bolje kucnog pomoćnikasheilak wrote:kako nam pokazuje i sara fina na svom primjeru.Danguba wrote:nema tu feminizma. odma sadizam.![]()
a jbmu, sara, pa ne znas ni ad hominem odradit kako treba...
a slazem se s zenomzbrkovima...u svemu zaista, osim u ovom segmentu, gdje kaze kao da bi mi trebale kucanske poslove preuzeti. tu zahtijevam pravo na kucnu pomocnicu....
Danasnji "feminizam"
- dobojlija81
#201 Re: Danasnji "feminizam"
- Ridjobrki
#202 Re: Danasnji "feminizam"
Misliš pomoćnika? Ili bar "osobu za pomoć u obavljanju kućanskih poslova"?sheilak wrote:... pravo na kucnu pomocnicu....
Đeš reć kućna pomoćnica na ovoj temi???
- MedenoSrce
#203 Re: Danasnji "feminizam"
ja se isto slazem sa Brkatom, bez zafrkancije.sheilak wrote: a slazem se s zenomzbrkovima...u svemu zaista, osim u ovom segmentu, gdje kaze kao da bi mi trebale kucanske poslove preuzeti. tu zahtijevam pravo na kucnu pomocnicu....
- sheilak
#204 Re: Danasnji "feminizam"
pa zbog dobrih i prirodnih stvari. jer ne volim vidjeti muskarca kako radi muske poslove. ili u kuhinji. pa zelim da me uzbudjuje. a ne da ga kastriram. time.Ridjobrki wrote:Misliš pomoćnika? Ili bar "osobu za pomoć u obavljanju kućanskih poslova"?sheilak wrote:... pravo na kucnu pomocnicu....
Đeš reć kućna pomoćnica na ovoj temi???
a i ja se slazem s zenom. isto bez zeze. samo musko onda zaista treba biti muskarac. i dokazati to.
onda mu se rado povinujem i rado ga slusam.
- animals
#205 Re: Danasnji "feminizam"
I ja sam za kucnu pomocnicu..dobro zeni, a i ja bi mogao sta uscariti..MedenoSrce wrote:ja se isto slazem sa Brkatom, bez zafrkancije.sheilak wrote: a slazem se s zenomzbrkovima...u svemu zaista, osim u ovom segmentu, gdje kaze kao da bi mi trebale kucanske poslove preuzeti. tu zahtijevam pravo na kucnu pomocnicu....
naravno da je mladja
- SaraFina
#206 Re: Danasnji "feminizam"
Šta je ovo sad?
Tema o Feminizmu će preći u seksualne fantazije " potencijalnih domaćica" koje se dobrovoljno javljaju dozivotno za te zivotne uloge?
Hoćemo postati slike kakve bi " kućne pomoćnike" zahtijevale od zaposlenih muzeva?
@Draga Šejla, s tobom ne mogu ravnopravno na ovakvim temama, prezahtjevne su za tebe.
A one trećerazredne jednorečenične nisu opet moj djir.
Pa da prekinemo ovu višeuzaludnu raspravu? U svrhu mentalne higjene na forumu?
Uzivaj! I Relax
Tema o Feminizmu će preći u seksualne fantazije " potencijalnih domaćica" koje se dobrovoljno javljaju dozivotno za te zivotne uloge?
Hoćemo postati slike kakve bi " kućne pomoćnike" zahtijevale od zaposlenih muzeva?
@Draga Šejla, s tobom ne mogu ravnopravno na ovakvim temama, prezahtjevne su za tebe.
Uzivaj! I Relax
- sheilak
#207 Re: Danasnji "feminizam"
moze, duso. niko tebi na temama bilo kakvim dorastao nije. a do tih jednorecenicnih treba tebi jos vremena.
- MedenoSrce
#209 Re: Danasnji "feminizam"
+ biti pametnijisheilak wrote:samo musko onda zaista treba biti muskarac. i dokazati to.
- madner
#210 Re: Danasnji "feminizam"
Godine edukacije su urodile plodom. 
- sheilak
#211 Re: Danasnji "feminizam"
pa to se podrazumijeva.MedenoSrce wrote:+ biti pametnijisheilak wrote:samo musko onda zaista treba biti muskarac. i dokazati to.
zahvaljujemo se.madner wrote:Godine edukacije su urodile plodom.
- MedenoSrce
#212 Re: Danasnji "feminizam"
kako nisu, jos ako nije jalova zemljamadner wrote:Godine edukacije su urodile plodom.
- SaraFina
#213 Re: Danasnji "feminizam"
sheilak wrote:moze, duso. niko tebi na temama bilo kakvim dorastao nije. a do tih jednorecenicnih treba tebi jos vremena.
Hvala. Ljubazno..
Da budem iskrena..
Do tih jednorečeničnih mahalskih/tračerskih/ ja u ovom zivotu ionako neću " dobaciti"
Nedostaje mi ono glavno " mahalski mentalitet" i zelja
- madner
#214 Re: Danasnji "feminizam"
Normalno, logika je neumoljiva, no zahtjeva odredjen minimalan IQ. 
-
prog321
#215 Re: Danasnji "feminizam"
Kljuc deratizacije feminizma lezi u financijama. Ako muz dovoljno zaradjuje za suprugu i djecu onda moze zgaziti taj perverzni duh zenskog prava.
Ako pak zena isto ili cak i vise zaradjuje od muskarca, ta je veza osudjena u dugorocni mazohizam gdje ce zensko celjade psihicki maltretirati svog partnera do iznemoglosti.
To se u nacnim radovima zove, odsjecanje jaja.
Ako pak zena isto ili cak i vise zaradjuje od muskarca, ta je veza osudjena u dugorocni mazohizam gdje ce zensko celjade psihicki maltretirati svog partnera do iznemoglosti.
To se u nacnim radovima zove, odsjecanje jaja.
- ćiribiribela
#216 Re: Danasnji "feminizam"
Jednom recenicom se moze puno reci, just sayin'. 
- sheilak
#217 Re: Danasnji "feminizam"
a jesi mi, suknula, sarafina, evo sva sam se zamislila...cak ni kad spustas nije zanimljivo.
ti svakako imas veci...
129 nije dovoljan ili?madner wrote:Normalno, logika je neumoljiva, no zahtjeva odredjen minimalan IQ.
- mO k3
#218 Re: Danasnji "feminizam"
Sarafina ... Medju nama sta ti ovo treba prepucavanje sa sejlom ... Djevojka je u pravu de popusti malo ... Beč je lijep grad izadje ,prošetajSaraFina wrote:Šta je ovo sad?
Uzivaj! I Relax
- madner
#219 Re: Danasnji "feminizam"
Mozemo reci da je 129 iznad minimuma. 
- JThomas
#220 Re: Danasnji "feminizam"
tihi don bog te maz'o...
- SaraFina
#221 Re: Danasnji "feminizam"
madner wrote:Normalno, logika je neumoljiva, no zahtjeva odredjen minimalan IQ.
Kakav IQ ? forumski staz, veze koje dolaze kao povlastice bilo sa uredništvom ili odredjenom vrstom forumaša koji hinjski pritajeno vrebaju i sl..( nemoj se naći u ovome )
To su reference da se " probiješ" u prvi plan
@Moke, ja ovo sa Sejlom nisam ni počela .. To što je njoj djir omalovazavati zenske osobe, samo je njen problem.
Dakle smetaju joj tudji avatari, ( poput onog od Seph ) , hejta Hexi ( nazivajući je Eurosom ) i sad se na mene zakačila iz ko zna kojeg razloga
Uglavnom, na poslu sam pa ću nakon ovoga u šetnju. Hvala!
Last edited by SaraFina on 22/04/2015 14:27, edited 1 time in total.
- mO k3
#222 Re: Danasnji "feminizam"
Opet ona ......SaraFina wrote:madner wrote:Normalno, logika je neumoljiva, no zahtjeva odredjen minimalan IQ.
Kakav IQ ? forumski staz, veze koje dolaze kao povlastice bilo sa uredništvom ili odredjenom vrstom forumaša koji hinjski pritajeno vrebaju i sl..
To su reference da se " probiješ" u prvi plan
@Moke, ja ovo sa Sejlom nisam ni počela .. To što je njoj djir omalovazavati zenske osobe, samo je njen problem.
Dakle smetaju joj tudji avatari, ( poput onog od Seph ) , hejta Hexi ( nazivajući je Eurosom ) i sad se na mene zakačila iz ko zna kojeg razloga
Uglavnom, na poslu sam pa ću nakon ovoga u šetnju.
- madner
#223 Re: Danasnji "feminizam"
IQ je nesto drugo, to ti je numericka vrijednost koja oznacava odprilike tvoje intelektualne kapacitete. Neko sa 129 je dosta iznad prosjeka, neko sa 86 je ispod.
-
broj dva
#224 Re: Danasnji "feminizam"
Jedno je danasnji feminizam u Evropi/zapadu gdje su ljudska prava manje-vise jaka, gdje su trudnice zasticene zakonom i place (odoka) poprilicno jednake.
Ali feminizam u Africi, Bliskom istoku, Kini...to je vec nesto potpuno drugacije. Tamo se zene i dalje bore za osnovna prava i taj feminizam ima smisla podrzati.
A ovaj moderni "Carrie Bradshaw" feminizam...bolje da ne pricam o tome, dzaba bi sebi zivce dizo...
Ali feminizam u Africi, Bliskom istoku, Kini...to je vec nesto potpuno drugacije. Tamo se zene i dalje bore za osnovna prava i taj feminizam ima smisla podrzati.
A ovaj moderni "Carrie Bradshaw" feminizam...bolje da ne pricam o tome, dzaba bi sebi zivce dizo...
- mO k3
#225 Re: Danasnji "feminizam"
Ti mi nekako pashesh uz sarafinu...madner wrote:IQ je nesto drugo, to ti je numericka vrijednost koja oznacava odprilike tvoje intelektualne kapacitete. Neko sa 129 je dosta iznad prosjeka, neko sa 86 je ispod.