Fuad Backović DEEN optužuje: "Zašto kupujemo lažnjake?"

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
supercali

#201 Re: Fuad Backović DEEN optužuje: "Zašto kupujemo lažnjake?"

Post by supercali »

razonoda wrote:Ko god ima djecu--trebao bi se suzdrzati komentara. sto kazu nasi stari= what goes around comes around :roll:
nesto ne znam da nasi stari tako dobro barataju engleskim :D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#202 Re: Fuad Backović DEEN optužuje: "Zašto kupujemo lažnjake?"

Post by pici »

ako nemate ljeba, jedite kolače
cyprus

#203 Re: Fuad Backović DEEN optužuje: "Zašto kupujemo lažnjake?"

Post by cyprus »

Nešto razmišljam... Po meni je puno veći grijeh dati na neki odjevni predmet (ili torbicu :mrgreen: ) koji košta 1000 KM ili više, nego uzeti 'lažnjak'... Koliki mentalni siromah moraš biti da bi sebe dokazivao kroz neke fensi marke :-)
supercali

#204 Re: Fuad Backović DEEN optužuje: "Zašto kupujemo lažnjake?"

Post by supercali »

za neke stvari vrijedi dati recimo 1000 maraka al to zna onaj koji kupi i koji je ranije nosio original te neke odjece
jbg nije isto recimo nositi sinteticku majicu sa znakom birkin nike klinac palac ili recimo svilenu od kevlara od satena od nekog svemirskog materijala u kojem ti je udobno u kojem se ne znojis koji ti skuplja znoj i sl

e u tome je razlika u cijeni a naravno tu spada i ime koje placamo nekih 20% otprilike na svaki svjetski poznati brand
omar little

#205 Re: Fuad Backović DEEN optužuje: "Zašto kupujemo lažnjake?"

Post by omar little »

malogradjanstina cista.
JThomas

#206 Re: Fuad Backović DEEN optužuje: "Zašto kupujemo lažnjake?"

Post by JThomas »

kod ovih brendova o kojima zaimov mali priča, materijal i rad su bukvalno 1% cijene, a ostalo marka, dizajn i marketing.
Juliuscezar

#207 Re: Fuad Backović DEEN optužuje: "Zašto kupujemo lažnjake?"

Post by Juliuscezar »

Koliko kontam odem na pijacu i ako mi se svidja neka majica od cca 20 KM prvo moram dobro provjeriti da slucajno na njoj ne pise Tom Tailor, ako pise ne smijem je kupiti. Ili da pazim da na pantolama od 40 KM ne pise D G ili Diesel. Fudo izvini.
sinuhe

#208 Re: Fuad Backović DEEN optužuje: "Zašto kupujemo lažnjake?"

Post by sinuhe »

Voli covjek svoj posao.
Da nema background koji ima bio bi cak simpatican, ono svugdje ima takvih a moze i Bosna priustiti jednog :-)
supercali

#209 Re: Fuad Backović DEEN optužuje: "Zašto kupujemo lažnjake?"

Post by supercali »

tomas govorio sam uopsteno ne konkretno za marke sto zaim junos prica
madridist

#210 Re: Fuad Backović DEEN optužuje: "Zašto kupujemo lažnjake?"

Post by madridist »

Do kada modovi misle drzat zakljucanim pdf o problemu pasa lutalica?
Klix bi morao biti na strano gradjana.
JThomas

#211 Re: Fuad Backović DEEN optužuje: "Zašto kupujemo lažnjake?"

Post by JThomas »

svaki medij je na strani onoga ko plaća. a "građani" to nisu.
omar little

#212 Re: Fuad Backović DEEN optužuje: "Zašto kupujemo lažnjake?"

Post by omar little »

madridist wrote:Do kada modovi misle drzat zakljucanim pdf o problemu pasa lutalica?
Klix bi morao biti na strano gradjana.
dok fudo ne rijesi pitanje kupovine laznjaka.
Šveđanin

#213 Re: Fuad Backović DEEN optužuje: "Zašto kupujemo lažnjake?"

Post by Šveđanin »

Pa vi radite upravo ono sto Fuad hoće, vi mu dižete popularnost. On svoj konkretan proizvod nema, već upravo egzistira na toj pažnji koji mu vi dajete a koja je potpomognuta tim novcem uticajnih roditelja. I vjerujem da ni roditeljima nije svejedno. Pokušavam se staviti u ulogu žene, na stranu sponzorstvo ali meni je ovaj lik totalni turn off. Baš me zanima ima li žene kojoj bi on mogao biti muževan, poželjan i sl. Tuga.

Hijerarhija se zna...

Image
Cherry-Cherry

#214 Re: Fuad Backović DEEN optužuje: "Zašto kupujemo lažnjake?"

Post by Cherry-Cherry »

Ne kontam kako neko može kupiti nešto i platiti 10000 eura samo zato jer je poznat brend u pitanju. :-)
A isto tako ne kontam što neko kupuje lažnjak za 100 KM kad isti kvalitet ima i na pijaci za 20 KM.
cyprus

#215 Re: Fuad Backović DEEN optužuje: "Zašto kupujemo lažnjake?"

Post by cyprus »

Šveđanin wrote:Image
Eh, ovako, lista marki (maraka :mrgreen: ) sa ove piramide za koje sam čuo:

Starbucks
Swatch
Tiffany
Gucci
Prada
Tissot
Rolex
Omega
Bulgari

30%... Pa nisam ni toliko zatucan koliko sam mislio :mrgreen:
Dozer

#216 Re: Fuad Backović DEEN optužuje: "Zašto kupujemo lažnjake?"

Post by Dozer »

Da sve to bude gore, treba znati da se sve to sije u istim objektima/fabrikama po Kini, Pakistanu , Indiji, Indoneziji, Filipinima, itd.
Imao prilike vidjeti.
U istoj manfakturi se siju majice za Massimo Dutti, Armani, DG, od identicnih materijala, ali po razlicitim semama/krojevima i sa razlicitim uzorcima, a onda se samo usivaju razlicite markice.
U realnosti, jedna majica bilo koje ove firme/marke u proizvodnji kosta isto kao i bilo koja majica "dupljak" koja se moze naci na pijaci, tj. nisu skuplje od 1-2 € po komadu, a nerijetko su cak i od istog materijala, ali - u markiranom butiku ta majica kosta 100-10.000 puta vise nego na pijaci.

Ali, dok je pacijenata, tj. bolesnika koji su spremni za te krpice davati hiljade KM ili $ ili €, te firme ce se voditi kao milijarderske.
Ridjobrki

#217 Re: Fuad Backović DEEN optužuje: "Zašto kupujemo lažnjake?"

Post by Ridjobrki »

supercali wrote:
razonoda wrote:Ko god ima djecu--trebao bi se suzdrzati komentara. sto kazu nasi stari= what goes around comes around :roll:
nesto ne znam da nasi stari tako dobro barataju engleskim :D
Imam petogodišnjaka i riječ mu ne bih rekao kad bi mi jednog dana objasnio da je gay - to Bog dadne tako.

S druge strane, Fudo se ne rađa - Fudo se postaje.
Šveđanin

#218 Re: Fuad Backović DEEN optužuje: "Zašto kupujemo lažnjake?"

Post by Šveđanin »

Brzi prelazak iz neke od nižih društvenih klasa u visoku najčešće proizvodi ljude koji žude za brendovima i kićenjem jednog brenda na drugi, jer oni imaju novac, ali još uvijek imaju osjećaj da nisu poštovani od okoline i moraju se dokazivati sami sebi. Sa druge strane imamo ljude kojima je to standard, za drugo ne znaju od rođenja do dana današnjeg su okruženi skupocjenim stvarima. Poenta: Fuad je debil kojem se nepotrebno posvećuje pažnja. Bošnje i njihova elita su male mace za rusku elitu i njihov papanluk.

Rijetke su zemlje na svjetu u kojima ovo sa slike pa par stepenica iznad može biti standard. Izuzmemo li pojedine patuljaste zemlje, jedino mi na pamet padaju Švicarska i Norveška kao zemlje gdje malo širi krug ljudi sem onih 1% sebi može priuštiti brendove sa gornjih stepenika. Da se razumijemo mnogi mogu kupiti LV torbu na kredit ili otplatu, ali je manjem broju ljudi takvo nešto standard.

cyprus wrote:
Šveđanin wrote:Image
Eh, ovako, lista marki (maraka :mrgreen: ) sa ove piramide za koje sam čuo:

Starbucks
Swatch
Tiffany
Gucci
Prada
Tissot
Rolex
Omega
Bulgari

30%... Pa nisam ni toliko zatucan koliko sam mislio :mrgreen:
A za Tod's ne znaš. :oops:

Ima tu gomila, na desetine i stotine brendova, a ovi se nešto previše ograničiše na satove i proizode od zlata..
dječak sa šibicama

#219 Re: Fuad Backović DEEN optužuje: "Zašto kupujemo lažnjake?"

Post by dječak sa šibicama »

Image

Jesam papak ako od navedenih marki cuo samo za Rolex, Cartier, Prada, Gucci, Swatch a za Bulgarija sam cuo samo za onog Sulejmana :oops:
cyprus

#220 Re: Fuad Backović DEEN optužuje: "Zašto kupujemo lažnjake?"

Post by cyprus »

Evo ukucavo Tod's, gledam logo... Nikad vidio, ni čuo :shock:
Matzan

#221 Re: Fuad Backović DEEN optužuje: "Zašto kupujemo lažnjake?"

Post by Matzan »

Šveđanin wrote:Brzi prelazak iz neke od nižih društvenih klasa u visoku najčešće proizvodi ljude koji žude za brendovima i kićenjem jednog brenda na drugi, jer oni imaju novac, ali još uvijek imaju osjećaj da nisu poštovani od okoline i moraju se dokazivati sami sebi. Sa druge strane imamo ljude kojima je to standard, za drugo ne znaju od rođenja do dana današnjeg su okruženi skupocjenim stvarima. Poenta: Fuad je debil kojem se nepotrebno posvećuje pažnja. Bošnje i njihova elita su male mace za rusku elitu i njihov papanluk.

Rijetke su zemlje na svjetu u kojima ovo sa slike pa par stepenica iznad može biti standard. Izuzmemo li pojedine patuljaste zemlje, jedino mi na pamet padaju Švicarska i Norveška kao zemlje gdje malo širi krug ljudi sem onih 1% sebi može priuštiti brendove sa gornjih stepenika. Da se razumijemo mnogi mogu kupiti LV torbu na kredit ili otplatu, ali je manjem broju ljudi takvo nešto standard.
Izvini što pitam ovako direktno, živiš li ti u Švedskoj?
dječak sa šibicama

#222 Re: Fuad Backović DEEN optužuje: "Zašto kupujemo lažnjake?"

Post by dječak sa šibicama »

Mene cudi kako Fudo nije i prezime promijenio u Graff, ili Vuitton.

Deen Graff, kako moderno zvuci.
iz zadnje klupe

#223 Re: Fuad Backović DEEN optužuje: "Zašto kupujemo lažnjake?"

Post by iz zadnje klupe »

Kod mene radi malac 20 god gay, nekad ne znam jel se sali ili zbilja tako prica. Al , definitvo su 'u drugom svijetu''
Stvar hormonalne neravnoteže, fakat ništa ne možeš uraditi, prije par decenija ljudi probali sa testosteronskim dodacima, iz nekog razloga ne djeluje (dok kad bi dao istu količinu ženi, momentalno bi je pretvorio u muškarca :shock: )

feminizirani, bili gay ili ne, a ako su su još uz to u svom svijetu ( prepoznaš ih po stavu, moda, ceca, karleuša) su u osnovi nesretne osobe, jer su odbačeni čak i od gay zajednice, ne posjeduju mentalnu snagu žene, niti fizičku muškarca. pa ako ne uspiju u modi, žutoj štampi, ili nekoj drugoj estradnoj aktivnosti, teško se uklapaju u realne tokove života

A uz to imaju jedan veliki problem, imaju potrebu da budu in spot lite koja proističe iz te hormonalne neravnoteže, mada bi po njih bilo bolje da budu što vise under cover, manje bi bilo bullinga

Znajući sve to, ako čvrsto obeća da će nas poštediti bar više trash "visokobudžetnih" :-) spotova by Dejan milicevic, i mi trebamo popustiti njega, nije lako biti Deen, čak ni u Holandiji, ma šta mislili...
Better Man

#224 Re: Fuad Backović DEEN optužuje: "Zašto kupujemo lažnjake?"

Post by Better Man »

cyprus wrote:Evo ukucavo Tod's, gledam logo... Nikad vidio, ni čuo :shock:
Engleski prozvođač cipela, tj. marka. Prave muške brodarice namjenjene za vožnju automobila i jako su skupe. Koliko sam shvatio, Deen je htio da kaže da ljudi kupuju stvari u skladu sa svojim finansijskim mogučnostima. Dakle da kupuju orginal stvari koje su im pristupačne i da imaju neki svoj stil,a ne da bacaju pare na fake stvari, tj. kopije skupocjenih marki koje oni sebi ne mogu priuštiti, pa daj buvljak. Meni nisu jasni ljudi koji iskrcaju 600 KM za buvljak torbu nekog luksuznog brenda, a mogli su za upola manje ili još jeftinije kupiti orginal torbu nekog brenda koji nije luksuzan.
JThomas

#225 Re: Fuad Backović DEEN optužuje: "Zašto kupujemo lažnjake?"

Post by JThomas »

jeste vi ikad stvarno bili na buvljaku? na buvljaku isto koštaju "versace", "michael kors" i žlejpjihpnhfisngjld, samo ako su iste veličine i kroja...k'o oni što prodaju knjige na ulici pa po debljini i formatu pucaju cijene.
Post Reply