Drvosjeca iz Dejcica wrote:Thorgerson wrote:Ali treba priznati i to da nasi 'vladari' nisu nista cinili, a pred ocima im se odvijalo grananje teroriizma.
Svako jebote zna barem 1-2 lika koji su otisli u Siriju.
To se sve pravdalo, a ovima sad u RS-u doslo ko kec na deset.
Dodje ti covjek usred grada ispali 150 metaka i niko nista. Pa ni uzbunu da dignu. Da se pretrese, da mi pretresemo i da to rascistimo.
Isto tako IZ se nikada nije jasno obracunala sa vehabijama.
Mi smo na vrijeme trebali ovo ocistiti.
A ne cekati da neko ovo iskoristi i da sad ispadnemo svi bogati teroristi, svi ih sakrivamo, branimo.
Al to je bosnjo, neka to su nasi...
Ja recimo ne znam niti jednog ko je otišao u Siriju tako da tvoje lupetanje nema smisla. Iza napada na Američku ambasadu napravljeno više racija i pretresa, privedeno više osoba na razgovore...itd, itd samo što si ti neobavješten. Trenutno se pred Sudom BiH vodi više procesa za djela terorizma, podstrekivanja na terorizam i širenja mržnje (Bosnić). IZ nije ta koja treba da se razračuna sa bilo kim jer nije policijska organizacija.
Pa eto, upravo ono sto pisem.
Ja ih znam 4, ono iz vidjenja. Jedan je poginuo dole. Ovi ostali se nisu vratili, niti ce se vracati. I ti sad mene hoces da ubjedis da te osobe ne postoje, da ih nema, jer ih eto ti ne znas.
Kakvi bolan procesi za terorizam.
Evo jedan primjer te borbe protiv terorizma.
Ime Bajro Ikanović je bh. javnosti postalo poznato kada je 2007.godine osuđen za terorizam. Ikanović je bio predvodnik selefijskog pokreta u Hadžićima i za terorizam je optužen zajedno sa Mirsadom Bektaševićem i Abdulkadirom Cesurom. Kod optuženih je 2005. godine pronađen eksploziv, samoubilački pojasevi i video-kasete s bombašima samoubicama. U optužnici je tada navedeno da su Bektašević i Cesur u oktobru 2005. godine u Sarajevu od Ikanovića nabavili više od 19 kilograma eksploziva. Bajro Ikanović proglašen je krivim za terorizam i osuđen je na osam godina zatvora. Kasnije je kazna umanjena na Vrhovnom sudu na četiri godine.
Gdje je sad ovaj lik i sta radi, nije tesko saznati.
Jedini koji je najebao posteno je Mevlid. Jer se nakacio na pogresne. Da je pucao npr. po neboderu na Alipasinu ne bi dobio mozda 6-7 godina. Ali pucao je na vece ribe.
IZ itekako treba da ucestvuje u ovome, ali kasno je sad.