se povratnici izlagali bilo kakvoj dodatnoj opasnosti.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#214 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by KatarinaKosaca »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Jebiga nemamo svi tako profinjen ukus i manire za otmena društva a volio bi da mi pošalješ na PP imeni tih 5-6 koje poznaješ i koji su otišli tamo gdje su otišli. IZ i Reis su se do sad dovoljno izjasnili šta misle o terorizmu i novotarijama koje se pokušavaju uvesti u BiH tako da ne znam o kakvom stavu i formiranju stava govoriš.
Daj, bolan, pa nećemo tako forumat :D I da ti napiše neka imena , šta ti znače? Ako netko kaže da nekoga zna, osnovno je da mu vjerujemo, ako ne, onda da preskačemo post, ali neki "dokazi" na pp, niđe veze :-) :-)

Nego,glede IZ, ja mislim i da nije "posao" IZ da se očitava po ovim pitanjima, to je politička stvar. I tu je Bakir pao, jer je kalkulirao nekoliko stotina glasova više.. Pao, kao i mnogo puta do sad. Nedorastao, nezreo, nikakav političar..
Ripicipi

#215 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by Ripicipi »

Kazu da u RS-u ima oko 170 hiljada Bosnjaka, tako da privodjenje njih 30 mi se ne cini kao napad na povratnike.
To sta oni pisu, dogovaraju i podrzavaju po internetu treba biti njihov problem, a ne prolem Bosnjaka koji posteno zive svoj zivot.
Bloody

#216 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by Bloody »

Bloody wrote: Najmanje sto je IZ mogla je da se ogradi od djela vehabija,da formira i iznese svoj stav o tome.
Jebiga nemamo svi tako profinjen ukus i manire za otmena društva a volio bi da mi pošalješ na PP imeni tih 5-6 koje poznaješ i koji su otišli tamo gdje su otišli. IZ i Reis su se do sad dovoljno izjasnili šta misle o terorizmu i novotarijama koje se pokušavaju uvesti u BiH tako da ne znam o kakvom stavu i formiranju stava govoriš.

Ide pp.
Govorim o stavu koji su trebali zauzeti spram eskaliranja radikalizma projiciranog kroz djelovanje vehabija.
155_mm

#217 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by 155_mm »

hizo ramidovic wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote: "Mene boli činjenicada su policajci postavljali njegovoj majci pitanje zašto nosi šamiju, otkud im članske kartice Islamske zajednice u BiH, šta će im sufara u kući. Pa dajte, nismo mi Španci ovdje da ne znamo ništa jedni o drugima, da ne znamo šta muslimani imaju u kući. Ako neko pita šta je teror, e to je teror", kaže Duraković.
i to sistematski organizovan i planiran teror srpske vecine nad bosnjackom manjinom!
ma camile bolan prestani napadati na "drzavne organe" i "pusti ih da rade svoj posao". optuzit ce te bolan za terorizam. barem ovdje na forumu.
155_mm

#218 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by 155_mm »

Ripicipi wrote:Kazu da u RS-u ima oko 170 hiljada Bosnjaka, tako da privodjenje njih 30 mi se ne cini kao napad na povratnike.
To sta oni pisu, dogovaraju i podrzavaju po internetu treba biti njihov problem, a ne prolem Bosnjaka koji posteno zive svoj zivot.
a sta ako je veci dio tih privedeni upravo ti "koji posteno zive svoj zivot". ciji je to onda problem.
Bloody

#219 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by Bloody »

KatarinaKosaca wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Jebiga nemamo svi tako profinjen ukus i manire za otmena društva a volio bi da mi pošalješ na PP imeni tih 5-6 koje poznaješ i koji su otišli tamo gdje su otišli. IZ i Reis su se do sad dovoljno izjasnili šta misle o terorizmu i novotarijama koje se pokušavaju uvesti u BiH tako da ne znam o kakvom stavu i formiranju stava govoriš.
Daj, bolan, pa nećemo tako forumat :D I da ti napiše neka imena , šta ti znače? Ako netko kaže da nekoga zna, osnovno je da mu vjerujemo, ako ne, onda da preskačemo post, ali neki "dokazi" na pp, niđe veze :-) :-)

Nego,glede IZ, ja mislim i da nije "posao" IZ da se očitava po ovim pitanjima, to je politička stvar. I tu je Bakir pao, jer je kalkulirao nekoliko stotina glasova više.. Pao, kao i mnogo puta do sad. Nedorastao, nezreo, nikakav političar..

Neka Katarina, eto napisat cu mu ime momka za kojim me dusa boli,za kojim mati place svakodnevno a brat ko vuk samotnjak postao.A sehidsko dijete,iz fine kuce,momak ko jabuka bio.Ostalih mi nije zao,iskreno da kazem.
Jeste posao IZ da se ocituje i zauzme stav, sve sto se desava pod maskom islamizma tice se IZ.
Drvosjeca iz Dejcica

#220 Re: Ko to tamo hapsi?

Thorgerson wrote:
Kakvi bolan procesi za terorizam. :-)

Evo jedan primjer te borbe protiv terorizma.
Ime Bajro Ikanović je bh. javnosti postalo poznato kada je 2007.godine osuđen za terorizam. Ikanović je bio predvodnik selefijskog pokreta u Hadžićima i za terorizam je optužen zajedno sa Mirsadom Bektaševićem i Abdulkadirom Cesurom. Kod optuženih je 2005. godine pronađen eksploziv, samoubilački pojasevi i video-kasete s bombašima samoubicama. U optužnici je tada navedeno da su Bektašević i Cesur u oktobru 2005. godine u Sarajevu od Ikanovića nabavili više od 19 kilograma eksploziva. Bajro Ikanović proglašen je krivim za terorizam i osuđen je na osam godina zatvora. Kasnije je kazna umanjena na Vrhovnom sudu na četiri godine.
Gdje je sad ovaj lik i sta radi, nije tesko saznati.

Jedini koji je najebao posteno je Mevlid. Jer se nakacio na pogresne. Da je pucao npr. po neboderu na Alipasinu ne bi dobio mozda 6-7 godina. Ali pucao je na vece ribe.

IZ itekako treba da ucestvuje u ovome, ali kasno je sad.
Pa sam sebe demantuješ. Ljudi su osuđeni kasnije kazna umanjenja kao i u X slučajeva osuđenim za ratne zločine u BiH pred Sudom BiH. Sudi se također Harisu Čauševiću i Bosniću. 2001. isporučena ona grupa amerikancima...mnogi tada na formu i u javnosti vrištali kako je to protiv ljudskih prava. :oops: Kako imaš plitko pamćenje da te podsjetim i na suđenje Muameru Topaloviću, Smaji Abdurahmanoviću, Mirsadu Bektaševiću, Abdulkadiru Cesuri, Bajri Ikanoviću i Senadu Hasanoviću. Treba pomenuti i suđenja Rijadu Rustempašiću, njegovom bratu Muhamedu, Abdulahu Handžiću, Edisu Veliću i Edisu Stroilu. Imali smo i upad 600 policajaca u Gornju Maoču, hapšenje Nusreta Imamovića i njegove grupe.
johnlock071

#221 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by johnlock071 »

Bloody wrote: Ja ih znam 5-6 koji su otisli u Siriju.Za samo jednog od njih mogu reci da me iznenadio time, ostali su uvijek bili sljam.
Koji te iznenadio? :)
Thorgerson

#222 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by Thorgerson »

zunazu wrote:
Bloody wrote:Najmanje sto je IZ mogla je da se ogradi od djela vehabija,da formira i iznese svoj stav o tome.

Dali nekoliko izjava. Vau.

Pa vise je uradio onaj efendijca sto su ga pokusali ubit tri'est puta.
Drvosjeca iz Dejcica

#223 Re: Ko to tamo hapsi?

zunazu wrote:

Ma što objašnjavaš, sve je to popilo svu pamet svijeta pa lupaju na pamet. Prvo nije bilo hapšenja pa kada im pokažeš da jeste i da su konkretno ljudi osuđeni e onda IZ nije reagovala, evo da vidimo šta će sada izrooviti. Možda su njih trebali pitati kako da reaguju da bi bilo adekvatno. :oops:
Drvosjeca iz Dejcica

#224 Re: Ko to tamo hapsi?

Thorgerson wrote:
Pa vise je uradio onaj efendijca sto su ga pokusali ubit tri'est puta.
Ma ti si jedan običan klovn i neznalica. Prvo tvrdiš da nisu reagovali a kada ti se podastre ispred nosa onda nije dovoljno. hehe koja neznalica. :lol:
Ripicipi

#225 Re: Ko to tamo hapsi?

Post by Ripicipi »

155_mm wrote:
Ripicipi wrote:Kazu da u RS-u ima oko 170 hiljada Bosnjaka, tako da privodjenje njih 30 mi se ne cini kao napad na povratnike.
a sta ako je veci dio tih privedeni upravo ti "koji posteno zive svoj zivot". ciji je to onda problem.
A ti to vec unaprijed znas?
Ako u Federaciji imas na stotine njih koji su zasluzili "informativne" razgovore, onda ih u RS-u ima sigurno desetine.
Post Reply