Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
bh.tornjak wrote:Slusam Joschka Fischer (nekadasnji ministar vanjskih poslova Njemacke)....gdje kaze:
{...}
Ovi "bivsi" su najbolji kad pocnu soliti pamet "sadasnjima". Ne sjecam se ovoga, je li sta dobro uradio kao ministar?
dobar je bio Joschka...dusa mu "zelena" tj. Grüne 90.....
pa...obicno progovore poslije.....jer u toku mandata ne smiju.....jbg.....takva pravila su svud u svijetu
Zastro ne smiju? Kad je mogo nije mogo. Sad kad moze on ne moze.
Lako mu se sad praviti mudar i dobar. Trebao je uciniti nesto kad je bio u poziciji.
Avetinho wrote:
Lako mu se sad praviti mudar i dobar. Trebao je uciniti nesto kad je bio u poziciji.
Yo tebe, da je ovo govorio dok je bio na poziciji odmah sutradan bi mu spakovali seksualni skandal ili sličnu idijotiju se neposlušnika i idealiste riješe. ha ja...
Avetinho wrote:
Yo tebe, da je ovo govorio dok je bio na poziciji odmah sutradan bi mu spakovali seksualni skandal ili sličnu idijotiju se neposlušnika i idealiste riješe. ha ja...
Hajd kad ti kazes. Ovako koga briga sta sada govori. Ovim se mogu hraniti samo jutub internet ratnici.
bh.tornjak wrote:
Koje su to stvari počele zahtjevati ? Da nakon što ih muž izmlati više nisu ograničene na izbor između rijeke i pruge ?
odgovor obadvojici:
Razlog pusanja brakova je i socijalne i ekonomske prirode (izmedju ostalih)....
da bi se moglo normalno da zivi...obadvoje su prinudjeni da rade (a mnogi "nose" posao kuci)....dakle...svakodnevnica tim nacinom zivota dovodi do otudjivanja bracnih partnera (ili drugova)
ima toga jos pun "kufer"....ukratko.....ona ublehaska navlakusa o zenskim pravima je zveknula Zap. drustvo ko Bumerang...
dobili su jeftinu radnu snagu (zene) ali se sada to sveti....nema potomstva itd...itd....
PS.
nadam se da me necete optuziti kao "muskog sovinistu"
off topic
norveska, ono nesto kao top zemlja, ima zene:
drzavnog ministra
ministra finansija
direktora tajne policije
ministra odbrane
....
jeftin aradna snaga
plus sto tata MORA uzeti pola porodiljskog [/quote]
Imaju ekonomiju ali je pravi luksuz zivjeti kao dijete u porodici gdje su mama i tata zajedno
Kako povezaste zene i imigrante, 'ljeba vam?
Inace, francuski predsjednik kaze kako ce Francuska traziti od UN-a rezoluciju kojom bi se Francuskoj dopustilo trazenje, pronalazenje i unistavanje brodova koji se koriste za prevoz imigranata
insomnia78 wrote:Kako povezaste zene i imigrante, 'ljeba vam?
Inace, francuski predsjednik kaze kako ce Francuska traziti od UN-a rezoluciju kojom bi se Francuskoj dopustilo trazenje, pronalazenje i unistavanje brodova koji se koriste za prevoz imigranata
Naravno, bez ovih unutra
Liniju puknuti - svaki brod koji predje bez dozvole potapanje.Pa ja ne znam kako je moguce da neko moze uzeti camac,nelegalno preci granicu drzave i jos ako se svojom krivicom krene utapati ta drzava ga je obavezna i spasavati... pa to i jste razlog zasto idu,zato sto im se dopusta i vide da to prolazi.
tm84 wrote:granice evrope treba dobro cuvati... to jest sve zapadno od portugala i irske, mediteran, istocno od istanbula i moskve treba staviti do znanje izbjeglicama da im sreca nije u evropi koliko god mislili, i dzabe pokusavaju da udju u istu... treba se pogledati na juzni kontinent, australija to radi kako treba... evropa evropljanima!!!
sta sve covijek nece procitati....
uzdigao se Bosnjo,veliki europski patrijota govoriti u ime Europe za koju samu je ta ista BiH zadnja ojebina i gubitnik na njezinoj periferiji
A šta ako tm84 niiijeee Bošnjo? Onda komentar naravno ima itekako smisla. Pa ja.
prije svega, ne podnosim te termine... ali recimo da sam bosnjo... jer su mi roditelji muslimani... ali meni religija ne znaci nista (opijum za narod)... nebitno... kakve veze uopste to ima sa mojim komentarom?! ja sam prije svega evropejac muslimanskih korijena, koji ne zeli da mu afrikanci i azijati uniste kontinent... a to rade... necu ulaziti u to sta je evropa ucinila tim kontinentima, jer je to proslost... ali ovo sto se sada desava sa africkim izbjeglicama treba zaustaviti... sta ce se desiti kad dodju u evropu? bice prosjaci... je.bes taj zivot... treba zaustiviti bilo kakvu ilegalnu emigraciju u evropu...
tm84 wrote:
prije svega, ne podnosim te termine... ali recimo da sam bosnjo... jer su mi roditelji muslimani... ali meni religija ne znaci nista (opijum za narod)... nebitno... kakve veze uopste to ima sa mojim komentarom?! ja sam prije svega evropejac muslimanskih korijena, koji ne zeli da mu afrikanci i azijati uniste kontinent... a to rade... necu ulaziti u to sta je evropa ucinila tim kontinentima, jer je to proslost... ali ovo sto se sada desava sa africkim izbjeglicama treba zaustaviti... sta ce se desiti kad dodju u evropu? bice prosjaci... je.bes taj zivot... treba zaustiviti bilo kakvu ilegalnu emigraciju u evropu...
pa bolje se snalaze na zapadu neki azijati,recimo iranci,od bosanaca.....iranci koje znam svi su ljekari,profesori,nastavnici....od nasih bosnja vecina radi fizicke poslove
insomnia78 wrote:Ne znam, ne moze covjek grijesiti dusu al ima i tu svega
Upravo. Ne znam majke sta bih rekao. Tuga ziva ali prvo sto mi je palo na pamet su imigranti iz sudana ili eritreje i njihovo ponasanje u evropi...ne znam jebiga
Kako se ponasaju imigranti iz sudana i eritreje? Natovare se na socijalu ili? Medju ovima sto ih znam, Sudanci, Eritrejci i Etiopljani slove za najvise sklone obrazovanju i poduzedtnistvu od Africkih imigranata - zato pitam.
Last edited by Baboolal on 24/04/2015 03:09, edited 1 time in total.
EU pokrece misiju "triton", sa utrostrucenim budzetom
Misiju ima za cilj pronalazak i spasavanje imigranata sa mora
21 zemlja je ponudila pomoc, za sada ucestvuje 7 brodova, 4 aviona, jedan helikopter i 65 ljudi
Tehniku su za sada omogucile VB, Fr, Njemacka i Belgija
Naravno u operaciji takodje ucestvuju i mornarice ostalih zemalja koje se vec nalaze na Mediteranu
tm84 wrote:
pa bolje se snalaze na zapadu neki azijati,recimo iranci,od bosanaca.....iranci koje znam svi su ljekari,profesori,nastavnici....od nasih bosnja vecina radi fizicke poslove
iranci su svijet za sebe, aristokracija medju migrantima, imaju poseban status svugdje. i nisu mjerilo prosjecnog azijskog migranta, dapace, totalna su mu suprotnost.