E tek sam sad u dilemi. Vec sam se bio odlucio za SX4, ali kad sam ovo ugledao, za ne puno vise love (+cca. 5 ljami), moja odluka je definitivno poljuljana...
1.6 VVT 120ks AllGrip, dosta opreme (srednji paket) i sve to cirka 31 milja.
Moderators: _BataZiv_0809, anex

jes rugoba,k'o duster?!NediM17 wrote:
E tek sam sad u dilemi. Vec sam se bio odlucio za SX4, ali kad sam ovo ugledao, za ne puno vise love (+cca. 5 ljami), moja odluka je definitivno poljuljana...
Jasta je, pravi grob.konektovan wrote:jes rugoba,k'o duster?!NediM17 wrote:
Ja sam i Patrola Y61 4.2 litra vozao po gradu, pa ne vidim sto bi bio problem auto od 4175mm vozati po gradu. Ne znam ni sam, razmotricu jos malo ponude pa odluciti.530i wrote:Dobra je nova Vitara, ako se možeš uklopiti u budžet. Nisam je probao u vožnji ali djeluje mi malkice manja od Dustera i ugodnija za voziti po gradu.
NediM17 wrote:
Ima Auto, Sport i Snow opcije.jrambo wrote:NediM17 wrote:
Allgrip? da li je slicno kao kod sx4 da možeš manuelno mijenjati pogon ili se automatski uključuje po potrebi?
CestitamNediM17 wrote:Ima Auto, Sport i Snow opcije.jrambo wrote:NediM17 wrote:
Allgrip? da li je slicno kao kod sx4 da možeš manuelno mijenjati pogon ili se automatski uključuje po potrebi?
Auto- vozi na prednje, u slucaju proklizavanja prednjih dio snage ide i na zadnje.
Sport- kao sto i samo ime kaze, pogon prilagodjen ganjanju, deranju po krivinama i slicno.
Snow- za maksimalan ucinak na snijegu.
Inace, stvar je zavrsena, na kraju je ipak legao SX4 sa iAWD pogonom, 1.6 VVT 120ks, i bogati Navi paket opreme.
Ma kakva dacia rumunjsko njesra, renault koleos i neces se pokajati ali sigurno, mnostvo pomagala, udobnost, pouzdanost, performanse ma sve sta nudi je sama 10kaNediM17 wrote:
![]()
1.5 dCi 110ks 4x4, MediaNAV, 4xel. prozori, parking senzori, grijana sjedista, cijena sitnica.
Sama 10-ka za sami promašaj od autadci 1.9 wrote:Ma kakva dacia rumunjsko njesra, renault koleos i neces se pokajati ali sigurno, mnostvo pomagala, udobnost, pouzdanost, performanse ma sve sta nudi je sama 10kaNediM17 wrote:
![]()
1.5 dCi 110ks 4x4, MediaNAV, 4xel. prozori, parking senzori, grijana sjedista, cijena sitnica.
Ne znam za konkretan model, ali bih zaobisao Daihatsu da sam na tvom mjestu. Oni su ugasili prodaju u Evropi ima par godina. Pouzdanost je vjerovatno dobra, tipicno za Japance, dijelovi tako tako, majstori nikako.jrambo wrote:Ima li iko iskustva sa Daihatsu Teriosom ? model od 2008 pa nadalje(dijelovi, pouzdanost). znam da je vrlo rijedak SUV ali jedan ocuvan mi je zapeo za oko
tnxado-šampion wrote:Ne znam za konkretan model, ali bih zaobisao Daihatsu da sam na tvom mjestu. Oni su ugasili prodaju u Evropi ima par godina. Pouzdanost je vjerovatno dobra, tipicno za Japance, dijelovi tako tako, majstori nikako.jrambo wrote:Ima li iko iskustva sa Daihatsu Teriosom ? model od 2008 pa nadalje(dijelovi, pouzdanost). znam da je vrlo rijedak SUV ali jedan ocuvan mi je zapeo za oko

U pitanju je jeftiniji rođak Toyote. Nešto kao Škoda i VWjrambo wrote:tnxado-šampion wrote:Ne znam za konkretan model, ali bih zaobisao Daihatsu da sam na tvom mjestu. Oni su ugasili prodaju u Evropi ima par godina. Pouzdanost je vjerovatno dobra, tipicno za Japance, dijelovi tako tako, majstori nikako.jrambo wrote:Ima li iko iskustva sa Daihatsu Teriosom ? model od 2008 pa nadalje(dijelovi, pouzdanost). znam da je vrlo rijedak SUV ali jedan ocuvan mi je zapeo za oko
Ne, nije u pitanju jeftiniji rodjak. U Daihatsu autima nema nista jeftino u odnosu na Toyote, samo su unutar kompanije pozicionirani tako da prave uglavnom manje automobile, koji su specificni i uglavnom nisu konkurencija Toyotinim modelima. Na primjer, jako mali SUV (Terios), jako mali do srednje mali monovolumen (Move/Gran Move, poslije YRV), itd. I sve komponente razvijaju sami, od motora pa dalje, ne koriste nista Toyotino. Ja imam Daihatsu, ne pase ni jedan dio s Toyote.arman1 wrote:U pitanju je jeftiniji rođak Toyote. Nešto kao Škoda i VWjrambo wrote:tnxado-šampion wrote: Ne znam za konkretan model, ali bih zaobisao Daihatsu da sam na tvom mjestu. Oni su ugasili prodaju u Evropi ima par godina. Pouzdanost je vjerovatno dobra, tipicno za Japance, dijelovi tako tako, majstori nikako.