Pored Tuzle zastave militantne grupe Kavkaski emirati

Post Reply
emillio estevez
Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110

#201 Re: Pored Tuzle zastave militantne grupe Kavkaski emirati

Post by emillio estevez »

Hafis wrote:
155_mm wrote:
Bobi wrote:Ček...sad nije zastava SA :D ?
ni ja stvrno nis vise ne kontam.
drugovi ima li ko da je u svom zivotu vidio uzivo zastavu tog emirata. ali da je nesto oficijelno. neka medjunarodna fudbalska utakmica, olimpijada ili pred zgradom UN. pa da vidimo ima li to veze sa ovom vehabijnom zastavom.
Rano je još do medjunarodnih nogometnih utakmica ili jarbola pred UN-om. Ljudi se tek počeli boriti za nezavisnost
Navodno je pitanje sati kad ce osloditi Emirat :lol:
Kikibombona

#202 Re: Pored Tuzle zastave militantne grupe Kavkaski emirati

Post by Kikibombona »

155_mm wrote: pa onda mozemo ovako dovijeka a nista necemo rijesiti. nego najbolje bi bilo da taj vehabija turi tu jednu sahovnicu i svi mirni. mislim da je njemu i svejedno kakavu zastavu ima a mi bi znali kakva je to zastava. a i ovu je sigurno pokupio negdje usput. i dok god se taj vehabija ne bude bavio proizvodnjom struje sahovnica je mirna.
Ma jarane, ove nase relacije su sasvim nebitne. Nasa sudbina uveliko ovisi od toga kako ce se dici racku Evropi i Amerima..... Oni mogu bez ikakve muke ukinuti RS, ali i BiH.... Imaju bezbroj mehanizama i ogromnu politicku, vojnu i finansijsku moc.

Amerima i Evropljanima ne smetaju hrvatske zastave, ali zato mozda smetaju zastave ISILa i drugih teroristickih skupina. Hrvatska nije neprijatelj, ISIL jeste!
155_mm

#203 Re: Pored Tuzle zastave militantne grupe Kavkaski emirati

Post by 155_mm »

Kikibombona wrote:
155_mm wrote: pa onda mozemo ovako dovijeka a nista necemo rijesiti. nego najbolje bi bilo da taj vehabija turi tu jednu sahovnicu i svi mirni. mislim da je njemu i svejedno kakavu zastavu ima a mi bi znali kakva je to zastava. a i ovu je sigurno pokupio negdje usput. i dok god se taj vehabija ne bude bavio proizvodnjom struje sahovnica je mirna.
Ma jarane, ove nase relacije su sasvim nebitne. Nasa sudbina uveliko ovisi od toga kako ce se dici racku Evropi i Amerima..... Oni mogu bez ikakve muke ukinuti RS, ali i BiH.... Imaju bezbroj mehanizama i ogromnu politicku, vojnu i finansijsku moc.

Amerima i Evropljanima ne smetaju hrvatske zastave, ali zato mozda smetaju zastave ISILa i drugih teroristickih skupina. Hrvatska nije neprijatelj, ISIL jeste!
ma neznam vise nista. neko tvrdi isil je americki neko tvrdi da nije. jebiga kad je to sve danas vako sutra nako. do skora je EU i USA bili samo taki haveri sa putinom danas vise nisu. tako i sa ovim emiratom. ko ce ga znati sutra hoce li i oni biti americki haveri. mislim ako putin nastavi ovako da se zajebaje.

i za hrvatsku isto tako. danas haveri sa italijom i madjarskom a sutra moze ispasti sranje i odmah sahovnica moze zasmetati vise od ove crne zastave zelene boje sa drskom na macu.
putokaz1

#204 Re: Pored Tuzle zastave militantne grupe Kavkaski emirati

Post by putokaz1 »

Gojeni H wrote:
putokaz1 wrote:Pratim politiki,geografiju,religiju ali Kavkaski Emirati nikad čuo...
Cecenija, Dagestan?
Da znam za Grozni i nemogu se sjetit glavni grad Dagestana a poznat je ima fudbalski klub,a nisam povezao odmah.
Skijaš

#205 Re: Pored Tuzle zastave militantne grupe Kavkaski emirati

Post by Skijaš »

Cybernetic wrote:
Skijaš wrote:Imam ideju. Hajde da podijelimo BiH po modelu iz Karađorđeva, Srbima šta Dodik odredi, Hrvatima šta Čović kaže, a Bošnjacima šta ostane. Oni će to vjerovatno primiti mirno i bez ikakve radikalizacije.
Izgleda da su Bosnjaci postali veci pobornici te ideje od drugih.
Sigurno je da ima i takvih, ali su svakako manjina jer je jako teško naći ambalažu za tu priču kako bi ju se prikazalo jestivom. A tako će i ostati, ne vidim ko bi to mogao ojačati svoj utjecaj u Tuzli, Sarajevu i Bihaću na politici otvorenog razvaljivanja zemlje.
walter kurtz

#206 Re: Pored Tuzle zastave militantne grupe Kavkaski emirati

Post by walter kurtz »

treba njima jedan ovakav
Image
Cybernetic

#207 Re: Pored Tuzle zastave militantne grupe Kavkaski emirati

Post by Cybernetic »

.
Last edited by Cybernetic on 09/10/2015 15:08, edited 1 time in total.
Skijaš

#208 Re: Pored Tuzle zastave militantne grupe Kavkaski emirati

Post by Skijaš »

Cybernetic wrote:
Skijaš wrote:
Cybernetic wrote:

Izgleda da su Bosnjaci postali veci pobornici te ideje od drugih.
Sigurno je da ima i takvih, ali su svakako manjina jer je jako teško naći ambalažu za tu priču kako bi ju se prikazalo jestivom. A tako će i ostati, ne vidim ko bi to mogao ojačati svoj utjecaj u Tuzli, Sarajevu i Bihaću na politici otvorenog razvaljivanja zemlje.
Samim inzistiranjem na bosnjackom partikularizmu ili panbosnjastvu je pristajanje na istu onu politiku podjele kakvu vode srpski i hrvatski ideolozi krvi i tla. Samo sto su zagovaraci panbosnjastva ili licemjerni ili shizofrenicni kada istovremeno naglasavaju drzavnost BiH. Ti ljudi uopce ne razumiju da BiH ne moze postojati u drugom obliku osim u zajednickom.
U najgorem slučaju, oni igraju ulogu u odlaganju reintegracije bosanskohercegovačkog društva dok raspad jednostavno nije realan scenarij.
fosna2014

#209 Re: Pored Tuzle zastave militantne grupe Kavkaski emirati

Post by fosna2014 »

Ovi su se zajebli sa zastavom, niti predstavlja S. Arabiju zbog boje, a ima sehadet i identicnu sablju kao S. Arabija. Kavkaski Emirat ne predstavlja, jer u njih je sablja drugacija, a i pismo dosta vece.

Mislim da je kod Kineza kupljena tj. da nije original. :D

A mozda je i svjesno ovakva. :wink:
dječak sa šibicama

#210 Re: Pored Tuzle zastave militantne grupe Kavkaski emirati

Post by dječak sa šibicama »

walter kurtz wrote:treba njima jedan ovakav
Image
Ramzan je njima penicilin.
Alfons Kauders

#211 Re: Pored Tuzle zastave militantne grupe Kavkaski emirati

Post by Alfons Kauders »

area51 wrote:Kako,zar Tuzla nije-multi kulti,tolerancija,suživot... :roll:
pa jest multi-kulti

lik koji je postavio zastavu srbin, i shit you not

:D
155_mm

#212 Re: Pored Tuzle zastave militantne grupe Kavkaski emirati

Post by 155_mm »

fosna2014 wrote:Ovi su se zajebli sa zastavom, niti predstavlja S. Arabiju zbog boje, a ima sehadet i identicnu sablju kao S. Arabija. Kavkaski Emirat ne predstavlja, jer u njih je sablja drugacija, a i pismo dosta vece.

ovo stvarno nikud ne vodi. samo se vrtimo u krug. nego ima li ko da je blizu tog "zastavnika" da ga ode priupitat cija mu je to zastava?
ali opet se bojim sta ako kaze cojek: "moja".
GeeTnT

#213 Re: Pored Tuzle zastave militantne grupe Kavkaski emirati

Post by GeeTnT »

155_mm wrote:
fosna2014 wrote:Ovi su se zajebli sa zastavom, niti predstavlja S. Arabiju zbog boje, a ima sehadet i identicnu sablju kao S. Arabija. Kavkaski Emirat ne predstavlja, jer u njih je sablja drugacija, a i pismo dosta vece.

ovo stvarno nikud ne vodi. samo se vrtimo u krug. nego ima li ko da je blizu tog "zastavnika" da ga ode priupitat cija mu je to zastava?
ali opet se bojim sta ako kaze cojek: "moja".
Inače na forumu je oskudica onih koji znaju da nešto kažu o ovom i drugim fenomenima...jbg.. šta da se radi...
jastuk1

#214 Re: Pored Tuzle zastave militantne grupe Kavkaski emirati

Post by jastuk1 »

dječak sa šibicama wrote:
walter kurtz wrote:treba njima jedan ovakav
Image
Ramzan je njima penicilin.
I najefikasniji nepravoslavac koji uspješno i sve brže gradi imperiju na znoju i radu marljivih pravoslavnih poreznika. Čak je napravio da je i Strelkov pravo ljubomoran i nesretan zbog njega samo tako. :mrgreen:

Ma kakav penicilin, on je dokazana trojna terapija!
Maverick78

#215 Re: Pored Tuzle zastave militantne grupe Kavkaski emirati

Post by Maverick78 »

U prvi mah dok sam čitao naslov teme, učinilo mi se da piše Kavasaki emirati :-D
aldinjo

#216 Re: Pored Tuzle zastave militantne grupe Kavkaski emirati

Post by aldinjo »

ovaj je zajebao i havatara u odbrani brace sirom svijeta :lol: cuj braca mu ceceni kavkaskog emirata[/quote]
Ti mi nisi sigurno brat. Više poštujem srbina nego takve kao ti.[/quote]

evo uvrijedio sam se i zaplakacu sad[/quote]
Takvi kao ti se ne mogu uvrijediti jer nemaju stida. :wink:
Cybernetic

#217 Re: Pored Tuzle zastave militantne grupe Kavkaski emirati

Post by Cybernetic »

.
Last edited by Cybernetic on 09/10/2015 15:09, edited 1 time in total.
Skijaš

#218 Re: Pored Tuzle zastave militantne grupe Kavkaski emirati

Post by Skijaš »

Cybernetic wrote:Zivot ide dalje i treba traziti rjesenje za buducnost.
To je jedini ispravan način razmišljanja. Sasvim je moguće da se ova stagnacija produži i na sljedećih 10 ili 15 godina, ali to ako se desi treba da bude protiv naše volje, a ne zato što smo mi kao društvo bili nespremni za dogovor i dijalog. Treba uspostaviti neke parametre, definisati nekakvu mapu uz pomoć koje ćemo naći to rješenje, a to bar ne bi trebalo biti komplikovano. Na primjer, temelj bilo kakve diskusije bi trebalo biti uvažavanje teritorijalnog integriteta dvoentitetske BiH (nema secesije, nema centralizovane države, a to bi i većinu Hrvata motivisalo da se bore za multietnički karakter oba entiteta, tj. čitave države, onako kako Ustav i propisuje). Svako onaj ko promoviše rješenja mimo toga, secesiju, ukidanje entiteta ili stvaranje trećeg ne može biti partner u dijalogu o budućnosti. Previše se energije troši na promociju i(li) diskreditaciju rješenja koja svakako nisu realna i koja ustvari služe za izluđivanje masa.
Bodkin

#219 Re: Pored Tuzle zastave militantne grupe Kavkaski emirati

Post by Bodkin »

Tolerantno osmansko carstvo :lol: :lol: oj tito te jebo, to mi je promaklo.
salik79

#220 Re: Pored Tuzle zastave militantne grupe Kavkaski emirati

Post by salik79 »

Bodkin wrote:Tolerantno osmansko carstvo :lol: :lol: oj tito te jebo, to mi je promaklo.
Sta je smijesno? :?
Bodkin

#221 Re: Pored Tuzle zastave militantne grupe Kavkaski emirati

Post by Bodkin »

salik79 wrote:
Bodkin wrote:Tolerantno osmansko carstvo :lol: :lol: oj tito te jebo, to mi je promaklo.
nista nista. Pojam su liberalizma. Cuo sam da je pokret liberalizma od njih krenuo. I cuj ti bezobrazluka, otjerati tolerantnog okupatora.
Opetja033

#222 Re: Pored Tuzle zastave militantne grupe Kavkaski emirati

Post by Opetja033 »

Bodkin wrote:
salik79 wrote:
nista nista. Pojam su liberalizma. Cuo sam da je pokret liberalizma od njih krenuo. I cuj ti bezobrazluka, otjerati tolerantnog okupatora.
Pa cinjenica je da je u tom trenutku, u kontekstu tog vremena, Osmansko Carstvo bilo pojam tolerancije i da se radilo o najtolerantnijoj drzavi u Europi tog doba.
I vise si nego dobrodosao da me uvjeris u suprotno.
salik79

#223 Re: Pored Tuzle zastave militantne grupe Kavkaski emirati

Post by salik79 »

Bodkin wrote:
salik79 wrote:

U poredjenju s ostalim carstvima, itekako tolerantno. Za 500 godina da su milovali "porobljene" izlizali bi se. Za 500 godina da su svakodnevno po ciglu vadili iz crkava ni jedna ostala ne bi. Za 500 godina svi bi govorili iskljucivo i samo turski, da su htjeli. Za 500 godina svi bi bili, u potpunosti, asimilirani - da su htjeli. Uporedi zemlje juzne, (a poslije i sjeverne) Amerike. Koliko su okupatori vladali, sta se desilo s domicilnim stanovnistvom, koju vjeru danas ispovijedaju i ciji jezik govore?
Bodkin

#224 Re: Pored Tuzle zastave militantne grupe Kavkaski emirati

Post by Bodkin »

Opetja033 wrote:
Bodkin wrote:
Pa cinjenica je da je u tom trenutku, u kontekstu tog vremena, Osmansko Carstvo bilo pojam tolerancije i da se radilo o najtolerantnijoj drzavi u Europi tog doba.
Mislis u trenutku kad su ih otjerali? Ili sve od 1400? I da, o-k-u-p-a-t-o-r. Koji bolid moras biti da nekome kazes "otjerali ste tolerantno osmansko carstvo"
Opetja033

#225 Re: Pored Tuzle zastave militantne grupe Kavkaski emirati

Post by Opetja033 »

Bodkin wrote:
Opetja033 wrote:
Bodkin wrote:
Mislis u trenutku kad su ih otjerali? Ili sve od 1400? I da, o-k-u-p-a-t-o-r. Koji bolid moras biti da nekome kazes "otjerali ste tolerantno osmansko carstvo"
Tokom kompletne historije - govorim u kontekstu ostatka Europe. Iskreno nisam vidio taj komentar. Vidio sam samo tvoju i @salikovu prepisku i reagovao sam na tvoje ismijavanje nepobitne cinjenice da je Osmansko Carstvo bilo pojam tolerancije u to doba. Ovo sto sada pises - naravno da je smijesno, slazem se. Na istoj razini kao i prica "razbili ste Jugoslaviju a svima nam dobro bilo".
Post Reply