Ja mislim da ti lupaš bezze, svi su ti krivi i onda ne kontas sta ti se govori, poput onog viteza koji navuce onaj vizir na oči, nista ne vidi ali bezze mlati onim macem.JThomas wrote:a ko to treba raditi?Drinski wrote:Ako si pročitao i ne razumijes, onda ti ja ne mogu pomoći.JThomas wrote:čitam ja sve, ne sekiraj se. i ko bi to trebao da provede u djelo? advokati? pekari?
Ako bi sada u Sarajevu bilo isti dan 100 ubistava na 100 različitih mjesta, MUP KS bi pukao.
Ako bi svaki covjek u Sarajevu bacao smece na javnom mjestu svaki dan, za 10 dana, svi komunalci FBIH to ne bi mogli ocistiti.
Ako bi isti dan u Tuzli na 100 mjesta gorjelo 100 kuća, svi vatrogasci FBIH to ne bi mogli ugasiti.
Dakle, ako je nesto pojava u drustvu, ne moze se to suzbijati onom institucijom koja je postavljena da rjesava ekscese, pojedinačne slucajeve.
Postojeće inspkecije ne mogu rijesiti pojavu, mogu incident, ne mogu se boriti protiv rada na crno ako 99% ljudi vara drzavu, oni se mogu boriti ako 1% vara drzavu. ja sam ti napisao sta treba raditi. tada eliminises i drugu stvar: zloupotrebu inspketora.
vi ste jedna hidra sa hiljadu glava. i koju god glavu pitaš za nešto, ona ima i zna rješenje za sve, ali nije do nje da ga provede već do one 674. glave, a 674. glava misli da je do 312., 312. da je do 148., a sve zajedno da je do onih koji je hrane...
Budžet i budžetlije - ALL ABOUT
-
Drinski
#201 Re: Budžet i budžetlije - ALL ABOUT
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#202 Re: Budžet i budžetlije - ALL ABOUT
Tako je kad drzavu svodis na represiju, a ne na prevencijuDrinski wrote:Ako si pročitao i ne razumijes, onda ti ja ne mogu pomoći.JThomas wrote:čitam ja sve, ne sekiraj se. i ko bi to trebao da provede u djelo? advokati? pekari?
Ako bi sada u Sarajevu bilo isti dan 100 ubistava na 100 različitih mjesta, MUP KS bi pukao.
Ako bi svaki covjek u Sarajevu bacao smece na javnom mjestu svaki dan, za 10 dana, svi komunalci FBIH to ne bi mogli ocistiti.
Ako bi isti dan u Tuzli na 100 mjesta gorjelo 100 kuća, svi vatrogasci FBIH to ne bi mogli ugasiti.
Dakle, ako je nesto pojava u drustvu, ne moze se to suzbijati onom institucijom koja je postavljena da rjesava ekscese, pojedinačne slucajeve.
Postojeće inspkecije ne mogu rijesiti pojavu, mogu incident, ne mogu se boriti protiv rada na crno ako 99% ljudi vara drzavu, oni se mogu boriti ako 1% vara drzavu. ja sam ti napisao sta treba raditi. tada eliminises i drugu stvar: zloupotrebu inspketora.
-
Drinski
#203 Re: Budžet i budžetlije - ALL ABOUT
Pa nije drzavni organ kriv, ako je vecina naroda takva kakva jeste._BataZiv_0809 wrote:Tako je kad drzavu svodis na represiju, a ne na prevencijuDrinski wrote:Ako si pročitao i ne razumijes, onda ti ja ne mogu pomoći.JThomas wrote:čitam ja sve, ne sekiraj se. i ko bi to trebao da provede u djelo? advokati? pekari?
Ne vladaju nama marsovci, nego naši rođaci, očevi, majke, poznanici...
- ultima_palabra
#204 Re: Budžet i budžetlije - ALL ABOUT
To su skoro 2 prosječne plate, koje su ionako umjetno nabijene budžetskim zapošljavanjem... za naplaćivanje putarine.Drinski wrote:ja ne znam sta sam, ali taj posao treba biti toliko plaćen, cca 1.300-1.400 KM.ultima_palabra wrote:I sad ako kažeš da taj posao treba biti plaćen 600-700 KM, ti si neoliberalac i gaziš radnička prava...Hendrix wrote:Evo primjera kako je kod nas sve poremeceno...
Likovi koji naplacuju putarinu u kucicama na autoputu imaju vecu platu od inzinjera koji su ga projektovali i gradili...ne ide to tako ba, nije to normalno da se ljudi biju stelama da dobiju posao u naplatnoj kucici...![]()
I da, bivsi komsija je sanjao taj posao, stari mu je stelio godinu dana samo da ga uvali da sjedi u kucici i 1300KM plata plus regresi, obroci, pizde materine...nije ni uso u banku vec kredit gotov dok ja moram tonu papira donijeti i opet se nesto razmisljaju, rizicna sam grupa jbg radim u privatnoj firmi.
-
Bodkin
#205 Re: Budžet i budžetlije - ALL ABOUT
Problem je sto je to nemoguce u zaostaloj sitomasnoj drzavi kontas? Moguce jedino ovolikim nametima i zaduzivanjem. I zato sto robovlasnici mogu iskoristavati robove u privatnom sektoru onaj u kucici ima 1400 platu. Ali vama ni crtanje ne pomaze majke miDrinski wrote:a zasto ti mislis da ja to osporavam?Bodkin wrote:Bi ako inzinjer ima 5k. Onda je u reduDrinski wrote:
ja ne znam sta sam, ali taj posao treba biti toliko plaćen, cca 1.300-1.400 KM.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#206 Re: Budžet i budžetlije - ALL ABOUT
Jeste, jer cemu onda postoji skolstvo? Ponasanje u zajednici se uci.Drinski wrote:
Pa nije drzavni organ kriv, ako je vecina naroda takva kakva jeste.
-
Drinski
#207 Re: Budžet i budžetlije - ALL ABOUT
Ti si lud.Bodkin wrote:Problem je sto je to nemoguce u zaostaloj sitomasnoj drzavi kontas? Moguce jedino ovolikim nametima i zaduzivanjem. I zato sto robovlasnici mogu iskoristavati robove u privatnom sektoru onaj u kucici ima 1400 platu. Ali vama ni crtanje ne pomaze majke miDrinski wrote:
a zasto ti mislis da ja to osporavam?
Kako robovsalnici kada ljudi u privatnom sektoru zarade po pola miliona KM?! I onda taj sto ima pola miliona nece da plati radnika, a onda onom radniku kriv onaj kolega sto ima 800 ili 1.300 KM a nije mu kriv gazda sto ima pola miliona.
-
Drinski
#208 Re: Budžet i budžetlije - ALL ABOUT
Pa skolstvo nije uspjelo da stvori savrsenog covjeka komunistu za 50 godina a da rijesi problem bacanja smeca (kojeg svi bacaju)._BataZiv_0809 wrote:Jeste, jer cemu onda postoji skolstvo? Ponasanje u zajednici se uci.Drinski wrote:
Pa nije drzavni organ kriv, ako je vecina naroda takva kakva jeste.
-
Drinski
#209 Re: Budžet i budžetlije - ALL ABOUT
i opet nisu u visni potrosacke korpe...ultima_palabra wrote: To su skoro 2 prosječne plate, koje su ionako umjetno nabijene budžetskim zapošljavanjem... za naplaćivanje putarine.
- ultima_palabra
#210 Re: Budžet i budžetlije - ALL ABOUT
Lakše mu je podmiriti par inspektora... a privreda stoji zbog velikih nameta, puno nezaposlenih, pa je uvijek moguće naći nekoga ko će raditi za neprijavljenih osam stoja.Drinski wrote:Ti si lud.Bodkin wrote:Problem je sto je to nemoguce u zaostaloj sitomasnoj drzavi kontas? Moguce jedino ovolikim nametima i zaduzivanjem. I zato sto robovlasnici mogu iskoristavati robove u privatnom sektoru onaj u kucici ima 1400 platu. Ali vama ni crtanje ne pomaze majke miDrinski wrote:
Kako robovsalnici kada ljudi u privatnom sektoru zarade po pola miliona KM?! I onda taj sto ima pola miliona nece da plati radnika, a onda onom radniku kriv onaj kolega sto ima 800 ili 1.300 KM a nije mu kriv gazda sto ima pola miliona.
Drugo, taj koji zaradi pola miliona mora stranci i njenim ljudima dati dobar dio toga.
-
Drinski
#211 Re: Budžet i budžetlije - ALL ABOUT
Čim ga njegovi radnici zale, onda tog sa pola miliona treba pomoći, evo ja cu mu dati pola svoje plate.ultima_palabra wrote: Lakše mu je podmiriti par inspektora... a privreda stoji zbog velikih nameta, puno nezaposlenih, pa je uvijek moguće naći nekoga ko će raditi za neprijavljenih osam stoja.
Drugo, taj koji zaradi pola miliona mora stranci i njenim ljudima dati dobar dio toga.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#212 Re: Budžet i budžetlije - ALL ABOUT
Ne treba savrsen covjek, samo onaj koji zna da je odgovoran za svoje postupke. I drzava koja njeguje legitimna ocekivanja,u smislu da je legitimno ocekivati da ces biti kaznjen ako krsis pravila,nevezano bio Sergej Barbarez ili Meho portir u RMU Kreka.Drinski wrote: Pa skolstvo nije uspjelo da stvori savrsenog covjeka komunistu za 50 godina a da rijesi problem bacanja smeca (kojeg svi bacaju).
-
Drinski
#213 Re: Budžet i budžetlije - ALL ABOUT
A kako da to očekujes kada su svi takvi, i onaj ucitelj, i onaj sto ga bira, i djetetovi roditelji i sl._BataZiv_0809 wrote:Ne treba savrsen covjek, samo onaj koji zna da je odgovoran za svoje postupke. I drzava koja njeguje legitimna ocekivanja,u smislu da je legitimno ocekivati da ces biti kaznjen ako krsis pravila,nevezano bio Sergej Barbarez ili Meho portir u RMU Kreka.Drinski wrote: Pa skolstvo nije uspjelo da stvori savrsenog covjeka komunistu za 50 godina a da rijesi problem bacanja smeca (kojeg svi bacaju).
Svi protiv šunda, oni bi da to skola iskorijeni, a svi trce da gledaju macu diskreciju.
- fidoremilienko
#214 Re: Budžet i budžetlije - ALL ABOUT
Dole budžetaši. 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#215 Re: Budžet i budžetlije - ALL ABOUT
Pa opet je neki RAK dozvolio da se to emituje kod nas.Drinski wrote: A kako da to očekujes kada su svi takvi, i onaj ucitelj, i onaj sto ga bira, i djetetovi roditelji i sl.
Svi protiv šunda, oni bi da to skola iskorijeni, a svi trce da gledaju macu diskreciju.
- ultima_palabra
#216 Re: Budžet i budžetlije - ALL ABOUT
Bolje nemoj ništa davati, i zabijanje glave u pijesak košta.Drinski wrote:Čim ga njegovi radnici zale, onda tog sa pola miliona treba pomoći, evo ja cu mu dati pola svoje plate.ultima_palabra wrote: Lakše mu je podmiriti par inspektora... a privreda stoji zbog velikih nameta, puno nezaposlenih, pa je uvijek moguće naći nekoga ko će raditi za neprijavljenih osam stoja.
-
Bodkin
#217 Re: Budžet i budžetlije - ALL ABOUT
Kojih bolan pola miliona? Pa nisu oni vecina. Da, vlasnici su govna ali dopusteno im je jer inspektori ne rade svoj posao. Boli ih kurac jer nemaju te probleme. A vlast da bi platila armiju budzetlija mora drzati najvece poreze u evropi. Normalnobda ce im gledati kroz prste. Bolje tri stoje poreza nego zatvoriti firmu zbog rada na crno. Malo je forum ogranicen da ti objasnim cijeli krug i zasto ne moze plata na naplatnoj biti danas 1400. Ili zasto je potrebna optimizacija radnih mjesta na budzetu. Ili smanjenje doprinosaDrinski wrote:Ti si lud.Bodkin wrote:Problem je sto je to nemoguce u zaostaloj sitomasnoj drzavi kontas? Moguce jedino ovolikim nametima i zaduzivanjem. I zato sto robovlasnici mogu iskoristavati robove u privatnom sektoru onaj u kucici ima 1400 platu. Ali vama ni crtanje ne pomaze majke miDrinski wrote:
-
Drinski
#218 Re: Budžet i budžetlije - ALL ABOUT
Odobrio je RAK da se emituje i TV IGman ili onu HEMA TV, pa opet ljudi gledaju Macu._BataZiv_0809 wrote:Pa opet je neki RAK dozvolio da se to emituje kod nas.Drinski wrote: A kako da to očekujes kada su svi takvi, i onaj ucitelj, i onaj sto ga bira, i djetetovi roditelji i sl.
-
Drinski
#219 Re: Budžet i budžetlije - ALL ABOUT
U pravu su, ako su oni tebi dobri, i meni su.ultima_palabra wrote: Bolje nemoj ništa davati, i zabijanje glave u pijesak košta.
Last edited by Drinski on 22/04/2015 11:57, edited 2 times in total.
- fidoremilienko
#220 Re: Budžet i budžetlije - ALL ABOUT
Bodkin wrote: Kojih bolan pola miliona? Pa nisu oni vecina. Da, vlasnici su govna ali dopusteno im je jer inspektori ne rade svoj posao. Boli ih kurac jer nemaju te probleme. A vlast da bi platila armiju budzetlija mora drzati najvece poreze u evropi. Normalnobda ce im gledati kroz prste. Bolje tri stoje poreza nego zatvoriti firmu zbog rada na crno. Malo je forum ogranicen da ti objasnim cijeli krug i zasto ne moze plata na naplatnoj biti danas 1400. Ili zasto je potrebna optimizacija radnih mjesta na budzetu. Ili smanjenje doprinosa
Ali džabe je pričati.
-
Drinski
#221 Re: Budžet i budžetlije - ALL ABOUT
80 % posto privatnika ima veca primanja od onog radnika sa kucice. Ja ti kazem da je veci fiskalni efekat kada se zatvori firma koja radi na crno, nego da plati 300 KM poreza. Recimo, da je kod Aide postovan zakon i odmah otvoren stecaj, bilo bi to jeftinije nego sada se s tim gnjaviti.Bodkin wrote: Kojih bolan pola miliona? Pa nisu oni vecina. Da, vlasnici su govna ali dopusteno im je jer inspektori ne rade svoj posao. Boli ih kurac jer nemaju te probleme. A vlast da bi platila armiju budzetlija mora drzati najvece poreze u evropi. Normalnobda ce im gledati kroz prste. Bolje tri stoje poreza nego zatvoriti firmu zbog rada na crno. Malo je forum ogranicen da ti objasnim cijeli krug i zasto ne moze plata na naplatnoj biti danas 1400. Ili zasto je potrebna optimizacija radnih mjesta na budzetu. Ili smanjenje doprinosa
Samo ti objasni, nista te ne kosta, ko ne zna nesto jednostavno da objasni, onda on sam ne razumije materiju.
-
sumirprimus
#222 Re: Budžet i budžetlije - ALL ABOUT
bezze se glodjete,bolji zivot je svakako vanka,sta god ovde bio...
- Mister Yes
#223 Re: Budžet i budžetlije - ALL ABOUT
Ovu temu treba preimonovati u "zavist i ljubomora"
Kakve se samo gluposti pišu. Koliko nedostatka percepcije i shvatanja kako funkcioniše život na planeti uopšte.
Veliki jedu male. Jači tlači. Sposobniji uživaju na račun nesposobnijih koji se pate. To je tako uvijek bilo i uvijek biće. Kako bilo ko pametan može očekivati da političari (koji su najveći dobitnici sistema) mijenjaju sistem koji ih drži na vrhu? Sistem porodičnih, prijateljskih i drugih veza je prirodni sistem na kojem se zasniva ljudsko društvo od kada je svijeta i vijeka. Ljudi se udružuju u plemena i rodove od samih početaka i to je sasvim normalno. Jedan drugom čuvaju leđa i tako se lakše bore za zajedničke interese. Naravno da će pripaziti prijatelja/rodbinu a ne nekog ko mu nije ni rod ni pomozi bog. Na kraju uvijek jedni uzjašu i uspostave međusobne veze a zatim jašu one ispod. Uvijek bilo i biće.
E sad, imaju i revolucije koje su se dešavale i dešavat će se. Ali revolucije samo dovedu do toga da neko drugi uzjaše tako što zbaci one koji su prije jahali. I opet jovo nanovo. Ako si trenutno donji mogu razumjeti da želiš da budeš gornji. Ali nazovi to pravim imenom "hoću ja da budem ko oni" a ne da to zoveš "borba za pravdu" ili "borba za bolji sistem". Sistem će ostati isti. Samo će se promjeniti oni koji su gore i oni koji su dole. Ali prvo revolucija buraz. Mrš na ulicu i izbori se da budeš gornji. A mi koji smo sada gore (ne nužno na budžetu) ćemo braniti sistem uz pomoć prvo izbora a zatim ako treba i uz pomoć naše policije. Dok ne postane vaša a kada postane vaša onda ćemo mi rušiti vas. I tako dok se boje ne rastope
Kakve se samo gluposti pišu. Koliko nedostatka percepcije i shvatanja kako funkcioniše život na planeti uopšte.
Veliki jedu male. Jači tlači. Sposobniji uživaju na račun nesposobnijih koji se pate. To je tako uvijek bilo i uvijek biće. Kako bilo ko pametan može očekivati da političari (koji su najveći dobitnici sistema) mijenjaju sistem koji ih drži na vrhu? Sistem porodičnih, prijateljskih i drugih veza je prirodni sistem na kojem se zasniva ljudsko društvo od kada je svijeta i vijeka. Ljudi se udružuju u plemena i rodove od samih početaka i to je sasvim normalno. Jedan drugom čuvaju leđa i tako se lakše bore za zajedničke interese. Naravno da će pripaziti prijatelja/rodbinu a ne nekog ko mu nije ni rod ni pomozi bog. Na kraju uvijek jedni uzjašu i uspostave međusobne veze a zatim jašu one ispod. Uvijek bilo i biće.
E sad, imaju i revolucije koje su se dešavale i dešavat će se. Ali revolucije samo dovedu do toga da neko drugi uzjaše tako što zbaci one koji su prije jahali. I opet jovo nanovo. Ako si trenutno donji mogu razumjeti da želiš da budeš gornji. Ali nazovi to pravim imenom "hoću ja da budem ko oni" a ne da to zoveš "borba za pravdu" ili "borba za bolji sistem". Sistem će ostati isti. Samo će se promjeniti oni koji su gore i oni koji su dole. Ali prvo revolucija buraz. Mrš na ulicu i izbori se da budeš gornji. A mi koji smo sada gore (ne nužno na budžetu) ćemo braniti sistem uz pomoć prvo izbora a zatim ako treba i uz pomoć naše policije. Dok ne postane vaša a kada postane vaša onda ćemo mi rušiti vas. I tako dok se boje ne rastope
-
Naslovnica
#224 Re: Budžet i budžetlije - ALL ABOUT
Ja ne znam koliko ih se pozapošljavalo u onim naplatnim kućicama, ali redovno prolazim na relaciji Tarčin-Lepenica-Vlakovo, rijetko kada vidim isto lice, pa majku mu, imam osjećaj da se tamo uhljebilo 100 ljudi samo na naplatnim kućicama?!
- fidoremilienko
#225 Re: Budžet i budžetlije - ALL ABOUT
Dobro je kralju. KOji likDrinski wrote: 80 % posto privatnika ima veca primanja od onog radnika sa kucice