Nele i KLIX

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Creasy

#201 Re: Nele i KLIX

Post by Creasy »

madner wrote:Matematicku operaciju sabiranja.
Cisto da vidimo kako stvari stoje.
A brojevi predstavljaju?
madner

#202 Re: Nele i KLIX

Post by madner »

Sto, hoce li biti drugaciji rezultat kada znas sta predstavljaju? :D
OldMayor

#203 Re: Nele i KLIX

Post by OldMayor »

Creasy wrote: Argumenti ti i nisu baš nešto uvjerljivi.
1. Možda termin "protjerano" nije adekvatan, ali 150.000 Srba jest otišlo iz grada, a nije baš da im je bilo pametnije da ostanu.
2. Pravi se mutav o toljagama i palijama? Čovjek objasnio da nije vidio šta se napolju dešava, nego su tako srbijanski mediji prenijeli.
3. Koševo, pa i svaki drugi dio grada je danas takav, jer se djeca više ne igraju napolju, nego su na Fejsu, Playstationu... Isti je slučaj i sa BG, ZG,...
4. On je odletio za BG, jer je vidio šta se oko njega dešava i čemu sve to vodi. Glup bi bio da je ostao.
5. Tačno je da je Nele u neku ruku ikona Sarajeva, jer je promovisao Sarajevo i sarajevski humor ko niko drugi.
Nije nikome bilo pametno da ostane, ali jaro neko je morao, neko je morao odbraniti porodice i djecu, jer bi gamad sve pobila. Pogledaj imena koliko su i srba pobili, imas eto biraj masakr koji ces, po Dobrinji, Alipasinu, Ferhadiji, Markale...

Naravno da nije pametno. Zato su se srbi i ispalili, neki i dosta ranije, jer im je fino receno ili idite ili ostanite, mi cemo pucat vi kako hocete. Pa su tako nekim cudom kolege i kolegice mojih roditelja naprasno preko noci nestali. A vjeruj mi, niko njima nije prijetio. Ali odjednom su se ispalili kao 'u posjete' rodbini, po srbiji, austarliji, americi itd.
uglavnomja

#204 Re: Nele i KLIX

Post by uglavnomja »

srbi sa ilidze su dobili naredbu od strane sds-a ili koje vec vlasti da napuste svoje kuce. pricam o reintegraciji.

znam ih koji nisu otisli.

nego, pitanje zza ove kao protjerane :-) srbe

koliko ih je vrtilo stan, otkupilo pa prodalo?
tacnije koliko nije :D

postoji li i jedna jedina zvanicna sudska odluka da se liku xy odzima stanarsko pravo zato je je bio u agresorskoj vojsci?

koliko ima slucajeva fizickog napada na srbe u sarajevu? da ne pricam o smrtnim posljedicama.

itd

nele supak nad supcima. zato sto je bio "nas" ... da nije bio to sto je bio, bolio bi me racq sta laprda.
Creasy

#205 Re: Nele i KLIX

Post by Creasy »

Ripicipi wrote:
Creasy wrote:
Ripicipi wrote:
RTRS neku noc rece da je '96 120 hiljada Srba napustilo Sarajevo.
Vogošća, Ilijaš, Rajlovac, Ilidža, Grbavica i neka sela. Koliko je tu moglo biti stanovnika?
Ako meni ne vjerujes, valjda vjerujes rtrs-u ;-)

Ne vjerujem nešto ni RTRS-u, nego pitam tebe koliko je tu moglo biti stanovnika, po tvojoj procjeni?
Creasy

#206 Re: Nele i KLIX

Post by Creasy »

madner wrote:Sto, hoce li biti drugaciji rezultat kada znas sta predstavljaju? :D
Pitanje je koliko su tačni...
uglavnomja

#207 Re: Nele i KLIX

Post by uglavnomja »

Creasy wrote:
Qler wrote:Malo... u glavnom je umrlo jer su bili stariji ljudi, neki su otisli, isto tako u mom neboderu nema jedno 70% ljudi koji su tu prije zivjeli... znaci i muslimani i hrvati protjerani tom logikom...
Nisu, ali su došli drugi muslimani. Drugi Srbi i Hrvati nisu došli.

:D

jah, nebeski narod ... eto oni su prodali stanove, ali jednom srpski stan - zauvijek srpski stan :lol: :lol:
Creasy

#208 Re: Nele i KLIX

Post by Creasy »

OldMayor wrote:
Creasy wrote: Argumenti ti i nisu baš nešto uvjerljivi.
1. Možda termin "protjerano" nije adekvatan, ali 150.000 Srba jest otišlo iz grada, a nije baš da im je bilo pametnije da ostanu.
2. Pravi se mutav o toljagama i palijama? Čovjek objasnio da nije vidio šta se napolju dešava, nego su tako srbijanski mediji prenijeli.
3. Koševo, pa i svaki drugi dio grada je danas takav, jer se djeca više ne igraju napolju, nego su na Fejsu, Playstationu... Isti je slučaj i sa BG, ZG,...
4. On je odletio za BG, jer je vidio šta se oko njega dešava i čemu sve to vodi. Glup bi bio da je ostao.
5. Tačno je da je Nele u neku ruku ikona Sarajeva, jer je promovisao Sarajevo i sarajevski humor ko niko drugi.
Nije nikome bilo pametno da ostane, ali jaro neko je morao, neko je morao odbraniti porodice i djecu, jer bi gamad sve pobila. Pogledaj imena koliko su i srba pobili, imas eto biraj masakr koji ces, po Dobrinji, Alipasinu, Ferhadiji, Markale...

Naravno da nije pametno. Zato su se srbi i ispalili, neki i dosta ranije, jer im je fino receno ili idite ili ostanite, mi cemo pucat vi kako hocete. Pa su tako nekim cudom kolege i kolegice mojih roditelja naprasno preko noci nestali. A vjeruj mi, niko njima nije prijetio. Ali odjednom su se ispalili kao 'u posjete' rodbini, po srbiji, austarliji, americi itd.

Pa što onda zamjeraš Neletu i Srbima koji su se ispalili?
PM72

#209 Re: Nele i KLIX

Post by PM72 »

Histerija ide dotle da sad izjavljuju kako je iz Sarajeva protjerano 250 000 Srba????? a 1991 ih živjelo 157 000.Uključujući i one dijelove Sarajeva koji su i sada i u ratu bilo pod kontrolom Srba.Šta je Srbima 100 000? Ništa.Kao kad su cigu optužili da je ukrao tramvajske šine.On se branio da nije on nego njegova djeca."kako će djeca ukrasti šine kad u njima ima po 300 kg" - veli policija a cigo samo slegnuo ramenima i rekao "Drug inspektor,šta znaju djeca šta je 300 kila,uzmu pa nose".

Ja nikad nisam čuo za slučaj da je ijedan protjeran.Alija takvu naredbu nikad nije izdao.Koliko god imao nešto protiv njega ali to je istina."Naša" strana nije upadala ljudima u kuće i stanove i istjerivala ljude kao što su radili pripadnici VRS sa nesrbima.
madner

#210 Re: Nele i KLIX

Post by madner »

Ne vjerujes u popis stanovnistva 1991? :shock:
uglavnomja

#211 Re: Nele i KLIX

Post by uglavnomja »

fakat sta je bilo sa neletovim stanom :D

i tatinim naravno.

garant nisu trazili povrat stanova, 'nako iz principa, nemaju oni sta radit u sarajevu :izet:
Creasy

#212 Re: Nele i KLIX

Post by Creasy »

PM72 wrote:
Ja nikad nisam čuo za slučaj da je ijedan protjeran.Alija takvu naredbu nikad nije izdao.Koliko god imao nešto protiv njega ali to je istina."Naša" strana nije upadala ljudima u kuće i stanove i istjerivala ljude kao što su radili pripadnici VRS sa nesrbima.

:lol:
Ripicipi

#213 Re: Nele i KLIX

Post by Ripicipi »

Creasy wrote:
Ne vjerujem nešto ni RTRS-u, nego pitam tebe koliko je tu moglo biti stanovnika, po tvojoj procjeni?
Blizu 100 hiljada sigurno, a jos kada oduzmes Pale, Lukavicu itd. shvatis kakve gluposti prica Jankovic.
U Sarajevu pod Bh kontrolom je moglo biti max 20-25 hiljada Srba.
Creasy

#214 Re: Nele i KLIX

Post by Creasy »

madner wrote:Ne vjerujes u popis stanovnistva 1991? :shock:
Koji kaže...?
Creasy

#215 Re: Nele i KLIX

Post by Creasy »

Ripicipi wrote:
Creasy wrote:
Blizu 100 hiljada sigurno, a jos kada oduzmes Pale, Lukavicu itd. shvatis kakve gluposti prica Jankovic.
20-25.000 Srba bilo prije rata u dijelu Sarajeva koji je u ratu držala ARBiH?
Last edited by Creasy on 23/03/2015 14:27, edited 1 time in total.
OldMayor

#216 Re: Nele i KLIX

Post by OldMayor »

Creasy wrote:
Qler wrote:Malo... u glavnom je umrlo jer su bili stariji ljudi, neki su otisli, isto tako u mom neboderu nema jedno 70% ljudi koji su tu prije zivjeli... znaci i muslimani i hrvati protjerani tom logikom...
Nisu, ali su hladno prodali stanove. :wink:
Ko ce vratiti porusene kuce koje je agresor srusio? Ti ljudi nisu mogli doci na svoje i prodati. Dosli su na rusevine.

Srbi i hrvati su prvo se ispalili u dijasporu, dobro im bilo, onda se vratili ovdje pokupili nekretnine, prodali i ispalili se ponovo. I sad takvi pricaju da su protjerani.

Halo ba, ko je ovdje lud.

Mogli su se vratiti itekako, ali kako da se vracaju kad su zivot stvorili negdje drugo. Ako cemo tom logikom, sta mislis koliko se bosnjaka vratilo? Vratili su se oni koji su morali, koji su protjerani iz dijaspore. Ja znam iz svoje ulice sigurno 10 porodica - bosnjackih, koje se nisu vratile. Gdje ce vracati? Znaci da daju otkaze po njemackoj, svedskoj, norveskoj i dodju u ovu vukojebinu. :zzzz: I ti ljudi nisu protjerani, ali srbi koji su otisli jesu. Pa kako to jebote.

I tu je problem. Sto nele na sve nacine pokusava da sve prikaze na taj nacin da se ovdje sve radilo protiv srba.

Sarajevo etnicki nije cisceno kako on to hoce da dokaze, jer da jeste prvo sto bi uradili porusili bi sve crkve i sve sto je srpsko - da nam je to bio cilj - a nije. Vidjeli smo recept agresora kako je on to radio.
madner

#217 Re: Nele i KLIX

Post by madner »

Koji kaze da je to Srpsko stanovnistva zaokruzeno prema dole opstina koje su reintegrisane. Bez Grbavice.
uglavnomja

#218 Re: Nele i KLIX

Post by uglavnomja »

Creasy wrote:

Pa što onda zamjeraš Neletu i Srbima koji su se ispalili?

nisi toliko blesav koliko se pravis

niko ne zamjera srbima i svim ostalim koji su otisli
niko ne zamjera zvjezdicama koje su sutjele 4 godine

zamjera se NELETU! samo njemu. zato sto je laprdao, zato sto je srao, zato sto je pokusavao da se ulize, pa pojeo govno ..

nema on taj mentalni kapacitet da ispliva iz kanalizacije u koju se sam bacio.

nele supak
madner

#219 Re: Nele i KLIX

Post by madner »

Creasy wrote:
Ripicipi wrote:
Creasy wrote:
Nije tacno, 4 gradske opstine su imale oko 90 000 Srba.
Arteta

#220 Re: Nele i KLIX

Post by Arteta »

Nele se dosta postarao i sto se tice muzike i glume on je svoje zavrsio pa ne znam sta se ima raspravljati vise o njemu?
Ripicipi

#221 Re: Nele i KLIX

Post by Ripicipi »

Creasy wrote:
Ripicipi wrote:
Creasy wrote:
Govorim od '92, znaci ratni period.
Pa protiv koga smo onda ratovali ako je vecina Srba bila na ovoj strani :-)
Arteta

#222 Re: Nele i KLIX

Post by Arteta »

madner wrote:
Nisu kompletne opstine zavrsile pod kontrolu ARBIH.
Creasy

#223 Re: Nele i KLIX

Post by Creasy »

OldMayor wrote:
Creasy wrote:
Nisu, ali su hladno prodali stanove. :wink:
Ko ce vratiti porusene kuce koje je agresor srusio? Ti ljudi nisu mogli doci na svoje i prodati. Dosli su na rusevine.

Srbi i hrvati su prvo se ispalili u dijasporu, dobro im bilo, onda se vratili ovdje pokupili nekretnine, prodali i ispalili se ponovo. I sad takvi pricaju da su protjerani.

Halo ba, ko je ovdje lud.

Mogli su se vratiti itekako, ali kako da se vracaju kad su zivot stvorili negdje drugo. Ako cemo tom logikom, sta mislis koliko se bosnjaka vratilo? Vratili su se oni koji su morali, koji su protjerani iz dijaspore. Ja znam iz svoje ulice sigurno 10 porodica - bosnjackih, koje se nisu vratile. Gdje ce vracati? Znaci da daju otkaze po njemackoj, svedskoj, norveskoj i dodju u ovu vukojebinu. :zzzz: I ti ljudi nisu protjerani, ali srbi koji su otisli jesu. Pa kako to jebote.

I tu je problem. Sto nele na sve nacine pokusava da sve prikaze na taj nacin da se ovdje sve radilo protiv srba.

Sarajevo etnicki nije cisceno kako on to hoce da dokaze, jer da jeste prvo sto bi uradili porusili bi sve crkve i sve sto je srpsko - da nam je to bio cilj - a nije. Vidjeli smo recept agresora kako je on to radio.
Haha, pa ti mene zajebavaš.

Normalno da su prodali svoje stanove, da ih neće tebi ostaviti? :D
Pa sam kažeš da se ni Bošnjaci nisu vratili, a kamoli Srbi. A ovi što su došli u IB na ruševine su donacijama izgradili nove kuće, koje sad koriste kao vikendice, jer su svi pokupovali stanove u Sarajevu. :D
uglavnomja

#224 Re: Nele i KLIX

Post by uglavnomja »

jedino organizovano etnicko ciscenje u sarajevu je bilo po naredbi sds-a, da se svi srbi sa reintegrisanih podrucja moraju iseliti.

de ba ne lupaj creasy.

u ratu je odlazio ko je mogao.

kad vec baratate brojkama, koliko srba je otislo 92-95, a koliko 96.?

reintegracija je politicka odluka, pod kontrolom unrpfora ... nisu morali otici, ako se nisu okrvavili do laktova.
madner

#225 Re: Nele i KLIX

Post by madner »

Arteta wrote:
madner wrote:
Nisu kompletne opstine zavrsile pod kontrolu ARBIH.
Naravno, no daleko je 90 od 25.
Locked